Gönderen Konu: NAMLU MUKAVEMETİNİ HESAPLAMA(4140 çelik)  (Okunma sayısı 10592 defa)

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: NAMLU MUKAVEMETİNİ HESAPLAMA(4140 çelik)
« Yanıtla #25 : 05 Eylül 2015, 11:57:06 »
1630 barlık çelik saçmalı patlamaya namlumu yoksa kasa mı dayanıyor?

artık herşey marketing. namlu dayanıyorsa neden namluya yazmıyorlar.
kasa dayanıyorsa neden tribore barrel demişler.

bize güvenmek kalıyor. fabarm diyorsa doğrudur. ben güvenirim.
namlusunu güvenmeseler böyle yazmazlar

güvenmek derken. şimdi yerli birçok firma malzemeyi hazır alıyor.
sonra ürünü oluşturuyor. ürün üzerinden kullanımla teste gidiyor.

bu işin pirleri ise çeliği alıyor. çelik önce satıcının öngördüğü şartları gerçekten sağlıyormu
diye bakıyor. sonra ürüne geçiyor. ürüne kullanım testi yapmadan öncede
namluları tek tek spektrofotometrede inceliyor kılcak çatlak varmı,
hava kabarcığı çelik içinde kalmış mı diye.

bizde böyle şeyler yok. mesela ben armsan kullanıcısıyım. armsan namluya giriştiğimde
içinin hava kabarcıklı olduğunu gördüm (sünger gibi) ki armsan namlusu ile olsun tüfeği
ile olsun türkiyenin kalite firması gözüyle bakılır. çeliğin moleküler fotoğrafını alabilseydi
belki tüfeğini daha pahalıya satacaktı ama kalitesi kat be kat artacaktı.

Anladım anladım :) Aklıma bir testici darb-ı meselini getirdi. Herhalde biliyorsunuzdur.

Demek Akkar'ın namluda böyle kabarcıklar mı varmış? O zaman tüm yerlilerde de kesin vardır :D Kabarcık da önemlidir de, bir de çatlaklar olabiliyor, belki bilginiz vardır. O durumda tehlike daha fazla, doğal olarak. Bunu kontrol eden bir yöntemi kullanmaları gerekir diye düşünüyorum ama ...

Bildiğim kadarıyla piyasadaki test edilmiş fişek dolum örneklerine de çok güvenilmez. Çünkü bazılarında tapanın, kapsülün, markası, modeli verilmemiş olabiliyor. Kiminde kıvırma derinliği veya kıvrım sayısı da önemli olabiliyor ama verilmiyor. Yahut barutun bir partisi öncekilerden farklı olabiliyor ve azaltmak, çoğaltmak gerekebiliyor. Ben o sonuçlara bakıyorum ama aynısını kullanacaksam bile karar vermekte zorlanıyorum, şayet basınç sınırlardaysa.

Magnum fişeklerle (50 - 56 g) kapsüller daima en zayıf türden oluyor. Ülkemizde magnum dolduracak kapsül sadece hazır fişeklerden temin edilebilir. Piyasada satılan kuvvetli kapsüllerle Tecna/N bile olsa olsa 36-40 gram arası doldurulabilir ama ölçüsünü bilip uymak kaydıyla.

Az barutun yivli tüfeklerde namlu yarılmasına varabilen sonuçlar verebileceğini okumuştum. Bu zannediyorum testle ispatlanmış değil ama bu fenomeni bu şekilde yorumlayanlar epey fazla. Yivsizlerde ise bilindik hiç emsali yok. Sadece kurşunu sapanla gönderir gibi atabilirsiniz, başka da bir şey olmaz, diye düşünüyorum.
   :D :D :D  İlahi Volkan hocam   :D :D :D
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2015, 16:00:00 Gönderen: Erol ÖZTÜRK »
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #26 : 05 Eylül 2015, 16:33:02 »
   :D :D :D  İlahi Volkan hocam   :D :D :D
Hay bin kunduz! :D Yazarken aklımdan Armsan geçiyorken Akkar yazmışım. Akkar nerden çıktı :P
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #27 : 05 Eylül 2015, 16:49:36 »
Hay bin kunduz! :D Yazarken aklımdan Armsan geçiyorken Akkar yazmışım. Akkar nerden çıktı :P
   :D :D Volkan hocam seni enkısa zamanda bir AKKAR sahibi yapmamız lazım,baksana artık herşeyi AKKAR görür oldun  :D Aklında duracağına ruhsatta dursun  :D :D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #28 : 05 Eylül 2015, 16:54:08 »
   :D :D Volkan hocam seni enkısa zamanda bir AKKAR sahibi yapmamız lazım,baksana artık herşeyi AKKAR görür oldun  :D Aklında duracağına ruhsatta dursun  :D :D
Bu mu diyorsunuz yani :D Essah öyle mi acep yav? ;D Hmm????!!!
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #29 : 05 Eylül 2015, 17:09:46 »
Bu mu diyorsunuz yani :D Essah öyle mi acep yav? ;D Hmm????!!!
Valla bence size şöyle güzel bir poze (torpilli tarafından) 205 veya 206 yakışır yani,veya çifte de olur (zevkinize göre)yakışır yani  :)
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #30 : 05 Eylül 2015, 21:24:50 »
Valla bence size şöyle güzel bir poze (torpilli tarafından) 205 veya 206 yakışır yani,veya çifte de olur (zevkinize göre)yakışır yani  :)
Allah gönlünüze göre versin Erol Bey. O sizin güzel görmenizden ama kısmetse olur. Erol Bey Akkar'la ilgili bütün gizli duygularımı meydana döküldü   :'(  :'(  :'(  ^-^ Saygılarımla..
1968

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #31 : 07 Eylül 2015, 13:53:23 »
Allah gönlünüze göre versin Erol Bey. O sizin güzel görmenizden ama kısmetse olur. Erol Bey Akkar'la ilgili bütün gizli duygularımı meydana döküldü   :'(  :'(  :'(  ^-^ Saygılarımla..
Allah hepimizin gönlüne göre versin Volkan hocam,bırakın dökülsün hocam rahat olun  :) Ben herzaman elimden geldiğince yardıma hazırım,bir işaretiniz yeter  ;) Kendim almış kadar sevinirim,selamlar.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #32 : 09 Eylül 2015, 19:51:20 »
bu kabarcıklar dövme çeliklerde az oluyormuş galiba...

tam bu konuda bir bilgim ve araştırmam yok ama sıcak dövme soğuk dövme.... değişik şekiller var...
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Mustafa GÜRHAN

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #33 : 09 Eylül 2015, 21:23:28 »
Allah hepimizin gönlüne göre versin Volkan hocam,bırakın dökülsün hocam rahat olun  :) Ben herzaman elimden geldiğince yardıma hazırım,bir işaretiniz yeter  ;) Kendim almış kadar sevinirim,selamlar.
Erol Bey buna cevap yazmayı unutmuşum, geciktim.

Akkar'ın otomatik ve pozesini beğenmiştim ve hala beğenirim ama önce kullandıklarımdan biraz bıkmam lazım :) Yine de şu samimi ifadeniz silahtan da kesin olarak daha değerli, teşekkürler. Dilerim daha çok istedikleriniz de nasip olsun hayırlısıyla.

Trakya tarafına gittiniz mi? Övek mövek vaa mı?
1968

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #34 : 11 Eylül 2015, 19:36:38 »
Erol Bey buna cevap yazmayı unutmuşum, geciktim.

Akkar'ın otomatik ve pozesini beğenmiştim ve hala beğenirim ama önce kullandıklarımdan biraz bıkmam lazım :) Yine de şu samimi ifadeniz silahtan da kesin olarak daha değerli, teşekkürler. Dilerim daha çok istedikleriniz de nasip olsun hayırlısıyla.

Trakya tarafına gittiniz mi? Övek mövek vaa mı?
Amin Volkan hocam cümlemizin inşallah,teşekkür ederim.Açılıştan itibaren hep trakya`dayız zaten,ama maalesef buyıl üveyik çok kesat   :( Avcılık hayatımda ilk defa bukadar kesat olduğuna şahit oldum  :( üveyik denince ilk akla gelen bölge trakyaydı ama maalesef,anlayabilmiş değilim  :( Selamlar,rasgele.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK