Gönderen Konu: YENİ DENEMELER İÇİN SON HAZIRLIKLAR(RESİMLER EKLENDİ)  (Okunma sayısı 8984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih DENİZ

• *
  • Avcı
Ynt: YENİ DENEMELER İÇİN SON HAZIRLIKLAR(RESİMLER EKLENDİ)
« Yanıtla #25 : 02 Eylül 2015, 11:16:37 »
Ellerinize sağlık, bu tür çalışmalar benim gibi atış testi yapma fırsatı bulamayanlar için çok yararlı.
1987-Ankara

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #26 : 02 Eylül 2015, 19:34:02 »
Elinize sağlık,ayrıca bu çalışmaları yaparak bizimle paylaştığınız içinde teşekkür ederim.Buradan gördüğüm MİRAGE gerçekten güzel fişek yapmış,hem dağılım hem tesir bakımından.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 02 Eylül 2015, 20:35:18 »
Federal firmasının bu fişeği bilinçli olarak bu şekilde yaptığını düşünüyorum. Özellikle Arjantin deki gibi üveyik alarında harika olur.
Yalnız meca beni çok şaşırttı.Daha önce aynı fişek 270 civarı saçma tuttururken bu sefer çok az sayıda tuttu. %63 grupman yapan bu fişeğin  bu sefer % 38 de kalmasının sebebini merak ediyorum.

Ve Mirage. Bence italyan fişekleri içerisinde en ucuz ve performansı en iyi fişeklerden biri.Bu Rvs lerden 1 koli sezon başı almıştım.Trakya da Üveyi avında kullandım.Sonuç harika.

http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/24gr-28-gr-30-gr-uveyik-avi-fisegi-grupman-denemeleri/
Yakarıdaki test te Meca fişeğinin grupmanları var.İki test  birbirinden çok alakasız.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #28 : 02 Eylül 2015, 20:38:07 »
Meca fişek bence biraz daha serin havalarda daha iyi sonuç verebilir,zira biraz sert bir fişek.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 02 Eylül 2015, 22:53:07 »
Abi eline emeğine sağlik zahmetli bir çalisma olmus tesekkürler. Bende bu testlerin üzerine şunu ekleyeyim helesi en başarılı mirage olmuşken bu tam yeri her zaman derim kağıt üzerinde harikalar yaratan fısek av üzerinde olumsuz etkiler verebiliyor bazen. Ben sezon basinda best arms silahimla girdim ve bu yeni miragelerden kullandim 28 ve 30 gr ikisindende iyi sonuc alamadim. Sonra yeni stoeger m3000 ile denedim yine iyo sonuçlar alamadim avlar kan içindeydi ve hep canli kaldi buda yine şunu doguruyor en iyi fisek silahina en iyi uyan fisektir. Mesela sn. Alkan yoksul abimde yeni m3000 ile jet marka 28 gr kullaniyor ve cok memnun jet en ucuz yerli fisek yani fiyat kalite önemli degil silahla uyum önemli. Seninlede hatta bu tarz bi konuda tartiştik :) 32 gr 8 no ile ilgili hatirlarsan yine bugun yaptigim avdan örnek vereyim stoegeri yeni aldim hala denemekteyim ilk sabah icine 2 tane 32 gr bp koydum 8 no 3 no şok var üveyik koptu geldi tepeme mesafe anca 30 metre ya var ya yok bi çaktim havada patladi hayvan heryer tüğ  kanat vura vura düstü aldim heryerinden kan fışkırıyor canli kestim neyse bugün hava burada lodos idi ve 30 derece sicaklik vardi nem cok yüksekti hava sakindi stoegeri ilk aldigim günler hava poyrazdi serin idi 25 derece idi valla 32 gr bp ile şov yapti sen düşün iste lafi fazla uzattim neyse bu isler böle karisik yani. Sn Tuncay Kahraman abimizin sözü her silahin ruhu var :) her silah farkli. Bu testler fiseklerin özelliklerini ve silaha uyumu icin önemli ve zevkli olsada buna bakarak diger avci kisiler fisek almaya kalkmamali kendi silahinda kendi fiseğini bulmali her daim ve av üzerinde deneyerek. Tekrar teşekkürler diyorum yeni testlerini bekliyoruz. Saygılar
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 03 Eylül 2015, 02:18:16 »
Abi çok çok değerli paylaşımlarınız için teşekkürler..

Rvs den deneme amaçlı bir kutu aldım.Tepmesinin az olması da hoşuma gitti.
1982 Konya

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 03 Eylül 2015, 08:54:16 »
meca nın saçma sayısı az ama güzel dağılım yapmış av kolay kolay kurtulmaz, sonuçta 3 saçma alanda ölecek 20 saçma alanda
elinize sağlık
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 09:07:48 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #32 : 03 Eylül 2015, 14:55:07 »
Aynı tüfek, aynı fişek, her şey aynı; yüzdeler değişken olabilir. 2-3 sefer tekrarlamak faydalı olabilir.

İsabet merkezleri kiminde çember merkezinden kaymış görünüyor. Yüzdelerin değişmesi belki biraz da bundandır ve belki çemberleri sonradan çizmek daha doğru sonuç verebilir. Burada isabet merkezini tespit etmek istemiyor, yüzde hesaplamak istiyorsak çemberleri daha sonra çizmek belki iyi olur. Malum, bu da tercih edilen bir yöntem.

Federal fişeklerin bazısı av değil sportif amaçlı oluyor. Federal'in bazı fişekleri oldukça süratliyken bazısı orta süratte olması bundan. Mamafih, elbette her saçma uygun mesafede öldürücüdür de.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.