Gönderen Konu: Tekirdağ  (Okunma sayısı 9385 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat MEMİŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tekirdağ
« : 31 Ağustos 2015, 11:42:25 »
Selam tekirdağ trakya bölgesine hafta sonu ava giden arkadaşlar göç kuşu gelmişmi yarın izin alıp gitmeyi düşünüyorum bilgi verirseniz sevinirim tşklr
Murat MEMİŞ
1977 ordu

Halil BAŞARAN

• Ziyaretçi
Ynt: Tekirdağ
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2015, 15:01:00 »
geziyoruz, göç kuşu yok ancak 15 eylülden sonra gelir

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2015, 15:19:26 »
dün ereğlideydim ne bıldırcın ne üveyik kanat görmedim boşuna gitmeyin
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2015, 15:33:21 »
İstanbul'dan en az 200 km gitmek gerek birşeyler görmek için ama kuş az ..
1982-İstanbul

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2015, 15:48:24 »
Tekirdağ için henüz erken göç bıldırcını 15 eylül den sonra beklenir,
geçen yıl ilk 14 eylül de göç kuşunu gördüm bir çok yerdende haber gelmişti,
şimdilerde en yakın beyaz köy taraflarına gidersen görme şansın olur
rastgele
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2015, 17:10:08 »
Yok arkadaşım uveyik var yüksek geçiyor bıldırcın yok gibi bir sey

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Murat MEMİŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 31 Ağustos 2015, 17:20:05 »
Tşkr ederim yorumların8z için 15 gün daha beklemek lazım o zaman demekki açılışta iç anadoluya gitmek lazımmış hata yaptık artık seneye.
Murat MEMİŞ
1977 ordu

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 31 Ağustos 2015, 17:41:41 »
göç kuşu için 10-15 gün beklemek lazım daha trakyada en güzel bıldırcın 7 eylülden itibaren gözükür birazda yağış olsa cok iyi olucak,aslında yerli kuş durumu bence fena sayılmaz bu sene,ama bölgeye göre değişiyor bu durum.Örneğin biz cumartesi günü 20 civarı kuş ucurduk,500 metre ilerideki merada 3 tane kuş görmüşler,Pazar günü gittik 3-4 kuş gördük 45 dk avlanıp döndük :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #8 : 31 Ağustos 2015, 18:13:48 »
Trakya da 10 eylülden sonra bıldırcın avı yapılır göç o zaman oluyor bakın ben ne zaman çoğu tarlalar biçilmiş az tek tük ay çiçeği tarlası kalır o zaman da üveyik avı başlar saygilarimla
1953 Kırklareli Lüleburgaz

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2015, 18:56:20 »
Ergin hocam haber verde seninle ava gelelim.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 31 Ağustos 2015, 19:27:27 »
Pazar gunu tekirdagdaydim 5 adet bildircin bulduk uveyk hic yoktu bence gitme bos gelirsin
1978 istanbul

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2015, 21:52:46 »
Ergin hocam haber verde seninle ava gelelim.
inşallah bu sabah bıldırcına gittim ancak 2 tane kuş görüp 2 tane vurabildim birde teyip atılan yere gittim insanların attığı boş kovanlara bakıp teyipi kapatıp Orman Bakanlığına götürmek zorunda kaldım bu gidişle ava gidilecek kuşu bize bırakmayacak gibiler

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 31 Ağustos 2015, 22:09:00 »
Her yerde teyp satılıyor yani koyde ruhsatlı tufegi avci belgesi olan kaç kişi varki .Bizim ülkemizde şehirler kanunlarla köyler gelenek goreneklerle yönetildiği sürece bu iş böyle gider.

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Onur AYTEN

• *
  • Avı av yapan vurmak değil heyecanı yaşamaktır.
« Yanıtla #13 : 01 Eylül 2015, 10:13:24 »
Her yerde teyp satılıyor yani koyde ruhsatlı tufegi avci belgesi olan kaç kişi varki .Bizim ülkemizde şehirler kanunlarla köyler gelenek goreneklerle yönetildiği sürece bu iş böyle gider.

gürsel bey köy yada köylü deyip genellemesek daha güzel olucak şahsen benim köyüm yaklaşık 100 hane bir köy ve toplan 20 - 25 arası evraklı avcı var kaçak giden 2 bilemedin 3 kişi var onları zaten biliyoruz ve tepkimizi koyuyoruz sadece köylü evraksız avlanıyormuş gibi bir şey yok
Onur AYTEN
1989 TEKİRDAĞ
(0 rh+)
Tekirdağ Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü
Tekirdağ Yeni Kara Avcıları Derneği

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 01 Eylül 2015, 11:50:32 »
Bıldırcın, üveyik , tavşan ne varsa bitiren köydekiler değil İstanbul'dan gelenler oluyor Tekirdağ'da. Teyp kurup vurabildiği kadar vuran da onlar, akşam oldu mu farla tavşan arayanlar da onlar, gündüz ayçiçeklerinde tavşan vuranlar da. Köy kenarındaki gri kumruları bile vuruyor adamlar nasıl olsa o kadar yol geldim bir daha gelebilir miyim belli değil deyip.

Not: Edirne'de Tekirdağ'da İstanbul'dan çok belgeli avcı var nüfusa oranlayınca ve bunların çoğu kırsal kesimden.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 01 Eylül 2015, 12:16:00 »
Bıldırcın, üveyik , tavşan ne varsa bitiren köydekiler değil İstanbul'dan gelenler oluyor Tekirdağ'da. Teyp kurup vurabildiği kadar vuran da onlar, akşam oldu mu farla tavşan arayanlar da onlar, gündüz ayçiçeklerinde tavşan vuranlar da. Köy kenarındaki gri kumruları bile vuruyor adamlar nasıl olsa o kadar yol geldim bir daha gelebilir miyim belli değil deyip.

Not: Edirne'de Tekirdağ'da İstanbul'dan çok belgeli avcı var nüfusa oranlayınca ve bunların çoğu kırsal kesimden.

Sonay, yıllarca istanbuldan gelerek tekirdağ meralarında avlandım, istanbul avcısınıda trakya avcısınıda bilirim ne yaptığını,
sadece istanbul avcısı demek doğru değil, istanbul avcısı bu saydıklarını yapmıyor demiyorum, trakya avcısıda yapmıyor demiyorum,
trakya bölgesine istanbuldan tut kırklarelinede kadar avcı yayılıyor zenginide fakiride saydığın korsanlıkları yapıyor,
hepsi bir yana far avı ve zamansız avlama en kötüsü, şimdiden tavşana tüfek atanda var far avı yapanda var,
bu korsanlara göz yummamak lazım.
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2015, 08:53:23 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Sonay ŞEMEN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 03 Eylül 2015, 01:24:13 »
Adam tavşanın yuvasını köpekle buluyor kazmayla gidiyor ava eline  ne gelirse kesip atıyor ,bıldırcına teybi kuruyor çuvalla vuruyor. Ördek günde 20 taneden aşağı  Yanlış söyledim akşam saat 10 dan gece 12 ye kadar 20 den aşağı vurmuyor sonra istanbuldan senede 40 avcı gitmiş meraya , 5'i şeytana uymuş avı kurutmuş hakkaten bu olaya böyle bakarsak daha çok üveyik , bıldırcın bekleriz . Haa bu arada sezonu haziranda açanları saymadım bile.Yapmayın arkadaşlar istanbuldan 250 -300 km ruhsatsız tüfek getirmeyi kaç kişi göze alır köyde yaşayan adam ormancıyı görünce atıyor tüfeği suya ertesi gün gidip alıyor bulabilirse.Haliyle tüfeği yarı fiyatına hatta bedavaya yakın alıyor. Bu arada kendini bilen arkadaşları tenzii ederim lafım meclisten dışarı zaten foruma üye olan arkadaşlardan kimse bu işlere bulaşmaz ama bu söylediklerimin böyle olmadığınıda kimse iddia etmesin lütfen.

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Onur AYTEN

• *
« Yanıtla #17 : 03 Eylül 2015, 09:31:15 »
Arkadaşlar bu bohçacılığın köylüsü şehirlisi mi var kalkmışsınız köylü öyle yapıyor böyle yapıyor tepki çekmemek içinde İstanbul avcısıda azcık yapıyor diyorsunuz bu işin köylüsü şehirlisi yok bohçacısı avcısı var uzatmaya gerek yok bence. ama Tekirdağ da ve çevre köylerinde evraksız avcı günden güne azalıyor ve şuan kendi köyümde 25 avcıdan 2-3  kişi evraksız ava gidiyor. Ben sezon kapalıyken ava giden köylümü görsem direk şikayet edip yakalatırım ve buradaki herkes aynısını yapar sizin bahsettiğiniz köyler TÜRKİYENİN ne tarafında herkes iyi biliyor.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 09:40:49 Gönderen: Onur AYTEN »
Onur AYTEN
1989 TEKİRDAĞ
(0 rh+)

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 03 Eylül 2015, 10:24:53 »
köylü şehirli diye ayırmayalım da geçen sene trakya da sezon açılmadan ne olaylar gördüm heee evvelki sene de

aynı şeyleri İstanbul da da gördüm adamlara bir şey diyemiyorsun niye az da olsa samimiyetin var birincide olmazsa beşinci merada

karşılaşıyorsun anlatıyorsun ama sadece gülüyorlar kişide vicdan olacak arkadaş bir günde 200 üveyik vurdum diye söylesen ne olur

söylemesen ne olur ben vay be mi diyecem yıllarımı bu spora verdim hiç bir zaman etçi olmadım limitleri bile doldurmadığım olmuştur avcılık

benim için bir spordur 30 küsür yıldır öyle olmuştur öylede olacaktır
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Onur AYTEN

• *
« Yanıtla #19 : 03 Eylül 2015, 11:51:05 »
siz trakyaya ava geliyosanız burasını görüyosunuz egeye ava gidiyosanız orasını görüyorsunuz güneydoğuya ava gidiyorsanız orasını görürsünüz heryerde bohçacı var ama sadece köylü yapıyor diyemeyiz bizim anlattıgmız olay bu
Onur AYTEN
1989 TEKİRDAĞ
(0 rh+)

Halil BAŞARAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 03 Eylül 2015, 13:07:27 »
her avcı istanbuldan burlara gelmiyor, gelenler bilinçli, sanırım bu sebeptende pek problemde görmedim. ufak şeyler her yerde olur..

tek problem sahillerimiz ve göllerimiz, yılda 1-2 defa gelebileceği yerdeki çöp onu ilgilendirmiyor ki, hani birde poşetleyip toplayıp bir kenara koyuyorlar ya... kıyıköy bu aylarda çöp deryası, insanın içi sızlıyor..

Çevrimdışı Bahadır LÜLECİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 03 Eylül 2015, 14:16:46 »
KÖYLÜ İNSANI BİR KERE ÜVEYİK VE BILDIRCIN AVINA GİTMİYOR BİLE FİŞEK OLMUŞ KAÇ LİRA KÖYLÜYE LAF EDEN ARKADAŞ GEZSİN BİR KÖYLERİDE GÖRSÜN BİR KUTU FİŞEĞE 20 TL VERECEK 10 TANE ÜVEYİK VURURSA VURACAK ALIRIM İKİ TAVUK YERİM DİYORLAR BILDIRCIN ONA KEZA ADAMLARDA TEYP KURACAK TESİSAT YOK ÇEVREDEN MİLLET GELİP KURUYOR TEYPLERİ KÖYLÜ HALKINI SUÇLARKEN SALLAMAYIN
1979 edirne

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #22 : 03 Eylül 2015, 14:51:19 »
Arkadaşlar ben şahsen 50 sene köyde yaşadım ve 10 sene burgazdayım size şunu anlatıyım köyümde ve diğer civar köylerde geçimsizlik var insanlar çok çalısada açlık sınırındaki parayı alamıyorlar ve fişekten tüfekten bahsetmişsiniz bakın benim ağabeyim kaç senelik avcı sadece pulu ve belgesi var 72 yaşındaki adam bile boş yere fişek atmıyor ki çok vurmaktan bahsetmişsiniz size durumu bizzat kendi gözlerimle yaşananı anlatıcağım ;
1-) Köylerde ortalama yüzde 60 belgeli ben şahsen sayılarına kadar baktım parası yetmeyip pul alamayanlar ava bile arada sırada denebilecek kadar az gidiyor diğer kalan 2-3 kişi her köyde olan limitlere uymayan kişiler var hatta kendi yakın 1-2 akrabalarım bile var ancak Trakyada av bitmez gibi gerçekten gelip görmenizi tavsiye ederim
2-)İstanbuldan gelip katliam yapan insanlar yüzde dilim verilirse yüzde 25 veya 30 ama gelipte boş dönen veya limitlere uyan çok insan var Misafir gelip
3-) İpsalada durum çok farklı herkes kendi kafasına göre bildiğimiz Avcılığın kanunsuz bölgesi Av korumacılar bile limitlere uymuyor o derece 1-2 limit aşıp endişelenmeyin herkes öyle
4-)Trakyada binlerce yıldır tarih kitaplarında bile Traklar avcılık ile geçindiği için av hep boldur kendi halkımı söylüyorum nerdeyse yüzde 70 avcıların hepsi teyip ile avlanıyor ve şahsen bende gerçekçi olduğum için akrabalarım veya yakın arkadaşlarım kuruncu bende köpeğim kuş görsün limitimi doldurmak için gidiyorum (Sadece göç hayvanına kuruluyor bunlar yerliye hiçbir köylü kurmaz)
5-)Kendi gözlerimle Dkmp 1.bölge müdürlüğü geliyor diye merkeze karaca vuran insanlar var veya kendileri satmak için vuranlar da bunlar Trakya avcılarının yüzde 1 veya 2'si kadar 50 veya 100 kişi trakya genelinde bu işi yapıyorlar
Saygılarımla eğer bunun gibi şeyler söylemek isteyenler yazsın KAÇAK VE LİMİTSİZ AVCININ BÖLGESİ VEYA İLÇESİ OLMAZ İSTER KÖYLÜSÜ İSTER ŞEHİRLİSİ 
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 18:03:23 Gönderen: Ergin KORKUT »

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Burak BAYGENÇ, Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 03 Eylül 2015, 17:56:16 »
Ya biz İstanbullular ne lanet adamlarız  diyelim o zaman hem harç parasini öderiz  hem pul parasini öderiz   hemde istanbulda av yasaklanır çevre illere gider avinin dibine incir ağacı dikeriz. Bu arada ben istanbul luyum ama  köyüm Catalcanin ormanlı köyü dur  hani şu ormancılık la geçinirken makta hakki diyerek   bebelere hak çıkartıp toğluk yakarken artık koyde hiç ağaç kalmadigini sonradan fark eden ormanlı dan.
Değirmenci izzet aga nin torunu. Salladiysak görüp de sallamisizdir konudan rahatsız olan arkadaşlardan af ola .

« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 17:58:19 Gönderen: Gürsel KARABAY »
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #24 : 03 Eylül 2015, 18:01:51 »
Tartışılan konunun bence en püf noktası şu ;
Her İstanbullu katliamcı değil asla ama asla katliamci değildir
Her köylü veya kasabası asla ama asla katliamcı değildir
İnsanları suçsuz yerde yargılamamlıyı öğrenmeliyiz bu bütün avcılar için geçerlidir
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 18:05:52 Gönderen: Ergin KORKUT »