otomatik tüfekler avı öldürmemek için var değiller
zaten otomatik tüfeklerin özellikle gazlı tüfeklerin gaz kaçağı durumunun açığını fişek firmaları neredeyse tamamen
kapatmış durumda olması gerekenden fazlaca içindeki barutu ayarlayabiliyorlar hatta toplam basıncı aynı tutarak.
ben şahsen zaten pozem ve pompalım olduğu için otomatik tercihimi gazlıdan yana kullanabilirim. domuz avında da
pompalıya alışkın olmayan biri eline poze alsın daha iyi.
yani herşey 2 gıdım daha fazla güç demek değil.
suat hocamın dediklerine katılıyorum zaten elimizdeki aletler çok güçlü ve ölümcül aletler.
gazlı olmuş kinetik olmuş ne mekanizma olursa olsun çok ölümcüller. çok uzak mesafelere avcılık yapmıyoruz.
avlanma sınırları içinde bence her tüfek doğru yapılmışsa çok etkilidir. hatası varsa isterse çifte olsun bişey değişmez.
misal vereyim pozede 32 gram yaf ile atın birde gaz kaçaklı otomatik ile rc 32 gram atın bakalım hangisi kitapta daha derine saçma
sokuyor. yanlız şuna dikkat etmek lazım bence otomatik alırken iyi başarılı firmaların ürünleri tercih edilmeli. doğru tercih doğru
fişekle pozeden çifteden daha iyi sonuçlar alınabilir.
ama yine söylüyorum enerji kaçaklı tüfekler enerji kaçaksız tüfeklerle herşeyi eşit tutarak (aynı fişek aynı ortam aynı namlu kalitesi aynı iç çap aynı gramaj .... aynı koşullar yani) kapıştırıldığında bence delicilikte poze çifte pompalı levyeli bolt tüfekler otomatik tüfeklerden
1 tık önde olurken otomatiklerde bir tık grupmanda iyi olur. ama bunu bence avcılardan çok proatıcılar düşünsün. bana valla yeterki tüfek olsun
doğru yere atsın gerisini salla...
kimi 150-200 metreden gazlı tüfekle domuz vurur kimi 10 metreden poze ile domuzu vurmasına ramen kaçırır. bu işler böyledir.