Gönderen Konu: Yere düşen sen olsan...?  (Okunma sayısı 7799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yere düşen sen olsan...?
« Yanıtla #25 : 03 Eylül 2015, 20:44:15 »
almanyada 4 milyon civarında vatandaşımız var. türkiyenin en vasıfsız  insanları gitti. 1960 da türkiyede okur yazar oranı % 40. gidenlerin çoğunun okur yazar olduğundan şüpheliyim. (şu anda 175 üniversitemiz var eğitim seviyesi ortalaması orta iki terk. )  almanyadaki türkler şu anda  tabi ki 1960 ta gidenler gibi değil. belediye başkanı, milletvekili  bakan olmaya başladılar.  ancak çoğunluğu gene suç oranı en yüksek kitle.

1. dünya savaşında ingiliz iişgaline uğramış bir ülkenin çocuğu olarak sömürgecilikten nefret ederim , ancak sömürülen yerleri düşünüyorum.  hindistana ingilizler girmese, hala kocası ölen kadını diri diri yakarlardı heralde.. sömürülen yerler hiçbir zaman ya biz de nerede ne hata yapıyoruz demedi. hala da demezler. almanın kendinden olmayanı aşağı görmesi o adamlardaki kimlik duygusunun çok güçlü olmasından. biz ulus bilinci çok zayıf bir halkız herkesi kardeşimiz  zannederiz, işin kötüsü herkesi de kendimizi gibi zannederiz.öyle bir dünya hiç olmadı. halkımız aşırı  duygusal, hayatla kurduğu bağlar gerçekçi değil. sebep sonuç ilişkisi içinde düşünme becerisi yok.  yani almanın tam tersi.

ben de alman olsam nasıl olsa işsizlik sigortası para ödüyor ne çalışıcam  buda çalışmak enayilik diyen göçmenlerden nefret ederdim.. siz başkasının yaktığı elektiriği ödemekten mutlu munuz ? türkiyede geçmişte devletle sorun yaşayan muhafazakarlar  suudi arabistana  değil hristiyan  ülkelere gittiler.  kültürüne uymasa da  cami yapılmasına, ezan okunmasına kadınların çarşafla peçe ile dolaşmasına izin veriyorlar çünkü.(hepsi değil ama çoğu). gidenleri gördüm  burası onun ülkesi ve sosyal yaşantısına saygılı olmalıyım diye bir yaklaşım yok.bize her yer trabzon anlayışı vardı.

kendimiz gibi olmayanlarla yaşama kültürümüz var mı bilmiyorum balkanlar kaybedildikten sonra bile  bizde  gayri müslimler % 40 tı , şu anda yüzde bir bile değil. insan kalitesini tartışmaya gerek duymuyorum.  türkiyeyi 1950den beri  cumhuriyetçiler değil  karşı devrimciler yönetmiştir. batı dünyasından da sonuna kadar destek görmüşlerdir. çünkü batı için türkiye pakistan modelinden çıkmamalıdır.. o modelin dışına çıkmasına kesinlikle izin vermezler.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2015, 09:15:32 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #26 : 03 Eylül 2015, 20:52:54 »
Türküyeye Cumhuriyetinde insanlık o kadar ilerlediki görünmüyor
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 03 Eylül 2015, 21:12:21 »
almanyada 4 milyon civarında vatandaşımız var. türkiyenin en vasıfsız  insanları gitti. 1960 da türkiyede okur yazar oranı % 40. gidenlerin çoğunun okur yazar olduğundan şüpheliyim. (şu anda türkiyenin eğitim seviyesi ortalaması orta iki terk. )  almanyadaki türkler şu anda  tabi ki 1960 ta gidenler gibi değil. belediye başkanı, milletvekili  bakan olmaya başladılar.  ancak çoğunluğu gene suç oranı en yüksek kitle.

1. dünya savaşında ingiliz iişgaline uğramış bir ülkenin çocuğu olarak sömürgecilikten nefret ederim , ancak sömürülen yerleri düşünüyorum.  hindistana ingilizler girmese, hala kocası ölen kadını diri diri yakarlardı heralde.. sömürülen yerler hiçbir zaman ya biz de nerede ne hata yapıyoruz demedi. hala da demezler. almanın kendinden olmayanı aşağı görmesi o adamlardaki kimlik duygusunun çok güçlü olmasından. biz ulus bilinci çok zayıf bir halkız herkesi kardeşimiz  zannederiz, işin kötüsü herkesi de kendimizi gibi zannederiz.öyle bir dünya hiç olmadı. halkımız aşırı  duygusal, hayatla kurduğu bağlar gerçekçi değil. yani almanın tam tersi.

ben de alman olsam nasıl olsa işsizlik sigortası para ödüyor ne çalışıcam  buda çalışmak enayilik diyen göçmenlerden nefret ederdim.. siz başkasının yaktığı elektiriği ödemekten mutlu munuz ? türkiyede geçmişte devletle sorun yaşayan muhafazakarlar  suudi arabistana  değil hristiyan  ülkelere gittiler.  kültürüne uymasa da  cami yapılmasına, ezan okunmasına kadınların çarşafla peçe ile dolaşmasına izin veriyorlar çünkü.(hepsi değil ama çoğu). gidenleri gördüm  burası onun ülkesi ve sosyal yaşantısına saygılı olmalıyım diye bir yaklaşım yok.bize her yer trabzon anlayışı vardı.

kendimiz gibi olmayanlarla yaşama kültürümüz var mı bilmiyorum balkanlar kaybedildikten sonra bile  bizde  gayri müslimler % 40 tı , şu anda yüzde bir bile değil. insan kalitesini tartışmaya gerek duymuyorum.  türkiyeyi 1950den beri  cumhuriyetçiler değil  karşı devrimciler yönetmiştir. batı dünyasından da sonuna kadar destek görmüşlerdir. çünkü batı için türkiye pakistan modelinden çıkmamalıdır.. o modelin dışına çıkmasına kesinlikle izin vermezler.

Abi kapitalist sistem şuan türkiye üzerinde büyük bir baskı üzerinde devam ediyo konuyu siyasete karıştırmak istemiyorum ama yaşadığımız terör olayları,dış borçlarımız,amerikanın türkiye üstüne oyunları bunların yanında erken seçimden kaynaklı ekonominin durumu belli euro olmuş 3.30 larda dolar desen 3 e tırmanıyo

Şahsi fikrim bize geçmişteki ecevit gibi insanlar lazım amerika elçisinin kıbrısa girmeyin girerseniz bunlar olucak bu tavırlar olucak demesine rağmen dinlemeyen çiftçinin en çok kar yaptığı  haşaşı yasaklatmaması,Ülkemiz yer altı yer üstü doğal kaynaklarla zenginliklerle dolu bi ülke  bakınız dünyanın bor elementinin yarısından fazlasının doğal kaynağı bizde fakat antlaşma yüzünden tam olarak kullanamıyoruz  1930 larda kendi uçak fabrikamızı kurduğumuz yıllardan ineğin otunu samamanı bile ithal alır olduk herşey kapitalist sömürgeci sistemin elinde bizim duygusal ve manevi yönümüz yüksek olduğu için baştaki kişiler insanları dinimiz ile yönetmeye çalışıyor şahsi fikrim ülke falan umurlarında değil ben turizm bölgesi antalya belek te yaşıyorum  her sene anlaşılır derece bir düşüş var

bize osman pamukoğlu gibi muharrem inceler sinan oganlar rahmetli yazıcıoğlu gibi cesur ve ülkesini düşünen insanların iç ve dış politika yapması lazım gündemdekiler kendi ceblerine yapıyor
türkiye çok güçlü bir ülke ama bu gücü kullanmıyoruz üstümüzdeki bütün baskılardan ve sömürgelerden tamamen kurtulamasak bile muazzam bi oranda azaltabiliriz ama bunun için

toplumun fertlerinin sosyo-psikolojik kültürel yapısının değişmesi bazı şeyleri sorgulaması  at gözlüğünü çıkartması gerekli
Antalya/Serik B+ 1995

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 03 Eylül 2015, 21:41:51 »
konu yere düşen insana kimsenin bakmaması değil mi. yani, bu insan kalitesinde olan bir düşüklük.
bu aslında yeni birşey değil.  550 yıl önce de herşey çok iyi değildi.

takiyüddin diye bir alim rasathane kurmuş  adamın rasathanesini topa tutmuşlar. 1580 de.

piri reis harita yapmış güney amerika var haritada. yanlış hatırlamıyorsam henüz keşfedilmemiş antartika da var.  kanuni idam ettirdi.

hezarfen ahmet çelebi diye bir adam galata kulesinden üsküdara uçmuş, 4. murat  tekin adam değil diye cezayire sürmüş.

tarhuncu ahmet paşa var  yolsuzluğun üzerine gitmiş, ilk bütçeyi yapan adam. boğdurdular adamı.

ibrahim müteferrika var ilk matbaayı açan. 17 kitap basabildi , kapatıp gitmiş sonra .

cumhuriyet döneminde nuri demirağ diye bir adam 1930 larda uçak yapıyordu.

1960 ta araba yaptı  bu ülke. devrim diye. 

enver paşanın abisi ilk yerli silah fabrikasını kurdu adamı fabrikasıyla birlikte havaya uçurdular.   halk olarak  iyi olan hangi gelişmeye sahip çıkmışız.  hiç de çıkmadık. çünkü öyle bir derdimiz hiç olmadı.

« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 22:00:33 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 03 Eylül 2015, 22:00:27 »
konu yere düşen insana kimsenin bakmaması değil mi. yani, bu insan kalitesinde olan bir düşüklük.
bu aslında yeni birşey değil.  550 yıl önce de herşey çok iyi değildi.

takiyüddin diye bir alim rasathane kurmuş  adamın rasathanesini topa tutmuşlar. 1580 de.

piri reis harita yapmış güney amerika var haritada. yanlış hatırlamıyorsam henüz keşfedilmemiş antartika da var.  kanuni idam ettirdi.

hezarfen ahmet çelebi diye bir adam galata kulesinden üsküdara uçmuş, 4. murat  tekin adam değil diye cezayire sürmüş.

tarhuncu ahmet paşa var  yolsuzluğun üzerine gitmiş, ilk bütçeyi yapan adam. boğdurdular adamı.

ibrahim müteferrika var ilk matbaayı açan. 17 kitap basabildi , kapatıp gitmiş sonra .

cumhuriyet döneminde nuri demirağ diye bir adam 1930 larda uçak yapıyordu.

1960 ta araba yaptı  bu ülke. devrim diye. 

enver paşanın abisi ilk yerli silah fabrikasını kurdu adamı fabrikasıyla birlikte havaya uçurdular.   halk olarak  iyi olan hangi gelişmeye sahip çıkmışız.  hiç de çıkmadık.

sonuç olarak yok sömürgeciler, yok batılılar, yok masonlar yok bilmemne , 550 yıl önce de parayla makam mevki satılıyordu yurdumuzda. bölgecilik, rüşvet, torpil, adam kayırma o zaman da var.durduğu yerde çöker mi bir imparatorluk.   eğitimini tamamlamamış çoluk çocuğu tahta çıkarırsan çöker. 20 yıl bir odada boğdurulmayı beklemiş akli dengesini kaybetmiş admaı tahta çıkarısan çöker.   hepimiz doğruyuz çalışkanız  (!) anasını satem.  işler kötü gidince   hemen at çamuru başkasına. öyle bir dünya yok.

dediklerine bizzat katılıyorum abi fakat ya bu rüşvetciler torpilciler haklın adamı değilde sömürgecilerin adamıysa ? tamam millet olarak kurnazlık ve çakallık var ama vur dedik öldürdün be abi :)

Ne zamanki ilimden irfandan millet olarak uzaklaştık işte o vakit kaybetmeye mahkum kaldık bu tek bizim milletimiz için de değil

orta çağda klise döneminde tabiri caizse banliyö tarzı yerleşkeler vardı onlar ne derse onlara inanılırdı osmanlı bakınız en son yükselme padişahı kanuni sultan süleyman şahsen pek sevmem kendisini
fakat o bile bi nebze yeniliklere açıktı  alçalma döneminde reform hareketleri yapıldı fakat etkili olmadı ve ben şunu iddaa ediyorum kim ne derse desin

Atam Mustafa Kemal ATATÜRK Laiklik gibi mükemmel bir sistem getirmiş basit olarak din ve develt işlerinin birbirinden ayrılması eğer bunu uyguluyabilrsek en mükemmel oluruz tek biz içinde değil
bakınız en gelişmiş refah seviyesi yüksek ülkeler isviçre ukranya vb. bazı ülkeler %50 'den fazla halkları ateisttir (ateistliği savunduğumdan falan yok)

benim görüşümde din insanın kendi vicdanı ve etik ahlaki kurallarını uygulamaktır islam diye 300 dolara ışid militanlarının kadın köle satması değildir veya papanın  cennetten toprak satıyorum diye milleti dolandırması değildir,insanların sadece gözlerini açması lazım başka bişey değil

tutturmuşusuz bir muhafazakarlık gidiyoruz da nere gidiyoruz geçenlerde bu tarihlerde aids li bir annenin karnındaki yavruya aids geçirilmeden yapılan operasyon zamanı günü, ülkemizdeki doktor ben abdestliyim kadına dokunamam demişti boş iş bunlar bakın hangi dine bakarsanız bakın 7 büyük temel günah vardır

1-kibir
2-aç gözlülük
3-şehvet zina
4-kıskançlık feastlık
5-oburluk göz doymamazlık
6-öfke
7-tembellik

bana göre hangi dinden olursan ol bu günahları işlemediğin sürece düzgün ve dinini sadık bi insansın
çok güzel bi söz var değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir

yeni dünyaya ayak uyduramassan seni ayak uydururlar
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 22:13:10 Gönderen: Onur CİVCİR »
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 03 Eylül 2015, 22:07:53 »
 sadece olup bitenin bir kısmını anlattım. şu anlattıklarıma,

hayır piri reis eceliyle öldü,
hezarfen ahmet çelebi cezayire sürülmedi, emekli olup oraya yerleşti
takiyüddin komşusuna kızdı rahsathanesini kendi balyozla yıktı,
ilk bütçeyi yapan yolsuzluğun üzerine giden tarhuncu ahmet paşa eşekten düştü ,
nuri demirağ uçak üretmekten sıkılmıştı, beyaz eşya sektörüne girdi,
enver paşanın abisi nuri killigil eceliyle öldü diyebilir misin.  insan kalitesinin düşük olması , yaşananların saçmalık  olması yeni değil 550 yıllık. osmanlısı cumhuriyeti de yok aslında kafalar aynı kafa çünkü.

1980 lerde çocuktum öyle korkunç bir enflasyon vardı ki hiçbir şeyi bir hafta sonra aynı fiyata alamazdık. adam paraya 6 sıfır getirdi milli kahraman  oldu. dünyada böyle bir ülke var mı ya. ;D ;D ;D
doğuda şimdi 3-5 polis vuruluyor üzülüyoruz de mi. o zamanlar köyleri basar yaşlı, çocuk , genç, öğretmen, mühendis, sivil asker dinlemez,  20-30 kişi birden öldürülürlerdi.  o zaman da başımızdaki adam milli kahraman oldu. >:( >:( >:(

normal bir ülkede dış borcu yarıya indiren adam kahraman olur,  borcu patlatıp 3 katına çıkan adam kahraman olur mu? olabilir.
rkadaşım.  yok batılılar, yok masonlar, yok devşirmeler, yok ya ,
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2015, 09:17:58 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 03 Eylül 2015, 22:19:06 »
sadece olup bitenin bir kısmını anlattım. şu anlattıklarıma,

hayır piri reis eceliyle öldü,
hezarfen ahmet çelebi cezayire sürülmedi, emekli olup oraya yerleşti
takiyüddin komşusuna kızdı rahsathanesini kendi balyozla yıktı,
ilk bütçeyi yapan yolsuzluğun üzerine giden tarhuncu ahmet paşa eşekten düştü ,
nuri demirağ uçak üretmekten sıkılmıştı, beyaz eşya sektörüne girdi,
enver paşanın abisi nuri killigil eceliyle öldü diyebilir misin.  insan kalitesinin düşük olması , yaşananların saçmalık  olması yeni değil 550 yıllık.

1980 lerde çocuktum öyle korkunç bir enflasyon vardı ki hiçbir şeyi bir hafta sonra aynı fiyata alamazdık. adam paraya 6 sıfır getirdi milli kahraman  oldu. dünyada böyle bir ülke var mı ya.
doğuda şimdi 3-5 polis vuruluyor üzülüyoruz de mi. o zamanlar köyleri basar yaşlı, çocuk , genç, öğretmen, mühendis, sivil asker dinlemez,  20-30 kişi birden öldürülürlerdi.  o zaman da başımızdaki adam milli kahraman oldu.

normal bir ülkede dış borcu yarıya indiren adam kahraman olur,  borcu patlatıp 3 katına çıkan adam kahraman olur mu arkadaşım.  sen de çok mu doğrusun derler adama.
abi zaten aynı fikirleri savunuyoruz

benim temel görüşüm ileri gelişmişlik ferah güvenlik istiyosan insanca yaşamak istiyosan din ve devleti biribirine karıştırmicaksın  her din içinde geçerli
ışid in köle satması
papanın cennetten arsa satması

ama işin acı tarafı bu öküz insanların buna inanması at gözlüklerini çıkarmaması

abi ben baştaki adamı savunmuyorum hatta kendisi sevmem ve doğru bulmam

morgan freeman'in bi sözü var ne zaman ki afrikada bir anne çocuğuna tabağındaki yemeği bitir derse işte o zaman insanlık en üst seviyeye cıkmış olucak der

insanların geneli komünist insanları sevmezler fakat onlar sadece sosyal eşitliği insan gibi yaşamayı savunurlar
bu hep böyle oldu her zaman iyileri kötü gördüler

hz ayşe  ve hz ali 'nin  müslümanı müslümüna kırdıran savaşta böyleydi
ortodoks ve protestanların birbirine düşmesi de aynı
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 22:22:44 Gönderen: Onur CİVCİR »
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 03 Eylül 2015, 22:24:17 »
konunun öznesi başımızdaki insanlar değil. vatandaş ne isterse onu seçer.

yere düşen adama kimse bakmıyorsa bu bir insani kalitesizlik ve ben yeni birşey olmadığı düşüncesindeyim. biz 500 yıldır böyleyiz. başımızda halife varken de bir sürü saçma şey oluyordu, uzun süredir yok hala oluyor.

yanımda benden yaşça büyük bir abimiz çalışıyor sigara içer veremli gibi de öksürür.
adama  "abi çoluğun çocuğun var şu sigarayı bırak,       bak akciğer sakat organ ağır hastalık gelir  Allah korusun tehlikeli"

diyorum YAPÇAK BİŞEY YOK diyor. olay bu yani.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 22:26:45 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 03 Eylül 2015, 22:26:12 »
konunun öznesi başımızdaki insanlar değil. vatandaş ne isterse onu seçiyor.

yere düşen adama kimse bakmıyorsa bu bir insani kalitesizlik ve ben yeni birşey olmadığı düşüncesindeyim. biz 500 yıldır böyleyiz. başımızda halife varken de bir sürü saçma şey oluyordu, yokken de oluyor.

yanımda benden yaşça büyüğk bir abimiz çalışıyor sigara içer veremli gibi de öksürür. adama  abi çoluğun çocuğun var şu sigarayı bırak bak akciğer sakat organ ağır hastalık gelir  Allah korusun tehlikeli diyorum YAPÇAK BİŞEY YOK diyor. yuh yani.

abi peki bu yaşantı tarzımızın böyle olmasını sağlayan olay ne sence söyledğin gibi 500 yıl öncede böyleydi şimdide böyle yani bizim böyle hal hareket ve tavırlarda bulunmamızı sağlayan olay sebeb nedir sence
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 03 Eylül 2015, 22:30:07 »
adamı çıldırtacak derecede duygusal bir ruh hali.

algıların çok bozuk olması.  hayatla olan bağların  sağlıklı olmaması , gerçekler üzerine kurulu olmaması.

« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 22:31:11 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 03 Eylül 2015, 22:34:15 »
ortalama türk ailesinde okula versen kaçan, işe versen gitmeyen şımarık bir erkek çocuk vardır . tam bir asalaktır. bütün aile o çocuktan bir halt olmayacağını bilir  ama herkes aslan oğlum kaplan oğlum der.  çünkü insanlar aşırı duygusal ve kimse o çocuktan bir halt olmayacağını kendine bile itiraf edemiyor.  YAPÇAK BİŞEY YOK yani.

her yıl dünya kadar adam boğularak ölüyor de mi ülkemizde.
çoğu yüzme bilmiyor ama sulama göletine  girer. abi girme boğulursun desen , YAPÇAK BİŞEY YOK der hemen. 
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 22:39:38 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 03 Eylül 2015, 22:35:55 »
adamı çıldırtacak derecede duygusal bir ruh hali.

algıların çok bozuk olması.  hayatla olan bağların sağlıklı olmaması. insanların hayatla olan ilişkileri gerçekler üzerine kurulu değil.

abi forum imzamdada göründüğü gibi yaşça benden çok büyüksün nesil farkımız var

ama ben şuna inanıyorum bizim nesil biz gençlik bazı şeyleri değiştireceğimize inanıyorum evet kabul ediyorum rahat ve konforu seven bir nesiliz birazda asosyaliz elektronik cihazların yüzünden ama bunun bize +'larıda var bakınız eksi inci vb. sözlük siteleri bütün gündem olayırını yorumluyoruz birbirimizle tartışıyoruz facebook twitter gibi sosyal ağlarda gruplar sayfalar açarak yine gündemi ve toplumdaki olayları olumlu yada olumsuz yönde eleştride bulunuyoruz  açıkcası benim  inancım var değişceğiz ve bunla alakadar çok ufak bir anımı anlatıcam

yine bilgisayardan facebook üzerinden geziniyorum bi fotoğraf gördüm istanbulda 1 dede 1 nine 1 gençten fotoğrafını çekmesini istemiş fakat dedem tabi dalgınlığına mı geldi yoksa yokluktan mı bilemem(öyle entel dantelde değil bildiğin anadolu çocuğu eski toprak dedem)ne fotoğraf makinası veriyor ne cep telefonu genç arkadaş kendi telefonundan çekiyor bunuda sosyal medyada resmide paylaşarak anektodunu anlatıyor  1 hafta 10 gün derken biz gençler o yaşlı dede ve nineyi bulduk o fotoğrafı onlara ulaştırdık işte bu olay bir değişimin ilk adamlarının sadece örneklerinden biri bence
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 03 Eylül 2015, 22:45:51 »
tabi herkes bir değil ve olamaz.

günde 5 paket sigara içen adama "abi içme bak çoluğun çocuğun var kötü hastalık gelir" deyince adamın YAPÇAK BİŞEY YOK demesi,

yüzme bilmeyen adama "gölete girme bak boğulursun" deyince YAPÇAK BİRŞEY YOK deyip balçığa basa basa  suya girmesi gibi örneklerden yola çıkarak
gelecekten çok umutlu olmadığımı söylemeliyim.  YAPÇAK BİŞEY YOK.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 03 Eylül 2015, 22:59:00 »
Abi dediğin olayları baza alırsak haklısın
Her sene boğulan insanlar
Sigaranın bu derece tüketilmesi
Politik olaylar yüzünden eğitimin sistemin düzene girmemesi
Şehit haberi 2 dakika olurken bi ünlünün 1 saat haber olması vb

Malesef bu tip örneklerimiz çok

Herşey zamanla anlaşılıcak ve değişemi uğrayacak diye düşünüyorum

Nasıl şimdi japonya bütün teknolojilerini doğaya zarar vermeye. Şekilde yapmaya basladıysa
Gün gelicek herşey anlaşılacak ve değişime uğrayacak

Yoksa zaten bu gidişle dünya 100 yıla kalmaz yok olucak

İnsanlıktan mı dert yansak iktidar hevesi için güç için dünyanın sistemini değiştirmeye çalışanlar
Makineleşme teknoloji için kimyasal biyolojik doğaya zarar verilmesinden mi
Dünya tüm canlıların ne diye toprak savaşındayız niye kin besliyoruz

Tartışarak bitmeyecek olay sonumuz hayır olur inş.
Antalya/Serik B+ 1995