Gönderen Konu: Yere düşen sen olsan...?  (Okunma sayısı 7794 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Erol ÖZTÜRK, Engin TARHAN, Yavuz YILDIZ, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Samet YILMAZ

• *
Ynt: Yere düşen sen olsan...?
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2015, 15:20:55 »
insanlığını kaybeden bir ÇiN'li ler var zannediyordum sonunda buda oldu !
1987-Edirne
bmp resim yükle

The following users thanked this post: Engin TARHAN

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2015, 15:24:52 »
Volkan kardeşim o kadar kadın dövülüyor bıçaklanıyor görsel basından seyrediyoruz bizim yiğitlikte kendine bok
attırmayan erkeklerimiz ne yapıyor karşı kaldırımdan seyrediyor evet malesef böyle bir millet olduk yazık.
1963 Maltepe-İstanbul

The following users thanked this post: Ali GİRGİN

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2015, 15:43:49 »
Volkan bey insanlık mı kaldı ülkenin haline baksana kimse kimseye bir yudum su vermez oldu kerbelaya döndük. Kimin suya ihtiyacı olup olmadığı bile belli değil, herkesin suratında yalancı bir maske herkes paranın peşine düşmüş.

sözüm meclisten dışarı Can Yücel' in günümüz olayları karşısındaki hissiyatımızı, layığıyla anlatan bir dizesini paylaşmak istiyorum.

'' bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz,

lan bu kadar o...... çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz! ''

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Engin TARHAN, Suat ÇALIŞKAN, Faruk AKÇINAR, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2015, 16:22:40 »
Bu arkadaşlara insan demenin pek doğru olacağını zannetmiyorum.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Engin TARHAN

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2015, 16:50:11 »
Kahve köşesinde pinekleyen adamın kendine faydası olmazki başkasına olsun.Adam olsa o saatte ya işinde ya evinde olur.Abi ben su haberleri izlediğim gün hele fox tv yi,gidip eve yağ şeker un depoluyumki sabaha ihtilal yada savaş çıkar diyorum.Müslümanlığın gereği Allah rızasız için açı doyururuz,hastaya saga yardım ederiz,mazlumu kollarız ama ülkeyi ne hale getirdi şerefsizler.Garibanı bonzaiyle uyuşturuyo,zengini parayla,askeri polisi bombayla,devletide pkk denilen şerefsizlerle.Artık insanlarımızda guruplaşma başladı,bölgecilik,ırkcılık basladı.

Dün konyada üsteğmen oldugunu söylediği halde adamı pkk şı diye dövmüşler.İrlandalıyı suyu döktü diye.Bi garip millet olmaya basladık özümüzü yitiriyoruz.Yerde yatıyosa vardır bi sebebi diyolar banane dolu adam var diyolar. 

Ama Allah rızası için yapılan yardımda,kandırılsan bile Allahın rızasından büyüğü ihlaslısı yok.Yaptığımızı Allah rızası için yapmamız lazım.Allah ıslah eylesin...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Fatih EROL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 28 Ağustos 2015, 16:53:56 »

sözüm meclisten dışarı Can Yücel' in günümüz olayları karşısındaki hissiyatımızı, layığıyla anlatan bir dizesini paylaşmak istiyorum.

iyi demiş :)
Fatih EROL
1983 istanbul

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2015, 17:17:19 »
Biz toplum olarak onu kaybedeli epey zaman oldu Volkan hocam,gidişatımız hiç iyi değil maalesef,dünyanın gıpta ile baktığı hasletlerimizi birer birer kaybediyoruz.Aşırı şekilde yozlaşma var,biran önce özümüze dönmemiz gerek,ama nasıl ?  :(
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2015, 21:23:57 »
 yorum yapan arkadaşlarımıza katılmamak na mümkün,

sene 1984
yer mersin merkez ptt
fatura yatırma kuyruğunda bir amca düştü yere ne oluyor demeye kalmadı bir kalabalık adamın başında birileri bağırıyor ambulans çağırın birileri açılın hava alsın derken geçti aradan 15 / 20 dakika amcanın üzerine gazete örttüler öylece bakakaldım korktum ağlayan gözlerimdeki yaşı bile silmez olmuştum bir resmi ünüformalı yetkili meftanın üzerinden atlayıp fatura yatırma telaşında bir enayilik yaptı ve beni o adam kendime getirdi ''amca öldü üzerinden atlamaaaa,..'' ses benim sesimdi.

faturayı yatırmadan koşarak oradan kaçtım üzerimdeki bakışları hissedebiliyordum o çocuk halimle.
eve gelince anlattım babam devlet hastanesine sormuş amca kalp kırizinden ölmüş, allah rahmet eylesin her aklıma geldiğinde anar rahmet okurum adını bile bilmediğim amcaya.

cidden erol beyinde söylediği gibi çoktan duyargasızlaştık biz egoistlik ve poilizim her yenımızı kanser misali sardı sarmaladı toplumumuzu,..

saygılarımla.

« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2015, 21:49:22 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Engin TARHAN, Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 28 Ağustos 2015, 21:56:17 »
Volkan bey insanlık mı kaldı ülkenin haline baksana kimse kimseye bir yudum su vermez oldu kerbelaya döndük. Kimin suya ihtiyacı olup olmadığı bile belli değil, herkesin suratında yalancı bir maske herkes paranın peşine düşmüş.

sekke sekke gelmiş rahmetli nur içinde yatsın,

can yücel bu , en az onunkadar insan olsak medeni toplumlarda türkiyeli olarak refah bilinçli ve medeni bir sıfatta anılırız, amma velakin nerede bizi yozlaştırmak için tüm dünya milletleri ant içmiş,... osmanlı olduktan beri uğraşıp duruyorlar her yolu mübah sayıyorlar. 

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 28 Ağustos 2015, 22:39:37 »
insanlığını kaybeden bir ÇiN'li ler var zannediyordum sonunda buda oldu !

+1 bize bu konuda  bi kaç irlanda lı turist lazım  anca paklar bizi.
1976  istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 28 Ağustos 2015, 22:40:44 »
Şahsi kanaatim, toplumumuzda bencillik, haksızlık, adaletsizlik insanları birbirinden uzaklaştırıyor. Herkes sadece kendini kurtarmaya bakıyor. Başkasının derdi onu rahatsız etmiyor.

Çok şükür ki herkes bu videodaki kahvede oturanlar gibi değil ama gelecek nasıl olacak? Hayırlısını umalım. Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2015, 22:42:40 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 28 Ağustos 2015, 22:44:45 »
çıkmamış  Candan umut kesilmez hayırlısı diyelim yapacak başka  bir şey yok volkan bey
1976  istanbul

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 28 Ağustos 2015, 23:26:22 »
Gün gizli düşman materyalizm in günü...
1982 Konya

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 28 Ağustos 2015, 23:38:36 »
Türkiye de yaşayan herkes,yerde bir ekmek görse,hemen yerden alır ve üzerine basılmasın diye yerden yüksek bir yere koyarlar.Fakat Türkiye en fazla ekmeğin çöpe atıldığı ülkelerin başında.Ekmek tabi ki bir nimet,ve üstüne basılmamalı.Şimdi kendi kendime soruyorum,toplum olarak nimet diye Allah ın verdiği ekmeğe basmıyoruz ama Allah ın yarattığı ve yaratılmışların en üstünü kıldığı biz insanlar,bir birimizi çok rahatlıkla eziyor,hatta üstüne çıkıp eziyoruz.Kısacası ekmeği yerde durmasına tahammül edemeyen bir millet,insanı yerden kaldırmaması,dini ve kültürel açıdan bencilleşme ve şekilcilik durumunun hızla ilerlemesidir.
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Engin TARHAN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 03 Eylül 2015, 09:22:43 »
 yunanlılar gibi şehir devletleri geçmişi olan bir kültürden gelmiyoruz. Türk halkında birlikte yaşama kültürü çok zayıftır. bu bizim zayıf yönümüz. ( türkiyeye tren 1856 da geldi 159 yıldır var istanbulda metro 15 yıldır var ve hala inenlere yol vermeyi bilmiyor insanlar)

halkımızın % 99 u köylüdür.artı yönümüz ise köy kültüründe de dayanışma kavramı olmasıydı..düşen adama herkes koşardı.
 türkiye 60-70 yıldır sosyolojik değişim geçirdi ve insanlar köylerden batı illerinin varoşlarına doluştu. oralarda doğan nesiller  köy kültürünün iyi olan hiçbir özelliğini alamadılar. şehirli de olamadılar ve birlikte yaşama kültürü de edinemediler. köylerde de kitle iletişim araçları tv , internetle sosyolojik yapı değişmeye başladı. kemal sunal filmlerindeki türkiye yok. ortaya ucube bir kültürel yapı çıktı.

eskiden eğitim sistemi kötüydü ama az veya çok bir ciddiyet, disiplin kavramı vardı,herkes hocalardan çekinir ve duracağı yeri bilirdi. herkes az veya çok nerede nasıl davranacağını bilirdi.şimdi öyle bir kavram pek yok. inanılmaz bir gevşeklik, lakayıtlık, boşvermişlik , beleşçilik ve avantacılık var.

özetle türkiyede kaliteli oloan herşey "elit" diye aşşağılandığı için ve kalite kriteri kalitesizliktir. bu ülkenin insan yapısı bu kabulleneceğiz. teşhis olmadan tedavi olmaz.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 10:02:47 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Yasin AKTAŞ, Hüseyin ÖZCAN

Çevrimdışı Erol KAPLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 03 Eylül 2015, 12:11:23 »
yunanlılar gibi şehir devletleri geçmişi olan bir kültürden gelmiyoruz. Türk halkında birlikte yaşama kültürü çok zayıftır. bu bizim zayıf yönümüz. ( türkiyeye tren 1856 da geldi 159 yıldır var istanbulda metro 15 yıldır var ve hala inenlere yol vermeyi bilmiyor insanlar)

Birlikte yaşama kültürü tarihte en çok Türkler'de görülmüştür. Türkler kurdukları birçok devlet ve imparatorluklarda fethettikleri yerlerin halklarına adalet götürmüş, onların iç işlerine karışmamış ve onları sömürmemiştir. En yakın örnek olarak ceddimiz Osmanlı'nın tarihini incelerseniz hoş görü örnekleri ile dolu olduğunu, dünyada milliyetçilik, ırkçılık akımlarının başladığı tarihe kadar Osmanlı içindeki gayri müslimlerin gayet mutlu ve mesut yaşadığını, bunların içerisinden özellikle de ermeni ve yahudilerden devlet kademelerinde çok yukarılara çıkanların olduğunu görebilirsiniz. İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet Han'ın (Allah nur içinde yatırsın) Ermeni patriği ve diğer dini ve etnik gruplara göstermiş olduğu hoşgörünün aslı ise Efendimiz'den (S.A.V.) ve Hz. Ömer'in (R.A.) kudüsü fethetmesinden sonra yaptığı uygulamalardan gelir. Bazı istisnai durumlar hariç, bu milletin tarihi (özellikle de Osmanlı tarihi) hoş görü ve birlikte yaşamanın en naif örnekleri ile doludur.

Örneğini verdiğiniz yunan ve onun şahsında avrupa tarihi ise kendinden olmayanı öldürme, sömürme, köleleştirme örnekleri ile doludur. kendilerinden olmayanlar ile yaşama kültürleri sıfırdır. Bu günkü zenginliklerinin temeli sömürgecilik ve hırsızlık üzerine kuruludur. Bizzat İngiltere kraliçesinin tacındaki iri elmas Türkler'den çalınma Küfi Nur adındaki elmasdır. Afrika kıtası ve hindistana yaptıklarını anlatmaya kalksak, vicdan sahipleri, anlatılan bir kaç örnekten sonra ağlamaya başlar. İngilizlerin hindistanı sömürmek için hindistanda kurdukları sömürge gücünün adı "East India Company" dir. Yani doğu hindistan şirketi. Adamlar ingiliz hindistan krallığı veya ingiliz hindistan eyaleti vs.. bile dememiş, direk "şirket" demişlerdir. Sizde bilirsiniz ki şirketlerin maksatları her zaman maksimum kar olmuştur. Hindistanı sömürebildikleri kadar sömürmüşlerdir. Gittikleri hiç bir yerde birlikte yaşama kültürünü benimsememiş, aksine zorla empoze ve asimilasyon kültürünü uygulamışlardır.

Bizim milletimize ne olmuşsa sizin de dediğiniz gibi son 60 -70 sene içinde olmuştur. Bundan 200 sene önce avrupada işini Türk'e yaptır lafı meşhur iken, şimdi almana, Japona, amerikalıya yaptır lafı meşhurdur.

Biz; Mehmet Akif ERSOY'un anlattığı Asım'ın neslini özleyenlerdeniz. Bir milletin maneviyatı pörsüdü mü, o millet bitmiş demektir. Bize lazım olan manevi değerleri yüksek insanlar yetiştirmektir. Unutulmamalıdır ki, bu millet ölürsem şehit kalırsam gazi olurum diyerek, istiklalini kazanmıştır. Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum diyebilmek için insanın maneviyatının yüksek olması gerekir.

Yazdıklarıma katılmayan, hatta geri kafalı bulanlar olabilir. Olsun...

Ne demiş karınca; tarafımız belli olsun...

Rabbim eskiden olduğu gibi yine bu millete İslam'ın bayraktarlığını ve dünyanın hakimiyetini nasip eder İnşallah.
1977 Ankara

The following users thanked this post: Ahmet ŞAKİROĞLU

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 03 Eylül 2015, 12:17:07 »
birlikte yaşama kültürü ticaretin yaygın olduğu şehirli halklarda olur. yani yunanlılarda, iranlılarda gibi.

türklerin hiç bir zaman ticaretle bağı olmadı, ticaretle gelişmiş şehirleri de olmadı. osmanlıda da şehirler ve ilçelerde gayrmüslim esnaf, köylerde türkler yoğundur. türklerin geçim kaynağı ticaret değil  koyun keçi sürüleridir. bizim öyle şehirli bir geçmişten kaynaklanan birlikte yaşama kültürümüz fazla yok. bin tane örneğini sayarım bunun.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 12:21:56 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

Çevrimdışı Erol KAPLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 03 Eylül 2015, 12:21:04 »
Birlikte yaşamaktan kastınız alışveriş, ticaret ise başka, Yok hoş görü ise, düşeni tutup kaldırmak ise başka. Konu hoş görü, düşeni tutup kaldırma minvalinde diye düşünüyorum...

İstanbul'u ele alırsak tam yılını hatırlamıyorum ama II. Mahmut zamanıydı galiba; nufus 350.000. Müslüman sayısı 180.000. Gayri müslim sayısı 170.000.
Ve herkes huzur içinde yaşayabiliyor.

Eğer geçim kaynağı sadece koyun keçi sürüleri ise tarımı, lonca teşkilatlarını (bunlara çok önem verilirdi) kıyı kentlerindeki ticareti, ipek yolunun topraklarımızdan geçmesini nereye koyacağız? Ticaret yapmasını bilmeyerek mi bir imparatorluk 600 sene hüküm sürdü?
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 12:28:51 Gönderen: Erol KAPLAN »
1977 Ankara

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 03 Eylül 2015, 12:28:42 »
bu konularda sapla saman çok birbirine karışıyor .

imparatorluğun 600 yıl ayakta kalmasının yüzlerce sebebi vardır beylikler dönemi bitmiş siyasi birlik sağlanmış  tam o sıralarda balkanlardaki iç kavgalar, güneyde arapların mezhep kavgaları da çok işimize yaramıştır.osmanlı devletinin ekonomi politikası toprakları genişletip vergi gelirini arttırmak üzerine kuruludur. onlar için ağrı doğubeyazıtan fasa kadar herkes onlar için potansiyel vergi mükellefi idi. halkla kavga edersen vergiyi askeri alman zorlaşır.

bozkır halkıyız göçebe obalarından geliyoruz. türkün geçim kaynağı yüzyıllarca koyun keçi sürüleridir 1950lere kadar anadolu türkünün ticaretten tek anladığı komşu köye peynir götürüp ondan domaates takas etmek. atalarımızın işi gücü dağda ovada koyun otlatmaktı, özgür bir yaşam.   ve pek öyle şehire, ilçeye çok inmez. selçuklu osmanlı hep böyleydi. osmanlıda şehirlerde gayrımüslim esnaf tabaka yoğun.  o lonca teşkilatları gayrımüsllimlerin yaptığı ticaretin zaten direk içindeydi.türk halkı ticareti 1915-1923 gayrımüslimler anadoludan gönderildikten sonra öğrenmiştir.şehirlileşme süreci de daha sonra yani.

yunanlılar veya iranlılar gibi ticarete dayalı şehir devletlerinden gelen bir kültüre sahip değiliz.  birlikte yaşama kültürü şehirli toplumlarda gelişir. bizim kültürel yapımız buna hala çok uygun değil. yıllar önce almanyaya gittim adam 1960 ta almanyaya gelmiş "almanca konuşuyo musun dayı" dedim ne öğrenicem alman türkçe öğrensin dedi. mantığa bak.

özetlersek son dönem toplumdaki olumsuz değişim, plansız programsız  iç göçlerin sosyal dokuya kötü etkisinden ve  eğitimle ilgili bence.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 12:51:28 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Erol KAPLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 03 Eylül 2015, 12:47:11 »
Amca almanca öğrenseydi çok iyi olurdu.

Fakat bunun sebebi Türk'ün, Alman'ı hor görmesi mi? Alman'ın, Türk'ü hor görmesi mi? Ben değil ama kardeşim gitti almanyaya. 1 yıl orada okudu. Kabaca anlattıkları almanların yabancıları hor görmesi şeklinde. Orada birde eniştem var. Uzun yıllardır almanyadalar. Dillerini de gayet iyi bilirler. Bahçeli müstakil bir evleri var. Bir gün bahçede yakmışlar mangalı (barbekü) alman komşularını davet etmişler. Almanın davete verdiği cevap şu; "param yok gelemem". Şimdi bunlar da mı var birlikte yaşama kültürü? Adamların kanına işlemiş maddiyat. Neden almanyada türklerin yani müslümanların uyum sorunu var? Çünkü müslüman... İkinci değil belki üçüncü sınıf vatandaş hükmündeler. Peki biz de öyle mi? Tarihimiz de hangi gayri müslime böyle yapılmış? Bütün değerlerin kokuştuğu şimdiki zaman da bile biz onlara böyle muamele etmeyiz. Çünkü birlikte yaşama kültürümüz gelişkin çok şükür.
1977 Ankara

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 03 Eylül 2015, 12:52:30 »
almanyada konuştuğum 1960 tan beri almanca öğrenmemiş "alman türkçe öğrensin" diyen adamın öğrenmeme sebebi "bize her yer trabzon" mantığıdır.
bu tamamen göçebelikten kaynaklanan bir mantık. hiç  başka bir açıklaması falan yok.

başka ülkede yaşıyorsan o dil sana öyle ya da böyle lazım olacak ve öğrenmek durumundasın . almanın tavrı  bahanesi olamaz. orası onun ülkesi. gidilen yere uyum sağlamamaya inat etmek tamamen birlikte yaşama kültürünün zayıf olmasından kaynaklanan bir durum.

burada 10 yıldır yaşayan suriyeli ne türkçe öğrenicem o arapça öğrensin dese heralde iyi gözle bakmayız.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 12:58:43 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Berkhan TÜRKMEN

Çevrimdışı Erol KAPLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 03 Eylül 2015, 13:00:06 »
Savaş bey, amca gidince her yerin Trabzon olmadığını gayet güzel anlamış olmalı değil mi?

Peki o zaman neden öğrenmedi? Size verdiği cevapta bir kızgınlık seziyorum. Bu eğer kızgınlık ile verilen bir cevapsa, bu kızgınlık neden ileri geliyor?

Bazı şeyleri sosyoloji bilimine dayanarak açıklamaya çalışmanız güzel ama psikolojik açıdan durum nedir acaba düşündünüz mü?

Ayrıca biz değil suriyeliye, hiç kimseye, almanın bize davrandığı gibi davranmayız...
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 13:03:10 Gönderen: Erol KAPLAN »
1977 Ankara

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 03 Eylül 2015, 14:30:32 »
Savaş bey, amca gidince her yerin Trabzon olmadığını gayet güzel anlamış olmalı değil mi?

Peki o zaman neden öğrenmedi? Size verdiği cevapta bir kızgınlık seziyorum. Bu eğer kızgınlık ile verilen bir cevapsa, bu kızgınlık neden ileri geliyor?

Bazı şeyleri sosyoloji bilimine dayanarak açıklamaya çalışmanız güzel ama psikolojik açıdan durum nedir acaba düşündünüz mü?

Ayrıca biz değil suriyeliye, hiç kimseye, almanın bize davrandığı gibi davranmayız...

almanyada konuştuğum dayı ile tamamen meraktan gittiğim ordaki  bir kahvehanede konuştuk.  "ne almanca öğrenicem o türkçe öğrensin" cümlesini adam son derece laubali ve biraz da ya.şak bir tavırla söylemişti . öyle alman  dışladı da ötekileştirdi diye bir hali yoktu çok yüzsüz bir tipti. konuşma aynen öyle devam etti.

ben: çoLuk çocuk var mı?   
dayı: var
ben: okuyolar mı?
dayı: yok
ben: çalışıyorlar mı?
dayı: yok , burda çalışmak enayilik, işsizlik parası alıyı.

sonrasında almanların türkleri sevmemesi konusu geçinCe bu yamyamları alman niye sevsin ki demiştim içinden. sonrasında 6 ülkeye daha gitmiştim.  pakistanlılar güney koreliler bir de azerbaycanlılar dışında türklere sempati duyan pek görmedim. insan kalitemizin pek yüksek olmaması, yükseltmek için bir çabamızın da olmamasına bağlarım bunu. türkiyede kalite unsuru barındıran herşey elit diye aşşağılanıyor öyle hasta bir ruh halimiz var.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 15:01:50 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Erol KAPLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 03 Eylül 2015, 16:26:50 »
Almanyada 3 milyon türk var diye biliyorum. Hepsinin sizin anlattığınız gibi olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa bile bu avrupalının bizden daha fazla birlikte yaşama kültürü olduğunu göstermez. Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi hırsız ve sömürgeci oldukları gerçeğini ve kendileri gibi olmayanı kendilerinden aşağıda gördükleri gerçeğini de değiştirmez.

Mesele; almanın bizi sevip sevmeme meselesi değil, avrupalının kendisinden olmayanı aşağı görme meselesi.

Demek istediğim avrupalının birlikte yaşama kültürü kendisinden olan ile var. Bizim ise, bizim gibi olmayan ile de yaşama kültürümüz vardır.

İnsan kalitesine gelince, emin olun bizim insanımız hırsız, sömürgeci ve kendinden başkasına yaşama hakkı bile tanımayan avrupalıdan daha kalitelidir.

Tabi bu kalite anlayışına göre değişir. Kalite eğer daha iyi yaşamak için daha iyi makineler yapmak ve daha iyi silahlar üretip zayıfları sömürüp, soyup, soğana çevirmekse başka, hoş görü içinde herkesi kucaklamaksa başkadır.

Bu günkü avrupa kendini, yunan aklı ve roma nizamı üzerine kurulmuş bir medeniyet olarak tarif eder. Roma nizamı'na dikkatinizi çekerim. Eğer roma imparatorluğu devrinde roma topraklarında yaşıyor olsaydınız ve roma vatandaşı olmasaydınız, vay halinize... İşte bu "roma nizamı" aynen bu günün avrupasında da vardır ve değişmez. Değişmesine de müsaade etmezler. Çünkü kendilerinden olmayana müsamahaları yoktur. Sorarım size, dünyanın bu günkü halinin sorumlusu kimdir? Sömürgeci batı ve amerika mı, yoksa başkaları mı? Özgürlük görütürüyorum diye neyi götürdükleri ortada değil mi? Bunlar mı birlikte yaşama kültürü gelişkin olanlar?

Bizim koşulsuz avrupa hayranı olan zümremiz ki; memleketi daima onlar yönetmişlerdir, bunu ne düşünürler ne de anlarlar. Onlar için avrupalı yapmışsa, demişse iyidir.

Eğer avrupa dotumuz olsaydı PKK yı desteklemez, bizi avrupa birliği denen hristiyan birliğinin kapısında bekletmez, bizim avrupa hayranlarıyla bir olup gümrük birliğini bize dayatmaz, almanya İstanbuldaki hava alanını durdurmak için elinden geleni yapmaz, Güney doğuda alman ve her türlü avrupalı devletin ajanları cirit atmazdı vs.. vs..

Bizim insanımız kötüde olsa, iyidir. Ancak özüne dönmeye ihtiyacı vardır.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2015, 16:28:20 Gönderen: Erol KAPLAN »
1977 Ankara

The following users thanked this post: Ahmet ŞAKİROĞLU, Mustafa ÖZKOL