Gönderen Konu: Akdaş Akus Yıldız Huğlu Süperpoze  (Okunma sayısı 9483 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akdaş Akus Yıldız Huğlu Süperpoze
« : 26 Ağustos 2015, 15:26:44 »
Konuyu açmamdaki neden hem bilgi amaçlı hemde fikir edinme benim

Akdaş 312 se

Akus Hunter

Yıldız SPZ ME /SPZ ME Steel

Huğlu S112SE (103-DE)

Yıldız SPZ ME Steel: 1720 TL                                           Akus Hunter:1800 TL                                            Akdaş:1800 TL(Tam fiyatı bilmiyorum)            Huğlu S112SE (103-DE):1790
12 Cal.                                                                             12 Cal.                                                                   12.cal                                                               12 cal.
3.3Kg                                                                               Ort.3-3.3 Kg                                                          2,9 - 3,3 kg                                                    3.2kg-3.3kg 
4140 Dolu çelikten delme namlu                                      AISI 4140 dolu çelikten imal namlular                     AISI 4140 Çelik Dolu Malzemeden İşleme       4140 dolu malzemeden işleme

Hepsi Ejektör Selektörlü tek tetik acemi birisi olduğum için tam ince ayrıntı bilmiyorum ama genel bazda aşşağı yukarı hepsi aynı nedir aralarındaki + ve - si yorumlarınız için teşekkürler
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Akdaş Akus Yıldız Huğlu Süperpoze
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2015, 16:05:15 »
Ne bakımdan +/- tam anlamadım. Yazılan farklar yukarıda zaten. Gerçi onlara da %100 güvenmeyin. Yani ağırlıklar yazılandan farklı olabilir. Bu yazdıklarınız kaliteli olanlar. Şayet kullanmak istediğiniz avlara ve size uygunlarsa, fiyatlarına bakarsınız, elbette müşteri hizmetlerini de karşılaştırısınız ve karar verirsiniz. Yukarıdakiler her yönden denk görünüyor ama elbette biri size daha uygun olacaktır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2015, 16:15:40 »
Ne bakımdan +/- tam anlamadım. Yazılan farklar yukarıda zaten. Gerçi onlara da %100 güvenmeyin. Yani ağırlıklar yazılandan farklı olabilir. Bu yazdıklarınız kaliteli olanlar. Şayet kullanmak istediğiniz avlara ve size uygunlarsa, fiyatlarına bakarsınız, elbette müşteri hizmetlerini de karşılaştırısınız ve karar verirsiniz. Yukarıdakiler her yönden denk görünüyor ama elbette biri size daha uygun olacaktır.

yerli süperpoze alıcak kişiler genellikle bu tüfekler arasında tercih yapıyolar ve yorum yapan kişiler genelde hangisini kullanıyosa onu övüyo yani aralarında gerçekten abartılacak fark varmı yoksa tüfeğe değilde arkasındakine mi bakmak lazım tekrardan teşekkür ederim abi
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Ağustos 2015, 16:23:28 »
Bana sorarsanız bu fiyatlara baikal bir süper poze alın torununuza da bir miras bırakmış olursunuz. Sağa mı atıyor sola mı çekiyor derdiniz de olmaz, magnum atar mı, fişek patlatmaz mı derdiniz de olmaz. Tabi görüntü sağlamlıktan önemliyse bir şey diyemem.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2015, 16:35:00 »
Aralarında abartılacak fark olmadığı yukarıda belirttiğiniz özelliklerden belli değil mi :) Fakat bunlardan belli bir tanesi size daha iyi uyum sağlarsa ve belki hakikaten de serinin en güzellerinden biri olursa ve biri gelip tüfeğinize talip olsa o tüfeği aldığınız fiyata bile olsa, hatta daha üzerine bile verir misiniz? Demek istediğim tüfeğim değeri sadece sahip oldukları malzeme, teknoloji, fiyat, fiziksel özelliklerinden ve bazen diğer aynı marka ve model tüfeklerden öte, daha farklı olabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Alper BEKRET

• *
« Yanıtla #5 : 26 Ağustos 2015, 16:40:35 »
Huğlu'nun pozesini kullanıyorum gayet memnunum biraz ağırdır ama av üzerindeki etkisi güzel birde yorumlara bakıp da görmeden denemeden tüfek almayın nacizane tavsiyem gidip iyice inceleyin birde beklentilerinizi fazla yüksek tutmayın tüfek bu kul yapısı illaki arıza yapar
  • Dörtler tüfek sanayi çifte huğsan otomatik
  • Fortuna Suhl çifte
  • sarsilmaz kilinc 2000mega
  • Kopay__ŞANS___
Alper BEKRET
1989 Çorum.
EDEPLE GELEN HÜRMETLE GİDER.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 26 Ağustos 2015, 17:09:14 »
Huğlu'nun pozesini kullanıyorum gayet memnunum biraz ağırdır ama av üzerindeki etkisi güzel birde yorumlara bakıp da görmeden denemeden tüfek almayın nacizane tavsiyem gidip iyice inceleyin birde beklentilerinizi fazla yüksek tutmayın tüfek bu kul yapısı illaki arıza yapar

yorumunuz için teşekkür ediyorum aynı fikirdeyim tüfeği eline almadan yorumlara göre alışveriş yapmak yanlış

elle yapılır olsada kimisi yılda 1 kez arıza açar kimisi 10 yılda 1 kere buda markası işçiliği kalitesi tüfeğin sahibi ve birazda hasbel kadere bağlı
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 26 Ağustos 2015, 17:13:13 »
Bana sorarsanız bu fiyatlara baikal bir süper poze alın torununuza da bir miras bırakmış olursunuz. Sağa mı atıyor sola mı çekiyor derdiniz de olmaz, magnum atar mı, fişek patlatmaz mı derdiniz de olmaz. Tabi görüntü sağlamlıktan önemliyse bir şey diyemem.

baikal hakkında en ufak bir bilgim tecrübem yok ithal bir markanın yerli markalarla aynı fiyatta olması açıkçası kafa kurcaladı malumunuz birazda kapitalist bi düzende yaşadığımızdan pahalıysa kalitelidir mantığıda var(ne kadar da bu fikre katılmasamda)
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Ağustos 2015, 17:22:19 »
Söz etmiş olduğunuz S112TE zaten magnum tüfek benim bildiğim kadarıyla Huğlunun bütün tüfekleri 76 mm mağnum 50 gr kadar atış yapabilirsiniz. zaten avcı olan adamda 50 Gr fişek kullanmaz . yerli malı iyidir . karşınızda muhatap bulursunuz. Baikal Rus malı tüfekte sorun çıktımı kim takar sizi .
1979 Istanbul

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 26 Ağustos 2015, 17:27:26 »
Hepsi ayni olsaydi dunyada  tek marka olurdu..hepsi ayni olsa bile aldiktan sonra herhangi bir ariza yaptiginda yada birsey sormak ogrenmek istediginizde irtibata gecebileceginiz firmayi secmeniz daha iyi olacaktir.simdiden hayirli olsun onur bey.

• AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 26 Ağustos 2015, 17:35:46 »
Hepsi ayni olsaydi dunyada  tek marka olurdu..hepsi ayni olsa bile aldiktan sonra herhangi bir ariza yaptiginda yada birsey sormak ogrenmek istediginizde irtibata gecebileceginiz firmayi secmeniz daha iyi olacaktir.simdiden hayirli olsun onur bey.

Katılıyorum. Eğer Rusça biliyorsanız Baikal alın bir sorun çıktımı zorluk çekmezsiniz. :))
1979 Istanbul

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 27 Ağustos 2015, 08:50:58 »
baikal hakkında en ufak bir bilgim tecrübem yok ithal bir markanın yerli markalarla aynı fiyatta olması açıkçası kafa kurcaladı malumunuz birazda kapitalist bi düzende yaşadığımızdan pahalıysa kalitelidir mantığıda var(ne kadar da bu fikre katılmasamda)

Yerli firmalar yurt içine fiyatları acayip şişirdiği için olabilir mi ? :) burada 1800 tl olan tüfeği yurt dışına 150 dolara sattıkları malum, yurt dışında 300-400 dolar bandında Türk tüfekleri, ki oraya en iyileri gidiyor. Servis konusunda da insanları alıştırdıklarını düşünüyorum, yerli al 10 kere fabrikaya gönder sıkıntı yaşarsan, abi ben sıkıntı yaşamak istemiyorum zaten niye fabrikayla uğraşayım sürekli.

Şöyle bir örnek verelim Amerika'da yılın tüfeği seçilen remington versa-max 1500-1600 dolar, Türkiye'de malum markalar 1700 -2000 lira demek bizimkiler daha kaliteli :) Kendimizi kandırmayalım, kandırılmaya da izin vermeyelim beyler. Siz yine de aklınıza yatanı, görüp beğendiğinizi seçin.

Not: 1500 dolar 4500 lira yapıyor diyenler çıkabilir, işçilik ve hammadde bazında bakarsanız Amerika'daki 1500 dolar ile Türkiye'deki 1500 lira aynı değerdedir.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 27 Ağustos 2015, 12:00:41 »
ben bulgaristanda bu yaz ucuz bir tüfek görmedim açıkcası. yerli markada göremedim.
yurt dışının stantartları ve tüketici haklarıyla bizim ülkemiz arasında dağlar kadar fark var.
yani şunu söyliim yurt dışından gelen mallardada aynı şey geçerli. adam kaliteli malı türkiyeyemi getiriyo sanıyosunuz. tabiki hayır. ama sonuçta üretim stantartları bizden daha düzgün olduğu için bir sınıf farkı yine ortaya çıkıyo.
yazdığınız dört markada türkiyede kendini kanıtlamış yurt dışınada satışı olan tüfekler. yerli marka alacak oldukdan sonra bu markalardan sorun yaşamanız çok az bir ihtimal.
sanırım antalyada yaşıyosunuz. burdur da konyada size çok yakın. yeni sıfır bir tüfek alacaksanız gidip size uygun ölçülerde dipçik yaptırıp almanız hatta iki namlu yaptırıp almanız bence daha mantıklı olacakdır.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Serkan TAŞIYICI