Gönderen Konu: AVCILAR ÜZERİNDE ALGI  (Okunma sayısı 2683 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AVCILAR ÜZERİNDE ALGI
« : 22 Ağustos 2015, 10:11:16 »
DEĞERLİ AVCI DOSTLAR .ÖNCELİKLE LİNK ATIP ONDAN SONRA YAZACAĞIM LÜTFEN DUYARLI OLALIM

https://www.facebook.com/yookartik/photos/a.314242608726755.1073741828.311791845638498/540554849428862/?type=1&theater

hepimiz gerçek anlamda doğa dostu yaban sevdalısı silah-tüfek meraklısı insanlarız
bir çok insanın nazarında eli silahlı cani olarak biliniyoruz.
insanlar bizi kana susamış aç gözlü kişisel fantazilerini hayvanlar üzerinde tatmin etmeye çalışan ve hatta bastırılmış duyguların tetiklemesiyle yaptığımızı . çok densiz ve cüretkar bir şekilde avcılar cinsel iktidarsızlıkları yüzünden hayvanları öldürerek güç gösterisi ve kendini bu şekil de  kanıtlama çabasına girmiş insan olarak değerlendirdiklerine şahit oldum.
 facboook ta yook artık adında bir grubun paylaşmış olduğu avla uzaktan yakından alakası olmayan bir karaca resmi var üzerine avcıları kötü göstermek amaçlı bir takım LAFlar yazılmış ve bu iletinin yorum kısmına katılan insanlar durumu daha içinden çıkılmaz bir hale sokmuşlar.kimse mantıklı olarak düşünmeden fotoğrafın üzerindeki yazıya bakarak hemen yorum kısmına biz avcıları hedef alan saçma sapan görüşler bildirmişler. bu olay sadece bana yıkılmak isteniyormuş gibi zoruma gitti ve orada bir takım açıklamalar yapmış olsam da pek fazla insanın aklına nüfuz edemedim sanırım.
bu konuda avlak üyelerinde çok daha bilgili  dostlarımız olduğunun farkındayım. istirhamım şudur ki bu tür platformlarda birbirimize destek olalım ve insanların gerçek av ve avcılık hakkındaki ön yargılarını ortadan kaldırmak için bir araya gelelim.
gelecek nesillerin av ve avcılık hakkında bilgi edindirilmesi herkesten önce bize düşer çünkü bunun ne dersi var ne okulu biz kendi varlığımız olan bu bağa ve sektörümüze sahip çıkalım. toplumun bizim üzerimizde bu şekilde yapılmaya çalışılan algıları anlamalarını sağlayalım .... belki yapılacak çok daha güzel şeyler yada söylenecek çok daha güzel sözler vardır fakat naçizane benim dilim bu kadar dönüyor bir olup elele mücadele edelim.... yeni sezonumuzun da kazasız belasız bol avlı ve muhabbetli olması temennisiyle herkese   RASTGELE
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Ahmet ŞAKİROĞLU

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AVCILAR ÜZERİNDE ALGI
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2015, 10:36:36 »
Güzel düşünce kardeşim tebrikler
1963 Maltepe-İstanbul

The following users thanked this post: İdris MOĞOL

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2015, 12:27:32 »
İdris bey avcılık hakkında bilgisi olmayan insanlara izahta bulunmak çok zor :( biraz daha sosyal olarak toplum da özellikle doğa konusundaki gerçek düşüncelerimizi destekleyen eylem ve hareketler de bulunsak eminim AVCI kelimesine olan saygı büyük oranda artar.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2015, 13:55:12 »
Güzel düşünce kardeşim tebrikler
   selamlar adem abicim desteğiniz için teşşekür ederim güzel düşüncelere sahip olmamız bize bakan her gözde aynı etkiyi yapmıyor. zaman birlik olup harekete geçme zamanı hepbirlikte elele saygılarımla
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2015, 13:59:54 »
İdris bey avcılık hakkında bilgisi olmayan insanlara izahta bulunmak çok zor :( biraz daha sosyal olarak toplum da özellikle doğa konusundaki gerçek düşüncelerimizi destekleyen eylem ve hareketler de bulunsak eminim AVCI kelimesine olan saygı büyük oranda artar.

DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM TUNCAY abicim bizim yaptığımız iş zaten kolay bir iş değil av yapmak başkalarına av ve  avcılık hakkında birşeyler anlatabilmekten daha zor bir iş unutmayalım ki HER ZORLUĞUN ARKASINDA ZORLUĞA GÖĞÜS GERENLER İÇİN GÜZEL GÜNLER VARDIR saygılarımla
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2015, 15:53:16 »
"bir çok insanın nazarında eli silahlı cani olarak biliniyoruz.
insanlar bizi kana susamış aç gözlü kişisel fantazilerini hayvanlar üzerinde tatmin etmeye çalışan ve hatta bastırılmış duyguların tetiklemesiyle yaptığımızı . çok densiz ve cüretkar bir şekilde avcılar cinsel iktidarsızlıkları yüzünden hayvanları öldürerek güç gösterisi ve kendini bu şekil de  kanıtlama çabasına girmiş insan olarak

Kendimi hiç böyle düşünmemiştim . çevremde böyle aşırı düşünen kimse yok allaha şükür :) her insanın kendisine avcı demesi zor tabi işin kötü tarafı tüfeği ve olan herkesin genel adı avcı olduğun için (belgeli belgesiz fark etmez ) bu tür yapıştırmalar daha çok görürüz
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2015, 16:14:17 »
 Avcılık bazen dengeyi sağlamaktır, farzımisal domuz çok hızlı üreyen bir hayvandır hiç kimse vurmasa durumu düşünemiyorum artık kedi köpek gibi şehirlerde gezmeye başlarlar trafik kazalarına sebebiyet verebilirler. Avcılık spordurda bazen 2 keklik vurmak için dağın tepesine tırmanıp boş dönmek bazen günlerce yürüyüp hiçbişeye atış yapamamak ama hareket sayesinde bedene kattığı efordan sağlık kazanmaktır.

Avcıların amacı can alıp tatmin olmak olsaydı evcil tavşanları alıp bahçeye salıp onları vururlardı, baykuşa kediye sincaba gördükleri herşeye fişek atarlardı. Ben tilki vurmaya bile karşıyım çünkü onlarda fareleri yiyolar sonuçta. Bikeresinde eski bir avcı bana tilki görürseniz vurun tavşanları yiyolar demişti bende tabi yiyecek asıl onun yemesi lazım tilki kasabaya inip kasaptan et alıcak değil ya asıl onun hakkı demiştim adam kaldı öyle  ;D Neyse lafın kısası bohçacılarla zamansız bilinçsiz av vuranlarla avcıları aynı kefeye koymamak lazım. Avcıların içerisindede belki kana susamışlar vardır ama hastasını bayıltıp taciz eden diş doktoruda gördük basında şimdi bütün diş doktorlarını taşamı tutalım? Tecavüzcü dolmuş söförleride gördük dolmuşlara binmeyi bıraktıkmı millet olarak? onun gibi bir olay buda.
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2015, 16:17:07 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos 2015, 20:53:14 »
Anlaşmazlıklar,  çatışmalar dünyanın kaderi. Yapabileceğimiz  bir şey yok insanlar arasında bu kadar çok fark bu kadar çok tezat varken elbetteki bu farklılıklar her konuda yiyip bitirmeye devam edecek bizleri... Kimisi cahilliğinden, kimisi zeka noksanlığından, kimisi bencilliģinden, kimisi kibrinden, kimisi duygusallığından, kimisi hastalıklı ruh  halinden, kimisi ihtiraslarından kimisi de   çıkarları için gerçekte olanları hep farklı görecek. Neticede sorunlarımız hep bu zeminde  dönüp duracak. Anlaşılmayı bekleyeceğiz, anlatmaya çalışacağız ama zamanla  göreceğiz ki bu mümkün degil artık insanlara laf anlatmayı bırakıp bir köşede tebessüm etmeye başlayacağız için için tiksinerek öfkeyle, nefretle. Hayat bundan ibaret malesef.Avcıyla ilgili sorunlu  algılamar da   bunlara en basit örneklerden biri. Gülüp geçiyorum.Laf anlatmaya bile değmezler zavallıcıklar.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2015, 01:48:30 »
 Avcılığa karşı olanların yedikleri etlerin nerden geldiğini sandıklarını merakediyorum doğrusu? Evimize aldığımız her tavuk için fabrikada bir tavuk fazladan kesiliyo. Aldığınız dana eti miktarları boyutunda bir dana fazladan yere yatırılıp boğazı kesiliyo. Ve vurulan hayvanın boğazı kesilerek öldürülen hayvandan daha az acı çektiğine eminim. Etik açıdan baktığımızda avcılar spor amaçlı can alırken et alan insanlar sadece gırtlakları için et alıyolar. Şimdi hangisi daha masum kalıyo? Burda onları masum kılan yapılan kesme işlemini kendileri yapmamalarımı? Yada gözlerinden uzak olmasımı? Aralarında illaki vejeteryanlarda vardır ama çoğununda et yediğine eminim. Oyüzden saçmalamanın anlamı yok bence.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2015, 23:32:10 »
Kuşları, hayvanları öldürüyorlar vavelasını çok ciddiye almıyorum ama vicdanın yakınındanbile geçmeyen eli tüfeklilerin marifetlerinin medyada şişirilmesi bunları haklı çıkarmak için kullanılıyor.

Arkadaşlar avcılar olarak bu gibi algıları değiştirmeye yardım edecek yazıları, yorumları, kitapları, dergileri okumayı öneriyorum naçizane. Ülkemizde bu "avcıya bakış ve görüntüsü" konularında çok kaynak yok ama yurtdışında bu konuların üzerinde durulduğunu bir zamanlar öğrenmiştim. Akıl akıldan üstündür; okudukça, paylaştıkça avcı olarak kendimizi ifade etmek için kendimize göre bir açıklamamız olabilir.

turkiyeavcilari.com sitesinde bu konuyla ilgili çok kapsamlı bir makale vardı. Okudukça "aa ben de bunu diyecektim" diyeceğiniz veya size yeni gelecek çok yerler olacağına inanıyorum. Yazı sitenin ana sayfasındaydı galiba. Hatırladığım kadarıyla Emin Esenkova hazırlamıştı. Onu başlangıç için öneririm.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.