Gönderen Konu: ISLAM KURALLARI CERCEVESINDE  (Okunma sayısı 1711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Erkan ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ISLAM KURALLARI CERCEVESINDE
« : 21 Ağustos 2015, 13:13:32 »
Merhabalar islam kurallari cercevesinde helali olarak domuzun nelerinden faydalanabiliriz. Genellikle domuzlari zevki vuruyor ardindan leşini tabii ortama birakiyoruz. Benimse durduk yere can almak hic hosuma gitmiyor. Madem öldürdük faydalanacagimiz bisiler olmali. Bu konuda bilgisi ve tecrubeleri olan abilerim paylasim yapabilir seniz cok sevinirim. Herkese bol avlı gunler
1991 Kastamonu

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ISLAM KURALLARI CERCEVESINDE
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2015, 13:17:18 »
Sirt killarini yolup sapkana trofe olarak takabilir,dislerini duvarina asabilirsin,onun haricinde yapabilecegin pek birsey yok.birde acliktan ölmek üzere isen ölmeyecek kadar etinden yiyebilirsin ;D
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2015, 13:23:31 »
kuyruk tüylerinden çok iyi fırça olur.
fırça derken süpürge gibi değil boya fırçası, ressam fırçası... gibi.

dişleri duvar süsü oluyor. küçük satranç taşı filanda belki olabilir fildişi gibi ama denemek lazım.

şimdi eti haramda postu filan kullanılırmı bilemem. tabaklanmış postunu üzerine para verseler
evime sokmam. dana derisinden çanta ayakkabı oluyor ama domuzu bilemem. olsada çanta hadi bir derecede
ayakkabıyı giymem hele çorapsız hiç giymem. :)
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2015, 13:24:38 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2015, 13:27:12 »
Sadece dişlerinden trofe alabilirsin diğer yerlerinde ben pek bir şey alıncağını zannetmiyorum ama mısır ekili olan yerlerin veya tarlası olan yerlerde gerçekten çok büyük tarımsal zararları devam eden ve her yıl sürekli sadece 6 ay açık kaldığı için sayıları çok fazla olmaya başladığı için büyük bir sıkıntı haline geldi ve boşa vurmak olmuyor gibime geldi sanki saygılarımla
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2015, 13:33:43 »
ben bu hayvanın üzerine varmazsam özel olarak avını yapmam

fakat özel olarak avlanan arkadaşlarımızda onu doğada bırakmakla zaten faydalı bir iş yapıyorlar.afrikada değiliz sonuçta aslan kaplan v.b yırtıcılar yok sadece kurt var oda enikleri yer ancak. doğaya bırakılan leşten bir çok hayvan faydalanır.

ben bir arkadaşımızda görmüştüm teke geyik falan avlayamıyoruz bari domuzu kullanalım demiş ve iri bir azılıyı sadece baş kısmını doldurarak trofe yapmış  :/  ??? belki ???
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2015, 13:52:00 »
Sadece dişlerinden trofe alabilirsin diğer yerlerinde ben pek bir şey alıncağını zannetmiyorum ama mısır ekili olan yerlerin veya tarlası olan yerlerde gerçekten çok büyük tarımsal zararları devam eden ve her yıl sürekli sadece 6 ay açık kaldığı için sayıları çok fazla olmaya başladığı için büyük bir sıkıntı haline geldi ve boşa vurmak olmuyor gibime geldi sanki saygılarımla

Almanya da kuzey ren vestfalya eyaletinde potak ve 1 yasina kadar olan domuzlar bütün yil,Rheinland Pfalz eyaletinde ana domuz haric bütün domuzlar yil boyu serbesttir.Türkiye dede asiri cogaldigini gözönünde bulundurursak serbest birakilmasi gerekir.ama bununla ilgilenecek bir ciftci ya da avci lobisi yok gibi görünüyor!
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #6 : 21 Ağustos 2015, 14:21:57 »
Almanya da kuzey ren vestfalya eyaletinde potak ve 1 yasina kadar olan domuzlar bütün yil,Rheinland Pfalz eyaletinde ana domuz haric bütün domuzlar yil boyu serbesttir.Türkiye dede asiri cogaldigini gözönünde bulundurursak serbest birakilmasi gerekir.ama bununla ilgilenecek bir ciftci ya da avci lobisi yok gibi görünüyor!
Eskiden bundan 15 20 sene öncede tarım zararlısı olduğu için 12 ay boyunca avı açık bırakılmıştı hatta domuz başına fişek veriliyorlardı ancak şimdiki Devlet tarım bakanlığının böyle bir konuyu ele almaya düşünmemiş gibi görünüyor
1953 Kırklareli Lüleburgaz