Merhaba sevgili avcılığa gönül vermiş arkadaşlarım;bugün size Dkmp'nin ne kadar ileri görüşsüz olduğunu ve ufak yerleri unuttuğunu söyliyiceğim ve bir arkadaşımın hikayesinide anlatacağım.Ben dün akşam pullarımı aldım ve bu sisteme giriş yapmak istedim yazdım bütün numaraları ancak nedense pul kodu yanlış diyerek 3-4 defa girdim hep aynı hatayı aldım ve bizim av korumadan sorumlu bir arkadaş ile konuştum sistemde harç ve pul paramın daha yatık olduğu bile gözükmüyormuş;sonra dernekle konuştum ve derneğinde pek avbis denilen şeyin ne olduğunu bilmediğini öğrenince iyice sinirlerim arttı ve bu yıl av yapmamaya karar verdim ve torunlarımın yanına gittim Ankaraya ordaki yakın köylerde yani çankırı tarafında ufak bir köydeki adamın çok güzel bir yeni anısını dinledim anı şöyleydi ; Adam köydeki dernekten pulunu harçını vs. alıyor ve doğru sabah avlağa gidiyor ve avlakta daha önce hiç bu kadar yabancı 34 ve 06 plakalı adamın bir yerde olduğunu görmediği için ava zar zor öğlen sıcağında başlıyor tam avın curnata havasına geliyim derken tak (!) Av koruma yetkilelileri adama herşeyini soruyor ancak kotayı sorunca adam şöyle diyor :
'' Bak çocuğum ben avpis midir avbiz midir bilmem ben bu yaşımla yeni ava başladım hadi sen şimdi bana gevurca konuşma devam et'' diyor ve Av korumacılar da 72 yaşında Mehmet amcamıza hiçbir şey yazamadan devam ediyor.
Şimdi benim Dkmp'ye anlatmak istediğim ülkenin heryerindeki kasabalara köylere özellikle en çok avın olduğu bölgelerdeki yerlere ziyaretler yapıp bu ''Avbis'' sistemini anlatmasını istiyorum o kadar çok bilmeyen varki daha kotayı bile kendilerine anlatamadan kotasız ava gittim ancak bu iş hala aydınlatılmadan devam ederse 1.bölge müdürlüğüne ve diğer bütün bölgelerdeki müdürlüklere teker teker mektup ve dilekçe yazmak zorunda kalacağım okuduysanız ve ilgi gösterdiyseniz sizlere teşekkür ediyorum ve bu konuyla ilgili sizlerden birkaç ufak yorum istiyorum saygılar