Gönderen Konu: Kasaba dernekleri ve Avbis Sistemi  (Okunma sayısı 1435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Kasaba dernekleri ve Avbis Sistemi
« : 21 Ağustos 2015, 12:29:19 »
Merhaba sevgili avcılığa gönül vermiş arkadaşlarım;bugün size Dkmp'nin ne kadar ileri görüşsüz olduğunu ve ufak yerleri unuttuğunu söyliyiceğim ve bir arkadaşımın hikayesinide anlatacağım.Ben dün akşam pullarımı aldım ve bu sisteme giriş yapmak istedim yazdım bütün numaraları ancak nedense pul kodu yanlış diyerek 3-4 defa girdim hep aynı hatayı aldım ve bizim av korumadan sorumlu bir arkadaş ile konuştum sistemde harç ve pul paramın daha yatık olduğu bile gözükmüyormuş;sonra dernekle konuştum ve derneğinde pek avbis denilen şeyin ne olduğunu bilmediğini öğrenince iyice sinirlerim arttı ve bu yıl av yapmamaya karar verdim ve torunlarımın yanına gittim Ankaraya ordaki yakın köylerde yani çankırı tarafında ufak bir köydeki adamın çok güzel bir yeni anısını dinledim anı şöyleydi ; Adam köydeki dernekten pulunu harçını vs. alıyor ve doğru sabah avlağa gidiyor ve avlakta daha önce hiç bu kadar yabancı 34 ve 06 plakalı adamın bir yerde olduğunu görmediği için ava zar zor öğlen sıcağında başlıyor tam avın curnata havasına geliyim derken tak (!) Av koruma yetkilelileri adama herşeyini soruyor ancak kotayı sorunca adam şöyle diyor :
'' Bak çocuğum ben avpis midir avbiz midir bilmem ben bu yaşımla yeni ava başladım hadi sen şimdi bana gevurca konuşma devam et'' diyor ve Av korumacılar da 72 yaşında Mehmet amcamıza hiçbir şey yazamadan devam ediyor.
Şimdi benim Dkmp'ye anlatmak istediğim ülkenin heryerindeki kasabalara köylere özellikle en çok avın olduğu bölgelerdeki yerlere ziyaretler yapıp bu ''Avbis'' sistemini anlatmasını istiyorum o kadar çok bilmeyen varki daha kotayı bile kendilerine anlatamadan kotasız ava gittim ancak bu iş hala aydınlatılmadan devam ederse 1.bölge müdürlüğüne ve diğer bütün bölgelerdeki müdürlüklere teker teker mektup ve dilekçe yazmak zorunda kalacağım okuduysanız ve ilgi gösterdiyseniz sizlere teşekkür ediyorum ve bu konuyla ilgili sizlerden birkaç ufak yorum istiyorum saygılar  O0
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: Kasaba dernekleri ve Avbis Sistemi
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2015, 20:01:59 »
Ergin abi neresine yorum yapalım bu sistemin,tutlacak tarafı yokki,nereye elini atsan elinde kalıyor  :( Milli parklar ballandıra ballandıra anlatıyor gittikleri yerlerde,ama kazın ayağı öyle değilki  :( Rasgele.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2015, 20:46:26 »
Ben kendileriyle hiç muhatap olmuyorum.Birkaç kez denedim sisteme giriş olmuyor.Bende kendime yetki verdim.Kafama göre gidip takılıyorum......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2015, 22:11:52 »
Ergin abi neresine yorum yapalım bu sistemin,tutlacak tarafı yokki,nereye elini atsan elinde kalıyor  :( Milli parklar ballandıra ballandıra anlatıyor gittikleri yerlerde,ama kazın ayağı öyle değilki  :( Rasgele.
Aynen öyle Erol beycim millete hayvanları ve doğayı koruma gibi amaçları dışındaki sistemin gerçek yapısı anlatmıyorlar ayrıca ne gelen var ne giden 7 köyün 7'sinede gelmediler bizim aramamıza rağmen gelmediler ve böyle giderse de gelmeyecekler herkes kendinin korumacısı olsun

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2015, 22:13:37 »
Ben kendileriyle hiç muhatap olmuyorum.Birkaç kez denedim sisteme giriş olmuyor.Bende kendime yetki verdim.Kafama göre gidip takılıyorum......
Yaklaşık 20.000 avcı varsa 18.000-19.000 ila arası avcı haklı bir biçimde bu durumla devam etmesi en iyisi oluyor saygılarımla