Hikayenin devamını da anlatacakmısınız Hocam.....
Üstad,
Pazar günü yağmur ve sisten ötürü av yapamadık. Öğleden sonra hamsi ızgara yaparken
avcılara Meca Rifled slug kurşunu anlattım. Daha doğrusu anlatmaya çalıştım. Hemen bir tepki, en iyi yerli x kurşundur, bir başkası en iyi kurşun Amerikan kurşundur, bir başkası en iyi kurşun Avrupa kurşundur dedi. Haklılar da kurşunun tip olarak pek bir albenisi yok. Deneyelim mi diyenler olunca kafama nakşoldu.
Birkaçının içindeki ego, ve kendilerindeki "BEN" hissine öyle kapılmışlar ki burunları havada konuşmaları iyice gerdi beni.
Herkes haddini bilmeli. Kişi karaktersiz olunca doğruyu anlatmak zor oluyor. Bazen uğraşmamak lazım.
Sadece şunu dedim. "denemek istemediniz mi, deneyelim" Zaten atış için fırsat kolluyorum.
Hiç karışmadım her şeyi kendileri ayarladı. Mesafeyi kendileri ölçtü. 83 büyük adım. 70 Metre varmıdır diye mırıldanırken olurmu bu adımlar 1m den büyük dediler. İyi peki dedim ama gerginim. Hedef birkaç bira kutusu ve bir kaç ta kaya parçasıydı.
Bu arada en iyi tüfek pozemiymiş neymiş
İnceden çiseliyordu yine hava derken atış başlar.
Yerli kurşunla olmayınca Magnum Amerikan kurşun derken Avrupa attılar ama sonuç değişmedi. Bu isabetsizlik atıcıdan da kaynaklanıyor olabilir. Neyse fiyasko atışlardan sonra,
- Rifled Slug' ın nasıl kaya kırdığını gördü millet. (Bende ilk defa gördüm) İyi kaya kırıyor şaşırdım.
Kaya ne derece sağlam onu bilemem yanına gitmedim.
- Bira kutularına isabette güzeldi. En çok ta buna şaşırdılar. Çünkü bira kutuları kaya parçalarına göre daha küçük.
Yüzlerdeki ifadeyi görmenizi isterdim...