Gönderen Konu: 5 - 25 - 50 - 75 - 100 - 150 MERTE KURŞUN ATIŞI ve DENEMELER  (Okunma sayısı 113454 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail METE

• *
Bozkurt avda koli hesabını inceleyin dostlar.
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 05:14:21 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Şahin GENÇOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Trabzon'da perakende fiyatı 1.1tl. 1 ay önceye kadar kutusu 10 liraydı.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu kurşunu A.Veli DEMİRÇİNİK abimizden başka  domuz üzerinde deneyen varmı?
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2015, 23:07:20 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: Meca Rifled Slug 40- 50 - 80 - 100 - 150 Metre Kurşun
« Yanıtla #229 : 30 Eylül 2015, 23:19:12 »
temin avda 10 liraydı.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 01:13:03 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Bunlarda benim denemelrin sonuçları,toprak aynı toprak,hedef kağıdının arkasındaki topraktan çıkardım,ilginçtir meca lar dışarıdaydı yani toprağı kazmak zorunda kalmadım,neden bilmiyorum,diğer marka ise toprağın içindeydi,isim vermiyorum,yorum sizin.

« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 10:07:59 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Selim UYGUN

Çevrimdışı A.Veli DEMİRÇİNİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Reha kardeş denemelerini kaç metreden yaptın bunu belirtirsen daha iyi değerlendirilir. Mega' ların toprağa batmaması kurşunun yumuşak lığını gösterir kurşun yayılmış genişlemiştir çarpmanın çarpmanın tesiriyle ama mesafe önemli tabi çok kısa mesafelerde toprağa biraz gömülmesi gerekir diye düşünüyorum selamlar hayırlı Cumalar.
1959 İzmir Çiğli

The following users thanked this post: Şahin GENÇOĞLU

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Reha Bey teste tabii kurşunların birisi gualandi, diğeri foster ya da brenneke sanırım.
Gualandiler delicidir, serttir, pek yayılma yapmaz.
Mecanın rifled slugı kütüğe yapışırken meca extra slug deler geçer.
Gualandi kurşunları uzun mesafe dışında domuzda tavsiye etmem.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Reha kardeş denemelerini kaç metreden yaptın bunu belirtirsen daha iyi değerlendirilir. Mega' ların toprağa batmaması kurşunun yumuşak lığını gösterir kurşun yayılmış genişlemiştir çarpmanın çarpmanın tesiriyle ama mesafe önemli tabi çok kısa mesafelerde toprağa biraz gömülmesi gerekir diye düşünüyorum selamlar hayırlı Cumalar.
Veli abi senin dediğin olayı sonradan bende çözdüm,yayılma yaptığı için saplanmadığını düşünmüştüm bende.Mesafe 36-40 mt arası,36 geniş adım saydım.Sizede hayırlı cumalar abi.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 16:26:08 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Reha Bey teste tabii kurşunların birisi gualandi, diğeri foster ya da brenneke sanırım.
Gualandiler delicidir, serttir, pek yayılma yapmaz.
Mecanın rifled slugı kütüğe yapışırken meca extra slug deler geçer.
Gualandi kurşunları uzun mesafe dışında domuzda tavsiye etmem.
Doğrudur Gürkan bey,ama tapaların toprağa girerken bile çıkmaması tuhafıma gitti,kendi paylastığım konuda onunda resmini koymuştum.Galiba meca domuzda iş yapacak gibi görünüyor.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Atışlar bu mesafeye yapıldı,çıkarttığım gualandi kurşunda bu.

Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Daha öncede paylaşmıştım. Bir deneme yapmıştım ve gualandi tip kurşundan bir nebze daha fazla penetrasyon göstermişti bu kurşun.
Bu denemeyi MDF plakalar üzerinde yapmıştım ve bu kurşun hem mantarlaşmış hemde 3-5mm daha fazla ilerlemişti Mdf üzerinde.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Penetrasyon testini 50 metre mesafeden sunta plakalar üzerinde yapmıştım. Arka arkaya sıraladığım suntaları hangisi daha fazla deler görmek istedim. Rifled slug foster tip kurşun ve gualandi tip kurşun 4. suntada kaldı.
Burda yine meca daha fazla delmişti ve yine meca daha fazla mantarlaşmıştı.

« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 21:48:11 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Raha Bey mühimmat mı gömüyorsunuz, hayırdır? :)

Arkadaşlar bir şeyi hatırlatmak istiyorum; farklı fişekleri kıyaslıyorsunuz. Her şeyleri farklı, sadece kurşunlar, şekilleri değil; süratleri de aynı değil. Kaldı ki aynı kutudan çıkan iki fişeğin bile birbirinin ikizi olmama ihtimali az değil.

Kronografla kıyaslayacak kimse yok mu yav. Gerçi kime diyorum ki; yabantv de atış sanatındaki arkadaş bile kullanmıyor :D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar bir şeyi hatırlatmak istiyorum; farklı fişekleri kıyaslıyorsunuz. Her şeyleri farklı, sadece kurşunlar, şekilleri değil; süratleri de aynı değil. Kaldı ki aynı kutudan çıkan iki fişeğin bile birbirinin ikizi olmama ihtimali az değil.

Volkan bey elbette kurşunlar farklı. Zaten bunu bilerek yapıyorum. Saçma olan Mecanın aynı tip kurşununu yine kendisiyle kıyaslamak olurdu.  :)
Bu kadar gözlemi de burada paylaşma sebebim arkadaşların kurşunlar arasındaki farkı görmesi.
Hız - Grupman - Penetrasyon - Mantarlaşma.

Dediğiniz gibi bir Kronografla da olsaydı o zaman bu Meca yazılan değeri veriyormu onu da görmüş olurduk.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 22:07:53 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kronografla kıyaslayacak kimse yok mu yav. Gerçi kime diyorum ki; yabantv de atış sanatındaki arkadaş bile kullanmıyor :D

Ama şunu da gözlemledim...
100 metre mesafeden daha hızlı diye bilinen gualandi tip kurşundan, foster tip olamasına rağmen daha üst vurdu. Sanırım sebebi hızının daha yüksek olması.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2015, 00:32:36 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Yani şu kurşunu mu, bunu mu alsam; hangisi daha iyi deliyor diye merak edilince doğrudan delinecek şeye sıkmak ve istenirse hızını ölçmek kafidir. Fakat mesela iki farklı kurşun (sözgelimi biri misket, biri gualandi olsun) aynı hızda çıksa hangisi daha iyi deleri merak ediyorsak o zaman ikisinin hızlarının eşit olmasını sağlamak zorundayız. Bu arada, kütle de önemli bir etken. Ağır olan daha yavaş bile olsa daha fazla ilerler, hızını daha uzun süre korur.

Tabi bu kadar detaya, ilime girmeden piyasadaki hazır fişekleri hedefe denemek işin kolayı.

Aynı kutudan iki fişek bile aynı hızda çıkmazlar genellikle. Okuduğum birçok netice gösteriyor ki hızlar arasında fark oluyor. Şimdi diyelim ki 28 gramlık iki farklı marka kurşunu hedefe sıkıyoruz. Fakat şansa biri kutudaki en yavaş fişek, diğeri de kutusundaki en hızlısı elimize gelmiş olsun. Birer atıyoruz ve hızlı olan tahtada 2 cm fazladan gömülüyor. Bu test yeterli mi? Yani aynı denemeyi yani her iki kutudan birer tanesini hedefe atmayı sürdürsek, acaba her seferinde yine 2 cm fark mı görürdük? Sayıları salladım, 2 değil 1,5 veya 3 olabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yani şu kurşunu mu, bunu mu alsam; hangisi daha iyi deliyor diye merak edilince doğrudan delinecek şeye sıkmak ve istenirse hızını ölçmek kafidir. Fakat mesela iki farklı kurşun (sözgelimi biri misket, biri gualandi olsun) aynı hızda çıksa hangisi daha iyi deleri merak ediyorsak o zaman ikisinin hızlarının eşit olmasını sağlamak zorundayız. Bu arada, kütle de önemli bir etken. Ağır olan daha yavaş bile olsa daha fazla ilerler, hızını daha uzun süre korur
Kesinlikle Katılıyorum...

- Ben atışta daha isabetli ve takla atmayan kurşun arayışına girdim. Hangi markanın hangi modeli istediğimi verir diye merak ettim denedim.

- Bunları denerken hızı merak ettim, mantarlaşma nasıl diye merak edildi bende merak ettim onu da denedim, sağ olsun domuza deneyenimiz de oldu. Bunlar benim için yeterli.

Aynı ağırlıkta ve aynı hızda farklı tip kurşunları karşılaştırmak zor olur. Ağırlıkları ayarla, hızı ayarla derken grupman ayrı sıkıntı bu zor olurdu. Buna ayrıca zaman ayırmak gerekir. Mecanın bile az dahi olsun barutunu artırdık ve grupmanı bozuldu. Buna sabırla uzun uğraşlar gerekir.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2015, 00:33:43 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Volkan abi ne demek istediğini anladım,fakat bende şunu deniyorum;biz kurşun alırken atıyorum,gualandi daha hızlı diğeri yavaş,birisi ağır diğeri hafif diye almıyoruz,iki kutu kurşun ver diyip geçiyoruz.
Bende kendi hesabıma hangisi daha fazla mantarlaşırda hayvanın hemen ölmesini sağlar onun derdindeyim. O yüzden kendi açımdan bu deneme güzel oldu sanki mantarlaşması iyi gibi,ustalar ne der bilmyorum.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
Şahin bey merhabalar bu kursunu plastik kisimdan cikarip her iki tufegimin namlusundan şoklar takili olmadan saliyorum her iki farkli tufek teki namlularda tahminen orta kisimlarda kursun duruyor. Harbi yardimiyla tersten vurup cikartiyorum. Sizin ve diger avci arkadaslarin gorusunu merak ediyorum. Acaba bu kursunu serbest bi sekilde kullanabilirmiyim namluya bir zarar verirmi tskler
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Yok biz gömmüyoruz Volkan abi üretiyoruz:) herşey şeffaf:)
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Şahin bey merhabalar bu kursunu plastik kisimdan cikarip her iki tufegimin namlusundan şoklar takili olmadan saliyorum her iki farkli tufek teki namlularda tahminen orta kisimlarda kursun duruyor. Harbi yardimiyla tersten vurup cikartiyorum. Sizin ve diger avci arkadaslarin gorusunu merak ediyorum. Acaba bu kursunu serbest bi sekilde kullanabilirmiyim namluya bir zarar verirmi tskler

Merhabalar uğur bey.
Şoklu tüfeklerle kurşun atım tecrübem yok. Ama 5 numaralı şokla güvenli şekilde atarsınız diye düşünüyorum. Tüfeklerin namlu iç çaplarını da bilmek lazım. Lakin 4 numaralı şoklarla ve hatta 3 numaralı şoklarla atış yaptığını söyleyen arkadaşlar var. 3 Numaralı şok ne derece güvenli olur bilemem.

Zaten normal olanda kurşunun namluya oturması. Yerli misket kurşunlar denemiştim grupmanları kötüydü. Merakla kesip tapasız şekilde namluya sokmuştum yuvarlanıp düşmüşlerdi.  :)

Kurşunun namlu içine takılması çok normal. Bendeki tüfeğin namlu iç çapı 18.40mm kurşun ise 18.50 kürüratı vardı sanırım. Yani benim namlumdan da elle sokulacak şekilde geçmiyor takılıp kalıyor.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 00:06:32 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

The following users thanked this post: Uğur KOÇ 72, Selim UYGUN

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
Merhabalar uğur bey.
Şoklu tüfeklerle kurşun atım tecrübem yok. Ama 5 numaralı şokla güvenli şekilde atarsınız diye düşünüyorum. Tüfeklerin namlu iç çaplarını da bilmek lazım. Lakin 4 numaralı şoklarla ve hatta 3 numaralı şoklarla atış yaptığını söyleyen arkadaşlar var. 3 Numaralı şok ne derece güvenli olur bilemem.

Zaten normal olanda kurşunun namluya oturması. Yerli misket kurşunlar denemiştim grupmanları kötüydü. Merakla kesip tapasız şekilde namluya sokmuştum yuvarlanıp düşmüşlerdi.  :)

Kurşunun namlu içine takılması çok normal. Bendeki tüfeğin namlu iç çapı 18.40mm kurşun ise 18.50 kürüratı vardı sanırım. Yani benim namlumdan da elle sokulacak şekilde geçmiyor takılıp kalıyor.

Konu anlasilmistir Şahin bey tsk ederim. mecbur kalmadikca kursun atmam bu arada yerli hatsanin namlu capini tam bilmem ama berettanin namlu capi 18.4 yaziyor namlu uzerinde tekrardan tskler herkesr iyi geceler
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

The following users thanked this post: Şahin GENÇOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kardeşim namlu iç çapları normal, çok dar bir şok kullanmadığın sürece problem olmaz. Her iki tüfeğinle de geniş şoklar takılı olduğu müddetçe dilediğince kurşun at.  :)
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 02:33:55 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »