Resimde kurşunu seçemedim Şahin Bey. Duruyor mu orada? Nazarlık kurşun muydu ki?
Yivli namlu konularını pek bilmesem de bir yerden öğrenmişim; bu bakır kaplı olanlar yivli namlularda daha az kalıntı bırakıyor diye biliyorum. Nitekim Anatolian Fişek bunu ifade etmiş ama düz namluda da faydası olacağını zannediyorum. Yani şöyle, elbette bazı tüfeklerde daha fazla olmak üzere kimi kurşunların sıvaştığını biliyoruz ama sıvaşmıyorsa bakır olsa da olmasa da bunu ayırd edemeyiz. Fakat şayet tüfeğimde sıvaşmaya çok karşılaşıyorum diyenlerin bakırlı olanları denemesinde fayda olacağına inanıyorum. Sadece tahmin, o kadar. Tekrar edeyim; sıvaşmadan şikayeti olmayanların bakırla uğraşmasına gerek olmayabilir.
Mantarlaşmaya gelince, bakırın çok ince olduğunu belitmişler. Bunu da elimize aldıktan sonra muayeneyle anlayabiliriz diye düşünüyorum. O kadar inceyse mantarlaşmaya olumlu/olumsuz etkisi olmaz sanıyorum.
Bir de, şu bakırlı olan sıvaşmazsa daha süratli çıkabilir. Bunu da test etmeden bilemeyiz haliyle.
Sürat demişken Anatolian Fişek bu x-treme kurşunların süratini ve tabi winch. ve rem fişeklerinkini de belirtse iyi olurdu. Sürat her bakımdan önemli.