tüm avcıları en az konuyu okumaya değer bulan arkadaşlar kadar ,
en az sizin kadar duyarlı olmaya davet ediyorum tüm avcı arkadaşlarımızı.
bakınız, mersin'deki hal vaziyet bu merkezde.
anadoloda yağan yağmurlar ve yakın yaylalarda yağan yağmurlar üveyk i göçe hazırlamadı bizim buralarda şimşek yağmur vs. yok hava sıcak ve stabil hal böyle olunca bol üveyk var ama palaz boyut çok fazla,..
mak bi moktan anlamıyor, denetimi yapamayan kurumdan ne beklersinizki, belki olumlu bir beklenti bile hata, aklımızdan zorumuzmu varki resmi yürütme daire birimine karşı ayak direme karşı gelme cüretine kadar gidiyor iş, biz neden isyan ediyoruz,..?.. akademik dayanagı olmayan keyfi kararlara hazmedilemeyecek kurallara isyan reddemiz,..
bana göre bizim buralarda , eylül onbeş demeden bıldırcın da üveyk te boş, üveyk o tarihte gitmiş olur kalan bıldırcın keklik tavşana kadar avuntu olur.
benim vicdan açılışım neyapayım kendimce kurallar kuruyorum ve uyguluyorum , rabbim hiçbir kulunu zalim duyarsız ve vicdandan bi haber merhametsizlikten yoksun bırakmasın.
iki gündür c.tesi pazar meraya çıkıyorum karatavuklar bile kur yapıyor tarla kuşundan kırlangıca durum aynı köpeksiz gezince bıldırcından bi haberim oda yerlidir göç daha yok 7 eylül takvim tarihi, allah kerim bekliyorum. c. tesi arkadaşımdan yara alıp giden üveyk e attım düştü vaziyeti görünce iri bekledik ama sonuç hüsran genelin üstünde palaz var tahmini 60/75 arası palaz hayvan bizim buralarda.
her avcı bu konuda duyarlı olmalı bu av mak ın değil bizim avımız hayvanları izleyin gözleyin lütfen ona göre av yapalım koruduğumuz ve uygun avlanılan her av bizim popilasyonun devamı için bu gerekli.
sürçü lisan ettiysem affola.
mersinden tüm avcılara sevgi saygı ve en derin selamlarımı yolluyorum.
murat ali akdağcık.