Gönderen Konu: YAZIKLAR OLSUN  (Okunma sayısı 4737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
YAZIKLAR OLSUN
« : 16 Ağustos 2015, 15:30:57 »
Cuma günü sezon açılışı için gittiğimiz ŞARKÖY civarlarına gittik.Cumartesinin ilk ışıklarıyla birlikte 5 kişi 30 civarı sözde üveyik vurduk.Gelin görünki kuşlar serçe den  farksız.Palaz tüyleri üzerlerinde.Üstelik çekirdekler biçilmeye başlandığı halde. 
 Bu sabah ilçemize geri geldik daha fazla avlanmanın bir mantığı yok.

MAK karalarını düzenleyen Doğa, tabiat,av hayvanları, üreme ve göç  tarihleri  hakkında bilgisi olmayan yöneticilere duyurulur.

Orman  ve su işleri bakanı Veysel eroğlu ? ya saygıyla duyurulur.Hoş kendisinin pek bu işlerle alakası yok zannedersem.Sadece imzalıyor ne geliyorsa önüne. Bu vurulan palazlarında günahı onun boynuna...........!

Resim koyma gereği bile duymuyorum.O kadar rezil bir durum.......😞
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 15:32:56 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Adem KARACAN

• Ziyaretçi
Ynt: YAZIKLAR OLSUN
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2015, 08:28:41 »
hocam 30 üveyik almışşsınız erken açtığı için mak'a sitem var, .rasgele
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 08:36:12 Gönderen: Halil BAŞARAN »

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2015, 08:52:44 »
Suat bey merhaba,

Bizde Ankarada bıldırcında idik açılışta 5 tane aldım, hepsi yavru idi daha devam etmedim. Çankırı tarafında arkadaşlarım gitti ve iri vurdukları söyledi fakat temizleyip içlerini açtıklarında yumurta olduğunu söyledi.

Bölge bölge bu açılışların yapılması daha doğru olacaktı burada bariz bir hata ve ilgisizlik söz konusu avcı arkadaşlarımı duyarlı olmaya davet ediyorum.

iyi çalışmalar.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2015, 09:07:09 »
Bu manzarayla her yıl karşılaşıyorsunuz artık hepimiz tecrübe edindik... m.a.k. avı erken açtı diye o tarihte gitmenize gerek yok, bunu yıllardır yaptıramadık, siz kendi tarihinizi koyun, ben yıllardır eylül 1 demeden ava başlamıyorum, ne avlamak için nede yemek için hayvanlar gelişimini tamamlamadı, durum bundan ibaret kendiniz karar verin
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Murat YILMAZ 55, M.Ali AKDAĞCIK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2015, 10:02:04 »
hocam 30 üveyik almışşsınız erken açtığı için mak'a sitem var, .rasgele

Üveyik vurmak sorun değilki mera zaten çok güzeldi.sabah 06 15 te kuş çalışmaya başlıyor.Hava zaten 06 civarlarında aydınlanıyor. Yani çokta  kuşları seçemedik açıkçası.

Vurulan kuşları görünce biz devam etmek istemedik.Yarısı kafadan yavruydu..

İri kuşlarda vardı ancak genel olarak kuşlar yavruydu.

Geçen yıl aynı merada 22 ağustosta zannedersem avlanmıştık.Ayçiçekleri daha bile yeşil olmasına rağmen kuşlar çok iyiydi.Demekki bir hafta çok önemli.

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2015, 10:33:36 »
15 20 gün daha beklemek gerek durum onu gösteriyor
1976  istanbul

Çevrimdışı Mehmet YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2015, 10:37:23 »
Her şeyi Orman Bakanlığına atıyoruz ama komisyonlarda avın 1 hafta bile geç açılmasına kulüpler itiraz ediyor.Geç açılmasının bakanlıkla ilgisi yok.Neymiş üveyikler gidermiş.mazeret bu.
Mehmet YURTSEVEN
Mühendis
1963 MANİSA

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 17 Ağustos 2015, 11:31:05 »
Bu manzarayla her yıl karşılaşıyorsunuz artık hepimiz tecrübe edindik... m.a.k. avı erken açtı diye o tarihte gitmenize gerek yok, bunu yıllardır yaptıramadık, siz kendi tarihinizi koyun, ben yıllardır eylül 1 demeden ava başlamıyorum, ne avlamak için nede yemek için hayvanlar gelişimini tamamlamadı, durum bundan ibaret kendiniz karar verin

+1

vicdan muhasebesi size rehberlik eder zaten sayın arkadaşlar.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #8 : 17 Ağustos 2015, 12:34:09 »
Samsun'da da bildiğin serçe şeklinde üveyikler Suat abi..
15 gün daha beklemek gerek..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 17 Ağustos 2015, 13:45:26 »

+1

vicdan muhasebesi size rehberlik eder zaten sayın arkadaşlar.

saygılarımla.

Bıldırcın Ekim sonuna kadar, üveyikte Eylül sonuna kadar göç etmiyor. O zaman acelemiz ne de daha uçamayan kuşları vuruyoruz. Şimdi üremesine, büyümesine fırsat vermezsek gelecek senelerde ne avlayacağız. Nasıl üreyecek bu kuşlar... MAK 15 ağustosta açsa da sezonu bence insaf sahipleri Eylülden önce açmamalı...
1980-Antalya

Çevrimdışı H.İbrahim ŞİMŞEK

• *
« Yanıtla #10 : 17 Ağustos 2015, 17:09:03 »
abilerim adamlar ne yapacagını sasırdı erken acsalar yavru oluyor geç acılsa göç hayvanı memleketı terkediyor o zaman baktın ucan kus bıraz iri duruyorsa vur yok ufak duruyorsa boş geç herkesin gönlune göre olsa ıyı ama olmuyor...

H.İbrahim ŞİMŞEK
1983 NEVŞEHİR

Çevrimdışı Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 17 Ağustos 2015, 17:59:10 »
abilerim adamlar ne yapacagını sasırdı erken acsalar yavru oluyor geç acılsa göç hayvanı memleketı terkediyor o zaman baktın ucan kus bıraz iri duruyorsa vur yok ufak duruyorsa boş geç herkesin gönlune göre olsa ıyı ama olmuyor...

avcı arkadaşın yazısını doğru buluyorum,avrupada komşu ülkelerde de ayni tarihte av açıldı,av küçuk ise vurma köpeyini gezdir,temiz havada bir ağaç gölgesinde yemeyini ye demlenmiş güzel çayını iç,bence buda avcılığın bir parçasıdır,razgele.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

The following users thanked this post: Mehmet ÇELİK 35

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 17 Ağustos 2015, 19:17:02 »
avcı arkadaşın yazısını doğru buluyorum,avrupada komşu ülkelerde de ayni tarihte av açıldı,av küçuk ise vurma köpeyini gezdir,temiz havada bir ağaç gölgesinde yemeyini ye demlenmiş güzel çayını iç,bence buda avcılığın bir parçasıdır,razgele.
+10 sn.öztürk
ayrıca avcı adam palaz kuş ile anaç kuşu ayırabilmeli
üveyik için birşey diyemem ancak,,köpeğimin fermasından veya 3-5-10 mt ötemden uçan bir bıldırcını erkekmi,,dişimi,,palazmı,,anaçmı ayırabilirim... eğer durum bu anlatıldığı gibi olduktan sonra,,ateşte sacın üstünde öğlen yiyecek şekilde üç beş erkek kuşu vurduktan sonra avlanmam olur biter ... sizinde söylediğiniz gibi avlanmak sadece vurmaktan ibaret değilki.....SELAMLAR...
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 19:18:48 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Latif DEMİRAYAK

• Müdavim Üyemiz
  • Öyle birini sev ki sen ölünce hiç yaşamasın..
« Yanıtla #13 : 17 Ağustos 2015, 20:31:30 »
evet arkadaşlar gecen sene ağustosun sonlarında burduğum bildırcınlardan yomurta çıkmıştı ve resimlerini atmıştım bazı arkadaşlar hatırlayabilir aslında av sezonu bıldırcın ve üveyik için eylülün başında açılsa daha iyi olur diyorum kendimce malesef çoğu yerde durum aynı aldığım haberlere göre...Tüm avcı arkadaşlara bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum .Tüm avlarınız gönlünüzce olsun...RASGELE.
Latif DEMİRAYAK
1967-Denizli
0542 797 60 27

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #14 : 17 Ağustos 2015, 21:12:06 »
Ben uçuşundan huylandığım kuşa tetik kesmemeye çalışıyorum rengi kara kara oluyor zaten iyi kötü belli oluyor.
Ama tabii karambolde bazen saçmayı yiyen yavru oluyor.
Yavru üveykleri vurmak bi yana millet kumruya veriyo saçmayı veriyo saçmayı ...
Çivisi çıkmış ipli ali kazıklı veli kendini bilmez bir sürü dengesiz eli tüfekli merada  >:(
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 17 Ağustos 2015, 22:17:45 »
Bizde niğdede açtık sezonu bıldırcının henüz tamamı yavruyla anaçları vedalaşmamış,av yaparken patates tarlasında yavrulular ötüp duruyor anıza çıkmıyor yavrusu olduğu için, anıza çıkanları yoz ve erkekler yağıda az,pazar sabahta bir av yapıp dönecektik vazgeçtik pazar avlanmadık bencede 1 eylülden önce açılmamalı av..
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 18 Ağustos 2015, 10:59:36 »
Değerli arkadaşlarım 24/04/2015 tarihinde bu konu hakkında topic açmıştım fakat konuya pek rağbet olmamıştı  o konunun içeriği aşağıdaki linktedir, zamanında topic içinde isteklerimizi sıralasaydık tüm taleplerimiz tarafımdan cd ye alınıp Ilhan hocaya teslim edilecekti,  sonuç alınır veya alınmaz ama en azından akıllarda yer alabilirdi. Avcılıktan bihaber şahısların aldıkları kararlarla yasalaşıyor ve bizde bu kanunlara uymak zorunda kalıyoruz. Bizler ne kadar duyarlı olursak o kadar ses getireceğimize inanıyorum   

http://avlakforum.com/forum/mak-kararlari-av-haberleri-avlak-bilgileri/2605-2015-tarihinde-mak-toplaniyor/
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2015, 11:18:51 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 20 Ağustos 2015, 19:07:09 »
Dün babamla konuştum. Tarla kenarından giderken bir bıldırcın kalkıp hemen ileri konmuş. Babamda acaba niye hemen kondu diye merak ederek o tarafa bir kaç adım atınca küçücük yavruları görmüş. Daha bir kaç günluktüler diyor babam. Pazar gün aynı bölgede avlanan arkdaşlar da on kadar kuş vurmuşlar. İki üçü yumurtalı çıkmış.

Şimdi buraya biz ava gitmiş olsak ve önümüzden büyük bir kuş uçsa biz de atıp vursak.. Sonra da küçücük yavrularını görsek nasıl üzülürüz. O gün avdan zevk almadığımız gibi yıllarca vicdanımızı yakar durur bu olay. Her avcı bıldırcının büyüğünü yavrusunu, erkeğini dişisini ayırt edebilir.. Fakat.. Arkasında annesiz yaşayamayacak küçük yavruları var mı? Yuvasında yumurtası var mı? Bunu hiç kimse ayırt edemez...
1980-Antalya

Çevrimdışı Ahmet KAZICI

• Müdavim Üyemiz
  • keklik avcısı
« Yanıtla #18 : 22 Ağustos 2015, 17:44:44 »
15 eylül tüm avlar serbest bu kadar basit.diğer avlara 1 ay kalıyor bir ayda 100 gr,mı koyacak üzerine.
  • Ata
  • Ata
  • Sarsılmaz
  • 1-seter 2 kuttzaar 3- pointer
Ahmet KAZICI
1970 Söke AYDIN

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 23 Ağustos 2015, 08:52:32 »
Kütahya da durum aynı,yavrular var hatta sezon açıldığında ,yumurta bile çıkmış.Ya bukadar zormu açılışı ertelemek,bu günahın vebalini kim verecek ...
27/7/1959-KÜTAHYA