Gönderen Konu: HARİTA BİLGİSİ  (Okunma sayısı 2706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
HARİTA BİLGİSİ
« : 12 Ağustos 2015, 14:48:07 »
Herkese selamlar,

Haritada bir şey soracağım aşağıdaki gibi belirttiğim beyaz alanlar neyin nesi buralarda av yapabiliyor muyuz kota felan avbis te çıkmıyor, zaten avlak olarakta geçmiyor ama haritanın neredeyse 4/3 beyaz harita Ankara haritası, ben bu alanlarda av yapılabiliyor diye biliyorum. Kotası felan yokmu nasıl ilerliyor burada işler bilen varsa aydınlatırsa bizleri sevinirim.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: HARİTA BİLGİSİ
« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2015, 14:54:39 »
Beyaz alanlar da eski sisteme göre yani MAK kararlarına göre c.tesi pazar çarşamba günleri ve üveyik bıldırcın için salı günleri de avlanabilirsiniz.
önümüzdeki seneler de bu alanlar da AVLAK sistemine dahil olacak ve beyaz alan kalmayacak olsa da beyaz alanlarda avlanmak yasak olacak

fakat şu anda benim gibi AVBIS e direnenler bu beyaz yerlede avlanıyor :)
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2015, 15:37:32 »
Beyaz alanlarda aynen randevu almadan eski sisteme göre cumartesi-pazar-çarşamba-resmi tatil günleri ve o sene mak kararlarında varsa salı günlük av kotası dahilinde avlanabiliyorsunuz.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2015, 15:41:15 »
Teşekkür ederim Tuncay bey, bende beyaz alanlarda avlanıyorum hiç kontrole bile rastlamadım yıllardır. Avbis için bende aynı şeyi düşünüyorum, çok gereksiz para var emek ver vize al pul al sonra birde avbise gir kota al, vallahi bi uzanmadığımız kaldı tabiri caiz ise :)
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR

Çevrimdışı Volkan SEZEN

• *
« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2015, 17:01:41 »
Bizim ilimizde bir çok yer özellikle bıldırcın avladığımız yerler genel avlak gözüküyor ama avbise girdiğimde ilimize ait avlak bulunamamıştır uyarısı veriyor .. Bu durumda genel avlakta olsa kayıt yapmadan gidiliyor mu bilgisi olan var mı ???
Volkan SEZEN
1978-KAYSERİ

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #5 : 12 Ağustos 2015, 19:29:39 »
MAK kararlarına göre genel avlakta SİSTEMDEN İZİN ALMADAN avlanan kişilere ceza kesiliyor :( !!!

Bizim ilimizde bir çok yer özellikle bıldırcın avladığımız yerler genel avlak gözüküyor ama avbise girdiğimde ilimize ait avlak bulunamamıştır uyarısı veriyor .. Bu durumda genel avlakta olsa kayıt yapmadan gidiliyor mu bilgisi olan var mı ???
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2015, 22:14:43 »
Şu kotayı hangi bilgiye (veriye) dayalı hesapladıklarını öğrnemek isterdim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 12 Ağustos 2015, 23:16:52 »

Volkan bey bu konuda milli park müdürlüğü ile hemen iletişime geçseniz iyi olur yada derneğinizle ,konuyu araştırın kesinlikle avbisde olması gerekli, yoksa ceza yersiniz
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2015, 23:24:46 »
Şu kotayı hangi bilgiye (veriye) dayalı hesapladıklarını öğrnemek isterdim.

Kota konusu bence tamamen kafadan atılan bir sayı, örneğin 10 bıldırcın yazılmış, eeeee kotayı alıyorum ya 10 adet vuramazsam yada işim çıktı gitmedim ne oldu genel kuş sayısından düşüyor 500000 bıldırcın var diyor say lan desem sayamaz tamamen saçma sapan sayılar kendilerine bir sistem kurmuşlar milleti söğüşlüyorlar. sonrada bizim gibi yasal avcılara olan oluyor. Bu işi teyp le yapan katliamcılar var ben hiç televizyonda yada medyada görmedim ceza aldıklarını adam 10 kota alıpta bir araba bıldırcın götürüyor satıyor yiyor.

rushatsız tüfeği alacan üzerine kimlik bile almadan kafanın estiği ilk müsait bölgeden başlayacan ava ne harita ne pul ne vize bırakıcan bu işleri en iyisi bu
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA