S4 barutuna tekkurşun konusunda el atmam lazım diye düşünmeye başladım
MECA RIFLED SLUG 1,88 CSB1 barutla çıkış hızına 450-460m/sn çıkış hızı veriyor
28gr MECA RIFLED SLUG tekkurşunu aynı tapa ve kurşun ile
1,90 - 2,00gr S4 684 - 686 KAPSÜLLE nasıl olurdu
510-530m/sn çıkış hızında ve saglıklı olurmu
bilğili olan ustaların tavsiyesine ihtiyaç var
Hüseyin bey,
Kurşun doldurmaya meraklı birisi olarak, öncelikle öğrenmek istediğim S4'ü nereden tedarik edeceğinizdir. Zira satıldığına hiç şahit olmadım, lakin piyasada satan birisi varsa mutlaka almak isterim. Bir diğer mesele kapsül çeşidini nereden bulacaksınız, ben piyasada son 5-6 yıldır hiç yavaş ve orta yanmalı kapsüle rastlamadım. Orta ve yavaş yanmalı kapsül varsa bir yerlerde öyle 5-10 değil en az bir 5000 tane alırım.
Gelelim S4'e, bu barut Nobel ailesinin double-base olan efsane üçlüsü TeknaN, Sipe ve S4'den birisi. Merak edenler için dumansız av barutları single-base ve double-base diye ikiye ayrılır. Single-base barut nitroselülozdan imal edilir, double-base de bunun yanında ikinci madde olarak nitrogliserin de var. Hafızam beni yamutmuyorsa double-base barut 1920'li yıllarda Amerikalı "Herkül Barut Firması" tarafından bulundu.
S4 üreticisi Nobel Spor tarafından 32-36 gram için tavsiye edilmiş. Buna göre bu baruttan tek kurşun olur. Ancak, firma şu linkte
http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=563&FamigliaID=0 görüleceği üzere 36 gram için 1.40 barut kullanılmasına sağlık veriyor. Hal böyleyken 28 gr kurşunu 2 gr barutla doldurup niye macera arayalım. 36 gramı 1.40 ile atıyorsa bu barut, 28 gr kurşunu da aynı gramajla ve sağlıklı biçimde intikal ettirecektir.