Mrb forum uyeleri fisekte gr ve sacma numarasi kadar tapa secimide onemli bence ve siz tecrubeli avcilardan bilgilerinizi paylasmanizi istiyorum kac metreye kadar bior tapa kac metreden sonra power tapa kullanmaliyiz
mutlu bey merhabalar,
tüfek sistemine göre değişim göstereceğinden gazlı / kinetik , poze veya kırma / çifte namlu uzunlukları ve çapları bu işte faktörel etken olduğundan yapacağıız ava ve rakıma bağlı olduğundan standardı yoktur.
fakat genelleme yapalım derseniz, yakın kalkan bıldırcın veya çullukta kısa namlu 66 ve altı 5 veya 4 şokla bior tapalı fişek, saçma aralığı 7-10 no saçma , 24/30 gr aralığı saçma ağırlığı kullanıyorum.
( dip not dispanserte ve keçe tapaya ihtiyaç duymadım, geçmiş zamanda mke keçesini merak üzerine bıldırcında kullandım tövde dedirtti , namluda siyah naylon poşet yakmıştım sanki, ki attığım yarım kutu fişek tüfek 222 robust 28 gr. no 8 idi, fakat kullanan ve memnuniyet alan var)
keklik,tavşan, tahtalı ve üveyk avlarımda 7 ve 5 no saçma 32 gr pover genelde istikrar için rc spıe veya rc s4 tercih ediyorum.
yani 35 metreye kadar acan tapa 35 metreden sonrası 45 metreye kadar kadeh piston vs. gerisi kics şok , hindi şok vs.
benim tecrübem 65 namlu gazlı otomatikte 12 çaplı bir tüfekte bundan ibaret,..
umarım işinize yarar, özgür beyin verdiği örneklemede görselde çok aydınlatıcı bende foto derdi var çekip atma maalesef yok benden çıkan bilgi deneyim bu kadar.
eski bir avcı öğüdü var bu konu ile alakalı ''elindeki boruyu iyi tanı'' bol fişek yakmak lazım elinizdeki tüfek kaç metrede neler yapıyor onu irdelemeli çünkü tapa ava göre değişiyor o basit fakat elinizdeki tüfek kaç metrede neler yapıyor hangi mühimatla konusu varya işte işin özü tamda orada yatıyor.
mersinden saygılarımla.