Gönderen Konu: 7 yıl önceki olay yüzünden emniyetin ruhsat verirken katil muamelesi yapması  (Okunma sayısı 7831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arkadaşlar merhaba
ben foruma yeni üye oldum.
doğrusu yivsiz av tüfeği ruhsatımı alınca üye olurum diyordum. ama bilemiyorum ben bu ruhsatı alabilirmiyim.
çünkü ruhsat almak için gittiğim her yerde katil, manyak, psikopat der gibi bakışlar ve davranışlara maruz kalıyorum. (emniyet, sağlık ocağı, adliye vs.)
benim 7 yıl önce bir kavga olayım oldu. ben gürültü yüzünden bir komşumla kavga ettim. evinin kapısının önünde artık ayların verdiği birikimle çok sağlam ama temiz dövdüm (ama gerçekten haketti). bu kavga esnasında adam evinin mutfağına kaçıp bıçak aldı. bende peşinden evine girdim. elinden bıçağı aldım. neyse o arada komşular geldi. bende yorulduğumdan bıraktım.
neyse polisler geldi. rapor tutuldu. bir tanede tanık var. ortada bıçak falan yok. hastaneye gittik rapor aldı adam. ama rapor boş.
neyse iki tarafta şikayetçi olmadı. önce karşı tarafı serbest bıraktı polis. ortada suç unsuru ve şikayetçi olmadığından 2 saat sonra da emniyetten beni saldılar. ama hakkımızda kamu davası açıldı. Basit Yaralama, Hakaret, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme benim davada bana yöneltilen suçlar.
neyse kısmen burda olay kapandı. dava sonucunu beklemeye başladık.
3 yıl sonra dava sonuçlandı. bana 6 ay hapis cezası verilmiş. bu ceza daha önce suçum olmadığından denetimli serbestlik ile iptal edilmiş. 77 tl de mahkeme masrafları ödemesi çıkmış. yani hapis falan almadım. ama 5 yıl içinde aynı suçu işlersem bu 6 ay hapisde o suçun içine ilave edilecekmiş.

olay davanın sonuçlanmasıyle tamamiyle kapandı. sicilime hiçbirşey işlenmedi.

dava sonuçlanmasının arasından 4 yıl geçti. ben şimdi yivsiz av tüfeği ruhsatı almak istiyorum. açıkçası durum hiç iç açıcı değil. neyse gittim ilçemizdeki emniyetin ruhsat birimine. baktım bir bayan memur arkadaş. "dedim tahsin işin zor. çok sert bir bayana benziyor. anamdan gelen sütü burnumdan getirir bu !!!")... tabi memur arkadaş ilk iş uyapa baktı. "seni açık davan var" dedi. dedim nasıl olur memur hanım. yıllar önce kapandı o dava. gösterdi tabi uyap ta dava ""Dosya Durumu : Gerekçeli Karar Yazıldı" görünüyor.
yav dedim  parasını ödedim. ceza kağıdı evime geldi. uyap güncellenmemiştir. yok anlamaz. git bana mahkemeden "kesinleşme şerhi" getir dedi. uyap güncellense bile kabul etmem dedi. bana mahkeme şerhi gelecek dedi.....!!!

işin kötü tarafı dava mahkemesi 200km uzakta. ama iyi niyetle dedim, "burdaki adliyeden bir şansımı deniyeyim", belki online falan yaparlar. ama nerdeee ? gittim bizim adliyeye ceza mahkemesi kalemine, adam oralı bile olmadı... "hangi mahkemede ise o dava oraya gideceksin", kendi davanın "kesinleşme şerhini" almak için dedi.
dedim allah ım ben sınanıyormuyum ne oluyor ?? atladım arabaya gittim 200km uzaktaki adliyeye. kesinleşme şerhini aldım.(allah tan burda sorun çıkmadı)

tekrar geri döndüm ilçemdeki emniyetteki ruhsat birimine. verdim bayan memura evrağı.

bu seferde memur bayan arkadaş (bukadar uzağa gidip belgeyi getirdiğimi görünce şaşırarak !!! ) gelen şerhi okudu "hmm ben emin olamadım mahkemeye   yazı göndereceğim. onlardan olumlu cevap gelirse. belki dosyanı açarız...!!! oda 1-2 ayı bulur" dedi. ve dosyamı açmadı. kafamdan aşağı kaynar sular döküldü... emniyetten çıktım.

arkadaş ben kavganın yaşandığı olay günü bir gün bile karakolda kalmadım. 1 gün bile hapis cezası almadım. ortada bir bıçak yok. bıçaklanan yok. karşı tarafda rapor yok. ortada sadece karşılıklı alınan "yalan dolu ve hiçbiri birbirini tutmayan" ifadeler var. sen bir polis memuru olarak neyden emin olamıyorsun ? bu kadar polisden , savcıdan, hakimden daha mı üst makamdasında onların verdiği karardan sen nasıl emin olamıyorsun ? ortada kanıtlanmış hiçbir suç yokken bana katil muamelesi yapıyorsun bayan polis memuru ?

çok sinirlendim arkadaşlar. ne düşünür, nedersiniz bu konuda ? bana fikir verebilecek olan var mı ?
ruhsatı buradan alamazsam ikametgahımı değiştirip başka bir karakoldan alma şansım varmıdır ?
ben yasal olarak haklıyım hakkımı arıyorum. ama katil muamelesi görüyorum.

saygılarımla
Tahsin SER
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 08:29:59 Gönderen: Tahsin SER »
1982 Kocaeli

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
maalesef böyle oluyor.
kaldı ki adam cinayet işleyecek şu şartlarda tüfek yada silah bulmanın zor olacağını sanmıyorum.kanunlar kesinlikle düzeltilmeli. mahkemesi olan bile alamıyor ne alaka ise
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Abdullah ÇETİN

• thehunter13
  • Müdavim Üyemiz
Allah yardimcin olsun askinda hakinda mahkeme tarafindan kesin mahkümiyet karari verilmemisse anayasaya gore hekes sucsuzdur ama gelgörki emniyetin yonetmeligi mahkemelerin ustunde hakinda icra davasi var olsa bile silah ruhsati vermiyen iller bile var artik anla
Abdullah ÇETİN
1979 Tatvan BİTLİS 05324683715
www.mostarhoteltatvan.com
04348279192

Çevrimdışı Abdullah ÇETİN

• thehunter13
  • Müdavim Üyemiz
Bu gibi konulara herkesin duyarli olmasini çok magduriyetin olduğunu biran önce el atilmasini  dilerim.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 09:43:22 Gönderen: Abdullah ÇETİN »
Abdullah ÇETİN
1979 Tatvan BİTLİS 05324683715
www.mostarhoteltatvan.com
04348279192

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
benim gildiğim ve gördüğüm kadarı ile ; 2 yıldan fazla ceza alanlar alamıyor yivsiz av tüfeği ruhsatını . eğerki ;  2 yıldan az bir süre ceza aldıysanız , ruhsat almanız lazım . oradaki memurun işgüzarlığı . bazen böyle rampa yapıyorlar maalesef .

hiç memurlarla falan uğraşmayın , direkt , kaymakamlık makamına sözlü veya yazlı olarak bildirin . bu sizin en tabii vatandaşlık hakkınız . maalesef ki ; bazen memurlar böyle keyfii uygulamalara gidebiliyorlar , heleki yaşadığınız yer ufak bir yer  ise . ama siz ne olur ne olmaz , böyle kavgalı gürültülü ortamlardan uzak durun . böyle anlık öfke ile yapılan eylemler , ilerki zamanlarda böyle üzücü neticelere yol açabiliyor . geçmiş olsun .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arkadaşlar merhaba
ben foruma yeni üye oldum.
doğrusu yivsiz av tüfeği ruhsatımı alınca üye olurum diyordum. ama bilemiyorum ben bu ruhsatı alabilirmiyim.
çünkü ruhsat almak için gittiğim her yerde katil, manyak, psikopat der gibi bakışlar ve davranışlara maruz kalıyorum. (emniyet, sağlık ocağı, adliye vs.)
benim 7 yıl önce bir kavga olayım oldu. ben gürültü yüzünden bir komşumla kavga ettim. evinin kapısının önünde artık ayların verdiği birikimle çok sağlam ama temiz dövdüm (ama gerçekten haketti). bu kavga esnasında adam evinin mutfağına kaçıp bıçak aldı. bende peşinden evine girdim. elinden bıçağı aldım. neyse o arada komşular geldi. bende yorulduğumdan bıraktım.
neyse polisler geldi. rapor tutuldu. bir tanede tanık var. ortada bıçak falan yok. hastaneye gittik rapor aldı adam. ama rapor boş.
neyse iki tarafta şikayetçi olmadı. önce karşı tarafı serbest bıraktı polis. ortada suç unsuru ve şikayetçi olmadığından 2 saat sonra da emniyetten beni saldılar. ama hakkımızda kamu davası açıldı. Basit Yaralama, Hakaret, Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme benim davada bana yöneltilen suçlar.
neyse kısmen burda olay kapandı. dava sonucunu beklemeye başladık.
3 yıl sonra dava sonuçlandı. bana 6 ay hapis cezası verilmiş. bu ceza daha önce suçum olmadığından denetimli serbestlik ile iptal edilmiş. 77 tl de mahkeme masrafları ödemesi çıkmış. yani hapis falan almadım. ama 5 yıl içinde aynı suçu işlersem bu 6 ay hapisde o suçun içine ilave edilecekmiş.

olay davanın sonuçlanmasıyle tamamiyle kapandı. sicilime hiçbirşey işlenmedi.

dava sonuçlanmasının arasından 4 yıl geçti. ben şimdi yivsiz av tüfeği ruhsatı almak istiyorum. açıkçası durum hiç iç açıcı değil. neyse gittim ilçemizdeki emniyetin ruhsat birimine. baktım bir bayan memur arkadaş. "dedim tahsin işin zor. çok sert bir bayana benziyor. anamdan gelen sütü burnumdan getirir bu !!!")... tabi memur arkadaş ilk iş uyapa baktı. "seni açık davan var" dedi. dedim nasıl olur memur hanım. yıllar önce kapandı o dava. gösterdi tabi uyap ta dava ""Dosya Durumu : Gerekçeli Karar Yazıldı" görünüyor.
yav dedim  parasını ödedim. ceza kağıdı evime geldi. uyap güncellenmemiştir. yok anlamaz. git bana mahkemeden "kesinleşme şerhi" getir dedi. uyap güncellense bile kabul etmem dedi. bana mahkeme şerhi gelecek dedi.....!!!

işin kötü tarafı dava mahkemesi 200km uzakta. ama iyi niyetle dedim, "burdaki adliyeden bir şansımı deniyeyim", belki online falan yaparlar. ama nerdeee ? gittim bizim adliyeye ceza mahkemesi kalemine, adam oralı bile olmadı... "hangi mahkemede ise o dava oraya gideceksin", kendi davanın "kesinleşme şerhini" almak için dedi.
dedim allah ım ben sınanıyormuyum ne oluyor ?? atladım arabaya gittim 200km uzaktaki adliyeye. kesinleşme şerhini aldım.(allah tan burda sorun çıkmadı)

tekrar geri döndüm ilçemdeki emniyetteki ruhsat birimine. verdim bayan memura evrağı.

bu seferde memur bayan arkadaş (bukadar uzağa gidip belgeyi getirdiğimi görünce şaşırarak !!! ) gelen şerhi okudu "hmm ben emin olamadım mahkemeye   yazı göndereceğim. onlardan olumlu cevap gelirse. belki dosyanı açarız...!!! oda 1-2 ayı bulur" dedi. ve dosyamı açmadı. kafamdan aşağı kaynar sular döküldü... emniyetten çıktım.

arkadaş ben kavganın yaşandığı olay günü bir gün bile karakolda kalmadım. 1 gün bile hapis cezası almadım. ortada bir bıçak yok. bıçaklanan yok. karşı tarafda rapor yok. ortada sadece karşılıklı alınan "yalan dolu ve hiçbiri birbirini tutmayan" ifadeler var. sen bir polis memuru olarak neyden emin olamıyorsun ? bu kadar polisden , savcıdan, hakimden daha mı üst makamdasında onların verdiği karardan sen nasıl emin olamıyorsun ? ortada kanıtlanmış hiçbir suç yokken bana katil muamelesi yapıyorsun bayan polis memuru ?

çok sinirlendim arkadaşlar. ne düşünür, nedersiniz bu konuda ? bana fikir verebilecek olan var mı ?
ruhsatı buradan alamazsam ikametgahımı değiştirip başka bir karakoldan alma şansım varmıdır ?
ben yasal olarak haklıyım hakkımı arıyorum. ama katil muamelesi görüyorum.

saygılarımla
Tahsin SER
Sen tüfeğini beğen ruhsatı onlar sana sorunsuz çıkarırlar. Kendini hiç üzme belki 200 tl fazla paran gider.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Sen tüfeğini beğen ruhsatı onlar sana sorunsuz çıkarırlar. Kendini hiç üzme belki 200 tl fazla paran gider.

Bunu biraz daha açık yazarmısınız. Şu tüfeği beğendim deyince ruhsatı nasıl veriyorlar. Rushat harcı geçen sene 20.- TL civarındaydı 200 TL ne için? 
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bunu biraz daha açık yazarmısınız. Şu tüfeği beğendim deyince ruhsatı nasıl veriyorlar. Rushat harcı geçen sene 20.- TL civarındaydı 200 TL ne için?
Ruhsat islerini tufek satışı yapan yerlerde takip eden birileri oluyor genelde hatta istanbulda 600 tl ye tufek satıp ruhsat işlerinin takibinde bu para içersinde halledilecegini afiş olarak asan dükkanlar var.Bu kişiler sizin uğraşıp duracaginiz pek çok konuyu uğraşmadan hallediyorlar.

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu ruhsat takibini hayir amaçlı yapmiyorlar bir bedel talep ediyorlar.

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Durumunuzla ilgili yönetmelik: www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.911779.pdf

İsterseniz bağlı olduğunuz Emniyet harici bir tanesine de sorun. Eğer keyfi uygulama oluyorsa belli olur. Yahut ilgili bir avukat da olabilir. Belki olumlu sonuçlanmış emsal davalar vardır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

• *
Ruhsat islerini tufek satışı yapan yerlerde takip eden birileri oluyor genelde hatta istanbulda 600 tl ye tufek satıp ruhsat işlerinin takibinde bu para içersinde halledilecegini afiş olarak asan dükkanlar var.Bu kişiler sizin uğraşıp duracaginiz pek çok konuyu uğraşmadan hallediyorlar.

Teşekkürler Gürsel Kardeşim...
  • Franci Oto 67 namlu
0 RH (+)

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
benim gildiğim ve gördüğüm kadarı ile ; 2 yıldan fazla ceza alanlar alamıyor yivsiz av tüfeği ruhsatını . eğerki ;  2 yıldan az bir süre ceza aldıysanız , ruhsat almanız lazım . oradaki memurun işgüzarlığı . bazen böyle rampa yapıyorlar maalesef .

hiç memurlarla falan uğraşmayın , direkt , kaymakamlık makamına sözlü veya yazlı olarak bildirin . bu sizin en tabii vatandaşlık hakkınız . maalesef ki ; bazen memurlar böyle keyfii uygulamalara gidebiliyorlar , heleki yaşadığınız yer ufak bir yer  ise . ama siz ne olur ne olmaz , böyle kavgalı gürültülü ortamlardan uzak durun . böyle anlık öfke ile yapılan eylemler , ilerki zamanlarda böyle üzücü neticelere yol açabiliyor . geçmiş olsun .

katılıyorum Yusuf bey'e, bu tamamen memurun iş güzarlığı çünkü emin olmaktan başka bahane gösteremiyor, zaten her halükarda kaymakamlığa gideceksiniz, gidin ordan ruhsat isteğinde bulunacağınız yazılı dilekçenizi onaylatın, memur yine sorun çıkarıyorsa emniyet amirine çıkın.
1981 / Samsun / Malatya

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben Avcılarda Sipahiler Avın vitrininde Alemdapda Sidomav In vitrininde buna benzer ilanlar gördüm isterseniz internetten telefonlarına ulaşıp bi fikir sorabilirsiniz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• *
Volkan Beyin belirttiği sitedeki Yönetmelikte benim okuduklarım şöyle:

Bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar

Değişik zamanlarda işlediği aynı
veya farklı türden ikiden fazla suçtan dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkum olanlar

Bu madde hükümlerinin uygulanmasında, mahkemelerce verilen hürriyeti bağlayıcı ceza
lar paraya çevrilmiş olsa dahi, hürriyeti bağlayıcı ceza esas alınır.

Bu durmda bu arkadaşımızın kendi yazdıklarına göre  ruhsat almada herhangi bir engeli görünmüyor.
  • Franci Oto 67 namlu
0 RH (+)

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
cevap yazan herkese çok çok teşekkürler.
ben kanunen hakkım olan şeyi istiyorum. ortada haksız bir durum olmadığından bu manasız engellemenin önüne geçmek için uğraşıyorum. kanıtlanamayan bir suç için damgalı eşek muamelesi görmek gücüme gittiği içinde diyebiliriz.

yani arkadaşlar ben zaten ruhsat almaya karar verdiğimde bütün maddeleri gözden geçirmiştim. kendi evime gelen ceza sonucumada bakmıştım. benim 6 ay hapis cezam var. paraya çevirilmedi. 5 yıl boyunca aynı suçu işlersem üstüne eklemek şartı ile dendi. ve denetimli serbest bırakıldım. yani tam ceza denemez.

asıl benim gücüme giden devlet kurumlarındaki manasız işler.
1-) uyap ın güncellenmemesi.(7 yıl önceki dava halen "gerekçeli karar yazıldı" gözüküyor)
2-) polisin istediğinde herşeyi görüp, istemediğinde hiçbirşeyi görmemesi. getirdiğim mahkeme sonucunu kabul etmemesi. illa mahkeme şerhi dosyasını istemesi. ve kesinlikle ıslak imzalı olacakmış.
3-) adliyenin başka bir adliyedeki dava dosyasını görememesi (ki ben talimatla bu göremeyen adliyede ifade verebiliyorum ama benim ifademi alabilsede aynı davanın sonucunu göremiyor... pes...) el mahkum isterse artvinde olsun mahkemen gidip ordan alacaksın kardeşim... adına birisi alamıyor. kargo veya posta ile yollanamıyor. illa sanık kendi gidip alacak. inanılmaz...
4-) birde sağlık ocağındaki aile hekimimin bana potansiyel katil gibi davranması. benden hastaneden göz, kulak, psikiyatri ve adını hatırlamadığım bir rapor daha istemesi(ki sırf alamayım diye yapıyor sanki).
işin ilginç olanı karakolda tanıştığım gene benim gibi ruhsat almaya çalışan bir arkadaş kendi aile doktorundan 2 dakika içinde raporu almış. arkadaş ozaman benim doktorum niye böyle 4 tane azılı rapor istiyor ???  (şeytan diyor git aile hekimini değiştir. al raporu. ama neyse)

sistemimiz oturmamış arkadaşlar. ben bunu anlıyorum bu işten.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 15:42:04 Gönderen: Tahsin SER »
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
güzel kardeşim önce kaymakama git derdini anlat ilçe mülki amiri odur o seni yönlendirecektir
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aile hekiminede elinde internet çıktısıyla git hepsi pratisyen olduklarından popolarından korkuyorlar
kanunlar açık vermek zorunda
1963 Maltepe-İstanbul

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bende ruhsat alırken   çalıştığım kurumun ambarında  süresi dolmuş ve  imha edilmesi gereken  evraklarının tespitini yaparken  rafların arkasında    taaa  eski yıllardan kalma, Fransız Filantası denilen   St.Etienne marka , üzerinde  "TC ORMAN"     damgası olan 1907 model     bir mavzeri   polise   teslim ettim.
Poliste durumu anlattığım halde,     savcılık makamınca   sanki  o silahı  oraya ben koymuşum da  suç işlemişim gibi    " 6136  sayılı kanuna muhalefetten   mahkemeye verildim.
Allah'tan  mahkemedeki hakim   anlayışlı biri çıktı da  doğal olarak  beraatime karar verildi.
Emniyetten  beraat ettiğime dair mahkeme  sonucunu  polis benden de istedi.
Ruhsat için  sağlık ocağındaki bayan  doktor kendisinin    av silahları konusunda   rapor vermediğini söyleyip  başka bir doktara  gönderdi.
Yani durum kişiden  kişiye değişiyor.
Ruhsat için gittiğinizde  bahçelere yaban domuzu girdiğini, ürünlere zarar verdiğini,  bahçeleri korumak için  silah  aldığınızı söylemenizde fayda var, Raporu veren doktor  bana  sorduğu gibi, ruhsat  çıkartmak isteyen bir yakınıma da jandarma  sormuş.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 17:49:12 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
ruhsat vermiyorsa gerekçesini yazılı olarak isteyin sebebi neymiş en doğal hakkınız öğrenmek. kavgalarda 3 sene içinde bi suca karışmadıktan sonra ceza alsanız bile dosya düşüyor benim bildiğim
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ruhsat veririm yada vermem demiyor memur. Islak imza mahkeme şerhi getirmeme rağmen mahkemeden tekrar yazı isteyecekmiş.  Oda 1-2ayı bulur diyor.  Dosyayı açmıyor. Evrak kabul etmiyor. Sebebide mahkeme tutanağında bıçak kelimesi geçmesi imiş. Raporda benim bıçak kullanıp kullanmadığıma dair bilgi yokmuş.
Arkadaş kavgada polis yada savcı yanımdamıydı bilsin benim bıçak kullandığımı?  Tabiki rapora net bişey yazılmamış. Çünkü ortada bıçak yok.  Tanık ve benim ifademdede bıçak lafı geçmiyor. Bitek mağdur ben bıçaklandım diyor.  Para koparmak için adam kollarını kesmiş. Böyle adi herif. Ama hastane raporunda kesiklerin kavga ile olmadığı yazılıydı. 
Hem yediği dayak hem Kollarını kestiğiyle kaldı.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 20:47:23 Gönderen: Tahsin SER »
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
BİMER e yazın..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
15 gün daha bekleyip gideceğim emniyete. Gene olmazsa yasal hakkımı arayacağım. Süreci buraya yazarım. Umarım google'da arayan birilerinin işine  yarar.
Doğrusu ruhsat vermedeki memur arkadaşın sırf 1 sayfa yazı için  200km uzağa gittiğimi görünce "sen bu ruhsatı almaya bayaa isteklisin galiba"  diyişi aklımdan çıkmıyor.
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Evet bugün 18. Gün oldu.
Emniyet ayın 3.ünde mahkemeden."kavga esnasında bulunamayan bıçağın,  tck nın bilmemkaçıncı maddesine girip girmediği " ile bilgi istemiş. Tam bir saçmalık. Olmayan bişey için mahkemeden bilgi istemek.....
Neyse Mahkeme kalemini aradım. Henüz kendilerine ulaşmamış posta. Kocaelinden istanbula 15günde gitmemiş polisin yolladığı soru kağıdı....
Çıldırdım.  Bastım başka bir ilçenin emniyetteki silah ruhsat bölümüne  gittim ve bu olayı sordum. Verdikleri cevap" mahkemeye soru sormak bizim insiyatifimizde, belli olmaz sorarız yada sormayız bişey diyemem" oldu. 

Ben araya birilerini sokacağım arkadaşlar. Pes etmeyeceğim ama yoruldum
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 ;) evet arkadaşlar bu olay mutlu sonla sonuçlanmıştır  ;)

aradan 2 ay geçti.
maalesefki yukarıdaki sorunları yaşadığım, bağlı bulunduğum karakoldaki silah-ruhsat kısmı bana ruhsat vermedi. 1,5 ay uğraşmama rağmen (saçma sapan evrak istekleriyle) başvurumu bile kabul etmedi.

bende oturdum düşündüm taşındım kaşındım :) bu karakolla bu işin olmayacağını anladım. aklıma bir fikir geldi.

ha şunu diyeyim. ne araya adam soktum. ne rüşvet verdim. ne bir üçkağıt yaptım. ama artık bağlı olduğum bölgedeki karakoldan ben bu ruhsatı alamayacağımı anlayınca ikametgahımı farklı bir ile aldırmak zorunda kaldım(malum sadece ikametgah adresinizin karakolundan alabiliyorsunuz ruhsatı).

ikametimi aldırdığım ildeki bağlı olduğum karakola tekrar başvuru yaptım.  bu karakoldaki silah-ruhsat bölümündeki polis arkadaş herşeyin kanunlara uygun olduğunu, maximum 1 haftaya ruhsatımın çıkacağını söyledi.ki öylede zaten. inanın 1 hafta içinde çıktı ruhsatım. şimdide tüfeğimin siparişini verdim.

bu ülkede işini doğru yapan polis memurlarıda varmış onu anladım. haksız yere bana katil muamelesi yapan önceki karakoldaki polis memurları , sağlık ocağındaki ilaç yazmaktan başka bir işe yaramayan çakma doktorlarda allah ından bulsun inşallah (eğer varsa)...
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2015, 11:56:04 Gönderen: Tahsin SER »
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selam
Ülkede sistem dogru calissaydi sana o ruhsati vermezlerdi.Diyorsun ki bu ülkede isini dogru yapan polis memurlarida varmis.Belkide ilk polis dogru olani yapmistir,hic düsündünmü? ;)
aramizda avukat olan arkadaslar vardir belki onlar daha iyi bilirler ama normalde cezadan 10 sene sonra ruhsat alma hakkinin dogma ihtimali var.yinede isyan edercesine birilerine hakaret etmeden önce hatayi kendinde ara derim.
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg