cevap yazan herkese çok çok teşekkürler.
ben kanunen hakkım olan şeyi istiyorum. ortada haksız bir durum olmadığından bu manasız engellemenin önüne geçmek için uğraşıyorum. kanıtlanamayan bir suç için damgalı eşek muamelesi görmek gücüme gittiği içinde diyebiliriz.
yani arkadaşlar ben zaten ruhsat almaya karar verdiğimde bütün maddeleri gözden geçirmiştim. kendi evime gelen ceza sonucumada bakmıştım. benim 6 ay hapis cezam var. paraya çevirilmedi. 5 yıl boyunca aynı suçu işlersem üstüne eklemek şartı ile dendi. ve denetimli serbest bırakıldım. yani tam ceza denemez.
asıl benim gücüme giden devlet kurumlarındaki manasız işler.
1-) uyap ın güncellenmemesi.(7 yıl önceki dava halen "gerekçeli karar yazıldı" gözüküyor)
2-) polisin istediğinde herşeyi görüp, istemediğinde hiçbirşeyi görmemesi. getirdiğim mahkeme sonucunu kabul etmemesi. illa mahkeme şerhi dosyasını istemesi. ve kesinlikle ıslak imzalı olacakmış.
3-) adliyenin başka bir adliyedeki dava dosyasını görememesi (ki ben talimatla bu göremeyen adliyede ifade verebiliyorum ama benim ifademi alabilsede aynı davanın sonucunu göremiyor... pes...) el mahkum isterse artvinde olsun mahkemen gidip ordan alacaksın kardeşim... adına birisi alamıyor. kargo veya posta ile yollanamıyor. illa sanık kendi gidip alacak. inanılmaz...
4-) birde sağlık ocağındaki aile hekimimin bana potansiyel katil gibi davranması. benden hastaneden göz, kulak, psikiyatri ve adını hatırlamadığım bir rapor daha istemesi(ki sırf alamayım diye yapıyor sanki).
işin ilginç olanı karakolda tanıştığım gene benim gibi ruhsat almaya çalışan bir arkadaş kendi aile doktorundan 2 dakika içinde raporu almış. arkadaş ozaman benim doktorum niye böyle 4 tane azılı rapor istiyor
(şeytan diyor git aile hekimini değiştir. al raporu. ama neyse)
sistemimiz oturmamış arkadaşlar. ben bunu anlıyorum bu işten.