Tahsin bey bende 5 yıl önce ruhsatı alırken sizin olaya yakın bir olay yaşadım,benimde sağ gözümde bebekken geçirdiğim hastalık sonucu görme kaybı oluşmuş ve gözümde leke kalmış,hasılı sağ gözümde görme kaybı var gözümdeki leke bakınca görülebiliyor,ruhsat işlemlerime başladım aile hekimime rapor için gittim durumu izah ettim sağolsun doktor raporu verdi,bizim burası jandarma bölgesi olduğu için ruhsat işlemlerimizi jandarmadan hallediyoruz bütün işlemleri tamamlayıp jandarmaya gittiğimde orada bulunan ruhsat işlemlerinden sorumlu görevli bütün evraklarım tam olmasına rağmen gözümdeki lekeyi gözünce ruhsatı vermek istemedi,yok vermem diye ısrar etti hatta bizzat gidip rapor aldığım doktorla sağlık ocağında tartıştı nasıl rapor verirsin diye,ne yaptıysam jandarmadan ruhsat alamadım,sonra polis bölgesinden bir yere ikametimi aldırıp şansımı birde emniyette deneme fikri geldi aklıma,önce emniyetteki ruhsat işlemlerine bakan memurla konuştum durumu olduğu gibi anlattım oradaki memur hiç bir şey olmaz sen raporunu almışsan ben ruhsatı veririm jandarmadaki görevli tamamen ferdi davranmış ve size gıcıklık yapmış dedi sonra ben ikametimi aldırdım evraklarımı hazırladım ve jandarmanın ısrarla asla veremeyiz dediği ruhsatı emniyetten sorunsuzca aldım.
sonuç olarak isterseniz sizde farklı bir yere ikametinizi aldırın deneyin derim,isterseniz işlemlere başlamadan benim gibi emniyetle gidip önceden konuşun olma ihtimali varsa adresinizi falan aldırın bence olur bir deneyin.