Sanki dünyaları alıyorlar.. Ava giderken günde 200-300para harcanır ses edilmez, Devlet 10 kuruş para alsın kıyamet kopar. avlakforum.com zamanında imza kampanyası açtı kaç kişi katıldı? Bu sitenin günlük hiti 5000'den fazla. Hergün 5000 kişi ziyaret ediyor burasını. İş icraata gelince çoğu arkadaş maalesef fıss kalıyor. Geçen sene başlık açıldı evrak yaptırılmayacak yazı yazacağız diyee. Evrak yaptırmadık armut gibi ortada kaldık. Millet ava giderken biz sümük çektik.... Kimse ağlayıp sızlamasın bence, zamanında birlik olunmazsa olacağı bu.
Göç hayvanının kotasından bahsediliyor. Bir gece de 20tane ördek vurmak daha mı iyi? yada bir günde 30-40 bıldırcın...? Ama göç hayvanı sonuç itibari ile. Gelip geçecek yaa biz vuralım, hep böyle isteniyor. Zaten kotaya uyan var mı çok merak ediyorum? Resimlere bakıyorum 40bıldırcın 1adam bir de resim çeken, 20tane ördek 1 adam bir de resim çeken. Sorsan limitler dahilinde, diğer arkadaşları ya arabaya gitti yada oralarda bir yerdedir.
Biz avcı olarak yine rahatız. Bulgaristan' da av grubu olmadan yalnız ava gitmek yokmuş, Av sezonu bitince de tüfekler sandıklarda mühürleniyormuş.
Yatıp kalkıp halimize şükredelim.
Ben zaten bu sene ayrıca Ormansu' ya yazı da yazmayı düşünüyorum. Tilki, çakal, tavşan kotası aynı olmalı. Tavşan kotası dolan tilki kotası, tilki kotası dolan, çakal kotası alıyor. Ayıp yaaa... Ağustos ayında göcen kovdurup vuruyorlar. Söyleyince de acı geliyor, köpek alıştırıyoruz bahaneleri. Kurallar daha da katılaşmalı. Madem bu hastalık, bir sevda deniliyor, yol parası 20-30 yeme içme vs 100lira para yakıyorsan günlük, 10lirada kota parası konulsa azmı olur ? Olmaz ama devlete vereceğiz yaa çok acı geliyor bize maalesef..
Birkaç sene önce bizim buraya yani trakya bölgesinde bazı ilçe ve kasabalara sülün salımı yapıldı,aradan 15-20 gün gecti,Biz salındıkları yere bir gidelim bakalım dedik ne durumdalar,inanın hayvanları nereye saldıysanız orada Ölmüş..birkaç tanesini de yol icinde gördük hayvanlar nereye gideceklerini bilmiyorlar,Kuşlar kafeslerde bakıldıkları icin hep beklemişler salındıktan sonra biri gelsinde bize yem su getirsin diye,Bundan en cok faydalanan tilkiler oldu güzel ziyafet yaptılar hepsi tosun gibi oldu biara
Berkay onların çoğu vuruldu, evet kümes hayvanı olduğu için insandan da kaçmadılar bazılarını elle yakaladılar. Çorlu taraflarında birkaç kişi de yakalanmıştı değil mi? Ben de 1-2 tane görmüştüm. çalı dibinde ötüp ötüp duranları, Şimdi insan gördüler mi kayboluyorlar. Yavaş yavaş oluyor yani...
KISACASI; ne yaparsanız yapın ne acıdır ki bizim içimizde bulunan ve AVCI olarak anılan bu karaktersiz insanlar her kanuna her yasağa bir kılıf uydurdukları için burada 3 kuruş vergi pul parası ödeyip, adam gibi av yapmaya çalışan bizler mağdur olmaya devam edeceğiz.