yıllardır söylüyoruz,çayır mera kupası dediğimiz bu tür yarışmalarda mümkün olduğunca klüp içi amatör+prof. misafir amatör+prof. kategorisi yapılması gerekmektedir..tüm avcı ve atıcıları tek kategoriye sokup böyle karma bir etkinlik düzenliyorlarsa sonucuna katlanacaklar..dernekler genelde bu tip etkinliklerde makbuz kesmeden para topluyorlar..buda suç teşkil ediyor..birde yarışma devam ederken çıkan sonuçlara göre türlü senaryolar hazırlanıyor,dernek içinde azcık kılıcı kesenler ne hikmetse bu tip yarışmalarda protokolde oturur ancak atış yapmaya gelince ben bu işi bilmem genç işi bu iş deyip sıyrılma moduna geçerler.bir beldede atmaya gittik,herkese 24 gr trap fişeği şartı koymuşlar,çok güzel dedik,dernek yönetiminden bir kişi oğluna 30 gram attırdı.bariz tüfek sesinden belli olunca yerden boş kovanıda aldık ispat olsun diye.tüm yönetim bir olup size yapılanı yaptı bize.bu şahış ilerleyen günlerde oğlu tüfek kazandı diye beldeye sığmaz oldu.bizde bir ilçedeki dernek başkanından rica ettik bu kişiyi yarışmaya çağırması için .yarışma günü bu genç geldi 30 gramları tüfeğe koydu,biz bu arada hiç ses çıkarmıyoruz,daha ilk atışını yaptı ve hakem yanına gelip boş kovanı istedi,30 gram görünce diskalifiye etti.bahsettiğim poligon profesyonel poligondu ve bu arkadaş orayı çayır mera kupası zannetmişti.Bahse konu Ankara daki bu dernekde böyle yaptığı sürecede çayır mera kupalarına çok talim eder.eşşeğin kuyruğu gibi ne uzar nede kısalır..99 yılından beri atıyorum,hatta geçtiğimiz pazar Lüleburgazda profesyonel attım..final yapamadım ancak güzel bir skor yakaladım..ben bu işin artık keyif kısmındayım..size tavsiyem hakkınızı arayın..