Selamun Aleyküm Üstadlar,
Yivsiz av tüfekleriyle ilgili bu forum başta olmak üzere birkaç forum sitesini de inceledim. Diğer forumlarda pek bulamadım aradığım bilgileri ve tüm dikkatimi buraya yöneltip 3 gün boyunca saatlerce konuları okudum. Sadece uyku, yemek vs.. gibi ihtiyaçlar dışında hep bilgisayar başındaydım ve bu sabah itibari ile tüfek konusunda beni ilgilendirecek konuların %90'lık bölümüne baktım.
Ama malesef tam olarak istediğim bilgiye net bir şekilde ulaşamadım
Anladığım kadarıyla birçok avcının sahip olsa da olmasa da bir ideal tüfeği var ve farkında olmasalar bile bazı sorularda objektif olamıyorlar. Örneğin dayım, kendisi yaklaşık 40 yaşında ve ömrünün yarısından fazlasını avcılık ile geçirmiştir. Ona göre dünyanın en iyi tüfekleri çift kırmadır, savaş çıksa çift kırmayla gider sanırım
Başlıkta da yazdığım gibi sadece tek kurşun atmak için kullanılacak, 100-150 metrede isabet oranı mümkün olduğunca iyi, tactical olarak tabir edilen tabanca gibi kabzaya sahip, olabildiğince çok fişek alabilen (Şarjörlüler de olur) bir otomatik almak istiyorum.. Avcılık için değil, hedef atıcılığı için lazım üstadlarım. "Arada bir de olsa ava çıkarsın" diye düşünmeyin lütfen. Mecbur kalmadığım sürece canlı bir varlığa ağaç bile olsa asla atış yapmam, avcılık başka bir şey ve galiba bende yok
Bir de 100-200 metre mesafelerde 12, 20, 36 gibi calibrelerden hangisi daha hızlı gönderir kurşunu?
2-3 miilimetre kalınlığında sac levhalar mevcut, hedef olarak bunları kullanıcaz. Attığımız kurşunların levhaları delmesi yada en azından oldukça iyi bir iz bırakması lazım ki biraz daha keyifli olsun istiyoruz.
12 kalibrenin enerjisi ve durduruculuğu elbette tartışılmaz ama bize lazım olan isabet oranı, uzak mesafedeki hızı ve koyduğumuz hedefi delip geçmesi. Bu kriterlere göre kaç numara tüfek tavsiye edersiniz üstadlarım?
Okuduğunuz için Allah-u Teale razı olsun.