Gönderen Konu: tavşan nasil yenmeli..  (Okunma sayısı 21710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem KARACAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 431
  • Thanked: 307 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #25 : 15 Aralık 2015, 18:41:56 »
Vurur vurmaz tulum çıkarıp iç organlarını çıkarır. Saçma işlemiş kısımlara çizik atar. Varsa su biraz yıkayıp poşet içine koyarım. Eve geldimmi iyice yıkar parçalar düdüklü ye koyarım düdüklü ottumu indirir. Suyunu döker birkez daha sıcak suyla yıkar. Bir baş soğan bir patates bir çorba kaşığı tereyağı yada kuyruk yağı ve tuz az da su 35 dakika kaynatirim. Sonra mi ?

  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.
 

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 365
  • Thanked: 129 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #26 : 15 Aralık 2015, 19:18:03 »
İbrahim bey konu sahibi dağda kısıtlı imkanlar ile nasıl yapılırdı deseydi sizin söylediğiniz doğru olurdu ama eşşeğin etini ne yaparsanız yapın yinede yenmez . Bakın en iyi nasıl yenir nasıl güzel olur tarifini istemiş herkes şimdiye kadar yediği en güzel etin tarifini paylaşmış o yüzden. Yoksa dağda hemen kekliği kesip tuzsuz baharatsız iki odun köxünün üstedede muhabette hoş sohbetede yemişliğimiz vardır saygılarımla.
yav yasın abı benle ne alıp veremedıgın var ben dagda sevıyorum daha eve bır av getırmedım yersek yıyoruz yemeksek arkadaslara verıyorum hepsı bu
1976 gaziantep
 

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 675
  • Thanked: 122 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #27 : 15 Aralık 2015, 19:45:45 »
Ben tavşan etini şimdiye kadar pek sevmezdim hatta o gün tavşan vurduysam bir hafta tavşana gitmek istemezdim  :)
Bu sene abim bana sacda bi tavşan yaptı zevkle yedik işte tarifi;

Eğer benim gibi tavşanın kokusundan rahatsız oluyorsanız bir gün suda,yemeden önce bir gecede sirkeli suda bekletin ve 2 - 3 saatte bir suyunu değiştirin.
Tavşanı kuşbaşı doğrayın,sacdaki kaynamış suya bol miktarda soğan ve biberi etle birlikte koyun,
Etin pişmesine yakın tuzu ekleyin.Et piştiğinde sacdaki suyun hepsini boşaltın.et,soğan ve bibere yağ (tercihen kuyruk) ekleyin ve iyice kızartın.
Yemeğin hazır olduğunu iyice kızarmış soğan ve biber haber verecektir :)
Domates veya salçayı özellikle katmıyorum zira sulanması pek hoş olmuyor bence :)

Afiyet olsun.
1993 ERZİNCAN
 

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

  • *
  • İleti: 309
  • Thanked: 171 times
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #28 : 15 Aralık 2015, 21:27:51 »
yav yasın abı benle ne alıp veremedıgın var ben dagda sevıyorum daha eve bır av getırmedım yersek yıyoruz yemeksek arkadaslara verıyorum hepsı bu
Estağfurullah abi ne alıp veremedigim olsun tabi yazi olunca mimik ifade olmuyor sert anlasilabiliyor sen oyle yazinca bende cevaben yazdım yoksa muhabbet dostluk baki

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız
 

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 3339
  • Thanked: 282 times
  • ZEHİR AVCI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #29 : 15 Aralık 2015, 22:12:03 »
Tavşanı güzel temizleyip doğradıktan sonra tencereye koyup etleri kapatacak şekilde su doldurup kısık ateşte kaynatın su kaynamaya başlayınca o suyu döküp aynı işlemi yenileyin yine kaynamaya başlayınca o ikinci suyunu da dökün ve suyunu iyice süzdükten sonra yağda güzelce kavurun daha sonra biberini sarımsağını ve en son domatesinide ilave edip iyice pişirdikten sonra servise hazır.Biz birçok yöntem denedik en güzel böyle oluyor bence...


Şakir Beyin tarifi en güzel tarif,bizde öyle yapıyoruz...

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com
 

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 590
  • Thanked: 116 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #30 : 28 Şubat 2016, 14:15:37 »
Eski tavşan avcısı abi tavşan kokmasın diye hemen içini boşaltmak gerekir diyor,Bu yıl dağda vurulan tavşanları usta avcı abilerimiz saçta  kavurma yaptı, ben böyle bir lezzet görmedim.Kısacası herşeyi yapmayı bileceksin.Ben kendim o kavurmayı yapmayı denedim yapamadım..
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur
 

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 341
  • Thanked: 336 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #31 : 28 Şubat 2016, 16:14:50 »
MERHABA AVCI DOSTLAR..
Tavşanı temizledikten sonra 5-6 parçaya bölün birkaç kez suda bekletin kanı çıksın o suyu dökün son kez sirkeli suda bekletin bu suyu da dökün ve düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ilave edip kısık ateşte uzun sürede haşlayın haşlanan tavşanın etini küçük parçalar halinde bölerek kemiğinden ayırın bu etleri tavada eritilmiş tereyağında biraz çevirin.
Haşladığınız tavşanın suyu ile nohutlu,şehriyeli pirinç veya bulgur pilavı pişirin, tereyağında çevirdiğiniz tavşan etlerini bu pilavın üzerine koyup yeyin.
AFİYET OLSUN.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA
 

Çevrimdışı Fazlı BOZ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 2204
  • Thanked: 143 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #32 : 28 Şubat 2016, 20:50:17 »
Sevgili dostlar güzel paylaşım,değerli avcı ustalarımz mevcut, onlar anlatırsalara daha doyurucu olur.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN
 

Çevrimdışı Zafer ÖZHAN

  • *
  • İleti: 87
  • Thanked: 72 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #33 : 29 Şubat 2016, 15:42:43 »
Selamlar
Tavşan avcısı değiliz ancak keklik avında denk gelirse vururuz. Vurduğumuz zaman biz tavşan köftesi yaparız. Çullama da deriz. Tavşan eti haşlandıktan sonra kemikten ayrılıp tiftilir. Küçük hamur topaklarının içine birer çilkim konularak yağda kızartılır.
Deneyin çok beğeneceksiniz.
Afiye olsun.
RAST GELSİN (Ama yeni sezonda lütfen  ;) )
  • Saint Ettienne Bergeron 65 mm 70 cm
1949 İZMİR
 

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 646
  • Thanked: 224 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #34 : 29 Şubat 2016, 17:13:31 »
kanı çıktıktan sonra düdüklüde haşlanır fırında soslanır keklik pilavı ile sofraya gelir.Muhabbet ile yenir :)

resim upload servisleri
« Son Düzenleme: 29 Şubat 2016, 18:24:06 Gönderen: Mehmet AKKUŞ »
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN
 
The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Ersin BAHAR

  • *
  • İleti: 170
  • Thanked: 79 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #35 : 01 Mart 2016, 16:39:16 »


Tavşan vurulur vurulmaz boğazlanır, iç organları boşaltılır ve yüksekçe bir dala asılır (avlandığımız arazide çalı-ağaç yoksa bir taşın üzerine karnı üzerine yatırılır).  Sigara içenler bir sigara yakar, içmeyenler bi 10 dakika soluklanır ki tavşanın kanı biraz olsun aksın. Akşam eve gelince yüzülmüş tavşanın kaba etleri bıçakla kesilir, tuzlu ayran dolu leğene yatırılır ki kanı iyice çıksın. Bir gece ayranda bekleyen tavşan toprak güvecin içine yerleştirilir, isteğe göre bol sarımsak, soğan ve biberle beraber taş fırına verilir. Bu arada halis tereyağı çok yakışır. Sonuç yukarıda ki gibi olur  :)

Bu arada ARABAŞI ÇORBASI harika olur ama onun da hamurunu dökecek pek kimse kalmadı maalesef...

Sade olarak tereyağı veya kuyruk yağı ile saç kavurması da güzel olur.
Ersin BAHAR
1983 mersin
 
The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Atagan YILDIZ, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 669
  • Thanked: 278 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #36 : 02 Mart 2016, 11:12:13 »
Böreğide güzel olur tavsiye ederim.
sirkeli su ve bir kaç sefer kaynatıp suyunu yenileme işleminden sonra düdüklüde haşlanır. biraz fazla haşlanırsa daha iyi olur. soğudukdan sonra güzelce didiklenerek liğme liğme yapılır. daha sonra ufanlanmı bayat ekmek ile karıştırılarak börek içi hazırlanır. azda olsa tereyağıda eklenebilir. isteğe bağlı baharatda yakışır. pul biber ve karabiberle güzel oluyor.
rahmetli babannem köyse kendi açtığı yufkalarla köy fırınında pişirirdi. imkan varsa bu şekilde çok güzel oluyor
Not: kalp, tansiyon ve kolestrol hastalarına sakıncalı olabilir. sonra ters taklaya sebep olmayalım  ;D
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

 

Çevrimdışı Cenk ALTINTAŞ

  • *
  • İleti: 12
  • Thanked: 11 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #37 : 08 Kasım 2016, 16:07:42 »
Sorunuz cevabı burada,bir deneyin derim

  1.bölüm

    2.bölüm
1977 ANKARA
 
The following users thanked this post: Fuat DEMİRBAŞ

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

  • *
  • İleti: 598
  • Thanked: 219 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #38 : 08 Kasım 2016, 16:26:10 »
tavşanı açık havada yiyeceksin arkadaş,evde kokuyor ilk defa yiyecekler de vazgeçiyor.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR
 

Çevrimdışı Serkan KOCABAŞ

  • *
  • İleti: 50
  • Thanked: 18 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #39 : 09 Kasım 2016, 00:32:16 »
Ben Köftesini denedim harika oldu şiddetle tavsiye ederim
İlk önce eti kemikten ayırıyoruz ve kuyruk yağıyla birlikte zırhta çekiyoruz.İçine kurutulup ufalanmış ekmek içi (galeta unu da olabilir),ince kıyılmış soğan bol karabiber,kimyon ilave edip kapaklı bir kapta buzdolabında bir gün dinlenmeye bırakın.Pişirmeye gelince ben temiz ayçiçeği yağında kızartarak pişirdim. Not:Eniştemin elinde yıllanmış bir şarap vardı,özel günler için saklıyormuş kendisi :D bende gün bugündür Enişte dedim ve yeğenle açtırdık şarabı ikisinin uyumu gayet güzeldi daha ne isteyelim :D:D:D
  • Ata Sp Elegant
  • Sarsılmaz Magic
  • Hatsan Escort Supreme
  • Kral Süperpoze
1990 EDİRNE
 

Çevrimdışı Ali YILDIRIM 26

  • *
  • İleti: 39
  • Thanked: 22 times
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #40 : 13 Eylül 2018, 12:51:09 »
Güveçin üstüne başka tat olmaz derim..
  • üzümlü
1975-Eskişehir
ALLAH tekdir...
Ordusu Türk'dür....