Gönderen Konu: tavşan nasil yenmeli..  (Okunma sayısı 21788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

  • *
  • İleti: 165
  • Thanked: 6 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tavşan nasil yenmeli..
« : 21 Temmuz 2015, 22:58:28 »
Mrb forum uyeleri sizlerden tavsan en iyi nasil yenir nasil bir tarif tavsiye edersiniz en iyi etinden nasil tat aliriz bilgilerinizi tecrubelerinizi anlatiniz
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA
 

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1211
  • Thanked: 559 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2015, 23:15:37 »
Tavşan avını ne kadar cok seviyorsam,yemeğinide okadar cok severim.Bence en güzeli toprak tencerede güveçi olur sarımsak,biber,domates ile gayet lezzetli olur :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991
 
The following users thanked this post: Mutlu YAĞMUR, Selim UYGUN

Çevrimdışı Hakan ATASOY

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 638
  • Thanked: 564 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #2 : 21 Temmuz 2015, 23:30:26 »
Etini önce güzelce sarımsak soğan biber baharat vs. ile terbiye edip mangala atlmalı.Pişer pişmez hemen sıcak sıcak yemek lazım.  ;D
O0
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2016, 16:32:29 Gönderen: Hakan ATASOY »
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA
 
The following users thanked this post: Mutlu YAĞMUR, Selim UYGUN

Çevrimdışı Adem KARACAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 431
  • Thanked: 307 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #3 : 21 Temmuz 2015, 23:45:31 »
Tandirda kaynadiktan sonra o kanlı suyu döküp sıcak suyla yıkadıktan sonra koyunun eritilmiş   iç yağı katıp bir gün tandirin kozunde kaynadiktan sonra yiyoruz. Ama bu işlem evde olmaz.
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.
 
The following users thanked this post: Mutlu YAĞMUR

Çevrimdışı Şakir ÜNAL

  • *
  • İleti: 61
  • Thanked: 8 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #4 : 21 Temmuz 2015, 23:58:40 »
Tavşanı güzel temizleyip doğradıktan sonra tencereye koyup etleri kapatacak şekilde su doldurup kısık ateşte kaynatın su kaynamaya başlayınca o suyu döküp aynı işlemi yenileyin yine kaynamaya başlayınca o ikinci suyunu da dökün ve suyunu iyice süzdükten sonra yağda güzelce kavurun daha sonra biberini sarımsağını ve en son domatesinide ilave edip iyice pişirdikten sonra servise hazır.Biz birçok yöntem denedik en güzel böyle oluyor bence...

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 554
  • Thanked: 76 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2015, 00:04:41 »
biz köyde vurduk mu ekmek fırınında çevirme yapardık kuzu çevirme gibi çok lezzetli olur tencerede tavada yapıldımı içinede soğan filan konunca tadı kayboluyor
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2016, 17:55:23 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul
 
The following users thanked this post: Mutlu YAĞMUR

Çevrimdışı Ahmet KARA

  • *
  • İleti: 105
  • Thanked: 21 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2015, 00:27:41 »
Tavşanda et kemikten ayrılıp,kuşbaşı doğrandıktan sonra yaklaşık bir gün suda beklesin yeter.Sonra her türlü yemeği,kavurması harika olur:))
1979 SAMSUN
 
The following users thanked this post: Mutlu YAĞMUR

Çevrimdışı Tevfik GÜN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1022
  • Thanked: 2193 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #7 : 22 Temmuz 2015, 00:51:58 »
Eğer  tavşan etinin kokusundan rahatsız oluyorsanız ki ben çok rahatsız oluyorum yaklaşık bir saat sirkeli suda bekletip daha sonra yahnisini yaparak afiyetle tüketebilirsiniz.sirkeli suda bekletmek keklik eti  içinde geçerli(boşaltım sistemi zedelenmiş bir keklikte hakkaten iyi kokar yani) :)
1978 Eğirdir-Isparta
 
The following users thanked this post: Orhan AKSOY, Mutlu YAĞMUR

Çevrimdışı Turgut ÇETİN

  • *
  • İleti: 43
  • Thanked: 18 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2015, 21:17:46 »
Islatıp bir gün beklemiş tavşan parçalanarak düdük lüye doldurulur 6 büyük  soğan ,1 baş sarımsak ,4 adet kabukarı soyulmuş domates ve istenilen baharatlar acı biber ve 250gr tereyağı koyularak  55 dk  kaynatılır.mutlaka deneyin

1972 ANTALYA
 
The following users thanked this post: Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı İsmail METE

  • *
  • İleti: 367
  • Thanked: 110 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2015, 22:03:17 »
Dağdan toplanan meşe odunu yakılır,arabanın arkasından mermer levha çıkarılır,tavşan mermere konmadan önce güzelce yağlanır,pişirme esnasında da belli aralıklarda yağlanır. Pişince de Rahmetli Erol TAŞ sitilinde yenilir :D
İsmail METE
1981 DENİZLİ
 
The following users thanked this post: Mehmet AKKUŞ

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 365
  • Thanked: 129 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2015, 22:12:27 »
Tandirda kaynadiktan sonra o kanlı suyu döküp sıcak suyla yıkadıktan sonra koyunun eritilmiş   iç yağı katıp bir gün tandirin kozunde kaynadiktan sonra yiyoruz. Ama bu işlem evde olmaz.
essek etınıde bu ıslemden gecırsen oda lezız olmaz mı av etı dagda guzel olur kısıtlı ımkanl olanaklarla ona lezzet katan muhabbet guzel ınsanlardır gerısı bos
1976 gaziantep
 

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

  • *
  • İleti: 309
  • Thanked: 171 times
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2015, 22:19:16 »
En az üç kere kaynatip suyu dokmelisiniz sonra ister firinda ister eti parca parca pilav üstü ister sarimsak sogan domatesli yapip yiebilirsiniz ama olmaz sa olmazi enaz 3kere farkli sularda kaynamali ve suyu dokebilirsiniz kullanmayın afiyet olsun ben boyle yedim ilk defa super oldu

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız
 

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 365
  • Thanked: 129 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2015, 22:25:07 »
En az üç kere kaynatip suyu dokmelisiniz sonra ister firinda ister eti parca parca pilav üstü ister sarimsak sogan domatesli yapip yiebilirsiniz ama olmaz sa olmazi enaz 3kere farkli sularda kaynamali ve suyu dokebilirsiniz kullanmayın afiyet olsun ben boyle yedim ilk defa super oldu

Tapatalk kullanılarak gönderildi.
kopyala yapıstır essek etınıde bu ıslemden gecırsen oda lezız olmaz mı av etı dagda guzel olur kısıtlı ımkanl olanaklarla ona lezzet katan muhabbet guzel ınsanlardır gerısı bos
1976 gaziantep
 

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 420
  • Thanked: 34 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2015, 23:26:35 »
Kebap yap 1/2 kuyruk Yağı koy
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN
 

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 420
  • Thanked: 34 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2015, 23:31:00 »
Eğer tavşanın iç organları patlayıp ete bulaşmış ise TADI bozulur. Eğer Kanı etinden ayırmaz isen TADI bozulur.öbür türlü kebap derim % 50 kuyruk Yağlı kırmızı biber.afiyet oldun
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN
 

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 420
  • Thanked: 34 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2015, 23:33:30 »
Kan serin su ile bekletmek ile çıkar gerekirse bir kaç gün et beyazlaşıncaya kadar yoksa yenmez
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN
 
The following users thanked this post: Yavuz KEPİR

Çevrimdışı Nevzat AYDEMİR

  • *
  • İleti: 82
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2015, 23:41:37 »
Aç  ken  yenmeli
Nevzat AYDEMİR
1951  AYDIN/ Sapanca-SAKARYA
 

Çevrimdışı Samed KÖKÇÜ

  • *
  • İleti: 169
  • Thanked: 95 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2015, 23:45:15 »
Anneannemden,teyzemden.,annemden öğrendiğim ve bugüne kadar ki tecrubelerimle biraz anlatayim.
Tavsan etini buyukce bir kabin icinde suda icine defne yapragi biraz sirke ve bir iki orta boy soyulmus soğanı atip bekletelim.et kanini salacak iki gun boyunca kanli suyu dokup tekrar su koyup ara ara bu islemib6-7 kez yapalim.et pespembe tavuk eti gibi olacak.
Ondan sonra ben en guzel toprak tencerede bol sarimsakli domatesli biberli tereyagli uzerinede gomlek yagi koyup güvecini yapiyorum.
Bazende kizartmasini.
Hatalarim ve eksiklerim olabilir.Affola


LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Benelli Montefeltro Yarı Otomatik
  • Bayard Pieper Bütün Çakmak Çifte
  • Antonio Zoli Ritmo Superpoze
  • English Setter Hektor
1985-İZMİR-05323949744
 

Çevrimdışı Ümit KANAT

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 109
  • Thanked: 24 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #18 : 15 Aralık 2015, 00:14:34 »
Vurması avı çok güzel ama kaç senedir bi etini yemeye alışamadım kendim temizliyorum belki ondandir
  • Ata Arms Cy
  • Hatsan Escort Supreme
1993 MUĞLA
 

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

  • *
  • İleti: 99
  • Thanked: 9 times
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #19 : 15 Aralık 2015, 10:10:44 »
Herkes kendi damak tadınca anlatmış.ben GAYSERİ azıyla anlatayım  :)
ARABASI corbası afiyet olsun ...ha nasıl yapılır derseniz onun tarifini almalıyım ben vurmakla yükümlüyüm.evdekide onu yapmakla :))

  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call
 

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

  • *
  • İleti: 385
  • Thanked: 219 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2015, 11:01:34 »
valla pişirmesinden anlamam ama nasıl yenir derseniz beni de davet edin nasıl yendiğini size göstereyim  ;D ;D ;D ;D ;D
1963 Maltepe-İstanbul
 
The following users thanked this post: Salih KATLANIR, Enes Sadık BALI, Emre GÖKTAŞ

Çevrimdışı Serkan OKTAMIŞ

  • *
  • İleti: 15
  • Thanked: 6 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #21 : 15 Aralık 2015, 11:01:45 »
Şİmdi burada uzun uzun anlatmayayım bir tavşanla gelen herkese uygulamalı göstermek isterim :)
1979 ANKARA
 

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

  • Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 763
  • Thanked: 64 times
  • Taşkın GESİLİ
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #22 : 15 Aralık 2015, 11:01:50 »
Islatıp bir gün beklemiş tavşan parçalanarak düdük lüye doldurulur 6 büyük  soğan ,1 baş sarımsak ,4 adet kabukarı soyulmuş domates ve istenilen baharatlar acı biber ve 250gr tereyağı koyularak  55 dk  kaynatılır.mutlaka deneyin



Turgut Bey' in tarifinde yapılırsa yersiniz ve daha önceki yediklerinizi neden böyle yapmadık dersiniz.

''Tavşan eti kötüdür kötü kaka kaka yenmez vurmayın yemeyin... :) :) ''
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

 

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

  • *
  • İleti: 309
  • Thanked: 171 times
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #23 : 15 Aralık 2015, 14:44:30 »
kopyala yapıstır essek etınıde bu ıslemden gecırsen oda lezız olmaz mı av etı dagda guzel olur kısıtlı ımkanl olanaklarla ona lezzet katan muhabbet guzel ınsanlardır gerısı bos
İbrahim bey konu sahibi dağda kısıtlı imkanlar ile nasıl yapılırdı deseydi sizin söylediğiniz doğru olurdu ama eşşeğin etini ne yaparsanız yapın yinede yenmez . Bakın en iyi nasıl yenir nasıl güzel olur tarifini istemiş herkes şimdiye kadar yediği en güzel etin tarifini paylaşmış o yüzden. Yoksa dağda hemen kekliği kesip tuzsuz baharatsız iki odun köxünün üstedede muhabette hoş sohbetede yemişliğimiz vardır saygılarımla.
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2015, 14:47:27 Gönderen: Yasin ŞAHİN 06 »
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız
 

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 373
  • Thanked: 183 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: tavşan nasil yenmeli..
« Yanıtla #24 : 15 Aralık 2015, 17:53:06 »
Anadolumuzun köylerinde köylüler tavşan yemeye davet edildiği zaman komşuları sorduklarında onlara tavşan pilavı yemeğe gittik diye böbürlenirlermiş derler..Tavşanı n kefi alındıktan sonra soganla düdüklü de haşlanır sonra tavşan suyundan bol tereyagli bulgur pilavı yapılır tavsanda üzerine Didilir.deneyin bakın pilav tavsa ndan leziz oluyor
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN