Gönderen Konu: HANİÇ TÜFEĞİMİN GRUPMANI  (Okunma sayısı 11388 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperen Tigin

• Ziyaretçi
Ynt: HANİÇ TÜFEĞİMİN GRUPMANI
« Yanıtla #25 : 23 Temmuz 2015, 01:01:01 »
İbrahim hocama katılıyorum ayrıca dar grupmani iyi diye değerlendiriyorlar. Sonuçta fil avı yapıyoruz bende geniş grupmani severim. Mesela eski avrupa çiftlerin bi kısmında şok bile yok parmağınız adeta içinde dans ediyor buna keza yıldızdan av avlatiyor kaldı ki bunlar yakın mesafede sacmayi tepsi gibi aciyo ama ne hikmetse grupmani bozmadan uzağa goturuyo mesela gafer sentetienlerin bir kısmı boyleydi
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 01:02:38 Gönderen: Alperen TİGİN »

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 23 Temmuz 2015, 01:20:36 »
Şu tüfeğin fotosu yok muydu merak ettim bu Haniçi.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 23 Temmuz 2015, 01:30:35 »

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 23 Temmuz 2015, 01:32:04 »
Teşekkürler.
 O0
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 23 Temmuz 2015, 01:36:31 »
Bu tüfek 64 namlu aynı tüfeğin 68cm  namlusu olanını da aldım.Test 68 namlulu olan ile yapılmıştır.Görsel olarak testi yaptığım tüfeğin resimleri yok malesef.İki gündür yeni bir test için rüzgarın düşmesini bekliyorum.Resimleride  testlerle  beraber  yayınlıyacağım....

BİGA/1979

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 23 Temmuz 2015, 09:43:57 »
günaydın değerli av ve yaban sever dostlar.ve yeni tüfeğiniz hayırlı olsun suat bey. aslında hepimiz aynı şeyleri savunuyoruz...

BENİM NACİZANE GÖRÜŞÜM ŞUDUR Kİ; AYNI AV TÜRÜ İÇİN ÖRNEĞİN KEKLİK DÜŞÜNELİM BU KUŞ İÇİN BİLE SEZON İÇERİSİNDE AYNI TÜFEKLE ZAMAN ZAMAN FARKLI CHOKE'LARA İHTİYAÇ DUYMUYOR MUYUZ?

BENCE ELDE EDİLEN GRUPMAN BİZE HANGİ AVDA VE SEZONUN HANGİ DÖNEMİNDE İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAĞI İLE DEĞERLENDİRİLMELİDİR...

AYRICA İBRAHİM AYSU AĞABEYİMİZİN DE İFADE ETTİĞİ GİBİ AYNI CHOKE FARKLI BİR TÜFEKTE VE FİŞEKLE ÇOK FARKLI GRUPMAN DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARABİLİR...

ÇIKAN BU DEĞER BİZE NEREDE VE NASIL FAYDALI OLABİLECEKSE BİZ ONUN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...SAYGILAR HERKESE RASTGELE
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Sinan TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 23 Temmuz 2015, 15:32:18 »
Hocam hayırlı olsun tüfeğiniz bu silah lever action bir silah değil mi ,ayrıca  memnun musunuz bu tüfekten
1986 istanbul

Çevrimiçi Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 27 Temmuz 2015, 02:55:58 »
günaydın değerli av ve yaban sever dostlar.ve yeni tüfeğiniz hayırlı olsun suat bey. aslında hepimiz aynı şeyleri savunuyoruz...

BENİM NACİZANE GÖRÜŞÜM ŞUDUR Kİ; AYNI AV TÜRÜ İÇİN ÖRNEĞİN KEKLİK DÜŞÜNELİM BU KUŞ İÇİN BİLE SEZON İÇERİSİNDE AYNI TÜFEKLE ZAMAN ZAMAN FARKLI CHOKE'LARA İHTİYAÇ DUYMUYOR MUYUZ?

BENCE ELDE EDİLEN GRUPMAN BİZE HANGİ AVDA VE SEZONUN HANGİ DÖNEMİNDE İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAĞI İLE DEĞERLENDİRİLMELİDİR...

AYRICA İBRAHİM AYSU AĞABEYİMİZİN DE İFADE ETTİĞİ GİBİ AYNI CHOKE FARKLI BİR TÜFEKTE VE FİŞEKLE ÇOK FARKLI GRUPMAN DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARABİLİR...

ÇIKAN BU DEĞER BİZE NEREDE VE NASIL FAYDALI OLABİLECEKSE BİZ ONUN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM...SAYGILAR HERKESE RASTGELE
Evet İdris kardeş, aynen dediğin gibi hava ve arazi şartlarına göre choke kombinasyonları yapmak gerekir. Örneğin keklik avında, yeni yağmış yumuşak karlı zeminle, ayaz sonucu donmuş kar örtüsünde farklı choke kullanırım. (Biraz ekzersiz olsun)  nedenini tahmin edebilen var mı?
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

The following users thanked this post: İdris MOĞOL

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 27 Temmuz 2015, 10:30:25 »
Evet İdris kardeş, aynen dediğin gibi hava ve arazi şartlarına göre choke kombinasyonları yapmak gerekir. Örneğin keklik avında, yeni yağmış yumuşak karlı zeminle, ayaz sonucu donmuş kar örtüsünde farklı choke kullanırım. (Biraz ekzersiz olsun)  nedenini tahmin edebilen var mı?

selamlar zülküf abicim anladığım şu ; av bizim ayak seslerimizi daha uzaktan farkedeceğinden uzak kalkabilir bu yüzden daha toplu atan bir choke kullanılmalıdır diye düşünüyorum selamlar
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Zülküf ÖZDUMAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 27 Temmuz 2015, 10:44:22 »
Hocam hayırlı olsun tüfeğiniz bu silah lever action bir silah değil mi ,ayrıca  memnun musunuz bu tüfekten
hayır kardeşim sıradan bir çifte.pek fazla kullanamadım.Ama grupman gayet güzel...

BİGA/1979

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #35 : 27 Temmuz 2015, 14:58:33 »
En iyi grupman testi biraz sabır ile ördek yada üveyik avında yapılı Suat abi :)
Kağıt üzerinde birkaç defa bende denedim fakat tekrarlı yaptığım denemelerde aynı sonucu alamadım.Yani bana göre denemelerimde bir istikrar yoktu.
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 27 Temmuz 2015, 17:25:35 »
En iyi grupman testi biraz sabır ile ördek yada üveyik avında yapılı Suat abi :)
Kağıt üzerinde birkaç defa bende denedim fakat tekrarlı yaptığım denemelerde aynı sonucu alamadım.Yani bana göre denemelerimde bir istikrar yoktu.
Ayın 15 in de trakyada üveyik avında olacağım. Nasipse sonuçları paylaşırım.Ördek için mecburen bekliyeceğiz.Ördekte oldukça bol oluyor.Denemelerden sonra tekrar paylaşımlarda bulunuruz nasipse.

Bu arada sen nerelerdesin gözükmüyorsun pek ? Üveyik için yeni meralar mı keşfediyosun ? 😄😃😄😃😄😃

BİGA/1979

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #37 : 27 Temmuz 2015, 17:58:33 »
Ayın 15 in de trakyada üveyik avında olacağım. Nasipse sonuçları paylaşırım.Ördek için mecburen bekliyeceğiz.Ördekte oldukça bol oluyor.Denemelerden sonra tekrar paylaşımlarda bulunuruz nasipse.

Bu arada sen nerelerdesin gözükmüyorsun pek ? Üveyik için yeni meralar mı keşfediyosun ? 😄😃😄😃😄😃

Okul bittikten sonra önce askere git gel sonra iş güç uğraşıyoruz Suat abi...Fırsat buldukça da girmeye çalışıyorum siteye..
Ama bu sene Allah izin verirse sezonda tekrar ağırlık vermeyi düşünüyorum paylaşımlara ;)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimiçi Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 27 Temmuz 2015, 21:33:33 »
selamlar zülküf abicim anladığım şu ; av bizim ayak seslerimizi daha uzaktan farkedeceğinden uzak kalkabilir bu yüzden daha toplu atan bir choke kullanılmalıdır diye düşünüyorum selamlar

Bravo idris kardeşim. Sen işi çözmüşsün, aynen öyle, hava ayaza çekip kar sertleştiğinde, hem ses olur hem de keklik hızla sekerek uzaklaşır. Her iki durumda da uzak kalkacağından böyle hava ve zemin şartlarında dar choke kullanmak daha doğru olur. Rastgele..
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır