Gönderen Konu: hiperaktif setter..  (Okunma sayısı 3452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hiperaktif setter..
« : 21 Temmuz 2015, 00:12:19 »
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce treecolor bir yavru setter aldım,1 hafta sonra 3 aylık olacak,yavaş yavaş eğitimine başlamak istiyorum ama inanılmaz bir hareketlilik sözkonusu,köpek yerinde durmuyor yemeği bile dolaşa dolaşa yiyor bu normalmi yani setterlere özgü birşeymi yoksa biraz zamanmı lazım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim

1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: hiperaktif setter..
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2015, 14:10:39 »
Yokmu yardimci olabilecek

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 21 Temmuz 2015, 14:28:44 »
Setterlerde olağan bir durum endişe etmenize gerek yok..
Köpeğin hangi kandan geldiğini bilemiyorum ama ondan da kaynaklanabilir..Zaten herkes köpeğinin hızlı seri olmasını ister..
Üç buçuk aylık bir yavru da bende var..Enerji patlaması var hayvanda resmen..
Zamanla alışırsınız ;)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Temmuz 2015, 16:27:25 »
Ben alisirimda egitimi nasil olacak durduramiyorumki

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2015, 12:51:02 »
Öncelikle nasıl bir eğitim vermek istiyorsunuz ?
Aport itaat ferma vs... ?
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2015, 16:39:05 »
ilk önce itaat eğitimi  en azından otur,gel bekle komutlarını öğrenmeliki aport eğitimi rahat olabilsin, ferma eğitimi vermeyi düşünmüyorum onu avda öğrenir diye düşünüyorum..ama hayvan saniye bile durmuyorki bişey gösteriyim:)
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2015, 16:50:29 »
öncelikle mehmet bey senin nasıl köpek istediğini bilip ona göre yavru alman gerekli idi.  bir yavrunun anne babası yavrularının nasıl olacağını belirler. yeni nesil çok hızlı seri köpekleri sever ve revaş şuanda çok hareketli seri hızlı  ve av köpeklerinin özelliklerini taşıyan köpekler. yavruyu imkanınız var ise yorun eğlenin onunla. sürekli sabit kapalı veya gezmeyen bir köpek ise en ufak bir serbestlikde  enerjisini atmak için  deli dolu heraketler gösterecktir. bu korkulacak benim köpeğim kötü olacak anlamına gelmez. tam tersi uyuz sürekli uyuyan sürekli yatan köpek sahibi olmaktansa bu şekilde bir yavru olmaıs. b huyu 3-4 yaşına kadar devam edecektir buna emin olun. sadece esas olan komut ve sizi sahibi bilmesi emirlerine itaat etmesi. bunu aşılayın. bırakın köpek deli dolu olsun atlasın zıplasın bunu yaparken eğer emir itaat ve ve işini yapıyorsa sorun yok demek.
  başak bir durum eğer yapı olarak seri hızlı uzak giden çok heraketli köpek ile avlanacak yapı kondisyonunuz yok ise en yakın zamanda köpeği başka birine sahiplendirrin kendinize avınıza göre ayvru edinin. uyum çok önemli. avcı ve köpek uyumu.   bu tarz köpeklerde genelde lavrak setter ideal dir. 
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

The following users thanked this post: Mehmet MUMCU

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Temmuz 2015, 18:22:31 »
öncelikle mehmet bey senin nasıl köpek istediğini bilip ona göre yavru alman gerekli idi.  bir yavrunun anne babası yavrularının nasıl olacağını belirler. yeni nesil çok hızlı seri köpekleri sever ve revaş şuanda çok hareketli seri hızlı  ve av köpeklerinin özelliklerini taşıyan köpekler. yavruyu imkanınız var ise yorun eğlenin onunla. sürekli sabit kapalı veya gezmeyen bir köpek ise en ufak bir serbestlikde  enerjisini atmak için  deli dolu heraketler gösterecktir. bu korkulacak benim köpeğim kötü olacak anlamına gelmez. tam tersi uyuz sürekli uyuyan sürekli yatan köpek sahibi olmaktansa bu şekilde bir yavru olmaıs. b huyu 3-4 yaşına kadar devam edecektir buna emin olun. sadece esas olan komut ve sizi sahibi bilmesi emirlerine itaat etmesi. bunu aşılayın. bırakın köpek deli dolu olsun atlasın zıplasın bunu yaparken eğer emir itaat ve ve işini yapıyorsa sorun yok demek.
  başak bir durum eğer yapı olarak seri hızlı uzak giden çok heraketli köpek ile avlanacak yapı kondisyonunuz yok ise en yakın zamanda köpeği başka birine sahiplendirrin kendinize avınıza göre ayvru edinin. uyum çok önemli. avcı ve köpek uyumu.   bu tarz köpeklerde genelde lavrak setter ideal dir.
teşekkürler Adem bey ben köpeğimin enerjisi ve hareketliliğinden şikayetçi değilim,hatta aksine daha iyi olduğunun bilincindeyim sadece komut öğretmekte zorlanıyorum dikkatini toplıyamıyor  bundan dolayı zorlanıyorum yoksa tabiiki merada ne kadar hareket o kadar bereket bunu biliyorum..
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 23 Temmuz 2015, 09:47:01 »
teşekkürler Adem bey ben köpeğimin enerjisi ve hareketliliğinden şikayetçi değilim,hatta aksine daha iyi olduğunun bilincindeyim sadece komut öğretmekte zorlanıyorum dikkatini toplıyamıyor  bundan dolayı zorlanıyorum yoksa tabiiki merada ne kadar hareket o kadar bereket bunu biliyorum..
iyi güzel farkında olmanız çok iyi ama hala eksik bir yer var.  nice köpekler tanırıö fırıtına gibi ama bereketsiz. hız bereket demek değildir. hız göze hitap eder. kanı iyi ise burnu iyi ise bereket getirir. hızla alakası olan bir konu değil bereket işi. çok bilirim ne baba radentesilerin fırtına gibi esip  çuvalladığını. yerli setter kuş atlamaz iken fırtına gibi esenlerin kuş kokusu almadan av sonlandırdıkları sadece aport eşlik ettikleri. yani insana  köpeğin bile en hayırlısını nasip etasin mevlam. he rkonuda olduğu gibi allahım herşeyinm hayırlısını versin . hayılrı avlar diliyorum köpeğinizle. saygılar
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

The following users thanked this post: Kemal KAYAN

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #9 : 23 Temmuz 2015, 10:01:40 »
iyi güzel farkında olmanız çok iyi ama hala eksik bir yer var.  nice köpekler tanırıö fırıtına gibi ama bereketsiz. hız bereket demek değildir. hız göze hitap eder. kanı iyi ise burnu iyi ise bereket getirir. hızla alakası olan bir konu değil bereket işi. çok bilirim ne baba radentesilerin fırtına gibi esip  çuvalladığını. yerli setter kuş atlamaz iken fırtına gibi esenlerin kuş kokusu almadan av sonlandırdıkları sadece aport eşlik ettikleri. yani insana  köpeğin bile en hayırlısını nasip etasin mevlam. he rkonuda olduğu gibi allahım herşeyinm hayırlısını versin . hayılrı avlar diliyorum köpeğinizle. saygılar

+1...

Beni en çok ayar eden durumlardan biri bu dediğiniz olay...

Etçi biri kesinlikle değilim ama avcıya da köpeğine de avcının torbasının doluluğuna göre not veririm...
Annesi şu babası şu, mükemmel kan  diye alınıp meralarda fırtına gibi esip sadece temiz hava kokusu alan çok köpek gördük :)
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 26 Temmuz 2015, 00:14:18 »