Gönderen Konu: Akkar churchill süperpoze  (Okunma sayısı 9791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akkar churchill süperpoze
« : 20 Temmuz 2015, 23:36:23 »
Arkadaşlar forum sayesinde geçen sezon sonuna yakın bir otomotik tüfek almıştım,bu sezon başı birde poze almak istedim ve yıldız spz me almaya karar verip bölgemizdeki büyük bir av bayiine gittim eski ve profesyonel avcılarda vardı o sırada ve bana akkar churcill 205 modelini önerdi şiddetle tüfeği inceledim ve erçekten yıldızdan çok üstün duruyordu kalite olarak oldukça kararsız kaldım ama tüfek çok hoşuma gitti ve hiç aklımda yokken aldım henüz işletmedim daha bugün aldım..şimdi bu tüfek (akkar churchill 205) hakkında ne düşünüyorsunuz paylaşırsanız sevinirim bu arada ejektörlüyle ejektörsüzü aynı fiyat olmasına rağmen ben ejektörsüz tercih ettim hem gramaj hemde teferruat olup arızalanma olayına karşı..

1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Bahri GÖZÜYAŞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Akkar churchill süperpoze
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2015, 23:49:09 »
Güle güle kullanın allah kaza bela vermesin.
1984 YOZGAT

The following users thanked this post: Mehmet MUMCU

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2015, 23:49:48 »
evet namlu normal krom namlu değil ithal tüfeklerde de kullanılan özel bi kaplama dedi ama ismini unuttum şimdi,dediğiniz gibi el değdiğinde yada ıslandığında silip kaldırmak gerektiğini üzerine basa basa tembihledi satıcı,ama çok hoş duruyor namlu..huğlu,sarsılmaz,yıldız,ata,bir çok tüfekle yan yana koydum bu gün ama hepsinin arasından rahatlıkla sıyrılıyor özellikle kasa aşırı kalite kokuyor...
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2015, 23:52:03 »
Güle güle kullanın allah kaza bela vermesin.
teşekkür ederim.
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Temmuz 2015, 10:29:20 »
Mehmet bey akkar pozenin yıldızdan daha kaliteli ve yıkıcı olacağına eminim her şeyden önce akkan satış sonrası desteği hiç bir firmayla kıyaslanamaycak kadar iyi  fiyat konusunda ne düşünüyorsunuz akkar mı yada yıldızmı daha karlı teşekkür ederim
1985
BURSA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2015, 11:46:17 »
Hayırlı olsun gülegüle kullanın,bence çok doğru bir tercih yapmışsınız.Arkadaşların ve bayininde dediği gibi namlu boyasına gerekli özeni gösterirseniz sizi kesinlikle memnun edecektir,servis zaten çok iyi.İstanbul fuarında yakından inceleme fırsatı buldum,ağırlığıyla dengesiyle sadeliğiyle çok hoş bir tüfek.Benimde ilk fırsatta almayı düşündüğüm tüfek.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Temmuz 2015, 12:09:43 »
Valla düz alimunyum kasa bir yildizla arasinda 200 tl var ama bence deger cunki biliyorsunuz tufegi bir kere islettikten sonra canimiz isteyince degisemiyoruz. Ben asiri pazarlikla 1450 tl ye aldim 1400 olmazsa almicam dedim vermediler 1400 e

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2015, 12:18:10 »
Mehmet bey merhaba,

Bende bir churchill kullanıcısıyım, öncelikle hayırlı uğurlu olsun, benim tercihim ejektörlüden yana olurdu. Şunu belirmek isterim ki yerli üretimde çok yol almış bir firma akkar yurt dışına daha çok mal gönderiyor. ve fiyatına göre yurt dışında ufakta olsa yeri olan bir firma. yerli üretimde özellikle pozede iyi diyebilirim. Servis kalitesini tartışmaya bile gerek duymuyorum.  ha bagları yokmu tabiki var. bir kere ağırlığı biraz var. Paslanma çok dikkat edilmeli, ben iki yıl sonunda boyatma gereği duydum ve bana göre yıkıcılığı biraz zayıf, daha önce forumda da ustalarla enine boyuna tartıştık. Ama deneyin belki siz bu konularda mennun kalırsınız. Fabrikadan Ersin bey ile bu konuda telefon trafiği yaşadık çokça en son aklımda kalan yüksek gramaj at dediği idi, pozelerde fazla gramaja gerek olduğunu düşünmüyorum ama sizde bu uyarıyı kulağınızın bir köşesinde olsun. Tepmesi felan iyidir, şahlanmaz fazla zaten ağırlığından dolayı dengeli bir tüfek.

Gerisi birazda avda sizin maharetine kalmış, 5 ve 1 nolu şokların randumanı harika, namlu il çapları da biraz geniş diğer tüfekelre nazaran bıldırcında şov yapıyordum bununla ama keklikte biraz sendeledik.

Tekrar hayırlı olsun tebrik ederim.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Resul YASAK

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2015, 14:07:53 »
Mehmet bey merhaba,

Bende bir churchill kullanıcısıyım, öncelikle hayırlı uğurlu olsun, benim tercihim ejektörlüden yana olurdu. Şunu belirmek isterim ki yerli üretimde çok yol almış bir firma akkar yurt dışına daha çok mal gönderiyor. ve fiyatına göre yurt dışında ufakta olsa yeri olan bir firma. yerli üretimde özellikle pozede iyi diyebilirim. Servis kalitesini tartışmaya bile gerek duymuyorum.  ha bagları yokmu tabiki var. bir kere ağırlığı biraz var. Paslanma çok dikkat edilmeli, ben iki yıl sonunda boyatma gereği duydum ve bana göre yıkıcılığı biraz zayıf, daha önce forumda da ustalarla enine boyuna tartıştık. Ama deneyin belki siz bu konularda mennun kalırsınız. Fabrikadan Ersin bey ile bu konuda telefon trafiği yaşadık çokça en son aklımda kalan yüksek gramaj at dediği idi, pozelerde fazla gramaja gerek olduğunu düşünmüyorum ama sizde bu uyarıyı kulağınızın bir köşesinde olsun. Tepmesi felan iyidir, şahlanmaz fazla zaten ağırlığından dolayı dengeli bir tüfek.

Gerisi birazda avda sizin maharetine kalmış, 5 ve 1 nolu şokların randumanı harika, namlu il çapları da biraz geniş diğer tüfekelre nazaran bıldırcında şov yapıyordum bununla ama keklikte biraz sendeledik.

Tekrar hayırlı olsun tebrik ederim.
Tesekkur ederim ama bir cok forumda yikiciligi gayet iyi diye yorumlar okumustum,ve neden ejektorlu sizce isletmeden degistirmelimiyim

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #9 : 21 Temmuz 2015, 16:29:45 »
Mehmet bey ejektörleri çok iyi durumda benimkinin ve avda çok rahat oluyor siz bilirsiniz ama çok arıza vereceğini düşünmüyorum bence kesinlikle ejektörlüyü almayı düşünün
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #10 : 21 Temmuz 2015, 16:39:36 »
Ejektör kişisel tercih meselesi,ben şahsen sırf ejektör için 250 gram ağırlık istemem.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 21 Temmuz 2015, 19:53:24 »
Bu ülkede üretilen 300 tl lik tüfeklerin defalarca ithal tufeklerden daha iyi bir pattern ve penetrasyon yaptığına şahit  olduk.Tüfeklerin öldürmemesi ni anlayamıyorum.Bu  konu biraz derin bir konu çok kişi aynı tüfeği  kullanan kişilerden yardım istiyor.

Ancak standart üretim yapılamadımdan her tüfek aynı sonuçları vermiyor.

Atıcı mesafe şok ve fişek seçimi bu işin püf noktası. Ben bu gün yerli poze alacak olsam kesinlikle Churchill  i alırım.Av dönüşü tüfeği temizleyip yağlarsanız pas sorununuda başlamadan çözersiniz.Bence iyi seçim yapmışsınız.Güle güle kullanın....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Mehmet MUMCU

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 22 Temmuz 2015, 00:18:32 »
Bu ülkede üretilen 300 tl lik tüfeklerin defalarca ithal tufeklerden daha iyi bir pattern ve penetrasyon yaptığına şahit  olduk.Tüfeklerin öldürmemesi ni anlayamıyorum.Bu  konu biraz derin bir konu çok kişi aynı tüfeği  kullanan kişilerden yardım istiyor.

Ancak standart üretim yapılamadımdan her tüfek aynı sonuçları vermiyor.

Atıcı mesafe şok ve fişek seçimi bu işin püf noktası. Ben bu gün yerli poze alacak olsam kesinlikle Churchill  i alırım.Av dönüşü tüfeği temizleyip yağlarsanız pas sorununuda başlamadan çözersiniz.Bence iyi seçim yapmışsınız.Güle güle kullanın....
teşekkür ederim bende hiç aklımda yokken aldığım bir poze ama gerçekten bir çok markayı önde gelen markaları elimde inceleme fırsatım oldu ama churchill açık ara kalite kokuyordu işçilik ve malzeme gerçekten kendini belli ediyordu aldım,ejektörsüz kullanmaya karar verdim hem yerlerden fişek toplamamak için hem ağırlık hemde teferruat olmasın dedim,ben 2 tane atıp vuramadıysam ha ejektörle değiştir fişeği ha elle giden zaten gitti:)
1974 kocaeli/gölcük