Gönderen Konu: CUDİ DAĞI YANIYOR...  (Okunma sayısı 9706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
CUDİ DAĞI YANIYOR...
« : 18 Temmuz 2015, 19:17:59 »

Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
Ynt: CUDİ DAĞI YANIYOR...
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2015, 19:19:03 »

Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

The following users thanked this post: Reha GÜREL

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2015, 20:21:00 »
İnsanın içi sızlıyor   :(
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2015, 21:15:38 »
Yazık  inş sönmüştür
1976  istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2015, 22:48:10 »
Üzüldüm, o dağı yakından görmüştüm. Lakin "doğa katliamı" ifadesini okuyunca biri sebep olmuş gibi anladım ve az önce google ile araştırdım. Nasıl çıktığı belli olmayan bir yangını birileri bambaşka amaçlara malzeme yapıyor. Buna ayrıca üzüldüm. Ayıp.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2015, 22:49:22 »
Cudide 3 gün kaldım gerçekten güzel ve korunması gereken Habitat zengin bir yer . Cudi Yassıadag gabar vs 4 yıl siirtte yaşadım . Bölgede bu siyasi ortamdan herşey gibi doğada nasibini alıyor. Yaban keçisi , keklik , Kaplan , vs hersey hunharca katledildi. Bölgede orman idaresi diye bir kurum var ama yok . Tek kelimeyle yazık .
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2015, 23:30:40 »
Volkan Bey nedeni belli olan bişey .Yapılan havan atışı sonucu oluştu bunu orda bulunan köylülerin kendisi söylüyor.Medya üç gündür olaya sessiz kaldı.Kimse başka amaçlara malzeme yapmasın ama devlet oraya da helikopteri ve uçağı ile müdahale etsin söndürsün.Oraya başka buraya başka bir şekilde bakılmasın doğa her yerde doğadır.Bizim acı duyduğumuz binlerce dönüm arazinin yanması ve binlerce meyve ağacının ve içinde bulunan hayvanların yok olması.
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2015, 23:32:58 »
bu zamanlarda , neden çıktığı belli olamayan yangınlar bunlar . sıcak aylarda , o bölgede bulunan otlar kurur  sararır , ve bu şekilde kısım kısım bölge bölge yangınlar olur . ağustos ayında bende şahit oldum bi kaç kez bu tür yangınlara  . derin ormanlık alanlar pek yok .  resimlerdende anlaşılacağı üzere , fundalık ve makilik  bitki örtüsü ile kaplı . coğrafi yapısı gereği ilede ,  yangınlara müdahalede edilme şansı çok çok az .

Üzüldüm, o dağı yakından görmüştüm. Lakin "doğa katliamı" ifadesini okuyunca biri sebep olmuş gibi anladım ve az önce google ile araştırdım. Nasıl çıktığı belli olmayan bir yangını birileri bambaşka amaçlara malzeme yapıyor. Buna ayrıca üzüldüm. Ayıp.

benim 1 senem geçti volkan hocam o coğrafyada .adım atmadığımız yer pek kalmadı gibi bir şey . alışılagelmiş yangınlar bunlar . lakin demeniz gibi , illada başka yerlere çekiştirilmesi hiç hoş değil . gerçekten çok ayıp .

• SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2015, 23:40:27 »
İçim yanıyor

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2015, 23:46:55 »
anlayamadığım şey şu biz neden sadece doğanın yok olması olayı diye kınamıyoruz da,devletin tek hava aracı dahi göndermeyip de vatandaşın söndürmesine bırakmasını kınamayıp da işin altından başka şeyler arıyoruz.Neden insani yönlerden bakmıyoruz olaya.Gerçekten üzücü
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 19 Temmuz 2015, 00:12:05 »
Ümidimiz yurdun her noktasında vatandaşın ve devletin birbirine karşı hak ve görevlerini layıkıyla algılayıp yerine getirmede farklı anlayış ve uygulamaların olmadığı bilinçli ve huzurlu bir döneme ermek...O zaman tam manası ile gelene kadar hele silahlı faaliyetler son bulmadan bu bölgede cereyan eden olaylara  rahat yorum yapmak siyasi boyutu nedeni ile kimse için çok kolay değil...

Netice itibari ile doğanın ve doğadan faydalanan bölge halkının zarar görmesi elbetteki üzücü...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Hamit SAYARER

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 19 Temmuz 2015, 00:17:18 »
Yusuf bey çok haklı cudi de alışılagelmiş  olaylar bunlar.Asker 203 luk obusleri koordinat belirlemek için günde 5 sefer atar benim zamanimda o obuslerin 1 tanesi 1 dogan SLX parasiydi hatta. Her düştüğü  yerde de alev olusurdu  hatta yangın bile cikardi ama bitmez yanmakla orman orda.Bu arada yangın sondurmek için söndürme uçağı gondermekde iyi fikirmis ilk sortide indirirler aşağı o uçağı arkadaşlar orası orada yaşamamis insanın tahmin edebileceği bir yer değildir.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı İlker ISILA

• *
  • Bu doğa bizim değil dedelerimizden ödünç aldık.
« Yanıtla #12 : 19 Temmuz 2015, 00:17:38 »
Yusuf beyin dediği gibi:

(Bu zamanlarda , neden çıktığı belli olamayan yangınlar bunlar . sıcak aylarda , o bölgede bulunan otlar kurur  sararır , ve bu şekilde kısım kısım bölge bölge yangınlar olur . ağustos ayında bende şahit oldum bi kaç kez bu tür yangınlara  . derin ormanlık alanlar pek yok .  resimlerdende anlaşılacağı üzere , fundalık ve makilik  bitki örtüsü ile kaplı . coğrafi yapısı gereği ilede ,  yangınlara müdahalede edilme şansı çok çok az .)

Benim yorumuma gelince bu bölgeyi bilen bilir.Şu an hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde ve otlar yangın için bahane arıyor.Bunu o yörenin insanıda biliyor ama ne hikmetse olumsuz her olayı devlete bağlıyor.
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2015, 00:25:43 Gönderen: İlker ISILA »
  • Fabarm H38 Lion
1976-(Ankara)

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #13 : 19 Temmuz 2015, 00:27:26 »
gülmeniz gayet normal.Yapılan atışları duyan köylüler orada eğer inanmak istemezseniz zaten gülersiniz...
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 19 Temmuz 2015, 00:36:12 »
Riza bey gecmis olsun. Inanin bu duruma uzulmeyecek kimse yoktur.ara sira sirnaga geliyorum. Masallah o daglar muhtesem. Keske havan atmayi gerektirecek durumlar olmasa... Ya da o daglara yol yapacak kepceyi kamyonu yakacak kimseler ,zihniyet olmasa. Yol yapilabilse itfaiye cikabilse helikopterler korkmadan ucup yangina mudahale edebilse....
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #15 : 19 Temmuz 2015, 00:40:12 »
Bizim istediğimiz de bu Osman Bey.Sizin gibi insanları buralarda misafir edip zengin av popülasyonundan yararlandırmak isteriz ama ön yargılar o kadar kalın duvarlar örmüş aramıza bir türlü yıkamıyoruz.Umarım her şey düzelir kimse korkmadan bütün dağlarda özgürce dolaşabilsin.
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 19 Temmuz 2015, 00:46:42 »
Riza bey mardindeyim.memurum. av bol herkese yeter.ama bazi bolgeler sıkıntılı gerek köylü gerek terör yönünden.hadi köylüyü zarz or ikna edersin. Ama dagdaki eli kelesli kendini daglarin hakimi zannedenleri ne yapcan?
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #17 : 19 Temmuz 2015, 00:48:56 »
Ben de şimdi demedim zaten olaylar bitince herkes evine dönünce :)
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 19 Temmuz 2015, 00:57:25 »
İnsallah yurdumun tüm insanı evinde yurdunda sevdikleriv e sevenlerinin yanında olsun. Herkes ekmeğini kazansin. Analar babalar yanmasin. Rabbim vatanimizi milletimizi birligimizi dirligimizi huzurumuzu bozacaklara fırsat vermesin.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #19 : 19 Temmuz 2015, 00:57:53 »
Riza bey gecmis olsun. Inanin bu duruma uzulmeyecek kimse yoktur.ara sira sirnaga geliyorum. Masallah o daglar muhtesem. Keske havan atmayi gerektirecek durumlar olmasa... Ya da o daglara yol yapacak kepceyi kamyonu yakacak kimseler ,zihniyet olmasa. Yol yapilabilse itfaiye cikabilse helikopterler korkmadan ucup yangina mudahale edebilse....
+1

Riza bey mardindeyim.memurum. av bol herkese yeter.ama bazi bolgeler sıkıntılı gerek köylü gerek terör yönünden.hadi köylüyü zarz or ikna edersin. Ama dagdaki eli kelesli kendini daglarin hakimi zannedenleri ne yapcan?
+2
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #20 : 19 Temmuz 2015, 01:14:27 »
Volkan Bey nedeni belli olan bişey .Yapılan havan atışı sonucu oluştu bunu orda bulunan köylülerin kendisi söylüyor.Medya üç gündür olaya sessiz kaldı.Kimse başka amaçlara malzeme yapmasın ama devlet oraya da helikopteri ve uçağı ile müdahale etsin söndürsün.Oraya başka buraya başka bir şekilde bakılmasın doğa her yerde doğadır.Bizim acı duyduğumuz binlerce dönüm arazinin yanması ve binlerce meyve ağacının ve içinde bulunan hayvanların yok olması.
Tamam olabilir, obüs, havan vs sebep olması mümkün. Fakat yangın çıksın diye yapılmamıştır. İnanmam. Dolayısıyla doğa katliamı diye nitelendirilmesini doğru bulamam. Bunu bir kenara koyalım.

Elbette şu an asıl önemlisi tabiat zarar görüyor. Bir an önce söndürülmesini, her imkanın da kulanılmasını dilerim. Allah çalışanların yardımcıları olsun. Yukarıda da yazmıştım; Üzüldüm.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #21 : 19 Temmuz 2015, 01:16:14 »
İnsallah yurdumun tüm insanı evinde yurdunda sevdikleriv e sevenlerinin yanında olsun. Herkes ekmeğini kazansin. Analar babalar yanmasin. Rabbim vatanimizi milletimizi birligimizi dirligimizi huzurumuzu bozacaklara fırsat vermesin.
Amin.
1968

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #22 : 19 Temmuz 2015, 01:23:24 »
Bence her yangın insanlar tarafından çıkarılan doğa katliamıdır.Allah insanlara canlıları yakmalarını yasaklamıştır.Geçen bizim köyde oldu Volkan Bey merada çıktı kim yaptı dersiniz?Karşıda bulunan askerler izli mermi ile alana ateş açtılar zaten bu sene hava o kadar güzeldi ki taşlardan bile ot fışkırıyordu küçük bir kıvılcım yetiyor.Biraz dikkat ve empati diyoruz.İki üç senedir bu dağlar yakılmıyordu ve inanır mısınız doğaya çıkmaktan zevk almaya başlamıştık.Büyüyen ağaçlar mutluluk veriyordu bize ama gene başladık geçmişi yaşamaya :(
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #23 : 19 Temmuz 2015, 01:26:12 »
Bu kadar  da asker yaptısı  söylev güzel değil
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 19 Temmuz 2015, 01:32:27 »
O dağlar boş yere yakılmıyor .O dağlarda yolun kenarında boşalmış mezralarda saklanan eşkıya yoldan geçen kamyonu otobüsü ateşe veriyor. Avcı camiasında doğayı sevmeyen olurmu ama doğayı sevmek insanı sevmekle başlar . İnsanlar ölsün doğa yaşasın yok öyle birşey. İnsan yaşamıyacaksa doğaya ne olacağını insan düşünmez. Ben daha bu terörün neden olduğunu kimin neyi kazanıpta barış sürecine başladığını anlamadım.Bir anlayan varsa banada anlatsın bölge insanı neyi kazandıda barış sürecini desteklemeye başladı yada neye tepki gösteripde isyankarlık edenlere destek çıkıyordu çok merak ediyorum gerçekten.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Halil ARIK