Gönderen Konu: Kolluk kuvvetlerinin (Jandarma ve Polis) Avcılık belgesi ve Avlanma izin Ücreti.  (Okunma sayısı 4287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlker ISILA

• *
  • Bu doğa bizim değil dedelerimizden ödünç aldık.
Öncelikle merhaba avcı dostlarım.19 yıllık askeri personelim.Uzun yıllardır batı doğu tayin gördük durduk.En sonunda son tayin yerim olan Ankara İline atandım.Daha önceki yıllarda Av tezkeresi ile avlanıyorduk.Yıllar içinde kanunlar değişti, avlanma usul ve şekilleri değişti. Malum av sezonunun açılmasına az kaldı ve yarım kalmış hobime devam etmek istiyorum. Kanun ve yönetmeliklerde kısa bir araştırma yaptım.Çok şey değişmiş.Daha önceden kalma av tezkeremi Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesine dönüştürdüm.Avcılık sertifikasınıda aldım. Ama Avcılık belgesi ve Avlanma izin ücretlerine takıldım kaldım.Malum askeri personelin derneklere üye olması yasak.Bu ücretlerdede dernek üyesi olanlar ve olmayanlar şeklinde iki yarı tarife mevcut ve aralarında epeyce bir fiyat farkı var. Avcılık kursundan edindiğim bilgiye göre benim durumumda olanlar dernek üyesi olarak nitelendirilip ona göre ücret belirleniyormuş.Bu kanun veya yönetmelik nerde geçiyor.Bunu ne maliyedeki memur tam olarak biliyor nede orman işletmedeki memur.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan ricam bu aşamadan sonra ne yapmak gerekiyor? Teşekkür ederim.
  • Fabarm H38 Lion
1976-(Ankara)

The following users thanked this post: Basri TÜRKER

Çevrimdışı Serkan MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kolluk kuvveti
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2015, 13:02:23 »
Kolluk kuvvetinde çalışanlar kimlik beyanı ile avcı derneklerine üye olmuş gibi ödeme yapabiliyor.
Serkan MADEN
1981 Ankara

The following users thanked this post: İlker ISILA

Çevrimdışı Hikmet KIRMIZIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
         TSK personeli olarak öncelikle derneklere üye olmanız yasak değil ve suç unsuru oluşturmuyor. Suç unsuru oluşturan kısım ikiye ayrılıyor; bir derneğe üye olduktan sonra bu durumu bildiren bir dilekçe yazmamanız, iki derneğe üye olarak kalmak yerine bu derneklerin başkanı olmak ya da aktif yönetiminde rol almak suçtur. Eger üye olmak istediğiniz dernek (avcılık ve atıcılık kulübü, derneği, İhtisas kulübü, ya da adı nasıl devam ediyorsa ) Genelkurmay Başkanlığı'nın  yasaklı dernekler listesinde yok ise (sporla ilgili dernekler genel olarak yok zaten) bu derneğe üye oluyorsunuz akabinde bu derneğe üye olduğunuza dair bir dilekçe yazarak ilk amirinize veriyorsunuz oradan silsile ile ilgili birime gidiyor dilekçeniz. Oradan gelen cevapta zaten sakıncalı bir yerse size üyeliğinizi bitirmeniz ve bu durumu bildiren bir dilekçe yazmanız ile ilgili bir yazı geliyor. Yok değilse zaten cevap bile gelmiyor. Ama az öncede dediğim gibi bu derneklerde yönetici olmak ve ya aktif yönetimine katılmak suç sadece o yüzden istediğiniz avcılık kulubüne üye olabilirsiniz
  • Ata Neo & Beretta 1301 Otomatik
  • Rizzini Aurum Süperpoze & Yıldız Çifte
1986 Balıkesir

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Eskiden devlet memurlarının da derneklere üye olması yasaktı o dönemde kimlik personel kimlik kartımızla harcımızı yatırıyorduk,
sizinde derneğe üye olmanıza Hikmet beyin yazdığı şekilde izin verilmezse vergi dairesine harcınızı dernek üyesi gibi yatırarak milli parklara gidiniz burada TSK nın size verdiği yazı ve personel kimlik kartınızla avlanma pulunuzu dernek üyesi gibi alabilirsiniz.
bu uzun ihtimal ama dernek üyeliğiniz de sorun çıkacağını sanmıyorum forum da TSK mensubu arkadaşlar varsa size net bilgi verecektir.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
Vergi dairesine avlanma harcını dernek üyesi gibi yatırın, sonra Ziraat Bankası'nın Milli Parklar Av Yaban Hayatı.... hesabına yine dernek üyesi gibi 90 tl yatırın ve bulunduğunuz yerdeki Milli Parklar Av Yaban Hayatı... Şubesine kurum kimliğinizle ya da kurumunuzdan alacağınız görev belgesi ile gidin. (Kimlik ile müracaat ederseniz, kimlik fotokopisi vermek zorundasınız.) Böylelikle kimliğinizi belirtir nitelikteki evrakı da dosyanıza ekleyip, dernek üyesi gibi işlem yaparlar. Avcılık ve Atıcılık derneklerine üye olma yönünden her ne kadar bir sıkıntı olmasa da, yine de idarenin takdiri bilirsiniz.
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
resmi bir durum değil zaten dernek üyeliğiniz, siz bir dernek başkanıyla konuşun halledecektir.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
Önceki yıllarda kurum kimlik fotokopisi ile dernek üyesi gibi işlem yapılıyordu....ama artık milli parklar dernek Üyeliği istiyor ... Herhangi bir derneğe üye olabilirsiniz....kanuni açıdan hiç bir problemi yok....
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı İlker ISILA

• *
  • Bu doğa bizim değil dedelerimizden ödünç aldık.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Sanırsam cevabı net olarak buldum.
İhtiyacı olan arkadaşlar için link aşağıdadır.

http://devremm.pbworks.com/f/MSY_46-1_TSK_Dernek-uyelik.pdf[/color]

Beni yanıltan dernekler kanununun 3 ncü maddesi ve memurlar... sitesindeki bulduğum aşağıdaki açıklamaydı.

Derneklerle ilgili olarak bakılması gereken mevzuat Anayasa'nın 33. maddesi ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu'dur.

GENEL KURAL: TÜM MEMURLAR DERNEK KURABİLİR, DERNEKLERE ÜYE OLABİLİR

Anayasanın 33. maddesine göre, "Herkes, önceden izin almaksızın dernek kurma ve bunlara üye olma ya da üyelikten çıkma hürriyetine sahiptir".

Bu bağlamda, Devlet memurları da diğer tüm vatandaşlar gibi hem dernek kurabilir hem de kurulmuş bulunan derneklere üye olabilir.

Bu husus, 5253 sayılı Dernekler Kanununun 3. maddesinde şu şekilde yer almıştır: Fiil ehliyetine sahip gerçek veya tüzel kişiler, önceden izin almaksızın dernek kurma hakkına sahiptir.

İSTİSNA HÜKÜM: POLİS, ASKERİ PERSONEL VE KANUNLA YAPILAN DÜZENLEMELER KISITLANAN MEMURLAR DERNEK KURAMAZ, DERNEKLERE ÜYE OLMAMAZ

Yukarıda genel kurala yer vermiştik. Hem Anayasa'nın 33. maddesinde hem de 5253 sayılı Kanunda, genel kuralın 3 istisnası bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

1- TSK personeli
2- Kolluk kuvvetleri (polisler)
3- Teşkilat kanunlarına kısıtlayıcı hükümler konulan kurum personeli...

Burada 1 ve 2 nolu bölüm açıktır. Ancak 3 nolu bölüm derli toplu olarak bir yerde bulunmamaktadır. Tek tek teşkilat kanunlarında düzenleme yapılmıştır. Bu konuda, memurlar.net olarak 2005 yılında özel kanunlarda yaptığımız incelemeye göre,
- Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu personeli,
- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeleri;
- Gülhane Askeri Tıp Akademisi öğrencileri,
- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,
- Rekabet Kurumu başkan ve üyeleri,
- Sermaye Piyasası Kurulu başkan ve üyeleri,
- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkan ve üyeleri,
- Danıştay meslek mensupları,
derneklere üye olamamaktadır.

SONUÇ

Özetleyecek olursak, tüm vatandaşlar gibi yukarıdaki 3 grup dışında kalan Devlet memurları da, amirlerinden izin almaksızın Dernek kurabilir, kurulmuş olunan Derneklere üye olabilir.
  • Fabarm H38 Lion
1976-(Ankara)

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
Önceki yıllarda kurum kimlik fotokopisi ile dernek üyesi gibi işlem yapılıyordu....ama artık milli parklar dernek Üyeliği istiyor ... Herhangi bir derneğe üye olabilirsiniz....kanuni açıdan hiç bir problemi yok....
O zaman her ilde farklı uygulama söz konusu. Zira Diyarbakır'da tanıdığım askeri personel bu şekilde yaptığını söylüyor.
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya