Gönderen Konu: 2014 DKMP nin zafer yılıdır  (Okunma sayısı 1589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1052
  • Thanked: 223 times
2014 DKMP nin zafer yılıdır
« : 16 Temmuz 2015, 03:14:51 »
https://www.facebook.com/#!/groups/avlak/

2014 DKMP nin zafer yılıdır.

 Aslında herşey 2 yıl önce başladı bu konu ile ilgili olarak DKMP 11 maddelik bir bildiri yayınladı. bu bildiride,Avlakların büyüklüğünün ne kadar olacağı avın türüne göre avlağa girecek avcısayısına kadar herşeyi yazmışlar AVBİS sistemini ön plana çıkartacak maddeler ile bezenilmiş avlaklara bir avcının kaç gün gireceği, yerel avcı- dışardan gelen avcı olarak ele alınmıştı.Toplamda bir avlakta kaç kanatlı, kaç memeli avı yapılacağı yayınlanmıştı. 6. maddesinde Hatta sınırlar aşılmış AVBİS veri tabanında avcının mesleği, silah ruhsatı, iller arası nakli, av kabahati işleyip işlemediği ,harç bilgisine kadar herşey bu veritabanında tutulacak türk avcısının profili çıkartılacaktı...Bakanlık kurnazca yapmak istediği, hayata sokmak istediği bu maddelere ortak aradı. Zaten ortaklar dünden hazırdı. :) İşte serüven böyle başladı. Bu yüzden
DKMP ye sitem etmeye gerek yok. Bakın ne oldu.
 DKMP 2013- 2014 Mak bölge Temsilcileri ile Mak toplantısı haricinde toplanarak 13 OCAK 2014 Tarihinde bir toplantı yapmıştır. Bu toplantı tutanağının başlığından da okunacağı gibi;'' MAK temsilcilerinin Sistemdeki Aksak ve Noksanları Mükemmelleştirmesi için bu toplantı yapılmıştır''.denilerek (Bu başlıkla da MAK temsilcileri onure edilmiş oldu)  :) 
  Ardından Dönemin AYHAK başkanı Kamil Üçbaş; MAK bölge temsilcileri ile  yapılan bu toplantıya sinirlenerek, Toplantıya katılan MAK bölge Temsilcilerini kınamış ve kınama yazısını paylaşmıştır. Bu kınama metininde,vay biz varken onlar kim demiştir. Bunun üzerine DKMP, AYHAK ile teknik toplantı adı altında AYHAK temsilcilerinin de katıldığı yaklaşık iki gün süren bir toplantıyı kayıt ve imza altına almıştır.
 İşin ilginç yanı, bu toplantılarda imza altına alınan maddelerin aslında birbirinden hemen hemen hiç farkı olmayışıdır. Çünkü alt yapısı hazır 11 madde çoktan planlanmış geliştirilmesi mükemmelleştirilmesi içinde biz avcılar ihtiyacı vardır. Bir taşla iki kuş buna denir. Hem işbirliği yapacak hemde sizi tanıdım işte demiş olacaktı ,oldu da. Ama ne yalan söyleyeyim müthiş illizyonistler bile bu kadarını yapamaz, vallaha helal olsun. Sağ gösterip sol vurdu DKMP bizimkilere göre.. Söylenilen her şeyi yapmadı bizi kandırdı bu toplantılar devam edecekti -caktı... :)
Şu andaki Mevcut AYHAK yönetim kurulu DKMP nin avcı ile işbirliği yapmadığını ve avcı kuruluşlarının Avcılı ile ilgili alınan kararlarda söz sahibi olmadığını ima ve iddea ederek DKMP ye sitem etti hatta şikayet etti resmi yolla Bu şikayetlere Jet yanıt bakanlıktan geldi. Şİmdi bu iddealara karşılık Bakanlık AYHAK Konfederasyonuna bir cevap yazarak yukarıda imza altına alınan toplantı tutanaklarını delil olarak göstermektedir. Görünen o ki zamanında sağlam temeller dahiline oturtulmayan ve tam olarak netlik kazandırılmadan imzalanmış o tutanak niteliğindeki maddelerAYHAK'ın başını ağrıtacak. Bu da demek oluyor ki '' biz avcıların söz sahibi olup; ama yine söz sahibi olmadığının da kanıtıdır.'' Bakanlığın bu cevabı. Kafanız karışmasın ama tamda bu. Burada aslında bir çok çelişkili ve tutarsızca imza altına alınan kararlarıda kendinizde bulacaksınız. Yani DKMP aslında kendi yapacaklarını kesin olarak dile getirmiş..Yapmayacaklarını yani avcının taleplerini de yuvarlamış dolandırmış. Hele bir madde var ki tam komedi Nimet Külfet ilişkisi olarak başlayan, avcı kuruluşlarınında pay alması ..İşte tam komedi.. Bu madde avcının önüne bir yem olarak atılmış, ancak geçen torba yasa içinde Avcı kuruluşları ibaresi daha meclise girmeden üstü çizilmiş bir madde olarak tarhe geçmiştir. Yani artık avcı kuruluşları istesede avlak falan işletemez. Hepinize saygı ile duyururum.
 Avcı için Mücadele veren dönemin mak bölge temsilcileri ve AYHAK temsilcileri neye itiraz eder bilemem BANA KIZACAKLARI İSE KESİN :) İşte o toplantı tutanakları ve imazsı olanlar

 2013/ 2104 MAK BÖLGE TEMSİLCİLERİ VE DKMP TOPLANTISI 13 /01/2 014
 2013 -2014 MAK TOPLANTISINDA ÜLKEMİZ AVCI CAMİASINI TEMSİL ETMEK ÜZERE GÖREV ALAN
 9 BÖLGE AVCI TEMSİLCİSİNİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA
AVLAK SİSTEMİ İLE KOTALI AVCILIĞIN UYGULAMAYA AKTARILMASINDA DOĞALL OLARAK KARŞILAŞILAN AKSAKLIKLARIN GİDERİLMESİ VE SİSTEMİMN MÜKEMMELLEŞTİRİLMESİ HUSUSUNDA AVCI CAMİAMIZIN TENKİT KATKI VE DESTEKLERİNİ ALMAK MAKSADI İLE 9 BÖLGE TEMSİLCİMİZİN KATLIMI İLE 13 OCAK 2014 TARİHİNDE BİR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILMIŞTIR.
 1 Genel ve Devlet Avlaklarının planlanması, avlak sahasındaki av hayvanlarının popülasyonlarının değerlendirilmesi ve yıllık avlanma kotalarının hesaplanmasında avcı kuruluşlar ile daha etkin bir iş birliğinin sağlanması çalışmalar başlatılmalı. Taşra birimlerince hazırlanan kota bildirim formlarının avcı dernekleri tarafından da imzalanması sağlanmalıdır.
Avlakların avcı kuruluşlarıyla işletilmesi hususunda da nimet külfet dengesi gözetilerek daha etkin işbirliği yapıla bilmesi için yasal engellerin kaldırılması yönünde girişimler başlatılmış olup bu girişimler takip edilecektir.
 2 Göçmen kuşlar ve özellikle sulak alanlarımızı geçici bir süre kullanan su kuşları için yıllık avlanma kotalarının belirlenmesi hususu avcı kuruluşları başta olmak üzere ulusal ve uluslar arası kuruluşlarında görüşleri alınmak sureti ile tekrar değerlendirilmelidir. Ülkemizde avına izin verilen göçmen su kuşları türlerimizin biyolojileri göç zamanları ve göç avcılığının düzenlenmesi ile ilgili alakalı bilgiler temin edilmelidir. Göçmen su kuşlarının avcılığı ile alakalı taraf olduğumuz veya olmadığımız uluslar arası sözleşmelerde incelenerek bu türlerimizin sürdürülebilir avcılığının sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.
 Göçmen su kuşları ile alakalı olarak yapılacak bu çalışmalar tamamlanana değin sulak alanlarımızda tesis edilen avlaklarda bulunan türlerimiz için yıllık kota uygulamasından vaz geçilerek avlakta bir günde av yapacak avcı sayısı sınırlandırılmalı. Avlağa günlük girebilecek avcı sayısının belirlenmesi hususunda çalışmalar yapılmalıdır. Diğer göçmen türlerden bıldırcın üveyik ve çulluk ile ilgili kotaların belirlenmesine yönelikte gerekli araştırmalar yapılmalıdır.
 3- Kota alarak her hangi bir avlakta avlanan bir avcı MAK ta belirlenen günlük avlanma limitini avlamasa dahi avcının günlük limitini avladığı var sayılarak avcılar tarafından avlanmayan av hayvanı kotaları AVBİS tarafından o türe ait toplam kotadan otomatik olarak düşülmektedir. Avcılar tarafından avlanmayan av hayvanı kotalarının o türe ait toplam kotadan düşülmemesi sağlanarak tescil edilen avlaklarda avcılara daha fazla avlanma imkanı getirilmelidir.
 4- Avcıların büyük bir kısmının köyde oturması internetlerinin bulunmaması veya internet kullanmayı bilmemesi sebebi ile AVBİS üzerinden kota alma işleminin avcılarca yapılacak olması sıkıntılara yol açmaktadır. İnternet erişimi olmayan avcıların avlanma izin belgeleri ve avlanma kotalarını telefon ile başvurmaları halinde il şube müdürlükleri avcı dernekleri ve av daireleri tarafından AVBİS üzerinden düzenlenerek verilmesinin sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmalı gerekirse eleman takviyesi yoluna gidilmelidir.
 5- il geneli avlanma izin kartı alan avcıların ilan edilen genel ve devlet avlaklarında avlanacağı gün sayısı her bir avlakta en fazla 12 gün ülke geneli avlanma izin kartı alan avcıların ilan edilen genel ve devlet avlaklarında avlanacağı gün sayısı ise her bir avlakta en fazla 6 gün olarak belirlenmiştir. İl geneli avlanma izin kartı alan avcıların ilan edilen genel ve devlet avlaklarında avlanacağı gün sayısı olarak belirlenen 12 gün yeterli değildir. Özellikle avlak içinde veya yakınında kalan köylerde ikamet edenler genelde o çevrede avlandığından bu sayı artırılmalıdır. İl içi ve İl dışı kotalarına ek olarak yerel avcı kotası oluşturularak avlak içinde ikamet eden avcılara yerellik ilkesi çerçevesinde av kaynaklarından daha fazla yararlanma imkanı sağlanması daha doğru olacaktır.
6- Gurup olarak yapılan av organizasyonlarında kotanın yetersiz olması sebebi ile bazı avcı arkadaşlar organizasyon dışı kalarak ava katılamamaktadır. Avcı gurubunun bozulmaması adına avlaklarda avcı kotası bitmiş olsa dahi guruptaki tüm avcıların av organizasyonuna katılımının sağlanması için AVBİ programında değişikliğe gidilmelidir.
 7- AVBİS aynı gün için birden fazla avlağa giriş izini vermemektedir en azından birbirine yakın avlaklar için birden fazla avlağa giriş izni verilmesi sağlanmalıdır.
 8- Av kaynaklarımızın kullanımında yerel ve dışarıdan gelen avcılar arasında husumet bulunduğu bir gerçektir. Av kaynaklarımızın kullanımında yerel avcılar ile dışarıdan gelen avcılar arasında ki anlaşmazlıkların giderilmesi ve olabilecek çatışmaların önlenmesi maksadı ile yaban hayatının kış şartlarında desteklenmesi gibi bölgesel işbirliği faaliyetlerinin artırılarak yerli ve yabancı avcıların kaynaşması sağlanmalıdır. Bu bağlamda ilgili bölge müdürlükleri organizasyonunda yerel avcı dernekleri dışarıdan gelen avcıların kayıtlı olduğu dernek köy tüzel kişilikleri jandarma ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile geniş katılımlı toplantılar düzenlenmesi yararlı olacaktır.
 9- Kota alımları sırasında seçilen hayvan türleri olarak bir kanatlı bir memeli veya 2 kanatlı 2 memeli yani toplamda 2 hayvan türü seçilebilmektedir. Avcıya günlük 3 av hayvanı türü seçebilme şansı verilmelidir.
 10- AVBİS’e yapılan veri girişlerindeki hataları düzeltme yetkisi Genel Müdürlüğe verilmiştir. AVBİS’e yapılan veri girişlerindeki hataları düzeltme yetkisi kullanıcı modülleri göz önüne alınarak il şube müdürlükleri ve avcı derneklerine de verilmelidir. Avlak haritaları ve MAK kararı AVBİS’e girilerek avcılar tarafından girilerek görünmesi sağlanmalıdır.
 11- Yoğun av baskısı nedeni ile ava kapatılan alanlar avlak yapılarak kotalı sistemle ava açılmalı ülkemizin yerli türlerinin korunması ve sürdürülebilir kullanımı için her türlü tedbir acilen alınmalıdır.
 12- AVBİS genel olarak çok faydalı bir program olup avlaklarda avcı yoğunluğunu azaltarak sürdürülebilir ve kontrollü avcılık yapılmasına imkan vermiştir. Bunun yanında avcı yoğunluğundan dolayı yaşanan güvenlik sorununu da ortadan kaldırmıştır. Avlanma pullarının AVBİS’e girilmesinde avcı derneklerince bazı sıkıntılar yaşansa da genel olarak sıkıntı yaşanmadığı gözlenmiştir. Ancak ileriki yıllarda devlet avlaklarında avlanmak için avcılarımızdan ayrıca para isteneceği endişesi bulunmaktadır. Camiamızdaki bu endişelerin giderilmesi yönünde bilgilendirme çalışmaları yapılmalı AVBİS’in avcılara tanıtımı için toplantılar düzenlenmelidir. Ayrıca AVBİS’deki kısıtlamaların kaldırılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.
 13- Bazı Avcılar ava gitmedikleri halde kota alarak kotaların hızlı bir şekilde tükenmesine sebep olmaktadır. Zorunlu haller oluşmadıkça AVBİS’ den kota alan avcıların ava gitmeleri sisteme daha iyi işlemesini sağlayacaktır. Bu hususta dernekler üyelerine gerekli bilgilendirme yapmalıdır.
 14- Ülke geneli ve il geneli avlanma izin kartı uygulamasından vaz geçilerek tek bir avlanma izin kartı verilmesine yönelik çalışmalar başlatılmalıdır.
İş bu 14 Madde den oluşan Avcılık ile ilgili hususlar tarafımızca görüşülmüş ve imza altına alınmıştır.13 Ocak 2014
 Sabri Kiriş Gnl Müd Yrd.
Cemal Akcan Daire Bşk
Cevdet Gencer Marmara Blg Temsilcisi
 Hakan Cemal Aydın Doğu Karadeniz Blg. Temsilcisi
Hayrettin Karaoğlan Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi
 Kazım Kurt Batı Akdeniz Temsilcisi
 Ali Servet Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi
 Mehmet Yurdeli Güney Doğu Anadolu Temsilcisi
 Rasim Akkaya İç Anadolu Bölgesi Temsilcisi

 AYHAK/ DKMP TOPLANTI TUTANAĞI (28/29/01 /2013)
1- Genel algı avcının yabancı avcıdan farklı tutulduğu yönündedir. Bu Algıyı giderici çalıma yapılmalıdır.
 2- Sistem dışında kalan belgesiz avcı kesiminin de sisteme dahil edilmesine yönelik diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapılarak gerekli önlemler alınarak sisteme dahil edilmelidir.
 3- Avlanma izin kartı uygulamasında ülke geneli il geneli uygulaması yerine tek avlanma izin kartı uygulamasına geçilmesi uygun olacaktır.
 4- Avlakların yönetimi ve işlettirilmesi avcı kuruluşlarına verilmeli ve bu konudaki yasal süreç hızlandırılmalıdır.
 5- 4915 sayılı kara avcılığı kanununda yer alan avlak statüleri ile ilgili hususlar yeniden ele alınmalı ve kanun değişikliğine gidilmelidir.
 6- Sulak alanlarda su kuşlarıyla ilgili avlak bazında türlerle ilgili kota uygulamasından vaz geçilerek Avlağa avcı girişi kotası konulmasına yönelik çalışma yapılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.
 7- Devlet ve Genel Avlakları İşletilmesi ile İlgili biyolojik çeşitlilik ve tabiatı kanun tasarısında yer alan avcı kuruluşları ile işbirliği maddesi ve harların bir kereye mahsusu alınmasıyla ilgili yasa değişikliği yapılmalıdır.
 8- Av ve Yaban hayatının korunmasına yönelik kırsal alanda yaşayan vatandaşlar ile av koruma kontrolünde yetkili olan birimlere yönelik eğitim, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapılaması, bu çalışmaların bölge müdürlükleri koordinasyonunda avcı kuruluşları ile birlikte yerine getirilmesi sağlanmalıdır.
 9- Ülke genelinde özellikle yerli av hayvanları popülasyonlarının artırılması amacıyla avcı kuruluşlarıyla birlikte rezerv sahalar oluşturulmalıdır.
 10- 2014-2015 Av Dönemi ‘’ Yasa Dışı Avcılıkla Mücadele Yılı’’ olarak kabul edilmeli ve gerekli çalışmalar avcı kuruluşları ile birlikte yapılmalıdır.
 11- Genel ve Devlet Avlaklarında bir gün içinde en fazla toplamda 3 kanatlı 1 memeli türün avına izin verilmesi için çalışma yapılmalıdır.
 12- Devlet ve Genel Avlaklarında kotalar belirlenirken Avcı kuruluşlarının görüş ve önerileri alınmalıdır.
 13- Av Hayvanlarının hasat için gerekli minumum popülasyon yoğunluğu ve avlanma kat sayıları yeniden değerlendirilmelidir.
 14- Avlaklara girecek günlük avcı sayısı sınırlaması, avlanacak türler ve avlağın özelliği dikkate alınarak yeniden hesaplanmalıdır.
 15- Avlak bazında yıl içerisinde avlakta avcı başına avlanma sayısı avcı üst kuruluşları tarafından araştırılarak genel müdürlüğümüze rapor edilecektir.
 16- Avcıların gün içerisinde birden fazla avlağa girişi sağlanmalıdır.,
 17- Toplantıya katılan Avcı kuruluşlarını temsil eden üyeler bir çok ülkede olduğu gibi ayrı bir genel müdürlük olarak avcılığın temsilinin uygun olacağına yönelik görüşlerini toplantı tutanağında yer almasını talep etmişlerdir.
İş bu 17 maddeden oluşan tutanakta yer alan görüşler değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır. 29 Ocak 2013
 Cemal Akcan Daire Başkanı Sekreteri İlhan Deveci Gümaf Yön Krl Üyesi

 Kamil Üçbaş AYHAK BŞK Hakan Akdağ Şube Müdürü
 Tufan Dokucu Doğu Akdeniz Federasyonu Ersin Düzyol EYAF başkanı
 Mustafa Kantarlı Şub. Müdürü Edva Pirselioğlu DKAYHF FED BŞK.
 Selim KARACA Şube Müdürü Davut Polat Şube Müdürü
 Sebati Nur Akbaş Şube Müdürü

 İşte başında da belirttiğim üzere DKMP nin alt yapısını hazır halde ortaya koyduğu maddeler DKMP nini 2014 zafer yılı olarak tarihe geçmiştir. İtirazlar yükselsede bakanlık atılan imzalar ile itirazları kolayca savuşturarak ikinci zaferini de kutlamıştır.Eeee ne yaparsın arkadaş adamlar haklı siz imazlamadınız mı diyor ...İmzaladıysanız neye itiraz ediyorsunuz. İş birliğinin daniskasını yaptık diyorlar :) Hem mak bölge Temsilcileri hem de Türkiyenin en büyük avcı kuruluşu AYHAK la daha ne olsun. Gel de kız şimdi DKMP ye :)

« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2015, 03:41:49 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »
 

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

  • Avlak Yönetici
  • *****
  • İleti: 4368
  • Thanked: 3479 times
Ynt: 2014 DKMP nin zafer yılıdır
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2015, 13:33:46 »
Burada da açıkça görülüyorki,av camiasını temsil edenler tarafından AVBİS ve KOTALI avcılık ve yeni AVLAKLAR sistemi peşinen kabul edilmiştir ! Peki biz neyin tantanasını yapıyoruz ?Neyin mücadelesini veriyor görüntüsü içerisindeyiz ? O belge dondurma eylemleri falan neyin nesiydi ? Biz tam olarak neyi istiyoruz,neye karşı çıkıyoruz ?Anlayan varsa beri gelsin.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE
 
The following users thanked this post: Serhat ÇELEBİOĞLU

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

  • Tuncay Kandemir
  • Hocamız
  • *******
  • İleti: 4269
  • Thanked: 846 times
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: 2014 DKMP nin zafer yılıdır
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2015, 01:33:23 »
O zaman iki tarafta MAK temsilcileri de Federasyon Yetkilileri de birbirlerini suçlamışlardı aslında gelinen nokta da anladık ki ikisi de aynı şeye imza atmışlardı :(
DKMP onların üstünden avcıları tuş etmişti :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara
 
The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK