Gönderen Konu: Suhl - Merkel Fabrika Görüntüleri  (Okunma sayısı 169014 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: Suhl - Merkel Fabrika Görüntüleri
« Yanıtla #350 : 23 Temmuz 2015, 02:34:08 »
Ya şimdi de avcı hanımefendinin kırmızı ruju mu sorun oldu ?

Ne var? Ben de bazen kravat takıyorum :D

Yoo,ruj ben şahsen yadırgamam bayanda elhamdülillah ta :D orda ne kadar gitmiş soru işareti..Arka plan da şimdi dikkatimi çekti eskiden kebapçılarda boydan boya karlı manzaralı çam ağaçlı devasa posterler olurdu o tarz bir poster önünde pozlanmış sanırım :D...Efsane olmuş :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #351 : 23 Temmuz 2015, 03:11:59 »
Efendim o bir poster ya da fon değil :D

Fona ihtiyaç yoktur zira Suhl'ün her tarafı o şekilde orman ve yeşilliktir ...

Bakın bu da Merkel'in idari binasındaki toplantı odalarından birinin penceresinden şahsen bizzat Zeiss lensle çektiğim fotoğraftır... :D

Yani kız "meydanda" efendim :D

(Yine tevriye yaptım sanırım :D )

Yoo,ruj ben şahsen yadırgamam bayanda elhamdülillah ta :D orda ne kadar gitmiş soru işareti..Arka plan da şimdi dikkatimi çekti eskiden kebapçılarda boydan boya karlı manzaralı çam ağaçlı devasa posterler olurdu o tarz bir poster önünde pozlanmış sanırım :D...Efsane olmuş :D...
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #352 : 23 Temmuz 2015, 03:24:18 »

Bakın bu da Merkel'in idari binasındaki toplantı odalarından birinin penceresinden şahsen bizzat Zeiss lensle çektiğim fotoğraftır... :D

Almanların karışık orman sevdiklerini söylerlerdi de inanmazdım,zeiss iyi iş çıkarmış görebildiğim kadarı ile sedir,leylandi,huş,titreyen kavak ve söğütten oluşan karışık bir orman teması işlenmiş fotoğrafta(tespit kişiseldir göz yanılması da olabilir).İbrahim Bey ne yalan söylim bu ara bende bir zeiss alayım diyorum lakin içimden bir ses o paraya öküz alırız diyor ve vazgeçiyorum.
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 03:29:09 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #353 : 23 Temmuz 2015, 03:36:08 »
Tevfik Bey,

Yıllarca Nikkor, Tamron, Sigma lensler kullandım. Zeiss kadar keskin bir lens görmedim. Renkler doygun (polarize kullanmaya gerek dahi duymuyorum artık) , alan derinliği ve bokeh performansı muhteşem...

Hele bir de yeni bir prime lens çıkarmışlar, full frame 35mm F/1.4  , tek kelimeyle "efsane"... 30 cm'den objeyi fokuslayabiliyorsunuz ve 30 cm'de verdiği alan derinliği , bir kelebeğin kanatları kadar incecik , zar gibi bir net alan, önü arkası yumuşak ama muhteşem bir bokeh... Şu an çok pahalı (USA fiyatı 1.600 USD civarı) , ikinci eli falan düşerse iyi bir fiyata alınabilecek lensler içinde liste başı şu anda benim için :D
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1126137-REG/sony_sel35f14z_distagon_t_fe_35mm.html

Almanların karışık orman sevdiklerini söylerlerdi de inanmazdım,zeiss iyi iş çıkarmış görebildiğim kadarı ile sedir,leylandi,huş,titreyen kavak ve söğütten oluşan karışık bir orman teması işlenmiş fotoğrafta.İbrahim Bey ne yalan söylim bu ara bende bir zeiss alayım diyorum lakin içimden bir ses o paraya öküz alırız diyor ve vazgeçiyorum.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Tevfik GÜN

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #354 : 23 Temmuz 2015, 03:43:24 »
Tevfik Bey,

Yıllarca Nikkor, Tamron, Sigma lensler kullandım. Zeiss kadar keskin bir lens görmedim. Renkler doygun (polarize kullanmaya gerek dahi duymuyorum artık) , alan derinliği ve bokeh performansı muhteşem...

Hele bir de yeni bir prime lens çıkarmışlar, full frame 35mm F/1.4  , tek kelimeyle "efsane"... 30 cm'den objeyi fokuslayabiliyorsunuz ve 30 cm'de verdiği alan derinliği , bir kelebeğin kanatları kadar incecik , zar gibi bir net alan, önü arkası yumuşak ama muhteşem bir bokeh... Şu an çok pahalı (USA fiyatı 1.600 USD civarı) , ikinci eli falan düşerse iyi bir fiyata alınabilecek lensler içinde liste başı şu anda benim için :D
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1126137-REG/sony_sel35f14z_distagon_t_fe_35mm.html

F/1.4 demeniz yeterliydi  :)diğer açıklamalar için teşekkür ederim bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum fotoğrafa detaylı bakınca az önceki yorumda sedir ve leylandi olarak yazdığım türlerin tamamının ladin olduğunu farkettim kusuruma bakmazlar umarım.
1978 Eğirdir-Isparta

• Expert Üye
« Yanıtla #355 : 23 Temmuz 2015, 03:57:21 »
Soul of the Suhl,The Merkel Myth bu mu oluyor :D...Kızı allah sahibine bağışlasın fazla da meydanda takılması da iyi görülmez ekseri kız kısmının onu da not düşelim de,meydanda olması gereken  ana unsur kayıplarda yine :D...İşte myth denen şey tam olarak böyle oluşuyor 8)...Gizem(kız adı)algısı yaratıp realiteyi flulaştırma ve akabinde algı tesis olunca varsayımsal(maytolocik) farkları kanlı canlı etiket farklarına ciro etme hokus pokusu bu 8)...
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 10:41:01 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Tevfik GÜN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #356 : 23 Temmuz 2015, 04:06:32 »

Bu fotoğraf bile adamların işlerine verdikleri değeri ön plana çıkartmaya yeterli.Çevrilen tel örgülerle ağaçlar birbirine girmiş kesilip yok edilmemiş.Tel örgüler ve levhalar olmasa tamamen doğal bir orman  resmi denir herhalde.

Birde bizdeki fabrikaların çevrelerini görünce  bu resim kartpostal gibi geliyor insana......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Tevfik GÜN

• Expert Üye
« Yanıtla #357 : 23 Temmuz 2015, 04:18:39 »
Tevfik Bey,

Alın bir başka myth örneği ve bu defa mağdur da acınmayacak hatta göbek hoplata hoplata kahkaha atılacak selebiriti biri...Alman austurian optics qualitat das dus şu bu...Kalıbımı basarım aynı kategorideki misliyle ucuz japon muadillerinden farkları psikolojik olmaktan öte değildir...O kadar parayı bayıldık ama değdi şu kromatik matrix bir bölü bin kardeşim ya japonda yok bu olay...Her çeşit tüketim metasın da da var bu algı yönetimi ve kabukları soyulmuş yağlanmış greslenmiş  uç kısmı sivri ağaç veya karbonfiber muhtelif boy ve ebatta nesnelerle beraber satışa sunulmuş türlü emtia...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Tevfik GÜN

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #358 : 23 Temmuz 2015, 04:30:28 »
Alın bir başka myth örneği ve bu defa mağdur da acınmayacak hatta göbek hoplata hoplata kahkaha atılacak selebiriti biri...Alman austurian optics qualitat das dus şu bu...Kalıbımı basarım aynı kategorideki misliyle ucuz japon muadillerinden farkları psikolojik olmaktan öte değildir...O kadar parayı bayıldık ama değdi şu kromatik matrix bir bölü bin kardeşim ya japonda yok bu olay...Her çeşit tüketim metasın da da var bu algı yönetimi ve kabukları soyulmuş yağlanmış greslenmiş  uç kısmı sivri ağaç veya karbonfiber muhtelif boy ve ebatta nesnelerle beraber satışa sunulmuş türlü emtia...

Kamil Bey,kendimiz üretmediğimiz müddetçe yağlanmış uç kısmı sivri ağaçlardan kaçış yok lakin şunu belirtmek isterim fotoğrafçılıkta fazla seçeneğimiz yok eğer makineniz fullfreme aynasız bir sony ise fujii olsada farketmez(sanırım fujinin fullfreme makinesi yok) hangi millet üretirse üretsin lensleri hiç ucuz değil...
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 04:33:43 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #359 : 23 Temmuz 2015, 08:40:45 »
Bayagi reklam olmus firma 😀
1978 istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #360 : 23 Temmuz 2015, 09:44:07 »
Yıllarca şu söylediğinizin aynısını İtalyanlar için düşündüm ben de ya, tesadüfe bakın :D

Marketing, boyama, cilalama da onların işi olduğundan mütevellit, İtalyanlara daha çok yakışıyor sanki bu durum :D

..... realiteyi flulaştırma ve akabinde algı tesis olunca varsayımsal(maytolocik) farkları kanlı canlı etiket farklarına ciro etme hokus pokusu bu 8)...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #361 : 23 Temmuz 2015, 10:16:10 »
Efendim dediğiniz genel anlamda, piyasa kuralları gereği doğrudur ama Zeiss gerçekten iyidir :D

1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #362 : 23 Temmuz 2015, 10:43:05 »
Evet Tevfik Bey,

Fuji mirrorless sistemde henüz full frame model çıkarmadı... Şu an en iyi mirrorless makinası X-T1,  full frame değil, APS-C format .

Full Frame ve mirrorless sistem bir kaç yıldır üretilmeye başlandı bir çok firma tarafından ama 10 yıldan fazladır üreten Leica, bu işin babası... Gerçi sistemi RangeFinder (telemetreli) olduğundan, zaten ayna kullanmıyordu analog modellerde de... (S serisi orta segment hariç)
Ara Güler bu yaşına kadar, 16 tane Leica eskittiğini söylüyor :D

Şu makinayı,
http://us.leica-camera.com/Photography/Leica-M/About-the-M-System

şu lensle kullandıktan sonra psikoloji konusunda uzun uzun sohbet edilebilir :D
http://us.leica-camera.com/Photography/Leica-M/M-Lenses/Noctilux-M-50mm-f-0.95-ASPH

Kamil Bey,kendimiz üretmediğimiz müddetçe yağlanmış uç kısmı sivri ağaçlardan kaçış yok lakin şunu belirtmek isterim fotoğrafçılıkta fazla seçeneğimiz yok eğer makineniz fullfreme aynasız bir sony ise fujii olsada farketmez(sanırım fujinin fullfreme makinesi yok) hangi millet üretirse üretsin lensleri hiç ucuz değil...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #363 : 23 Temmuz 2015, 11:16:54 »
Tevfik Bey,

Ibrahim Bey birde Leica yi deneyin.Objektif ve lens konusunda fevkaladenin fevkindeler.Gerci Leica ya verilecek parayla 1 degil birkac öküz alinabilir ama deger hani! ;)
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg

• Expert Üye
« Yanıtla #364 : 23 Temmuz 2015, 11:22:14 »
Efendim dediğiniz genel anlamda, piyasa kuralları gereği doğrudur ama Zeiss gerçekten iyidir :D

Myth kavramı le örtüşüyor bu cümle :D...İyi tabi o havayı diğerleri ile yakalamak( Sadadaki mythic harmonikler ve ekolar) nedeniyle hayalden öte değil :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #365 : 23 Temmuz 2015, 11:45:48 »
Ümit Bey haklısınız bir kaç öküz alınabilir , hatta daha da fazlası :D

Ama Leica'yı denedim zaten, (bir önceki mesajımda yazmıştım) denediğim için etkisinden kurtulamadım ama güç yetmeyince yerinde öylece usulce bırakıyorsunuz :D Hayalleri süslemeye devam ediyor :D

Ibrahim Bey birde Leica yi deneyin.Objektif ve lens konusunda fevkaladenin fevkindeler.Gerci Leica ya verilecek parayla 1 degil birkac öküz alinabilir ama deger hani! ;)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #366 : 23 Temmuz 2015, 12:08:03 »
Myth değil efendim, myth değil, kesinlikle :D

Bakın mesela, şu iki fotoğraf arasında da fark göremiyor musunuz ? :D :D

Myth kavramı le örtüşüyor bu cümle :D...İyi tabi o havayı diğerleri ile yakalamak( Sadadaki mythic harmonikler ve ekolar) nedeniyle hayalden öte değil :D...

1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #367 : 23 Temmuz 2015, 12:17:30 »

Dış etkilerden solan yazılar restore  edilmiş caracal diye bir ilave var..Kıza da geç kız içeri,beylere kahve yap diye sert tondan çıkışılmış...cep telefonunu alman ve türklerin ön cepte muhafaza ettikleri şematize edilmiş..Bunlar...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #368 : 23 Temmuz 2015, 12:21:36 »
M
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2015, 00:35:19 Gönderen: Osman DÖŞLER »
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #369 : 23 Temmuz 2015, 12:22:02 »
Ahahahah :D :D

Oturduğum yerde gülüyorum, dur şu odamın jaluzilerini kapatayım, dışarıdan bakıp duruyorlar :D :D

Cebimdeki de cep telefonu değil ayrıca :D :D

Tövbe estağfurullah ya :D

Durun durun ben örneği yanlış verdim :D Karıştırdım...

Bakınız efendim, Zeiss lens ile çektiğim bir fotoğrafım:

Dış etkilerden solan yazılar restore  edilmiş caracal diye bir ilave var..Kıza da geç kız içeri,beylere kahve yap diye sert tondan çıkışılmış...cep telefonunu alman ve türklerin ön cepte muhafaza ettikleri şematize edilmiş..Bunlar...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Ümit BOLAT, Tevfik GÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #370 : 23 Temmuz 2015, 12:24:40 »
Valla Abi, hiç öyle bir derdim olmadı :D

Derdim muhabbet... Ha bir de doğru yolu bulamamış dostları doğru yola iletebilmek :D :D

Merkel'in Türkiye pazarlamacısı.

Ama daha sonuç yok. :)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #371 : 23 Temmuz 2015, 12:26:49 »

Bu iki fotoğrafı tek karede görsek 10 numara olur. O kadar gidip geliyorsunuz bir atılım yapın da taraftar toplayalım :)
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Tevfik GÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #372 : 23 Temmuz 2015, 12:29:39 »
Mustafa Bey, bakmayın bu İtalyancıların seslerinin çok çıktığına... En güçlü oldukları yanları o zaten :D

Yoksa sessiz çoğunluk bizimle  :D Yani taraftar toplamaya gerek yok :D

Sessiz çoğunluğun sesiyiz yani :D

Bu iki fotoğrafı tek karede görsek 10 numara olur. O kadar gidip geliyorsunuz bir atılım yapın da taraftar toplayalım :)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #373 : 23 Temmuz 2015, 12:37:19 »
Haklısınız :)
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

• Expert Üye
« Yanıtla #374 : 23 Temmuz 2015, 12:37:49 »
Cep telefonu değil mi!!!??... :o  :D ;D..ne telefonu peki sabit telefon mu bağlattınız kendinize yoksa ;D...Yoksa kıpır kıpır mı olundu heyecandan ve pantolon ütüsü berbat oldu ::)..orada yerinde duramıyor mu insan yoksa,mistik olaylar mı dönüyor,bilmediğimiz,ortam mı hayat enerjisini körüklüyor ::)..Var bir offtherecord durum ama kendinize de saklamak isterseniz kimse itiraz etmez sanırım :D...

Şöyle bir mesajda verilmek istenmiş belki de evet burada dünyanın en nitelikleri silahları imal ediliyor olabilir ama Osmanlı kılıcı da meşhurdur ve burda pantalonun içine sokmuş bulunduk ama yanımızdan da ayırmayız hiçbir zaman(mehter girer :D...) :D
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2015, 15:10:59 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın