Ahahah
Şaka mı bu ?
Artık bilerek pas mı atıyorsunuz gol atayım diye ?
Anlamadım... Adamlar barbar, demirci , savaşçı, bilişim, electronics gibi komplike mevzularda yoklar mı ? Ahahah
Loewe, efendim dünyanın en iyi televizyonlarını üretir
Fiyatlarından dolayı Türkiye'de pek satılmaz ama Sony , Samsung, Lg vs'nin çok daha üst konseptidir.
Miele, efendim dünyanın en iyi çamaşır/bulaşık makinelerini beyaz eşyalarını üretir. Fiyatlarından dolayı Türkiye'de pek satılmaz, 1 Miele parasıyla 3 ila 5 tane Arçelik alabilirsiniz.
Leica, Dünyanın en iyi (hem dijital hem analog) fotoğraf makinelerini üretir. Fiyatlarından dolayı (1 Leica = 2 Nikon + 3 Canon fiyatıdır) profesyonel fotoğrafçıların rüyalarını süsler ama fotoğrafçılar genelde ya Nikon'cu ya da Canon'cu olarak kalırlar.
Siemens, Bosch, Telefunken, Schneider, Saba, Braun'u vs vs hiç anlatmayayım.
Grundig'i bilmeyen yoktur... İyi araba markaları mutlaka Blaupunkt müzik sisteminden payını alırlar
Hangi birini anlatayım electronics'ten anlamayan demirci barbarların markalarından
Bugün Amerika'nın en büyük firmaları da, Japonya'nın, uzak doğunun en büyük firmaları da (Sony, Samsung vs vs alayı) , İtalyan'ların en büyük firmaları da, , aklınıza hangi ülke gelirse en büyük firmaları da,
bizim en büyük firmalarımız da (Sabancı Holding ve tüm şirketleri, Koç Holding ve tüm şirketleri, Yıldız Holding-Ülker ve tüm şirketleri, Zorlu grubu-Vestel ve tüm şirketleri vs vs yani büyüklerin alayı:
şirketlerinin, muhasebe-finansından tutun da, üretim, satış dağıtım, insan kaynakları süreçlerine kadar tamamını kapsayan yazılım olarak dünyanın açık ara en iyi kurumsal kaynak planlama yazılımı olan SAP'yi (SAP AG) kullanırlar.
Ancak fiyatı çok pahalı (aslında dünyanın en pahalı yazılımı) olduğundan yalnızca büyük firmalar kullanabiliyor.
İş hayatımın ilk yıllarında Alman'larla birlikte çalışmama ve onların kalite anlayışlarını bizzat yaşamama neden olan yazılımdır kendileri aynı zamanda
Demircilermiş de barbarlarmış da, elektronik ve bilişimde.... falanmış... Efendim orada da, orta ve alt segmentte pek yoklar evet doğru ama üst segment yine onların
Nasıl bir pastı bu ya ?
Bana sadece dokunmak kaldı altı pas üzerinde
Anladığım kadar bir çeşit Mark Newson yani endüstri ürünü tasarımcısı olan bir amcanın hele de sony de staj yapıp ne öğrendiyse Japonya da kapıp şans eseri de kapağı açık fikirli bir yöneticisi olan bir bilişim devine makyajcı olarak atabilmesi Apple ı Alman yapıyosa neden Atlantik okyanusu içine bir kova suyunu ekledik diye Terkos gölü sayılmasın di mi ama ...
Demir işinde iyiler tamam ,hatta bu nordic face ve middle ages total war konseptli(strong bir barbarian presence hissettim iliklerime kadar ben ) amca hayatının bir döneminde demirci olarak hizmet vermiş gibi duruyor ..,bilişim,electronics gibi komplike mevzularda
meydanı daha becerili kavimlere bıraktıkları gerçeği aklımı kurcalamaya devam ediyor ...