Hah
Öncelikle hoşbulduk
Sağolun, eksik olmayın.
Şimdi ben bunun neresini düzelteyim ?
Evet, oralara gittim, gidiyorum ama zaruri denemez ki
Mühendisliğin ve "German Craftsmanship"in dibini görmeye gidiyorum, bu bir zaruret değil
"Marketing"i en iyi İtalyan'lar ve İtalyancılar bilir efendim, bizim öyle bir kaygımız yoktu bu gezimizde ve sonrasında da
Üretim süreçlerinin dibine indik, vaktim olduğunda derleyeceğim, AvDoğa'da yayımlanır muhtemelen... Efendim içinde, "kromsuzluktan"
tutun da, toleranslara, kalite kontrolden tutun da kullanılan malzemelere, London Best Guns'ların namlu kalitesiyle Merkel'in namlu kalitesi arasındaki farklara, sidelock, blitzlock, boxlock , tipleri, versiyonları, Merkel'in bu sistemlerin nerelerinde ne modifikasyonlar yaptığı vs neler neler, her şey yatırıldı masaya, her şey konuşuldu incelendi, so, there is no marketing
Efendim, videoda, tesislerin ve makine parkının en fazla 1/20'sinden görüntüler var
Endişe etmeyin, vaktim olduğunda size Quantum Fiziği'nden de örnekler verebiliriz ama gerek yok... Şunu söyleyeyim sadece... Merkel, son bir kaç yılda yaşanan gelişmelerden sonra, şu anda Avrupa'nın en büyük namlu üreticisi ve sağlayıcısı durumunda. Efendim markaları ve namlularını "üretemeyip" Merkel'den alan firmaların adlarını burada telaffuz edemeyeceğim (büyük bir kısmını öğrendim) ama inşallah nasip olur da dost sohbetinde anlatırım. Aklınız hayaliniz duracak firmaların isimlerini duyunca... İçinde, çok çok ünlü İtalyan'ından tut, Fransız'ına, Belçika'sına, Alman'ına vs ne ararsan var... Hatta son bir kaç yılda yaşanan gelişmelerden kısaca bahsedeyim efendim, "Bir büyük İtalyan"dan namlu temin eden bazı üreticiler, kalitede ciddi sıkıntı yaşayınca bir kaç yıl öncesinde namlu teminini tamamen Merkel'den almaya karar vermişler, "Büyük İtalyan"la namlu temini sözleşmelerini feshetmişler.
Bunlar da bende...
Evet eğe über ama o eğenin değdiği tüfekler daha pahalı oluyor mecburen, çünkü el yapımı oluyor efendim...
Merkel'de iki türlü tüfek üretiliyor...
1) Mem (Tamamen el değmeden makine yapımı, daha ucuz fiyatlı)
2) MEISTERSTÜCK (Tamamen el yapımı, daha pahalı fiyatlı)
Gördüğünüz hart hart'lar, MEISTERSTÜCK'ten görüntülerdi efendim
Daha ucuz fiyatlı, bir başka markaları daha var, gravürsüz vs el işçiliği çok az olan bir Rifle markası, Haenel, Türkiye'ye getirilebilir çok ucuz fiyatlı, neredeyse CZ'ler kadar. Bir Alman yivlisi için fiyatı çok iyi, Almanya perakende fiyatı 700-900 Euro civarında sanırım. Burada çok daha pahalı olur MKE'de ama CZ' ile kapışabilir. Onunla ilgili de konuştuk, şimdi ona girmeyeyim
Türkiye'de Rifle satmanın tamamen yasak olduğunu düşünüyorlarmış, regülasyonu ve mevzuatı anlattım, daha zor ama imkansız değil dedim, şaşırdılar, bilmiyorduk bize kimse böyle demedi dediler. Haenel ile ilgili Türkiye pazarında ne yapılabilir araştırıp onunla ilgili çalışma başlatacaklar. Neyse bu kısmını uzatmayayım şimdilik
Merkel, şu anda, sidelock bir tüfeğin tüm parçalarını tamamen inhouse (tamemen kendi tesislerinde) üretebilen dünyadaki
tek firma... Buna İngiliz Best Gun'lar da dahil... Biri bir çakmağın parçasını, bir diğeri pimlerini , bir diğeri ejektörünün ekstraktörünü vs vs mutlaka bir şeyleri dışarıdan yaptırtıp alırken, %100 tamamını inhouse üretebilen tek firma Merkel.
Efendim umarım yardımcı olmuştur
Namlu sattığı bazı müşterilerini kaliteden dolayı Merkel'e kaptırmaya başlayan "Büyük İtalyan"ı merak ettiniz mi efendim
Ahahah
Paylaşım için teşekkürler ...Oralara kadar (zaruri de olsa ) gidip rahatsızlık veren bir marketing lobiing endişesi saklanamamış hatta ve hatta militarist propagandist yerleştirmeler gömülmüş(Allahtan ses kısılabiliyor ve nitekim öyle izleyebildik )te olsa birşeyler paylaşmış olma,katkıda bulunma gayretinize herşeye rağmen teşekkür etmeliyim diye düşündüm ...
Videoya gelirsek;görkemli adından ve yoğun enformasyon reklamasyon bombardımanlarının da etkisiyle olsa gerek kuantum fiziği laboratuarı gibi bir ortam göreceğiz sanırım derken bir iki fiyakalı cihaz dışında yerleşkelerinin oto sanayisinden hallice olduğunu ve hatta evvelce paylaştığınız Abdurrahman usta'nın atölyesine gereğinden fazla benzediğini gözlemlemek hayal kırıklığı yanısıra bıyıkaltı tabir edilen bir gülümseme oluştursa da yüzümüzde, sıcak bir izlenim yarattı ...Adamlar hart hart eğe(nalburlarda on liraya satılanlara benzettim ama über bir eğe olduğu muhakkak) kullanıyorlar ...
Bu arada hoşgeldiniz ...