Gönderen Konu: Domuz ve tavşan avı için hangi tüfeği almalıyım  (Okunma sayısı 10376 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Saydıdeger büyüklerin domuz ve tavşan avı için hangi tüfeği önerirsiniz .uzun yıllar kullanabilecegim ithal bi tüfek istiyorum otomatık veye süperpoze istiyorum sizce hangi markanın hangi modelini almalıyım . Domuz için slug namlu en iyisi diyorlar slug namlu lu alsam tavsan avında verimli olur mu .önerileriniz için tesekkürler hayırlı günler .
1992 Antalya

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
Ynt: Domuz ve tavşan avı için hangi tüfeği almalıyım
« Yanıtla #1 : 13 Temmuz 2015, 17:01:43 »
deneyerek al stoeger ve baikal derim ömürlük
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

The following users thanked this post: İsmet ER

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #2 : 13 Temmuz 2015, 18:54:56 »
Domuz ve tavşan çok farklı av türleri bu ikisini aynı namlu ile yapman zor tavşan için 71 yada 76 namlu tercih etsen domuz da seni yorar tüfeği ni zorlar domuz için 55 namlu bir slag tercih etsen tavşana  atamasin bunun çözümü otamatikte Combo yaptırmak sp de ise ki asıl av tüfeği dir domuz da RİSK teşkil eder pat pat indirin indirdin yoksa koşmaya başla
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 13 Temmuz 2015, 22:43:54 »
Ayrı ayrı iki yüfek alma şansım yok ikisinde de kullanabilecegim ortak bir tüfek almak istiyorum. 66 namlu slug alsam da mı tavsan da kullanamam .s poze mi almalıyım yada 4-2 fix şoklu
1992 Antalya

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 13 Temmuz 2015, 23:36:36 »
Benim uzumlu otomatigim var 71 namlu tavsan da domuz da avlayabiliyorum zevk meselesi tavsani parlama atışı gibi dusunursek 25 metreye kadar 61 namlu guzel olur domuz icin nisani da rahat olur ama tabi tercih ve zevk meselesi
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2015, 01:21:43 »
Superpoze ve cifte ile avcılığın zevki gercekten güzeldir o şüphesiz,Herkesin farklı görüş ve düşüncesi vardır mutlaka bu konuda,Ama ağırlık olarak domuz,tavşan gibi avlara gidiyorsan ben yarı otomatik öneririm acıkcası,Bazen 3.fişeğin avantajını cok görüyorum,66 namlu bir tüfek hem tavşanda hem domuzda işini fazlasıyla görür.Armsan,Ata,Stoeger,Akdaş,Akkar bu markaların icinden mutlaka aklına yatan bir model bulursun kendine :)
İsmet er kardeşim bütcen ne kadar acaba tüfek icin ayırdığın?
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2015, 01:23:01 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Temmuz 2015, 02:06:53 »
Superpoze ve cifte ile avcılığın zevki gercekten güzeldir o şüphesiz,Herkesin farklı görüş ve düşüncesi vardır mutlaka bu konuda,Ama ağırlık olarak domuz,tavşan gibi avlara gidiyorsan ben yarı otomatik öneririm acıkcası,Bazen 3.fişeğin avantajını cok görüyorum,66 namlu bir tüfek hem tavşanda hem domuzda işini fazlasıyla görür.Armsan,Ata,Stoeger,Akdaş,Akkar bu markaların icinden mutlaka aklına yatan bir model bulursun kendine :)
İsmet er kardeşim bütcen ne kadar acaba tüfek icin ayırdığın?
Sagol abi bilgilendirdin beni .ben uzun yıllar kullanmak istediğim için sartlarımı zorlayım 6-7 binlere kadar bi tüfek düşünüyorum  kaliteli olsun istiyorum söylediğim gibi iki avda da kullanmak istiyorum .ilk baslarda süperpoze istıyordum berettanın cok cesidi var baktım kafam karıstı bilemedim hangisini alcagımı biraz da pahalılar .otomatikler biraz daha ucuz avantajıda oluyor 3. Sıkı için .slug namlu otomatik tam domuz luk yazmıslar heryere eger tavsan da avlayabilirsem berettanın slug namlulu modeli var bitane onu almayı düşünüyorum .sluğ namluda sacma rabdıman ı az veriyorsa güzel bir poze düşünüyorum
1992 Antalya

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Temmuz 2015, 02:16:42 »
Benim uzumlu otomatigim var 71 namlu tavsan da domuz da avlayabiliyorum zevk meselesi tavsani parlama atışı gibi dusunursek 25 metreye kadar 61 namlu guzel olur domuz icin nisani da rahat olur ama tabi tercih ve zevk meselesi
slug namluyu tam şok gibi düşünürsek  61 namlu olsa tüfek  tavsana gider mi idare eder mi abi cok mu cabuk dagılır sacma
1992 Antalya

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2015, 02:58:31 »
Domuz icin illaki slug namluya gerek yok normal namlu ile de bu av yapılır ama slug namlu ile tavsani hem nisan almak zor hemde sacma dagilim bozuk olur dez avantaj yani ben 61 namlu  da ki nisani slug namluda bile bulamadim slug namluya takilmaya gerek yok
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2015, 07:10:03 »
Ata Neo Combo (61 slug + 71 şeritli) alabilirsin. domuz avında gezli 61 namlu ile avlanırsın. hatta aynı namlu ile bıldırcın ve çulluk avı da yapabilirsin. 71 namluyu da ördek, tahtalı, tavşan vs. avlarda kullanırsın.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

• *
« Yanıtla #10 : 14 Temmuz 2015, 11:14:18 »
Ata Neo Combo (61 slug + 71 şeritli) alabilirsin. domuz avında gezli 61 namlu ile avlanırsın. hatta aynı namlu ile bıldırcın ve çulluk avı da yapabilirsin. 71 namluyu da ördek, tahtalı, tavşan vs. avlarda kullanırsın.
Abdullah Oruç beye Katılıyorum. Benim gibi İki namluya uğraşmak istemiyorsan 61 namlu dıştan şoklu bir Tüfek alacaksın. Domuz, bıldırcın, çulluk ve parlama avlarında 61 namlu, diğer avlarda 66 ve 71 olarak uzatma şok takarsın.
Hakan AKTÜRK
1978 Isparta Eğirdir 533 320 1311

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 14 Temmuz 2015, 12:16:06 »
Abdullah Oruç beye Katılıyorum. Benim gibi İki namluya uğraşmak istemiyorsan 61 namlu dıştan şoklu bir Tüfek alacaksın. Domuz, bıldırcın, çulluk ve parlama avlarında 61 namlu, diğer avlarda 66 ve 71 olarak uzatma şok takarsın.
Abi 61namlu mobil şoklu bir otomatik mi alayım 4/2 veye 3/1 şoklu bir poze mi alayım .veye mobil şoklu bir poze mi daha iyi olur .
1992 Antalya

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

• *
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2015, 12:42:33 »
O zevk size kalmış; domuz avı tehlike arz ettiği için y.otomatiği tercih ederim.
Hakan AKTÜRK
1978 Isparta Eğirdir 533 320 1311

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2015, 12:59:36 »
1-Avlandığın merada tavşan avı yaparken domuz çıkıyor mu?..Çıkıyorsa 66 namlu yarı otomatik 4 no şok  takılıysa sorun olmaz.(kaliteli kurşunları az da olsa 3 şokla da atarsın)

2-Domuz avına ayrıca gidiyorsanız combo set tüfek.61 slug ve 66-71 mobil.Tercih sana kalmış.
1982 Konya

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 14 Temmuz 2015, 13:01:51 »
1-Avlandığın merada tavşan avı yaparken domuz çıkıyor mu?..Çıkıyorsa 66 namlu yarı otomatik 4 no şok  takılıysa sorun olmaz.(kaliteli kurşunları az da olsa 3 şokla da atarsın)

2-Domuz avına ayrıca gidiyorsanız combo set tüfek.61 slug ve 66-71 mobil.Tercih sana kalmış.
Çıkıyor abi ne cıkacagı belli olmuyor onun için karar vermekte zorlanıyorumm zaten en uygununu bulup pişman olmak istemiyorum .
1992 Antalya

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 14 Temmuz 2015, 13:02:50 »

1992 Antalya

Çevrimdışı İsmet ER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 14 Temmuz 2015, 13:04:47 »