Merhaba Saygıdeğer Avcı Dostlar.
1971 model Beretta S56E 67 Cm 1-4 namlu ile Üzümlü Koop 71Cm 1-3 namlu Pozelerimizi Trap atışlarında denedik. 40 yıllık Beretta tüfeği görmek isteyenler buyursunlar. 3 haftadır üst üste sezon öncesi bu sene yeni aldığım S56 tüfeğime alışmak ve pratik yapmak için, sevgili öz abim Ergin Günel ile birlikte Trap atışı yapıyoruz.
Fotoları ve Bazı Videoları ekliyorum tüfeği merak eden arkadaşlar birebir görebilirler neler yaptığını, halen dediğimin arkasındayım hayran kalacak şekilde zarif ve etkili bir tüfek hemde üstünden 40 yıl geçmesine rağmen... Çekimler çok profesyonel değil, kusura bakmayın inş daha iyilerini ilerde yaparız. En düzgün videoları koyuyorum plaklar çok net görünmüyor ama isabetler çok iyi idi.
Bugünkü atışlarda;
Sterling marka Trap fişeği kullanıldı (24 Gr 7.5 numara)
150 adet Trap plağı alındı.
20 tanesi kutu içinde ve atışlarda fire verildi,
Trapmax Manuel Trap makinası ile atıldı. (atışta sarsıntıyı engelleyemez iseniz tüm plaklarınızı kırıyor makina o yüzden iyi sabitlemeli, ve plağı korken kesinlikle boşluk bırakmamak gerekli)
İsabetler birkaç sayı artıp azalabilir net değil sayıları kaçırdık bir ara;
Beretta S56E 68 atışta-57 isabet
Üzümlü Koop 70 atışta- 49 isabet
Tabiki sayılar ve isabetler profesyonel tarpçı olmadığımız için tamamen kendimize göre yapılan duruş yeri felan tamamen kendi isteğimiz doğrultusunda avda karşılaşılabilecek açılar üzerinde çalıştık. Yoksa prof arkadaşlara saygısızlık yapmak amacında değiliz birazda eğlence:)
Resim ve videolarda Lacivert Tişörlü benim Cihangir GÜNEL (Beretta S56E) beyaz tişörtlü Abim Ergin GÜNEL (Üzümlü Koop)
Beretta S serisi tüfekleri çok anlattık bu formda, az bile anlatmışız. diyebilirim ki 35-40-45 metre tahmini yaptığımız trap atışlarında konsantre olup attıklarımda hiç ıska yok. vede ilginçtir 3 haftadır en az 250 fişek yaktık banamısın demedi. Sonuçta 40 yıllık tüfek
Yalnız Trap çok keyifli ile defa yapıyoruz herkese tavsiye ederim.
sevgi ve saygı ile kalın.