selamünleyküm
KADİR GECEMİZ TÜM İSLAM ALEMİNE HAYIR GETİRSİN
Arkadaşlar gün olarak söz vermeyeyim
ilk fırsatta bahsi geçen ölçülerde S4N barutu ile
klasik bir pattern denemesi yapıp sizlerle paylaşacagım
Osmaniye de 36 derece sıcakta %55 nem oranı ile nasıl sonuç verir bilemem
İyi bir şey çıkarsa şaşarım
Gerçi nem normal de sıcak fazla.
Metin Bey ben de S4 barutlu ve 1,65 veya 1,70 gramlık test edilmiş fişeklere rastladım. Şimdlik birinin test sonucu elimde ama yazılar epey ufak, güç okunuyor. Başka okunaklısı da vardı ama muhtemelen CD'lerin birindedir. Ya onu ya diğerini gösterebilirim. Mamafih Erdem Bey'in gösterdiği barut da S4 veya Sipe olabilir. Zaten ikisi de yakın barutlar. Burada önemli bir husus var, onu atlıyoruz. Gerçi geçmişte bahsettiğimi sanıyorum. Bu barutlar parti parti farklı yanma hızlarında olabiliyor. Veyahut parti parti de değil, bir müddet sonra barutu revize edebiliyorlar. Neticede yanma hızı ve haliyle dolum yapılabilecek azami miktarlar değişiyor. Yani; falanca barut için doldurma verisi buldum, hadi dolduralım demek büyük hata olabilir. İşin doğrusu her doldurulan fişeğin ölçüm cihazları ve yetkisi olan firmalara test ettirmek. Ülkemizde bunu yaptıran bir tek kişi biliyorum; Hüseyin Üstün. Nasılsa yaptırmış ama normalde yapmak istemiyorlar. Şimdi Nobel Sport S4'ün yanma hızını artırmaya karar verse veya bir iki parti imalattan öyle çıksa ne olacak? Bu iş mesuliyet istiyor vesselam.
Herkesin mübarek Kadir Gecesi'ni kutlarım. Allah dualarımızı kabul, günahlarımızı mağfiret etsin.