Gönderen Konu: Huğlu Süperpoze Seçimi Ustalardan YARDIM  (Okunma sayısı 12078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Huğlu Süperpoze Seçimi Ustalardan YARDIM
« : 30 Haziran 2015, 16:37:08 »
Herkeze hayırlı günler diliyorum aranıza yeni katıldım

Ufak yaşlardan beri sürekli avlanırım  ama bu sefer ilk kez şahsıma ait bir tüfek alıcam marka seçimim huğlu süperpoze  max. verebilceğim miktar 2000 tl  uçar av için
siz abilerim arkadaşlarım hangi modeli önerirsiniz artısı eksisi nedir ?

sadece önerinizi alıcam bir tüfeği kesinlikle elime almadan deneme yapmadan almam sadece ustaların ve bilgili kişilerin öneri ve fikirlerini almak istedim hayırlı günler hayırlı ramazanlar
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huğlu Süperpoze Seçimi Ustalardan YARDIM
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2015, 18:21:25 »
Huğlunun süperpoze modellerinin isimleri hep değişti.ama eskilerden sorarsan kullandığım modeli 104-a yı önerebilirim.uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsin.
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2015, 18:36:12 »
Bekleme lüksünüz varsa, o bütçeyle huğludaki tüfek ustalarının bilinenlerinden biriyle temasa geçin ve kendi ölçülerinize uygun ve her şeyden önemlisi iki namlunun da arpacığın gösterdiği yeri vuran bir tüfek yaptırın derim.Yerli tüfek sanayide seri üretim sıkıntılı hem eğer söylediğimi yaparsanız muhatap ve servis sıkıntısı yaşamazsınız.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2015, 20:31:40 »
Huglu 103 de 103 ce 103 fe gibi modellerin herhangi birtanesini alabilirsiniz..
1978 istanbul

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2015, 20:59:59 »
Huğlunun 103 FE modelini nisan ayında 1700 TL pazarlık etmiştik. Aklınızda bulunsun sıkı pazarlık etmeyi unutmayın.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2015, 21:44:13 »
Bekleme lüksünüz varsa, o bütçeyle huğludaki tüfek ustalarının bilinenlerinden biriyle temasa geçin ve kendi ölçülerinize uygun ve her şeyden önemlisi iki namlunun da arpacığın gösterdiği yeri vuran bir tüfek yaptırın derim.Yerli tüfek sanayide seri üretim sıkıntılı hem eğer söylediğimi yaparsanız muhatap ve servis sıkıntısı yaşamazsınız.

bekleme lüksüm elbette var bir abim var huğuluda çalışan ustanın arkadaşıymış onunla irtibata geçebilirim ilginizden dolayı teşekkürler
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2015, 21:45:34 »
abiler huğlu 103 ce olsun fe olsun konulardanda takip ettiğim üzere çok ilgi görülen ve kendi klasmanında hakkını veren bi tüfek

çok klişe bi soru olucak ama 2000 liraya şunu alsan daha iyi olur diyeceğiniz başka marka veya model varmı ?
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2015, 23:20:25 »
Kesinlikle Yıldız spz m derim. Nedeni ise 1-Bildiğim kadariyle Turkiyede üretilen alüminyum alaşımlı süperpozeler arasında 1550 bar testine tabi tutulan tek marka. 2- Namlu iç çapı olarak ülkemize en uygun çap. 18.35 ile 18.40 arası. 3-Petatrasyon ve grupman da harika.Bunu bizzat denedik aynı namlu uzunluğu aynı şok aynı fişek de aralarında beretta da vardı diğer isim yapmış yerli markalarız da yıldız bariz daha iyi çıktı. Ayrıca hiç Yıldız tufegim yok tanıdığım bir abim de var. Onun ićin süperpoze de Yıldız diyorum
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2015, 23:48:16 »
Kesinlikle Yıldız spz m derim. Nedeni ise 1-Bildiğim kadariyle Turkiyede üretilen alüminyum alaşımlı süperpozeler arasında 1550 bar testine tabi tutulan tek marka. 2- Namlu iç çapı olarak ülkemize en uygun çap. 18.35 ile 18.40 arası. 3-Petatrasyon ve grupman da harika.Bunu bizzat denedik aynı namlu uzunluğu aynı şok aynı fişek de aralarında beretta da vardı diğer isim yapmış yerli markalarız da yıldız bariz daha iyi çıktı. Ayrıca hiç Yıldız tufegim yok tanıdığım bir abim de var. Onun ićin süperpoze de Yıldız diyorum

Hamza abi benim en yakın çevremden tut siz değerli abilerime kadar herkez farklı bi marka öneriyor fakat bunu daraltırsak huğlu-ata-yıldız  fakat yine bu üçünün arasında kararsız kalıyorum

mesela yıldız spz me ,huğulu 103 ce, 103 fe,ata sp serisi ne yapsam çok kararsız kaldım herkez farklı birşey diyor
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2015, 00:08:15 »
Genelde herkes kullandigi memnun kaldigi markayi önerir.ne kadar cok yorum gelirse o kadar cesit demek.ben superpoze alsaydim mesala tercihimi Akdas yada Akustan yana kullanirdim.secimde kolay gelsin.
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Aykut AYDOĞAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Temmuz 2015, 00:11:37 »
abiler huğlu 103 ce olsun fe olsun konulardanda takip ettiğim üzere çok ilgi görülen ve kendi klasmanında hakkını veren bi tüfek

çok klişe bi soru olucak ama 2000 liraya şunu alsan daha iyi olur diyeceğiniz başka marka veya model varmı ?

BÜYÜK HUĞLU .....

10 PARALIK TÜFEK... 100 PARALIK KÖPEK..
                 1990-Manisa/Salihli

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2015, 00:56:05 »
Ben Ata nın otomatiğini kullanıyorum çok memnunum ama ata nın süperpozelerini nedendir bilmem pek tutmuyorlar süperpozede ise Akdaş 412 L kullanıyorum çokda memnunum tavsiyede ederim açıkcası.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Samed KÖKÇÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2015, 01:09:52 »
Yıldız spz me derim.şaşma.dua edersin.Ben 7 senedir kullaniyorum baska marka tufeklerimde var ama yıldız gercekten iyi süperpozede

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Benelli Montefeltro Yarı Otomatik
  • Bayard Pieper Bütün Çakmak Çifte
  • Antonio Zoli Ritmo Superpoze
  • English Setter Hektor
1985-İZMİR-05323949744

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 01 Temmuz 2015, 02:06:03 »
Yıldız spz me derim.şaşma.dua edersin.Ben 7 senedir kullaniyorum baska marka tufeklerimde var ama yıldız gercekten iyi süperpozede

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

önerine dikkat edicem abi sağolasın bilgilendirmen için
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 01 Temmuz 2015, 02:09:31 »
Ben Ata nın otomatiğini kullanıyorum çok memnunum ama ata nın süperpozelerini nedendir bilmem pek tutmuyorlar süperpozede ise Akdaş 412 L kullanıyorum çokda memnunum tavsiyede ederim açıkcası.
önerilerin için teşekkür ederim abi

Genelde herkes kullandigi memnun kaldigi markayi önerir.ne kadar cok yorum gelirse o kadar cesit demek.ben superpoze alsaydim mesala tercihimi Akdas yada Akustan yana kullanirdim.secimde kolay gelsin.
sağolasın abi çok kararsızım ama aklımdan yıldız geçiyor hadi hayırlısı :)
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 01 Temmuz 2015, 02:15:51 »
Değerli kardeşim;
Her Huğlu SP modelinde namlu aynı. (malzeme ve üretim teknolojisi olarak) Dolayısıyla model seçimi tercih ve zevke kalmış. Ejektör istiyorsan 103 DE istemiyorsan 104 A uygundur. Tam çakmak görünümlü F serisini tavsiye etmem, boşa tüfek ağırlaşır. Hatta bana kalırsa ejektör ve tek tetik ve dahi mobil şok  lüzumsuz. Keşke huğluda samimi bir usta tüfeği imalatta takip edebilse. Tüfek düzgün bir cevizden top kabze, 103 DE nin başlığı ile aynı (kaş açılmış) ancak 104 A özelliklerinde yapılsa ve uygun bir ağırlık verilse (3.100 gr  + - 100 gr) soğutmasız 71 cm 1-3 şok namlu. Ceylan el kundağı. Hayal bu ya, namlu sürme boya olsa  ve sade güzel bir gravür, yemede yanında yat. Yıldız'a gelince alüminyum kasa yaz avlarında güzel ama kışın aynı performansı vermez. (Bu arada Her iki markanın süperpozesine de malikim)
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

The following users thanked this post: Gürcan BAYRAM

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 01 Temmuz 2015, 13:21:57 »
Değerli kardeşim;
Her Huğlu SP modelinde namlu aynı. (malzeme ve üretim teknolojisi olarak) Dolayısıyla model seçimi tercih ve zevke kalmış. Ejektör istiyorsan 103 DE istemiyorsan 104 A uygundur. Tam çakmak görünümlü F serisini tavsiye etmem, boşa tüfek ağırlaşır. Hatta bana kalırsa ejektör ve tek tetik ve dahi mobil şok  lüzumsuz. Keşke huğluda samimi bir usta tüfeği imalatta takip edebilse. Tüfek düzgün bir cevizden top kabze, 103 DE nin başlığı ile aynı (kaş açılmış) ancak 104 A özelliklerinde yapılsa ve uygun bir ağırlık verilse (3.100 gr  + - 100 gr) soğutmasız 71 cm 1-3 şok namlu. Ceylan el kundağı. Hayal bu ya, namlu sürme boya olsa  ve sade güzel bir gravür, yemede yanında yat. Yıldız'a gelince alüminyum kasa yaz avlarında güzel ama kışın aynı performansı vermez. (Bu arada Her iki markanın süperpozesine de malikim)

sen hangisinden yanasın orkun abi huğlu mu yıldız mı  ?
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 01 Temmuz 2015, 16:17:20 »
Ne yalan söyleyeyim bende 104-a var 1994 yapımı tank gibi maşallah tüfeğim.GEçen günlerde bir arkadaşımda senin gibi kararsız dı ata ile huğlu arasında ejektör olsun tek tetik olsun hafif olsun der dururdu huğlu 103 ce gösterdik baktı etti tamam dedi ya fıstık gibi tüfek dedi.Aldı gitti 1650 lirayıd yanlış hatırlamıyorsam tüfekle bir kaç atış yaptı iyi aldırmışsın diye dua etmeye başladı.Bizim böyle bir lafımız var huğludur tüfeğim setterdir köpeğim :) kal sağlıcakla kardeşim.... karar senin fazlada düşünürsen kafan karışır arada kalırsın o mu bu mu diye zorlanırsın kafana yatan neyse o
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #18 : 01 Temmuz 2015, 18:04:44 »
Neden Huğlu?Huğlu nun artık adı kaldı...Eski 80 yıllara ait bulabilirsen al derim ancak yenilerinden uzak dur.Yeni tüfeklerinde çok basit işçilik hataları var.Kaliteyi çok düşürdüler,imalat kalitesi çok düşük.2000 TL parana yazık etme...HUĞLU NUN ADI KALDI :)
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2015, 18:05:46 Gönderen: Kadri AĞRALI »
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 01 Temmuz 2015, 19:06:10 »
Huğlu da akdaş ve akus markalarını herkes tavsiye ediyor. Huğlu eski huğlu değil diyorlar. Yurtdışında huğlu ( huglo ) pek parlak gitmiyor galiba ???
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 02 Temmuz 2015, 21:04:50 »
Huğlu da akdaş ve akus markalarını herkes tavsiye ediyor. Huğlu eski huğlu değil diyorlar. Yurtdışında huğlu ( huglo ) pek parlak gitmiyor galiba ???

Neden Huğlu?Huğlu nun artık adı kaldı...Eski 80 yıllara ait bulabilirsen al derim ancak yenilerinden uzak dur.Yeni tüfeklerinde çok basit işçilik hataları var.Kaliteyi çok düşürdüler,imalat kalitesi çok düşük.2000 TL parana yazık etme...HUĞLU NUN ADI KALDI :)

abilerim o zaman ne alayım ne önerirsiniz bütçem 2000 tl

aklımda yıldız vardı fakat orkun abinin söylediklerinide dikkate alınca ne yapsam bilemedim  nakit para elimde sırf güzel olsun diye ustalara sorayım dedim kafam iyice allak bullak oldu :D
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 02 Temmuz 2015, 22:05:09 »
Değerli kardeşim; bir tüfekle her av yapılacaksa, bütçe şartları da nazarı dikkate alındığında ben huğludan yanayım. Ancak siparişle değil bakıp seçerek almak lazım. Arkadaşların haklı oldukları yön var, ne yazık ki Huğlu da işçilik ve üretim kalitesi olarak geçmişe göre geri gitti. Makineleşme yaramadı anlayacağın. Geçen ay fabrikayı gezdim. Yeni modellerde, el kundağı ve dipçikteki çizgileri bile lazerle çizmişler, elle değil. O da bana sorarsan hiç hoş değil. İsteseler doğru ustalar bir araya gelerek bir tüfek yaparlar, hayran olursun. Ama doğru usta çok değil, hele bunların bir araya getirilmesi, o da ayrı bir sorun. Esas meselede bu.
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #22 : 02 Temmuz 2015, 22:57:45 »

abilerim o zaman ne alayım ne önerirsiniz bütçem 2000 tl

aklımda yıldız vardı fakat orkun abinin söylediklerinide dikkate alınca ne yapsam bilemedim  nakit para elimde sırf güzel olsun diye ustalara sorayım dedim kafam iyice allak bullak oldu :D
Bütçen 2000 TL ise Akdaş veya az parayla çok kalite diyorsan 900 TL Fias-Cesa al derim.
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2015, 22:58:51 Gönderen: Kadri AĞRALI »
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir