Gönderen Konu: Tüfek detaylı inceleme bölümü olsa?  (Okunma sayısı 2352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfek detaylı inceleme bölümü olsa?
« : 28 Haziran 2015, 14:53:25 »
 Selamlar, forumda tüfeğim kısmı var birçok markaya bölünmüş şekilde genelde avcılarımız aldıkları sahipoldukları tüfeklerin kabaca dışarıdan resimlerini koyuyolar yada marka hakkındaki merakettiklerini soruyolar. Bunun haricinde forumda birde tüfek inceleme bölmü olsa. Tüfeğini sadece dışarıdan çekip koymak değilde sökerek namlu kalınlığı (kumpas varsa), piston, mekanizma, gaz delikleri, tetik gurubu v.s. detaylı resimlerle anlatan konular açılsa bence faydası olur. Çünkü yabancı siteleri baktığımızda adamlar tüfeklerini en ince ayrıntısına kadar söküp inceleyip yorum yapıyolar. Yerli olarak benzer forum sitelerimizede bu hususa önem veren ve uyguluyan kullanıcılarımız var.

Kimi av bayisine gittiğimizde raftan tüfeği alıp müşteriye vermek bile zor geliyo satıcılara değilki söküp içerisindeki sistem nasıl göresiniz. Araba alırken kaputu açtırmamaya benziyo bu olay. Firmaların internet sitelerindede tüfeğin iç mekanizmasına dair hiçbir resim yok. Böyle bir bölüm forumda olsa tüfek almak istiyen avcı ve atıcılarada faydası olur fikir edinmek için diye düşünüyorum. Özellikle otomatik tüfeklerde tüfeğin iç mekanizması malzeme kalitesi ve işçiliği önemli bir husus.
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2015, 14:55:51 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Tüfek detaylı inceleme bölümü olsa?
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2015, 18:35:23 »
İyi fikir. Detayların asgari neler olabileceğini bir kararlaştırdıktan sonra yönetime açabiliriz. Mesela sadece el kundağı sökülmüş 2 fotoğraf o bölüme yetmez.

Sayın dostlar düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Basri TÜRKER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2015, 12:27:38 »
bence forum arkadaşlarından ekip kurulup video çekerek anlatmak çok daha iyi olur hem youtube tıklanma vs. serverin host parası çıkar :)
1984
SAMSUN

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2015, 12:30:39 »
 Tabi en azından belirli bir kısıma kadar sökülebilmeli incelemek için.

Tabi forum kullanıcılarındanda bu iş için özveri gerekli. İçi boş bir konu başlığıda faydalı olmaz. Benim tuhafıma giden, yurtdışına ülkemizde üretilen birçok markanın tüfeği satılıyo. Yabancı forumları ve videoları araştırdığımız zaman kendi tüfeklerimizin incelemesiyle yabancı milletlerin daha çok ilgilendiğini görüyoruz. Kulaktan duyma önerilerle körü körüne tüfek almaya alışmışız galiba.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2015, 13:01:12 »
bende iyi fikir olduğu kanısındayım daha da geliştirilebilir.
belli başlı sorunların pratik çözüm yolları nı anlatan videolar  vs
1976  istanbul

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2015, 17:45:24 »
İyi fikir fakat uygulama konusunda sıkıntı yaşayabiliriz Serkan bey..
Sizin de takdiriniz bu konularda teknik bilgi paylaşabilecek paylaşıldığından güvenebilinecek kişi sayısı çok az..Hal böyle olunca her kafadan ayrı ses çıktığında geçmiş yıllarda da yaşadığımız köpek tüfek kavgaları yeniden yaşanacak..
Şuan hazırda forumda bu konularla ilgili sınırlı da olsa bölümler bulunmakta..Bence şu aşamada bu bölümleri geliştirmek daha mantıklı..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2015, 18:02:35 »
Bence de güzel olur. Hatta hocam biz kısa zamanda söküp videomuzu bir yere yükleyelim.
Moderatörler taşımak için uygun yer hazırlarlar.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2015, 16:30:02 »
Fikri beğendiğimi yazmıştım. Sadece diğer hazırdaki bölümlerden farklı olması için kriterler koymak gerektiğini düşündüm. Hatta asgari olması gerekenleri tespit edebilirsek konuları bölümlere ayırırken moderatörlere kolaylık da olur. Yalnız, hiç değilse 2 hafta kadar daha geçmeden kafamı buna veremeyeceğim sanki. O zamana kadar yardım ederseniz kolaylaşacağını düşünüyorum.

Tartışma da olabilir tabi ama şu anda çoğunluğun birbirini tanıdığını, birbirimizi kırmadan yapabileceğimize inanıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2015, 18:29:55 »
Coğrafyada coğrafyaya madenlerin kalitesi degisebildigine gore namlu celik lerinin hangi ülkeden imal olduğu bir kriter olabilir.
Aynı şekilde çifte ve poze lerin kilit sistemleri kriter olarak ayrılabilir.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2015, 01:57:42 »
 Tartışma riskinin diğer konulardan daha yüksek olduğunu sanmıyorum. Forumdaki kullanıcılar medeni insanlar oldukları için birbirini kimsenin kolayca kırıcağını bende sanmıyorum. Bardağa dolu tarafından bakmak lazım. Ben faydalı olucağını daha profesyönel bir bakış katıcağını düşünüyorum. Bizim yerli kendi tüfeklerimizi araştırırken hep detaylı sökme ve inceleme işlemlerini yabancı kaynaklarda görüyorum, bizim ruslardan neyimiz eksik  ;D

Ben ilgi olucağını düşünüyorum çünkü forumda birçok yerde konuda namlusunu ölçen mekanizmasını resim çeken namlu kalınlığını kumpaslıyan oluyo fakat çok farklı yerlere dağıldığı için toplu kaynak niteliği taşımıyo.

Yivli & Yivsiz Av ve Atış Tüfekleri genel konular bölümüne bir kaç inceleme konu başlığı açıp kullanıcıların ilgisini ve yorumlarını gördükten sonrada karar verilebilir diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2015, 02:07:21 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR