Öncelikle herkese saygılar, bir çiftçi çocuğu olarak büyüdüm bu tarz konulara bir de çiftçilerin yaşadığı sorunları dinlemekte ve ona göre değerlendirme yapmakta fayda görüyorum. Tabiki hiçbirimiz tabiata zarar verilmesini istemeyiz, fakat tüm uyarı ve yasaklara rağmen bu neden halen yapılıyor, bu yapılmazsa çözümleri neler olabiliri değerlendirilmeli.
ülkemizde neredeyse bitmek üzere olan çiftçilikte, anız yakma, yerine bunu yap denilen bir seçenek henüz çiftçiye sunulmuş değil. bunun karı zararı anlatılmış değil. sadece yasaklanmış durumda. mazot,adam saat hesapları,tohum,gübre,yem,traktör ve traktör malzemeler (pulluk,römork......) Vs.Vs.Vs.
Giderler almış başını gitmiş, bu konuda köyler boşalmış genç nüfus kalmamış, şehirlerimiz artık kusma noktasına gelmiş,
Anı neden yakılır.
-Anız yakmayla saplar üzerinde ve toprağın 2–3 cm derinliğindeki hastalık etmenleri yok edilir.
-Anız yakma ile saplar üzerinde ve toprağın 2–3 cm derinliğindeki zararlıların yumurta, larva, pupa ve erginleri de yok edilir.
-Anız yakma ile toprak üzerine düşen ve toprağın 2–3 cm derinliğindeki bütün yabancı ot tohumları yok edilir
-Anız yakma sürümü kolaylaştırır.
Bu konuda bu yasak demektense, bunu yapma şunu yap diye devletin çiftçiyi yönlendirmesi, politikasını değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.