Gönderen Konu: ARMUSALARIM GELMİŞ BULUNMAKTA  (Okunma sayısı 3531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
ARMUSALARIM GELMİŞ BULUNMAKTA
« : 22 Haziran 2015, 17:45:53 »
Özellikle Berettta S serisi Tüfeğim için Ziya ÇOBANOĞULLARI abimin tavsiyesi ye yardımı ile bulup aldığım ARMUSA fişeklerim gelmiş bulunmakta, Agustos ayını iple çekiyorum. öncesinde gidip birkaç atış yapacam. bir kutu 30 Gr iki kutu 28 Gr 9 numara geldi. Bıldırcın ve üveyik te deneyecem. Eğer tutarsa fişeğimi buldum diyebilirim.

Herkese saygılar.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ARMUSALARIM GELMİŞ BULUNMAKTA
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2015, 20:42:03 »
Bu tüfek fişek uyumu her tüfekte tutmayabilir.Bazen en kıytırık fişekler bile harika işler yapabiliyor.Bence mümkün olabildiğince ince saçma tercih edilmeli markadan ziyade.Umarım istediğiniz sonucu alırsınız.Ziya usta tavsiye ettiyse vardır bir bildiği.güle güle iyi günlerde kullanmanız temennisiyle....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2015, 20:56:49 »
Gule gule kullanmak nasip olsun armusalari es 56 tim icin bende almayi dusunuyorum
aldiginiz av bayii adresi verebilirmisiniz
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2015, 22:47:44 »
Teşekkür ederim Suat bey ince saçma kullanacağım bende tecrübeler s serisinde hep aynı fikirde anladığım kadarı ile herkes incs saçma at diyor tabi sezona başlamadan zor anlayacaz ama zaten fişek aslında bıldırcında değil keklikte belli olur. Özellikle keklikte merak ediyorum tek isabette daha yere düşmeden havada can vermeli umarım o verimi yakalarım

Süleyman bey

Adres manisa soma yıldız av bayi ayhan yıldız kendisi muhtmeşem kaliteli birisi ziya beyin selamı var dedim mi iş bitti saolsun çok yardımcı oldu fişekler 3 günde elimde oldu orhinal ispanya malı

Telefon +90 (532) 580 44 26.  Umarım kalmıştır

Saygılar
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2015, 23:12:50 »
Tsk bilgi icin cihangir bey
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2015, 23:47:15 »
Özellikle Berettta S serisi Tüfeğim için Ziya ÇOBANOĞULLARI abimin tavsiyesi ye yardımı ile bulup aldığım ARMUSA fişeklerim gelmiş bulunmakta, Agustos ayını iple çekiyorum. öncesinde gidip birkaç atış yapacam. bir kutu 30 Gr iki kutu 28 Gr 9 numara geldi. Bıldırcın ve üveyik te deneyecem. Eğer tutarsa fişeğimi buldum diyebilirim.

Herkese saygılar.

beğenmessen hepsine talibim gönder bana :)
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 23 Haziran 2015, 08:04:44 »
beğenmessen hepsine talibim gönder bana :)

Yok yok  ;D vallahi vermem zor buldum zaten. O kadar methi var ki artık zaten olmazsa hatayı kendimizde aramak ta fayda görüyorum. Beğendik kabul ettik  ;D
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 23 Haziran 2015, 09:40:09 »
         Cihangir kardeş, benim ilgimi bir nokta çekti.Ziya Efe bu fişeklerin 32 gr olanını üveyikte kullanıyor sanırım.Seninkiler ise 28,30 gr, acaba fazla hızlı gelebilir mi bunlar.Benim avsan pozede 32 çok güzel iken, 28 ve 30 gr olanlar aynı verimi sağlamadı.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 23 Haziran 2015, 10:19:02 »
         Cihangir kardeş, benim ilgimi bir nokta çekti.Ziya Efe bu fişeklerin 32 gr olanını üveyikte kullanıyor sanırım.Seninkiler ise 28,30 gr, acaba fazla hızlı gelebilir mi bunlar.Benim avsan pozede 32 çok güzel iken, 28 ve 30 gr olanlar aynı verimi sağlamadı.

Mehmet Abi Ziya beyde aynını söyledi, fakat denemeden belli olmaz uygun önleme ile felan çözüleceğini düşünüyorum, bizim buradaki meralarda bıldırcın da iken ya üstümüzden üveyik geçer ya bir ağaçta yakalarız, sadece üveyik avına özel gitmem, pek etini de sevmem aslında biraz sert geliyor. Ben asıl bu fişekleri bıldırcın için aldım. Eğer bıldırıcın da verim alır isem ekim kasım ayına doğru keklik için  32 Gr olanını alacağım. Gerçi bıldırcın için fişek pek önemli değil ama hem test etmiş olurum.
Genelde sıklıkla, bıldırcın,keklik,ördek avı yaparım, buda hep parlama avı olur mühre felan biz bilmeyiz Anadolu çocuğuz 10 yaşımdan itibaren avı gezerek bulurum KM lerce yürürüz. Köpekle avda 5 yıldır felan yapıyorum, tabi oda sadece keklik ve bıldırcın için,  ördeği dereye yıktımı tüfeği bırakıp dereye atlayıp yakalamak ayrı bir keyifli oluyor.

Saygılar
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #9 : 29 Eylül 2015, 11:49:14 »
Herkese tekrar selamlar,

Armusa Fişekleri Bıldırcında, Üveyikte ve Kara tavuk ta çalıştırdım, Beretta S56E ile yaptığım atışlarda süper uyum yakaladım. Öncelikle tavsiye eden Ziya bey e çok teşekkür ederim. Gördüm ki onunda yakaladığı performans bir rastlantı değil imiş. Patern ve yıkıcılık müthiş, tüm avları mı düştükleri yerde cansız olarak ele geçirdim.

Bıldırcın için  28 Gr 9 numara ideal, en uzak mesafede 45-50 metreden bıldırcın aldım.

Üveyik için 30 Gr 9 numara kullandım elimde o olduğu için bir daha üveyik için alsam 32 Gr alırım ama bunda da güzel sonuçlar aldım. Birkaç üveyik te biraz zayıf kaldığını hissettim, örnek; mesafe 35 metre civarı idi ilk çektiğimde saçmayı aldı ama belki yeteri kadar almadı üstteki 1 şoklu namluya 33 gr S4 takmıştım. peşinden onu gönderdim. 45 metre mesafeden RC S4 ile sonuca ulaştım. bir kaç hayvanı bu şekilde aldım, ama yakın mesafeden örneğin 20-30 metre arası hiç av kaçırmadım.

Kara Tavuk için çok ilginç bir olayı söylemek istiyorum, vallahi yazmaktan bile çekiniyorum fakat gerçek bu, çok güzel bir önleme ile 76 metreden RC S4 33 Gr 7 numara ile Kara Tavuğu aldım, fakat kanat kırığı ile aldım, hemen kestim. mesafe 76 metre süper idi tüfek 66 namlu olmasına rağmen bu mesafe beni çok şaşırttı.

Sonuç itibari ile;
Armusa fişeklerin yıkıcılığına bayıldım, eski avcılar avı zehirliyor diyordu, ben bu fişeklerde bunu gördüm, mümkünse denemek için 32 Gr 5 numara felan parlama avında ördek için isteyeceğim, Ama RC S4 ünde hakkını yememek gerekli. ikisi harika uyum yakaladı, Özellikle Beretta S serisi Tüfek kullanan arkadaşlara tavsiyemdir.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2015, 10:50:23 »
Cihangir bey fişeklerinizi güle güle kullanın, Ziya Çobanoğlulları abim gerçekten güzel insan o tavsiye ettiyse tamamdır,Banada sağolsun Ziya abi yardımcı olmuştu, Ayrıca Manisa Soma dan Ayhan YILDIZ abiden bende alacağım kışın tahtalı için 32-34 gr 4-5 numara, ayrıca bu sene üveyike yetişmedi ama seneye de 32 gr 8 numara üveyiğe ( Tüfeğim 1992 yapımı 76 namlu 4-2 sabit şoklu Üzümlü Av Tüfekleri Koop. yapımı çifte '' İLK SIFIR'' ALDIĞIMZDAN BERİ BİZDE) Selamlar...
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2015, 10:52:43 Gönderen: Hamza CİVİL »
1983 ANKARA

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #11 : 30 Eylül 2015, 12:22:50 »
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Benimde zamanında kullandığım şimdi ise bulmakta zorluk çektiğim İspanyol malı kaliteli fişeklerdir. Özellikle yaz avlarında iyi verim alınır...
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2015, 13:26:39 »
Hamza bey teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Ayhan beyden temin edebilirsiniz fişekler Orjinal.

Üzümlü Koop abim kullanıyor ona da aldık Armusa. Aynı verimi oda aldı sadece dediğim gibi biraz gramajı yüksek tutarsak süper olacak.

Emrah bey teşekkür ederim.

İsterseniz Ayhan beyin adresi ve irtibatı konusunda yardımcı olurum.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA