Gönderen Konu: Vursan 92a (yarım kalan deneme)  (Okunma sayısı 5078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
Vursan 92a (yarım kalan deneme)
« : 14 Haziran 2015, 13:36:39 »

İlk defa deneme fırsatım olan Vursan ı arkadaştan emanet alıp inceledim.

Kağıtlar a4.Mesafe ilk resimde görünüyor 10 mt.Farklı şok, fişek denedim.Arkadaşa da atış yaptırdım.

Sonuç 10 mt 10 cm alt vurma.Tek kurşun daha kötü.
Hal böyle olunca diğer denemeleri yapmadım.Farklı tüfeklerle amatörce kıyaslama yapamadam tüfeği verdim.
1982 Konya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Vursan 92a (yarım kalan deneme)
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2015, 17:15:58 »
Herhalde saçma merkezinin nişan merkezine uzaklığını ölçmüşsünüz. O doğru. 10 m de 10 cm ise, 36 m de 36 cm diyebiliriz. Bu şekilde yakından saçma atışı bence şimdilik en doğru usul.

Bunlardan ben de eskiden kullanmıştım. Alt attığını biliyordum ama bu kadar değildi sanıyorum. Sanıyorum dedim, çünkü böyle kağıda atmamıştım. Siz doğru yapmışsınız.

Bunlarla bantın silme hizasından nişan alarak atılırsa alt vururlar. Ya bantı yükselen türden olana değiştirilmesi lazım veya nişan almaksızın omuzlayarak hedefe doğrultulduğunda namluya üstten bakar durumda olması ve böylece hedefe gelmesi gerekir. "Ava" nasıl attığınızı bilmiyorum ama bir iki sefer de tüfeği en doğal, en rahat omuza oturacağı şekilde omuzlayıp kaynak yaptıktan sonra "nişan almaya çalışmadan", sırf hedefe bakarken atmayı deneyin isterseniz. Bazıları kağıda güzel isabet ettirdiği halde avda ıska geçtiğini söyler. Bunun bir sebebi o kişinin ava atarken kağıda attığı gibi nişan almıyor olması olabilir. Denemeden bilinmez.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2015, 00:58:00 »
Aynen dediğin gibi abi..Destekli ve silme nişan aldım.alt vurdu..Silme (göz,gez,arpacık)nişan hattı,  attığım yere gitmiyorsa neye yarar.

Tüfek benim değil abi.

Esas amacım avcı dostların dikkatini çekmek.Sıfır, 2. el ve marka farktetmez. bunun gibi küçük çapta testler başağrısını keser.
1982 Konya

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2015, 10:42:27 »
"Aynen dediğin gibi abi..Destekli ve silme nişan aldım.alt vurdu..Silme (göz,gez,arpacık)nişan hattı,  attığım yere gitmiyorsa neye yarar."

Bende öyle diyorum ama bir türlü bu şekilde nişan alınan tüfek bulamıyorum.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2015, 12:15:23 »
"Aynen dediğin gibi abi..Destekli ve silme nişan aldım.alt vurdu..Silme (göz,gez,arpacık)nişan hattı,  attığım yere gitmiyorsa neye yarar."

Bende öyle diyorum ama bir türlü bu şekilde nişan alınan tüfek bulamıyorum.

Ümit abi dediğimiz şekilde nişan alıp alt vuran tüfeğe ihtiyacın varsa, bu vursanı sana ayarlayabilirim.Bu sorun olmasa kendim alacaktım.
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2015, 12:17:41 Gönderen: Hasan BOZKURT »
1982 Konya

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2015, 12:16:34 »
.
1982 Konya

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2015, 15:14:37 »
Hasan bey tam anlayamadım.Nişan alırken  arpacığın üst tepe silme noktasını mı hedef işaretine tuttunuz yoksa arpacığın montelendiği bandın yüzeyini silme görerek yani Arpacığın kendisini mi hedefe tuttunuz.Açıklarsanız veya fotığrafla gösterirseniz sevinirim.Tam anlaşılmasada arpacığın tamamını avın kendine tutarsanız 10cm sapma olmamalı.Birde öyle deneseniz nasıl olur?Kusura bakmayın yanlış anlaşılmak istemem, Amacım tartışma yaratmak değilde doğruyu bulmak.Hem yüksek bantlı, yükselen bantlı ve düşük bantlı tüfekler var her bandın doğru nişan alma özelliği değişir.mesela Trap tüfeği yüksek bantlı yapılıyor.sağ sol vuruşu anlarım ama alt vurma bence nişan meselesi.Ben 2 yıl önce vursan aldım.Alırken 2 şeye dikkat ettim1.si dikmeyen tüfek, 2. mekanizma sadeliği, çok parça yok ve sorun da yok.Hem Benelli bu silah yüzünden bu firmayı kapattırdı.Birçok yerli silahın birinci eli 600/1000tl giderken bunun temizi onküsür yıllık olmasına rağmen 1000tl ye gidiyor.
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2015, 16:06:07 »
Ümit abi dediğimiz şekilde nişan alıp alt vuran tüfeğe ihtiyacın varsa, bu vursanı sana ayarlayabilirim.Bu sorun olmasa kendim alacaktım.
Hasan kardeşim bende de Vursan 92 A var .benim sorunum da şöyle keskin bir nişan almaya kalkınca bende alt vuruyorum. Senin sözüne atıf da bulunmak için yazdım. Sana katılıyorum.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Yıldız SARI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2015, 18:14:12 »
vursan 92 a ların genelinde alt vurma sorunu var arkadaslar gecen sezon bende sayfada paylaşmıştım denemediğim atış taktiklri fişek şok kalmadı hedefe üst vererek atış yapmak gerekiyor yani arpacık hedefi kapatmalı atış yaparken
1985 İSTANBUL

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 17 Haziran 2015, 01:17:42 »
Hasan bey tam anlayamadım.Nişan alırken  arpacığın üst tepe silme noktasını mı hedef işaretine tuttunuz yoksa arpacığın montelendiği bandın yüzeyini silme görerek yani Arpacığın kendisini mi hedefe tuttunuz.Açıklarsanız veya fotığrafla gösterirseniz sevinirim.Tam anlaşılmasada arpacığın tamamını avın kendine tutarsanız 10cm sapma olmamalı.Birde öyle deneseniz nasıl olur?Kusura bakmayın yanlış anlaşılmak istemem, Amacım tartışma yaratmak değilde doğruyu bulmak.Hem yüksek bantlı, yükselen bantlı ve düşük bantlı tüfekler var her bandın doğru nişan alma özelliği değişir.mesela Trap tüfeği yüksek bantlı yapılıyor.sağ sol vuruşu anlarım ama alt vurma bence nişan meselesi.Ben 2 yıl önce vursan aldım.Alırken 2 şeye dikkat ettim1.si dikmeyen tüfek, 2. mekanizma sadeliği, çok parça yok ve sorun da yok.Hem Benelli bu silah yüzünden bu firmayı kapattırdı.Birçok yerli silahın birinci eli 600/1000tl giderken bunun temizi onküsür yıllık olmasına rağmen 1000tl ye gidiyor.
Tüfekten kalite akıyor zaten.Mekanizması on numara..Silme tabir ettiğimiz şekilde ve gezi görmeden , hedefi arpacıkla kapatarak..Yanimdaki arkadaşlara ava atar gibi atın dedim.Sonuç aynıydı.
1982 Konya

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 17 Haziran 2015, 01:19:34 »
Hasan kardeşim bende de Vursan 92 A var .benim sorunum da şöyle keskin bir nişan almaya kalkınca bende alt vuruyorum. Senin sözüne atıf da bulunmak için yazdım. Sana katılıyorum.
Evet abi.google ye alt vurma yazınca bir kaç kişinin daha başına geldiğini okudum.
1982 Konya

Çevrimdışı Erdal YAĞIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 30 Haziran 2015, 13:21:37 »
dipçik ayarı ile alakalı bir sorun olabilir bir tüfek üstasına baktırmak lazım ...
  • walther target y.oto
1984 MANİSA

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 02 Temmuz 2015, 02:09:00 »
dipçik ayarı ile alakalı bir sorun olabilir bir tüfek üstasına baktırmak lazım ...
Keşke öyle olsaydı Erdal bey.Değil..
şu açı ayarsızlığı bir kere de üst attırmaz mı?Halbuki herkesin vücut ölçüleri farklı.Çoğu hatalı tüfek alt atıyor.
1982 Konya

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2015, 09:12:53 »
dipçik ölçüleriyle alakalı değil, çünkü sonuçta hedefe durgun destekli ve tam kaynaklı bir atış yapıyorsunuz,
arpacığı görme şeklinize göre alt üst atım olabilir, çok fazla olmamak kaydıyla tabi,
ama sağa sola atım yapıyor derseniz, sıkıntı var demektir
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2015, 16:12:14 »
Şeridi biraz görmek gerekiyor bende yüksek serit onda bile ben şeridi görmeden atarsam alt atıyor bariz şeridi komple görüyorum ancak isabet aldığım yere vuruyor ben baikaldan başka tüfekte seridi görmeden vuranı hiç görmedim

• baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156