Gönderen Konu: pointer köpeğimin fazla açılması sorunu  (Okunma sayısı 6514 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
pointer köpeğimin fazla açılması sorunu
« : 08 Haziran 2015, 13:41:48 »
iyi günler ben muhayyer olduğu söylenen pointer cinsi bir köpek aldım araziye denemeye çıktığımda araziyi yoğun tempo koşarak geziyor ve benden çok açıkta geziyor ben köpekle alakayı kaybediyorum gezi esnasında ses tellerim köpeğimi çağırmaktan haşat oldu ama dinlemiyor normalde çağrınca gelen köpek dağda arazide söz dinlemiyor beni duymuyor bile köpek 3 yaşında ne yapmamı önerirsiniz köpekten alakayı kesecek denli açılması en büyük sorunum şu anda arada yanıma gelse de gene açılıp gitmesi uzun sürmüyor
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

The following users thanked this post: Murat BİÇER

• Müdavim Üyemiz
Ynt: pointer köpeğimin fazla açılması sorunu
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2015, 13:51:16 »
Orman muhafazadan avcı abinin pointeri nin de aynı sorununu köpeği 7 numara saçma ile vurarak çözmüştü köpek full itaat açılmadan gezen bir köpek haline dönüşüvermişti bi anda :)
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2015, 14:02:11 »
Ben pointerlerde yüksek hızlı ve 70 metre civarı acılan köpek makbuldur diye biliyorum hatta bunu 1 ay önce fermalı av köpekleri yarışması vardı Çorluda orada duymuştum :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2015, 14:34:51 »
Berkay kardeşim 70 civarını falan bilmiyorum da benim bu köpek bildiğin kayıplara karışıyor sonra beklemediğim bi anda çıkıp geliveriyor sonra gene aynısı :) benim işte 7 numara saçma işine dönecek gibi ya hayırlısı :)
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2015, 14:41:28 »
köpek yaşı itibari ile artık oturmuş.sizin otoritenizi kabul etmesi çok zor.köpeğin karekter yapısıda çok önemli.işiniz biraz zorgibi cüneyt bey.inşallah düzelir.
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2015, 15:09:41 »
Ben pointerlerde yüksek hızlı ve 70 metre civarı acılan köpek makbuldur diye biliyorum hatta bunu 1 ay önce fermalı av köpekleri yarışması vardı Çorluda orada duymuştum :)
duruma göre degişir... çullukta düdük sesi duyuluyorsa yüz metrede gitsin.. keklikte bazen 20 metre bile çoktur 80 metre bile azdır... yirmi metre daha gidip tepeyi benden önce aşarsa çoktur...açık merada 30-40 metrede geziyor arıyorsa azdır....

köpeginizi kaç liraya aldınız
köpeginiz safkanmı resmi varsa paylaşın...
alalı nekadar oluyor...
sezon kapalı nasıl denediniz....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2015, 15:10:49 »
bunlar yaradılış itibarıyla dominant ruhlu köpeklerdir bence düdüğe alıştırın çaldığınızda yanınıza
gelince bir tane ödül bisküviti verin en geç iki ayda yoluna girecektir yemeğini vermeden beş saniye
önce düdük öttürürseniz düdüğede alıştırmış olursunuz zamanında aynı sorunu yaşadığımda bi avcı
abim tavsiye etmişti faydasını görmüştüm kolay gelsin.
1963 Maltepe-İstanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2015, 15:38:14 »
köpek yaşı itibari ile artık oturmuş.sizin otoritenizi kabul etmesi çok zor.köpeğin karekter yapısıda çok önemli.işiniz biraz zorgibi cüneyt bey.inşallah düzelir.
İnşallah köpekle uyum sağlarız ama bu yaşından sonra zor gibi görünüyor dediğiniz gibi çünkü alıp başını gidiyor dinlemiyor.
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2015, 15:40:22 »
Araziye arabayla gittiğin zaman köpeği arabadan indir indirdikden sonra arabaya bin ve arabayla yavaş yavaş hareket et  aynı zamanda çağır köpeği köpek arabanın peşine düştü mü kah yavaşla kah hızlan köpek iyice yorulsun dili bir karış dışarı çıktı mı . Ava başla köpek önünde senin istediğin mesafeden fazla açılmaya başladı mı gittiğin yönden başka bir yöne dön, ve bir ıslık çal ve o yöne doğru ilerle köpeğe hiç bakma baktın köpek gelmiyo. köpeğin olduğu tarafa arkanı dön ve otur. bekle av yapma bir kaç denemeden sonra eminim bir şeyler olacaktır. Bir de bu sorun varken kesinlikle başkaları ile ava gitme YANLIZ AVA GİT yoksa alıştıramazsın.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

The following users thanked this post: Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2015, 15:43:07 »
duruma göre degişir... çullukta düdük sesi duyuluyorsa yüz metrede gitsin.. keklikte bazen 20 metre bile çoktur 80 metre bile azdır... yirmi metre daha gidip tepeyi benden önce aşarsa çoktur...açık merada 30-40 metrede geziyor arıyorsa azdır....

köpeginizi kaç liraya aldınız
köpeginiz safkanmı resmi varsa paylaşın...
alalı nekadar oluyor...
sezon kapalı nasıl denediniz....
Bu köpek benden önce değil tepe aşmak tepeyi inip karşıdaki tepenin yamacına bile varmış oluyor köpeği ben 2800 tl ye 3 hafta önce aldım muhayyer denildi tavşan bıldırcın ve keklikte sezon kapalı evet köpekle beraber dağa çıkıp av bulacak mı bulacaksa tepkisi ne olacak diye gezme maksatlı çıktık resimleri de

resim yuklemek
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 08 Haziran 2015, 15:47:43 »
Maşallah duruşuda pek kendinden emin,Pointer özelliklerine gayet uygun taşıyan bir yapısı var gibi :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 08 Haziran 2015, 15:49:41 »
bunlar yaradılış itibarıyla dominant ruhlu köpeklerdir bence düdüğe alıştırın çaldığınızda yanınıza
gelince bir tane ödül bisküviti verin en geç iki ayda yoluna girecektir yemeğini vermeden beş saniye
önce düdük öttürürseniz düdüğede alıştırmış olursunuz zamanında aynı sorunu yaşadığımda bi avcı
abim tavsiye etmişti faydasını görmüştüm kolay gelsin.
tamam düdüğü denerim teşekkürler, yoksa bağırmaktan ses teli falan bırakmayacak bu köpek bende :)
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 08 Haziran 2015, 15:51:33 »
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• Müdavim Üyemiz
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 08 Haziran 2015, 15:58:22 »
Araziye arabayla gittiğin zaman köpeği arabadan indir indirdikden sonra arabaya bin ve arabayla yavaş yavaş hareket et  aynı zamanda çağır köpeği köpek arabanın peşine düştü mü kah yavaşla kah hızlan köpek iyice yorulsun dili bir karış dışarı çıktı mı . Ava başla köpek önünde senin istediğin mesafeden fazla açılmaya başladı mı gittiğin yönden başka bir yöne dön, ve bir ıslık çal ve o yöne doğru ilerle köpeğe hiç bakma baktın köpek gelmiyo. köpeğin olduğu tarafa arkanı dön ve otur. bekle av yapma bir kaç denemeden sonra eminim bir şeyler olacaktır. Bir de bu sorun varken kesinlikle başkaları ile ava gitme YANLIZ AVA GİT yoksa alıştıramazsın.
tamam bu yöntemi de deneyeceğim benimde aklıma çok sıcak havada dağda gezdirmek gelmişti yorulur böylece açılmayı bırakır mı acaba diye düşünmüştüm.
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 08 Haziran 2015, 15:59:12 »
Maşallah duruşuda pek kendinden emin,Pointer özelliklerine gayet uygun taşıyan bir yapısı var gibi :)
bende bu duruşuna kanarak aldım :)
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 08 Haziran 2015, 16:07:45 »
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 08 Haziran 2015, 18:53:34 »
av ve itaat namına birşey göremedim....tip olarak iyi gibi,kapalı yerde kova getirmekle itaat olmaz..... şöylede bir durum var.. avda ilk sahibini dinliyorsa bekle deyince bekliyorsa vs zamanla sizide dinleyecektir.. meraya çıkarmadan önce aranızdaki bagı kuvvetlendirmeye çalışın...
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2015, 18:54:39 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Haldun ERŞAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 14 Temmuz 2015, 10:39:28 »
egerki açılmıyorsa pointer deildir pointer besliyorsan kalbinde,cigerinde,tüfeğinde hızlı olacak
nacizane görüşüm bu kusura bakmayın syn birol beyin dediği gibi kova getirmekle itaat olmaz,7 numara saçma ile vurmakla olmaz 3 yaşındaki köpeği düdüğe alıştırmanız çok zor bir iş sonuçta makina değil bu köpekler illaki yorulucak yorulunca illaki dönecektir takın bir tane beepper bırakın gitsin duyun düdüğü yeter.
iyi günler
1980 ANKARA KEÇİÖREN

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #19 : 14 Temmuz 2015, 19:20:45 »
Eğer köpek çok açılmasına rağmen 10-15 dakikada bir yanınıza geliyorsa bence sıkıntı yok...
Birde köpek kendini mi gezdiriyor yoksa av mı arıyor?  Av bulmak için geziyorsa yine sıkıntı yok...
Doğal olarak av arayan köpek avı bulamadıkça heryere girer çıkar uzaklaşır tepe aşar dere aşar . .
Çulluk avında bu tür köpekler avı bulur ve avcılar tarafından tutulur. . Ben bazen çok azda olsa beeper sesini duyuyorum ama hangi tepeden geldiğini kestiremiyorum :)
Keklik avını fazla yapmadığımdan keklik avı için ideal midir bilmiyorum...
Av sezonu av merasında bir bakın bence.. Orda herşey belli olacak...

Saygılar,,,
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimdışı Buğra METİLLİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 16 Temmuz 2015, 11:24:14 »
Merhabalar öncelikle..benim köpeğim de açılır ama benim için iyi bişey beeper ın sesini duyuyorsaniz sıkıntı yok..arayan açılan gezen köpek avı bulur..sizin köpekte avı buluyorsa sıkıntı yok..şöyle bişey onereyim şoklu tasma kullanın kopeginizle teması kaybedeceginiz an kullanın bence..bi arkadaşıma önerdim ve fayda sağladı..

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #21 : 20 Temmuz 2015, 14:13:18 »
Videolara göre köpek düzgün bir köpeğe benziyor ilk etapta konuyu okuyunca erkek bu köpek dedim ama dişiymiş.3 yaş problem değil 6 yaşında aldığım köpek keklikte,çullukta harikalar yarattı,keklikteki yaptıklarına satan eski sahibi bile hayret etmişti.ben şimdi 11 aylık erkek aldım alalı bugün 8.gün 2 gün önce zincirinden saldım ilk defa, kaçtı gelmedi yakalayana kadar akla karayı seçtim.Şimdi yuvasında aslında çok seri ve akıllı  hayvanlar pointerler fakat ilk sahiplerinden ayrılınca saçmalıklar yapabiliyorlar,bizi ailemizden ayırıp başka aileye verdiklerini düşünün iütfen?????
Bence sabırla açılma problemi aşılır bu köpek çok açıldığındanda satılmış olabilir,iyi para vermişsiniz keşke deneseydiniz arazide! Almadan önce sahibiyle tavırlarını alışkanlıklarını görmek lazım.hayırlı olsun diyorum bence yılmayın ,zamanla videoda yaptıklarını aynen sizlede yapacak ,sinirlenmeyin bence düdükte iyi fikir.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Murat GÜMÜŞ

• *
« Yanıtla #22 : 08 Eylül 2015, 18:36:16 »
8
Merhabalar öncelikle..benim köpeğim de açılır ama benim için iyi bişey beeper ın sesini duyuyorsaniz sıkıntı yok..arayan açılan gezen köpek avı bulur..sizin köpekte avı buluyorsa sıkıntı yok..şöyle bişey onereyim şoklu tasma kullanın kopeginizle teması kaybedeceginiz an kullanın bence..bi arkadaşıma önerdim ve fayda sağladı..
arkadaş en doğru açıklamayı yapmış kumanda mesafesi uzun ve güçlü kademeli şoklu tasma alıp önce açık bir arazide sizinle gezmesini isyediğiniz mesafeye göre örnek 50 mt mesafeye geçtimi şok verip köpeğin çağırıyorsun köpek kontrollü gezmeye başlayınca ormanlık arazide devam köpeğiniz güzel hırslı olmasıda iyi basit bir problem 250 tl ye çözülmüş olur hayırlı olsun
  Murat Gümüş
İstanbul

recep gunduz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 09 Eylül 2015, 10:14:58 »
fermada durup bekliyorsa  ve av esnasında gözden kaybolup arazide sizi bula biliyorsa size lazım olan sesi yüksek bir bipır. ben culluk avı yapıyorum ve setter kullanıyorum daha öncede az açılan ve çok açılan köpekler kullandım . size şunu söyleyim çok açılan köpekle bulacağınız av sayısı daha fazla olacak. çok açılıyor diye verdiğim köpekler oldu. bence karar sizin ama en azından bir kaç sezon avlanın