Gönderen Konu: Biraz Sitem, Biraz Öneri, Kocaman Teşekkür...  (Okunma sayısı 843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özcan SAVRAN

• Müdavim Üyemiz
Biraz Sitem, Biraz Öneri, Kocaman Teşekkür...
« : 05 Haziran 2015, 17:31:44 »
Herkese merhaba,

Son günlerde yaşadığım diyaloglardan yola çıkarak hem teşekkür etmek, hem sitemde bulunmak hem de nacizane önerilerde bulunmak istedim.

Yazmadan kontrol ettim. 7 seneyi geçmiş siteye olmamın üzerinden.

Çok yoğun avcılık yapamıyorum, çok iyi avcı olduğumu da söyleyemem. Ama vazgeçilmezim olduğunu açık yüreklilikle yazabilirim.

Aynı şekilde tüfekten de çok anlamam ama oldukça ilgiliyim. Siteyi bu neden dolayı sıklıkla takip ediyorum. Bu sayede tanıştığımız sonrasında da görüşmeye devam ettiğimiz arkadaşlarım, abilerim oldu.

Ancak, profesyonel işimden dolayı satış konusunda tecrübeli olduğumu söyleyebilirim.

Daha öncede olduğu gibi geçen ay içinde yine iki tüfeğim için ilan verdim.Fiyatları kendi belirlediğim seviyelerde yazdım.

Öncelikle sitemimi dile getirmek istiyorum. Tecrübelerimden de yola çıkarak, kimse bir hizmeti, ürünü veya eşyasını ederinin altına vermek üzere satışa çıkarmaz. Pazarın, rekabetin farkındadır. (Uçuk yazanları dışarıda bırakıyorum). Buna istinaden bir rakam belirler. Açıklama kısmında da detayını yazar.  "Pazarlıksız" demek, düşündüğü son fiyat demektir. Bunun üzerine "kaç olur?" diye sorulmaz. Malını öldürmek üzere teşebbüs olarak algılanır. Çok niyetin var ise fiyat dikkate alınarak 2 öneri olabilir

1- Fiyatınız raişin üzerinde, özellikle mi yazdınız, sebebini öğrenebilir miyim?
2- Fiyatı gördüm, notunuzu da dikkat ettim, ancak bütçem şu kadar, uygun görür müsünüz?
   - Eğer uygun değil ise teşekkür edilir ve samimi olarak telefon kapatılır
   - Eğer satan kişi bir niyeti var ise öneride bulunur. Karşılıklı anlaşılır.

"kaç olur, son nedir?" diye soran arkadaşlara sadece 5TL indirimde bulunarak teklifte bulundum veya yarı fiyatını önerdim. Tabii ki satış olmadı.

Diğer konu ise alım-satım durumları ortada, çoğu kişi tarafından biliniyor. Tüfeği gönder diyerek istenmez. Benim gönderdiğim oldu, sonra geri gönerildi ve kargoyu ödemek zorunda kaldım. Sebep "parayı ayarlayamadım".

Yanlış anlamayın, "ayağını yorganına göre uzat" sözünü hatırlatmak isterim. Lütfen tüfek ilanlarıma bakıp yargılamayın, kredi ile aldığım tüfeklerim bile oldu.

Bu sebeplerden dolayı siteye uzun süre ilan açmadım, açmayı da düşünmedim.

Ancak, kurduğum güzel diyaloglar, siteden yararlanmalarım dolayısı ile yine ilan verdim.

Gelelim teşekkür kısmına, gerçekten alıcıların ve satıcıların buluştuğu ortamı sunan tüm yöneticilere gerçekten sonsuz teşekkürler. Tüfeğimin birisini bu şekilde sattım. (Daha öncede satmıştım)
Teklifte bulunan arkadaşımıza belirttiğim kötü diyaloglardan dolayı ilk başta kötü bir yaklaşımda bulundum. Tüm site nezninde ÖZÜR DİLİYORUM. Sonrasında, anlaştık ve güzel tecrübelerimi tekrarladım. Alan onlarca kez teşekkür etti, satan da aynı şekilde.

Site sayesinde dostluk kazandı, herkes işini gördü. Yeni beğlar kuruldu. Daha ne olsun!

Son olarak önerim ise lütfen daha dikkatli olalım. Hem alan ve hem de satan için.
Satan kısmında, herkes aynı ilden tüfek veya malzeme alamıyor. Sitede gördüğüm en pahalı silahların ortalaması 10-15bindir. Hiç bir insandan ah almaya değmez o para. Mal neyse o'dur. Saklamak, gizlemek terbiyezsizlik. Fiyat konusuna hiç girmeyeceğim. Tamamen sebebi ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Alan için öncelikle "ağlayanın malı gülene yar olmaz...". Evet bu böyledir, adam sıkışmış vurayım, satan için belirttiğim terbiyezliğin aynısıdır. Niyetin varsa ederini verir alırsın, yoksa da vakit çalmazsın. Dalga geçer gibi teklifte bulunmayı da bu sitede yaşadığım ve kazandığım ortama yakıştırmıyorum.

Yaşanan tüm tecrübeleri sitenin gelişimine katkıda bulunmak için yazdığım için isim paylaşmak istedim.Amacım, ben yararlanıyorsam, birileri tanımadan destek oluyor ise, işimi görüyorsa bazıları ortamı bozmasın. Ben de elimden geleni yapmaya, samimi olmaya hazırım. Sitede herkes memnun olsun.

Zaman ayırıp okuyan tüm üyelere teşekkür ediyorum.

Teşekkürler avlakforum.com!

"Polemik yaratmamak için yine kilitli yayınlıyorum, uygun görülmez ise yönetim tarafından kaldırılabilir..."

Özcan SAVRAN
1983 AYDIN
<İSTANBUL>

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Mustafa ÖZKOL, Selim ARSLANOĞLU