Öncelikle tabancadan hiç anlamam ama Amerikalıların ''kanik ti pi nine es ey'' diye öve öve bitiremedikleri tabancanın Türkiyede üretilmesi beni
grurlandırdı.Hem de klonu olduğu Glock 600 dolarken,Canik yarı fiyatına,hem de atış testlerinde Glock'u bile geçiyor,
Gerçekten çok oluyoruz artık,
Sayın Semih Bey,son üç yıl içinde Yerli Silah sanayimiz inanılmaz derecede ilerleme kat etti.Buna canı gönülden inanıyorum.Özellikle Tisaş ve Yurt savunma Canik firması diğerlerine göre bence açık ara önde.
Aslında hepsinden bir gömlek üstün olan %49 Beretta holding'in hissesi olan Stoeger var ama ben tipini ve şeklini bir türlü sevemedim.Onun haricinde yurt dışı forumlarda geri bildirimleri gayet tatminkar ve başarılı.
Özellikle Tisaş'ın tabancalarını inceledim mke de.Klon dahi olsa kullanıcılar gayet memnun.Özellikle Zig M 1911 modeli beni bile çok etkilemişti.Şu anda Colt marka 1911 model bir tabanca almak istesek 6000-7000 $ isteniyor piyasada.Ve ne atıldığı ve ne kadar atım gördüğüda maalesef meçhul.
Akabinde Tisaş'ın yeni ürettiği Zig 14 modelide silahseverlerin ilgisini çekecektir düşüncesindeyim.
Heleki Browning HP MKIII ün 4300$ olduğu güzel yurdumda...
Geçmiş yıllarda Yerli tabancalardaki en büyük sorun yay aksamlarının yeteri derecede ısıl işlem görmemesiydi ve bu sayede icra yayı gibi önem arz eden hassas yayların kısa sürede özelliğini yitirmesi idi.
Özellikle bu iki firma gerek Çelik kalitesiyle gerekse işlevliğiyle bana göre açık ara öndedir.
Temennim Türk silah sanayicileri doların tavan yaptığı ülkemizde yivli av tüfeği sektörünede el atar ve yerli üretim yivli av tüfeklerini yasal prosedürleri aştıktan sonra biz Türk Avcılarıyla buluşturur...