1979 yıllarında üzüm kuşu çoktu ve sepet dolusu vurulurdu heryer incir buralarda cikriz deriz cinsine bağ incirine benzemez 5/10 metre boylarıda her evin neredeyse önünde vardı, incir mevsimi geçmek üzereyken hava birazdaha soğurken yağmurdi düşer hurmalıklarda devam ederdi av kara boya ve çitlenbik çalı ve ağaçlıklarında sesinden geçilmezdi asıl üzüm kuşu o zaman mumdan daha beter olurdu topaçgibi sapsarı etini bozmamak için dolma tüfeğin saçmaları iyice azaltılırdı,..
sapandan sonra tek saçmaya terfi ettiğim yıllardı o yaşlar,..
o yıllarda kaportacı cahit ve ali kardeşler vardı komşumuz olan, ve 36 lık çift kırma tüfeğine mersin sanayisinde sarı pirinçten kovan yaptırmış ve onları babama gösterirken boş kovanları alıp bakmıştım ve cahit amca çocukluğumdan aklımda kaldığı kadarı ile o fişeklerden çok randıman aldığını öve öve bitiremiyordu , babamda ben dolma tüfek kullanıyorum cahit benim onu kullanacak tüfeğim yok sende kalsın dediğini dün gibi hatırlıyorum.
bilsem anı niyetine alır saklardım,..
nostalji oldu benim için bu yeni çıkan metal kovanlı fişekler.
umarım iyi sonuç elde edecek aşamalardan ve testlerden sonra piyasaya girer oto tarzına bişey diyemem doldurulur mantığıyla bakınca tek veya pozede mantık çerçevesinde görünüyor,.. hayırlısı bekleyip göreceğiz o vakit.
mersinden saygılarımla.