Gönderen Konu: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl  (Okunma sayısı 72966 defa)

0 Üye ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« Yanıtla #150 : 24 Haziran 2015, 01:33:47 »
Demekki 40 yıllık tüfeğin ederinden çok 40 yıllık tüfeğin emniyetli olup olmadığını tartışmak daha doğru olucak.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #151 : 24 Haziran 2015, 07:47:51 »
Madem yabancı tüfeklerin bag larını ortaya koymak için çaba sarf ediyoruz, yerlilerin durumlarını görmek için fazla uzağa gitmeyip bizim forma bakmak yeterli olur. Örneğin aşağıdaki konuyu belki tüm arkadaşlar görmüştür. Bunun gibi yüzlercesini bulabiliriz. bu konuları bir de usta bir tüfek tamircisinden dinlemek gerekli, yerlinin mi, yabancının mı bagları daha fazla

Emniyet konusunda beretta ya güvenilmeyip, hatsana mı güveneceğiz. :o

http://avlakforum.com/forum/huglu-av-tufekleri/huglu-2-asrin-rezaleti-nitro-103-ce-gx-anlatsam-roman-olacak-hikaye/msg1277131/#msg1277131
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #152 : 24 Haziran 2015, 08:32:08 »
İlgili konunun sorunu   ;D
   Bu konu ile ilgili yapmış olduğum tüm yayınların GX model yarı otomatik ve süperpoze av tüfeklerinin kundak ölçülerinin kendime uymaması ile alakalı olduğunu siz değerli dostlarımın bilmesini istiyorum.

Ayrıca gönderdiğim resimleri beretta tüfeklere ait...  ;D Namlular maaşallah çok sağlam. Aynı olay TÜRKİYE' de de oldu... 682 GOLD E modelinde oldu TRAP atarken, namlu şeritten ayrıldı GARANTİDE hem eskisini yaptılar hem de 0 namlu gönderdiler.
    Bir sürü testten geçiyor denilen Beretta 28-30gr fişekler ile şıvayzen şıtrayze  ???
%10 tolerans ile 1550bar :)  <a href="https://www.youtube.com/v/JE2ZRFNELus" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">https://www.youtube.com/v/JE2ZRFNELus</a>

Birde çift patlama var Yerli markalar da, Acaba kaç tane yerli marka darbeli kurma sistemi olan tüfek üretiyor da çift patlıyor ?  ^-^

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #153 : 24 Haziran 2015, 09:07:27 »
Bir sürü fotoğraf bulabiliriz ki bu konu ile alakalı, bu tüfeklerin hangi durumlarda bu hale geldiğini görmek gerekli, Sonuçta Allah yapısı değil bir malzemeden bahsediyoruz. Örneğin tek kurşunu dar namludan geçirmeye çalışır isen bu şekilde sonucunu görürsün gibi gibi... Kullanıcı hatalarını da göstermek gerekli.

Ayrıca Huğlu için anladığım kadarı ile arkadaş 3-4 kere firmaya göndermişti. Konu aleme yayılınca nasıl oldu ise çözülmüş, birde bu taraftan bakmakta fayda var ;D.

30 Gr üzerine çıkmama konusu bu tüfeklerle 34-36 gram atılmadığı anlamına mı geliyor. yoksa fazla gramajlara gerek mi görülmüyor. sonuçta CİP basınç testlerini arkadaşlar konunun içinde paylaştılar.  Yerlilerimizi de TSE kontrol ediyor du galiba  ;)

Çift patlama yerlide yok mu üzümlünün meşhur poze tüfeklerine bakarsanız görebilirsiniz.

Ayrıca yerlileri 40 yıl sonra bir görelim. Şahsi fikrim halen aynı 40 yılda olsa sonuç itibari ile beratta S serisi tüfek kalitesinde tüfek yerlide yok.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #154 : 24 Haziran 2015, 09:13:11 »
Şerit in namludan ayrılması çok ta önemli değil.Bu tarz olaylar her yerli tüfeğin başına sık sık gelir.Ölçü kabul edemiyorum malesef.Birde bu namlular nasıl bu hala gelmiş ne atılmış ona bakmak lazım.Ben hiç şahit olmadım 28 30 gr fişekle  tüfeğin şeridinin  kalktığına.Bir kaç örnekte ben yazayım.ilk fişekte çift patlayan KRAL.Sol vurmaya devam eden NİTRO.İlk 25 fişekte kurma kolu fırlayan 401.Çoğunda çift patlatma özelliği.Paslanma sorunu çözülemeyen AKKAR.Kaplama sorunu olan AKDAŞ.Sıfır alınıp fişekleri patlatmadığı 2 kez fabrikaya giden STOEGER M 2000.ATA ve ARMSAN da dahil yığınla şikayet var forumda.Cüneyt kardeşim darbeli kurma sisteminden bahsetmiş.Yapsınlar kardeşim yapmayın diyen mi var onlara.Bence darbeli kurmadan önce otomatik emniyet çalışsınlar.Adamlar 50 senr önce yapmış bizde hala tık yok.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #155 : 24 Haziran 2015, 09:23:25 »
Şerit in namludan ayrılması çok ta önemli değil.Bu tarz olaylar her yerli tüfeğin başına sık sık gelir.Ölçü kabul edemiyorum malesef.Birde bu namlular nasıl bu hala gelmiş ne atılmış ona bakmak lazım.Ben hiç şahit olmadım 28 30 gr fişekle  tüfeğin şeridinin  kalktığına.Bir kaç örnekte ben yazayım.ilk fişekte çift patlayan KRAL.Sol vurmaya devam eden NİTRO.İlk 25 fişekte kurma kolu fırlayan 401.Çoğunda çift patlatma özelliği.Paslanma sorunu çözülemeyen AKKAR.Kaplama sorunu olan AKDAŞ.Sıfır alınıp fişekleri patlatmadığı 2 kez fabrikaya giden STOEGER M 2000.ATA ve ARMSAN da dahil yığınla şikayet var forumda.Cüneyt kardeşim darbeli kurma sisteminden bahsetmiş.Yapsınlar kardeşim yapmayın diyen mi var onlara.Bence darbeli kurmadan önce otomatik emniyet çalışsınlar.Adamlar 50 senr önce yapmış bizde hala tık yok.....

+1
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #156 : 24 Haziran 2015, 09:52:29 »
İlgili konunun sorunu   ;D
 Ayrıca gönderdiğim resimleri beretta tüfeklere ait...  ;D Namlular maaşallah çok sağlam. Aynı olay TÜRKİYE' de de oldu... 682 GOLD E modelinde oldu TRAP atarken, namlu şeritten ayrıldı GARANTİDE hem eskisini yaptılar hem de 0 namlu gönderdiler.
    Bir sürü testten geçiyor denilen Beretta 28-30gr fişekler ile şıvayzen şıtrayze  ???

Birde çift patlama var Yerli markalar da, Acaba kaç tane yerli marka darbeli kurma sistemi olan tüfek üretiyor da çift patlıyor ?  ^-^

Bak ne güzel söylemişsin, garantide hem tamirat yapıldığını hem de 0 namlu gönderildiğindi. Geçen gene burada bir konuda vardı, yerli markalarımızdan birinde namlu bombe yapmış. Arkadaş tüfeği fabrikaya yollamış. Fabrika ne yapmaları gerektiğini patrona danışacakmış  ;D Yani patronun insafına kalmış...
Bir kere bizim ülkemizde kurumsallaşma ve kalite standartları bu düzeyde olduktan sonra, imkanım olduğu ölçüde dayanıklı tüketim mallarında YERLİ MALINDAN uzak dururum.
Kendi şahsi kanaatimdir.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #157 : 24 Haziran 2015, 10:49:04 »
Şerit in namludan ayrılması çok ta önemli değil.
     Beretta sağlam deniliyordu çıkardık örnekleri resimlerle, daha bunlar gibi bir sürü beretta bulurum... Neyle atılmış nasıl bu hale gelmiş gibi bahanelere gerek yok...  Magnum ile yarılacak namlu değil bunlar. Manda da yuva yapamacağına göre  ;D demek ki her markada hata kusur oluyor. Ama ben bir yerli markada bu kadar tehlikeli problemler görmedim. Fişek kıstırır, grupmanı biraz dağınık olur şok değişikliği ile düzelir, Sağa sola atar fabrikaya gider gelir. AMA İNSAN CANINI TEKLİKEYE SOKACAK bir hata görmedim ben TÜRK üretimlerinde.
     Şeritin namludan ayrılması nasıl önemli değil Suat abi ? O şerit dönüp adamın kafasına gözüne bile girebilir..

Cihangir hocam yerli firmaların varsa böyle fotoğrafları paylaşın görelim bizde. Koskoca beretta üzümlü tüfeklerinle mi kıyaslanır oldu  ;D

Ersin hocam,
    1. Adamlar patron beklediler evet. Ne kadar güzel ve açık söylemişler "PATRONU bekliyoruz" diye. "Şu an incelemede size dönüş sağlayacağız" deselerdi daha iyi olurdu dimi ? Sonuç itibari ile 10 günde çözüme gitmiş. Ücretsiz değişim için patronlarını beklemeleri bir sorun mu ya da ayıp mı firma için. Sonuç olarak 10-15günlük bir süreçte kullanıcıyı mağdur etmemişler.
    2. Yurtdışına garantiye tüfek gönderenlere bir bakın ne eziyet çekmişler.  Yeni namlu gönderip jest yapsa ne olur. Eski güven olmuyor bir kere problem yaşayınca..

Neyse bende pes ettim. Rafaello' yu 4000'e satıp bir s56 ' da ben alayım 4000'e...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #158 : 24 Haziran 2015, 11:27:08 »
Neyse bende pes ettim. Rafaello' yu 4000'e satıp bir s56 ' da ben alayım 4000'e...

Peki sen niye RAFAELLO kullanıyorsun.Onun yerine neden sıfır bir yerli tercih etmedin.Bu bir çelişki değilmi...... Ayrıca yerinden ayrılan bir şeridin hiç kimsenin kafasını gözünü sakatladığını ne duydum ne gördüm.Böyle firma kaynaklı hatalar olabilir.

Her markada olduğu gibi.Önemli olan size gerekli değeri hassasiyeti müşteri memnuniyetini yansıtabilmeleri.Yabancı markalar  yerli firmalara göre çok daha titiz bu konuda.Onlara  da malesef birinci elden ulaşmak zor.

Bir ürün üretirsiniz bir kalemi eksik yada hatalı üretim yapabilirsiniz bundan kaynaklı arızayı anlarım.Siz bir tüfeğin yapabilecei bütün arızaları yazmışsınız.Bu normal mi ? Sıfır aldığınız RAFAELLO bu arızaları yapsa bu kadar iyi niyetli düşünebilirmiydiniz ?
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 11:39:52 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #159 : 24 Haziran 2015, 11:45:30 »
  Saut abi ben RAFAELLO' yu sadece domuz avında kullanıyorum. Tavşan avında da dededen kalma çifte kullanıyorum. Diğer avlarımda hep yerli, bıldırcın, ördek, tahtalı, üveyik hep KRAL ESCORD, SARSILMAZ. RAFAELLO' yu da daha önceki yazılarımdan gözüne çarptıysa VALLAHİ milletin çenesinden bıktığım için aldım. Sende ne tüfek var deyip aldıkları cevaba müteakip tüfeklere hep bir çamur bulmaya çalışanlara inat aldım bu tüfeği. Vallahi ihtiyacım da yok.
   Ama yalan yok, Kahvede bile dalga geçiyorlar. Daha 32gr üstü fişek atmadım. "Nasıl adamsın sen tüh sanane korkuyorsun at 50 gram çekirdek gibi yer o tüfek" diyenler çok. Ama korkuyorum, ya tüfeğe bir şey olursa? Yani ithal tüfek iyi bakılıyor abi yıpratılmıyor. Bu yüzden 10 senede geçse 20 senede geçse temiz kalıyor. Fakat sağlamlık konusunda güvenim hiçbir zaman olmaz eski tüfeğe.
   Zaten daha öncede dedim. İthal bir tüfeğe 3000-7000 verilir ama 40yıllık tüfeğe fazla diye... 

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #160 : 24 Haziran 2015, 12:04:47 »
Piyasadaki bir çok fişek le gönül rahatlığıyla kullanılabilecek tüfekler bunlar.Bu kadar endişe yada karamsar bakmamak lazım.
900 bar civarı basınca hatta daha üzeri basınçlara dayanırlar.Bu gün süper magnum fişekler bile 900 nar basınç üretemiyor.Kaldıki 89mm fişeği 70mm fişek yatağına sokamayacağınız için sorun olmaz.Yoksa tercih edilir yada edilmez bu fiyatı yapar yada yapmaz tartışılır....

BİGA/1979

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #161 : 24 Haziran 2015, 12:05:19 »
    Suat abi bunların hepsi bir tüfekte olmuyor. Her tüfekte olabilecek hataların hepsini birden yazdım. KARS' da soğukta çalışmayan berettanın yanında kütür kütür fişek yakan hatsan şimdi Beretta' dan daha iyi bir tüfek mi?? Her markanın muhakkak gördüğümüz ya da görmediğimiz problemleri oluyor. Biz TÜRKİYE' de yerli markalarla daha fazla haşır neşir olduğumuz için bu markaların hatalarını daha çok görüyoruz. Aynı oranda ithal tüfek kullanılsın bu arıza oranlarıyla aynı oranda arızaları çıkar. Bir sürü arıza yapan İTHAL Tüfek var ama kimse dallandırıp budaklandırmıyor.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #162 : 24 Haziran 2015, 12:33:51 »
Cüneyt bey hemen netten yüce google dan rastgele bir fotoğraf koydum Huğludan arıza yapmış, Şimdi ne yapmamız gerekir, hemde ikinci kez kırılmış aynı yerden.

Bu tartışmalar bitmez, kalite aynıdır dünyanın neresine giderseniz beretta S56 yı herkes tanır. Aynı sizin Benelli gibi.

Bu arada bende bir benelli aşığıyım, özellikle SBE 2 sini çok istiyorum almayı umarım bir gün nasip olur. Profil fotunuza kadar benelli koymuşsunuz, Kral,Sarsılmazlarınız profil fotosuna konacak onuru haketmiyorlar mı?

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #163 : 24 Haziran 2015, 13:25:12 »
    Cihangir hocam yeter ki horoz kırsın bunlar basit şeyler. Cana mala zarar vermez. ALLAH korusun namlu yarılırken parmağını koparsa.... Hep yerli firmalar için diyorlar bunu ama birazda Avrupa silahlara bakmak lazım. Zaten konu ithal yerli olayına döndü gibi..
    Logo ile firma onurun ne alakası var ki? Bugün bunu koyarım yarın Beretta koyarım. Facebook kapak fotosuna Beretta şapka koydum 1 ay sonra Benelli yaptım bu onurla alakalı bir şey değil ki.  Ama şöyle duymak istersen, bir benelli ile o firmaları kimse aynı keseye koymaz. Adı üstünde BENELLİ. Tutupta yeni çıkan bir BERETTA ile da aynı keseye koymaz. Ama 30, 40 yıllık bir tüfeği bu markalardan biri ile mukayese etmekte olmaz..
    Ben o resimleri Beretta çok sağlam diyenler için koydum. Hangi firmada o kadar çok problem duydun şimdiye kadar? Kaç tane firmanın namlusu yarılmış bir örnek?
    Burada yanlış anlaşılmak istemem. Bazen söylediğimiz sözler birbirimizin çıkarlarına ters düştüğü için tartışmalar yaşıyoruz. Ben bu tüfeğin fiyatının çok yüksek bulmamın sebebi Bazı Simsarların fırsatçılık yaparak tüfek fiyatını şişirmesidir. Ben alana asla "enayi" demem, diyemem zaten haddim değil... Yazık adam merak etmiş, iştahı var heveslenmiş almak istiyor. Fiyatı uçuruyorlar.  Sen şimdi 3000' e almışsın nasıl 2000-2500'e satasın. Var mı öyle bir dünya? Yani fiyat tüfeğin kalitesinden değil SİMSAR'lardan dolayı bu fiyatı bulmuştur.

Cihangir hocam yanlış anlama sözlerimi bak bir örnek vereceğim;
   Şimdi birisi benden RAFAELLO' yu almak istiyor. Bir SKB almış 1400liraya çift namlu SKB 3000 galiba. Kafa kafaya takas olur mu diyor  ;D Bende "fiyat 5000" dedim. Bana "senin tüfeğin 3500" dedi. Hesap yaptık. Onun tüfekle benim tüfek kafa kafaya geldi  :o   ;D   Şimdi benim tüfek internette taban fiyat 5000 olmasına rağmen internet fiyatı olduğu için çok olduğu asla satılmayacağı söylendi. SKB tüfeğin çift namlu fiyatı 3000lira çıkarıldı. Neye göre 3000 deyince aç interneti bak fiyatı ne dediler.  Yani benim tüfeğimi alırken almak istediği fiyata göre hesap yaparken kendi 1400' e aldığı tüfeğini çılgın fiyatlara satmaya çalışıyor. SİMSAR' lıkta burada başlıyor. EEEE şimdi aynı durum s55 s66 simsonlar da var. Adam tüfek satıyor birisi çıkıp demese "Bu tüfek boyalı" diye satacak tüfeği orjinal diye  >:D Bunun ne seninle ne de senin gibi olan arkadaşlarla alakası var. Bu fiyata kızan ve bu fiyatı çok bulan insanlar işte bunlara kızıyorlar. 3000Liraya yeni teknoloji zımba gibi silahlar var. Yahu SX3 'ler 3500-3800dü 1 2 sene önce.   
    Olaya bu yönden bakmıyoruz ve sırf bu yüzden forum içi kendi aramıza soğukluklar ve tatsız muhabbetler sokuyoruz. 3
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 13:27:55 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #164 : 24 Haziran 2015, 14:07:32 »
Cüneyt bey işte işin özü de o ben 3000 lira vermedim tüfeğe, fiyatını söylemek istemedim yazamadım, sadece diyelim ki 3000 verdim diye devam ettim yazıya, Fakat 3000 vermiş olsa idim de gene aynı şeyin arkasında dururdum, dediğinde kesinlikle haklısın. fiyatları simsarlar istedikleri gibi şişiriyorlar, artık piyasa araba için sahibinden.com, tüfek için gene sitelerden oluşuyor.

Arıza her tüfekte olur. bu o tüfeği dediğin gibi kötü yapmaz, dünyada yaygın olan bir tüfeği google dan aratırsan daha fazla resim ve bag bulursun ama bu bence tüfeğin kalitesini değiştirmez.

evet ufak bir gerginlik yaşadık bu konu sayesinde, fanatik hale gelmişiz vallahi ;D herkes için söylüyorum, 7.sayfayı aştı yorumlar, bayağı fanatik varmış.

Ama ben gene aynı fikirdeyim para konusu alıcının bileceği iş, satıcı 5000 der alıcıda değer bulursa kimseye laf demek düşmez, eder mi etmez mi? kararı kullanan verecek.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2015, 14:08:46 Gönderen: Cihangir GÜNEL »
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #165 : 25 Haziran 2015, 09:45:58 »
Selamun Aleyküm yazmazsam olmayacak! Özellikle  Cüneyt Esmer beye yazıyorum: Etrafımda yani YELKİ köyünde (mah.) Yerli av tüfeklerimizi kullanıp ta (marka belirtmek istemiyorum.!) yüzünden yaralanan, bir veya daha fazla parmağını kaybeden, elini kolundan kaybeden, gözünü kaybeden, kafası yarılan ve Allah Rahmet eylesin ölen insanlar var.!
BİZ MEYDANA GELEN BU KÖTÜ KAZALARDA TÜFEKLERİN NAMLUSU TIKALIYMIŞ DERİZ..
not = Bu dostlarımızın Fotoğraf ve isimlerini belirtmek istemiyorum.!

1:Hangi Devlete ait KAPSÜL, BARUT yada fişek kullanıyorsunuz.? Köpeğiniz ne cins?
Arabanız varmı varsa ne marka cep telefonunuz varmı?................................................dahasıda çok varr, istemediğiniz kadar.
şu an kullandığımız bilgisayara ve proğramlarına kadar kullanılan herşey HANGİ DEVLETİN MALI.??

neyin peşindeyiz.?
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 10:22:59 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #166 : 25 Haziran 2015, 09:53:47 »
Arjantin Üveyik Avlarında çok kullanılan  bir tüfek var.  Kullanılan tüfek  Beretta’nın Urika AL391 tipi tüfeği. Adamların söylediği şu: “yıllardan beri ve bu tüfekten çok memnunuz.” Bu tüfek 3 yaşında bir tüfek ve yaklaşık 65 Bin fişek atmış. GÜNDE bazen 1700 fişek atıyorlar, bana mısın demiyor.!!

Arjantin Üveyik Avlarında kullanılan fişek için Arjantin’li avlak sahibi Fiocchi’nin birkaç dolar daha pahalı olduğu için onları kullanmadığını ve  Arjantin yapımı  fişekleri kullandığını söylüyor.

2=
A new FULL episode of Benelli On Assignment has been added to our Official YouTube Channel. In this episode, host Joe Coogan heads to Argentina with six outdoor writers to torture-test Benelli's Vinci! They shot almost 90,000 rounds in just 3 days!
Bizim resmi YouTube kanala Benelli tarihinde atama yeni bir tam bölüm eklenmiştir. Bu bölümde, Joe Coogan kafaları Argentina işkence-Benelli'nın Vinci testi için altı açık yazarlar ile ev sahibi! Onlar sadece 3 gün içinde yaklaşık 90.000 mermi atış!

https://www.youtube.com/watch?list=PLE9E85FD162D5BDB9&v=njYSTVSEVck&feature=player_embedded#!

reklam budur tanıtım da budur. Bizim firmalarımızdan da böyle şeyler bekliyoruz.
Vinciye gelince gerçekten harika bir silah. İlgilenen arkadaşlara faydalı olabilir. videonun sonunda belirttiği gibi 4 gün 89.000 fişek sıfır hata.!!!
Atıcılık TRAPveSKEET Konusuna girmeyeceğim.!

bmp resim yükle

Benden bu kadar kalınız sağlıcakla herkese kazasız belasız avlar dilerim.! Saygılarımı sunar Selamlarımı yollarım.:))
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 11:04:46 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #167 : 25 Haziran 2015, 14:37:21 »
   Metin abi, Vinci ile ilgili yazınızla neyi ima ettiniz ben anlayamadım? Konunun da vinci ile ne alakası varsa ? Amacınız sağlamlık konusunda ispat ve örnek göstermekse yeni nesil bir ithal tüfekle yerli bir firmanın kıyaslanamayacağını defalarca yazdım. Daha önce attığım resimlere istinaden yazdıysanız her markada hata / kaza olacağını belirtmek istemiştim onu da zaten belirttim.
   İnsanların kullandığı telefon da araba da bilgisayarda kullandığı oem ya da software 'de tercih meselesidir!! Siz Windows kullanırsınız ben MAC os kullanırım bir başkası TÜRK yazılım PARDUS seçer diğeri Ubuntu veya diğer sistemlerden bir tanesini.  Siz iphone kullanırsınız ben Samsung kullanırım. Kimi imkanlar dahilinde yerli kullanır, kimi yerli üretimi olmadığı için ithal kullanır. Bu her ürün geçerlidir. Hangi marka olursa olsun her firmanın ürünlerinde kusur çıkar. Ama 40 yıllık bir ürünle bugün teknolojisini aynı keseye koyarsanız kusura bakmayın “hop bakalım o kadar uzun boylu değil” diyen birileri muhakkak çıkar. Ha Windows 3.1 ile Pardus kıyaslamışsınız Ha 1970 model bir bmw ile 2002 model bir Doğan SLX değişen hiçbir fark. 
    Yok ben marka hastasıyım Ayakkabı yerine terlik üretse ayakkabı diye giyerim deniliyorsa o zaman şu güne kadar yabancı tüfekler ile ilgili yazdıklarımdan dolayı herkesten özür dilerim.
   Bu yaralanma olaylarına ıspatı dahi olsa pek inanan insan değilim. Daha önce forumda da başka yerlerde de ucuz tüfek kullananların hali diye yurtdışında kaza geçirmiş eli parmağı kopmuş insanların fotoğrafları yayınlandı. Pahalı tüfek satma projesi dediğimizde kimse aldırış bile etmedi sonrada bazı abiler bazı örneklerle gerçekleri piyasa sununca o fotoğrafları yayınlanlar “biz öyle duyduk bize öyle geldi” bahanelerinin arkalarına sığındılar.
   Beretta Sağlam deniliyordu bende örneklerini sundum. Eğer TÜRKİYE’ de buna benzer örnekler varsa mutlaka paylaşılmalı. Neyin ne olduğu hangi firmanın ne kadar güvenli olduğu öğrenilmeli.
   TECRÜBE ÖĞRETMENLERİN EN İYİSİDİR. Diye yazmışsın imzana Metin abi. Ben bir tecrübemi seninle ve diğer arkadaşlarla paylaşmak isterim.
    Trakya köylerinden birinde Adamın birisi transit ile geldi bagajı açtı 1 bagaj tüfek , hepsi 5+1 8+1 otomatik 200-300 liradan bir sürü tüfek satıp bastı gitti. Ne ruhsat ne fatura…  Bu Türkiye’ nin her yerinde var. Ne olduğu belirsiz bu tüfekleri alanlar kaçak avcılık yapıp bir günde teyple 50-100 tane bıldırcın vuruyor, gidip balkanda karaca vuruyor. Gece tavşan avı yapıyor teyple ördek avı yapıyor. Ruhsat yok ya olurda yakında avlanırsan gündüz vakti üstüne doğru saçma sıkıyor. Sonra da ALLAH BELASINI VERİYOR Tüfek paralanıyor.  Kaşı gözü yarılıyor eli parmağı kopuyor. Sonra yerli malı….
  Bugün ucuz merdiven altı tüfek yarın YERLİ TÜFEK denilecek bu paralanan tüfeklere. Uyanık olup uyandırmak lazım bazen bazı yerlerde…
   Bunlar oldukça dediğin gibi ne yapsan boş.
Saygılar, sevgiler…
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #168 : 06 Temmuz 2015, 15:59:42 »
yaw bu yakıcılık işine çok takılıyorsunuz.
her attığımız paket gibi düşüyor diğeri düşmüyor gibi konuşmalar. bence grupman vardır delicilik vardır.
delicilikte iç çaplar aynı ise pozede çiftede pompalıda 3 aşşa 5 yukarı aynıdır. otomatikte
gaz kaçağı olayından daha azdır ancak bunun kısa mesafede pek hissedileceğini düşünmüyorum.
yinede otomatiği ayrı tutuyorum.

burada en önemli etken ise fişek tabiki...

isterseniz şöyle bir deneme yapalım. en kaliteli ithal poze ile
en kalitesiz yerli pozeyi aynı fişekle aynı grupmanda eşleştirelim. yani birinin 3 şoku diğerinin 2 yada 4 üne denk
gelebilir. ama az farklarla aynı grupmanı verecek şekilde denk getirdiğimizde karşımıza
kuş pazarından aldığımız 2 adet canlı kekliği aynı mesafeye koyalım (ayağından bağlarsanız pek harekette edemez) ve birine
en kaliteli ithal poze ile diğerine en kalitesiz yerli poze ile atalım bakalım
paket olan hangisi canlı kalan hangisi. ben diyim aynı kişi kendine uyan kundakla ikisinede atsın 2 side paket olacak.
benim bunu denemeye içim el vermez. yakıcılık diye birşey var diyenler deneyebilirler.

tüfeğin kundağı avcıya uymuyor (en önemli etkenlerden biri), şok seçmeyi, fişek seçmeyi bilmiyor
işin suçlusu tüfek oluyor. adam koca yeşilbaşa 20 metreden atıyor diyorki tüfek hep kanat kırıyor.
eeee kardeşim anlamıyormusun 250 tane saçmanın 1 tanesini ördeğin kanadına denk getiriyorsun
geri kalan 249 saçma namlu içindemi kalıyor. 20 metreden 5-6 no saçmatı kurda atsanız kurt ölür
bırakın 500 gram ördeği. o yüzden bence önemli olan

1. kundak uyumu doğru yere doğru şekilde atış (swing-önleme-iyi ortalama)
2. fişek seçimi
3. tüfeğine ve av mesafene göre şok seçimi

buradaki en zor olan kısım 1. kısımdır. yeri gelir bir ömür uğraşılır başarılı olunamaz.
geri kalan kısım denemelerle aşılacak kısımdır.
3 üde doğru şekilde yapılırsa sonuç zaten bellidir.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN, Tevfik GÜN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #169 : 06 Temmuz 2015, 17:23:26 »
Madem yabancı tüfeklerin bag larını ortaya koymak için çaba sarf ediyoruz, yerlilerin durumlarını görmek için fazla uzağa gitmeyip bizim forma bakmak yeterli olur. Örneğin aşağıdaki konuyu belki tüm arkadaşlar görmüştür. Bunun gibi yüzlercesini bulabiliriz. bu konuları bir de usta bir tüfek tamircisinden dinlemek gerekli, yerlinin mi, yabancının mı bagları daha fazla

Emniyet konusunda beretta ya güvenilmeyip, hatsana mı güveneceğiz. :o

http://avlakforum.com/forum/huglu-av-tufekleri/huglu-2-asrin-rezaleti-nitro-103-ce-gx-anlatsam-roman-olacak-hikaye/msg1277131/#msg1277131
HATSAN BERETTA,dan sağlamdır CİHANGİR BEY
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #170 : 06 Temmuz 2015, 18:03:21 »
👍 Özellikle yeni modellerinden bencede daha sağlam...
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #171 : 06 Temmuz 2015, 18:03:22 »

Hakan Abi Beretta hatsanı döver     ;D
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2015, 18:05:49 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #172 : 06 Temmuz 2015, 19:04:37 »
ben her zaman otomatiği bir kenara bırakıyorum.
otomatik tüfekte ithallerin performansı çok daha iyi

iş huğlunun otomatik performansına gelince rezalet olabilir ama
ama ben tüfeğim diyen çoğu tüfek (poze) yerli yabancı farketmez
huğlu 104a nın eline su dökemez...

otomatikte yerli birkaç firmanın bazı modellerinin dışına çıkmayacaksın.

poze - çifte - tek kırma- pompalı gibi tüfeklerde bence ithale gerek yok.

he ithal alan daha sıfıra sıfır daha az sorunlu daha kromu yapısı pürüzsüz tüfek almış olur.
tek fark bu. bu farkta insanın cebine göre 2 ila 10 tüfek parası eder yada etmez
keyfi bir durumdur.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #173 : 06 Temmuz 2015, 23:20:56 »
ben her zaman otomatiği bir kenara bırakıyorum.
otomatik tüfekte ithallerin performansı çok daha iyi

iş huğlunun otomatik performansına gelince rezalet olabilir ama
ama ben tüfeğim diyen çoğu tüfek (poze) yerli yabancı farketmez
huğlu 104a nın eline su dökemez...

otomatikte yerli birkaç firmanın bazı modellerinin dışına çıkmayacaksın.

poze - çifte - tek kırma- pompalı gibi tüfeklerde bence ithale gerek yok.

he ithal alan daha sıfıra sıfır daha az sorunlu daha kromu yapısı pürüzsüz tüfek almış olur.
tek fark bu. bu farkta insanın cebine göre 2 ila 10 tüfek parası eder yada etmez
keyfi bir durumdur.

Ben geçen yıl 401 kinetik bir yarı oto aldım.Forumda grupmanlarını bol bol yayınadım.Av performansına gelince klasik bir huğlu çifte gibi gayet başarılı.Bu tüfeği benden başka alıpta mennun olan da belkide çok az.Ne üveyikler vurdum trakya da.Tüfeğin markası değil vurulan av keyif yaptırır avcıya.Siz av vuramıyorsanız dünyanın en iyi tüfeği olsa keyif vermez insana.Bence her avcı tüfeğini tanıyabilmek için foruma konu açacağına biraz deneme yapmalı ve sonuçlarından bişeyler gözleyebilmeli.....

BİGA/1979

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #174 : 07 Temmuz 2015, 01:08:13 »
Ben geçen yıl 401 kinetik bir yarı oto aldım.Forumda grupmanlarını bol bol yayınadım.Av performansına gelince klasik bir huğlu çifte gibi gayet başarılı.Bu tüfeği benden başka alıpta mennun olan da belkide çok az.Ne üveyikler vurdum trakya da.Tüfeğin markası değil vurulan av keyif yaptırır avcıya.Siz av vuramıyorsanız dünyanın en iyi tüfeği olsa keyif vermez insana.Bence her avcı tüfeğini tanıyabilmek için foruma konu açacağına biraz deneme yapmalı ve sonuçlarından bişeyler gözleyebilmeli.....

+1

Kesinlikle katılıyorum. Test etmek herzaman faydalıdır. Tavsiyede önce sorunun kaynağını bulmak önemli.Yoksa nafile...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir