Gönderen Konu: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl  (Okunma sayısı 72965 defa)

0 Üye ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer KARA

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« Yanıtla #50 : 04 Haziran 2015, 16:53:33 »
yerli tüfeklerin hepsini atış poligonlarında görüyoruz bir noktaya kadar daha ilerisi yok daha ilerisi için veriyorsunuz parayı alıyorsunuz avrupayı DEMEK İSTEDİĞİM DELİ GİBİ FİŞEK ATACAĞINIZ BİR AVA GİTTİĞİNİZDE yerli elinizde kalacaktır parçalarını sağdan soldan toplarsınız tecrübe ile sabittir aynı yerli olupta sarsılmaz,ata,aküs vb olan ve daha düşük modeller kıral zafer çatüş falan fişman gibi avrupa ile yerli kıyaslanamaz
üç beş fişek atma ile yerli - avrupa arasındaki fark kıyaslanamaz aynı şartlarda kullanılmış bir yerli ile avrupa arasındaki farkı 30 sene sonra yanyana koyup görüyoruz yerlimizin halini
Zafer KARA 1980 Menderes İZMİR
BERETTA A400 XPLOR ACTION PRED GUN POD KICK OFF
SARSILMAZ SÜPER VURUCU POZE
HUĞLU 101 BE TRAP TÜFEĞI

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 04 Haziran 2015, 17:12:30 »
Sonay bey gene aynı konuya geliyoruz eskinin kaliteli oluşu mantıksız diyorsunuz, yani beretta S serisi tüfeklere kalitesiz diyorsunuz bende diyorum ki değişik tüfeklerle sadece bu tüfekte yaşadığınız bir tecrübe var ise paylaşırsanız hepimiz sayenizde öğrenmiş oluruz. Ayrıca kazı buldukta vurması kaldı :)

Cihangir Bey, ben beretta s serisi kalitesiz demiyorum yenileri daha kalitelidir diyorum, çoğu yerli yeni tüfekten de kalitelidir orası kesin. Yıllardır kullanan bir avcı abim var beraber çok avlandık, ben 2 defa çaktığına şahit oldum örnek teşkil edecekse bakımsızlık veya fişekten olabilir,  berettada çakan fişekle rus çifte tavşan vurdu aynı gün ama :) Kendisi de karda ava çıkarken kuzeninin ij 54 baikalını aldığına göre bir tecrübesi vardır herhalde diye düşünüyorum.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #52 : 04 Haziran 2015, 17:36:26 »
Yeni tüfekler kaliteli değil.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #53 : 04 Haziran 2015, 17:36:55 »
Yorum kişisel tercih yaşanması gerekli. Sözüm ne berettaya nede yerli ye  torun kral da av yapar beretta browning  de sorun burda değil  parasal kaynaktatta olmasın sorun. Sorunu sistemde bakmak gerekli 2003 yılında bir av kazası bir metre arkamda  arkadaşım şu meşru keklik figürlü meşhur ülkemizde üzümlü  kooperatif  çifte ördekler tüfek attık pamuk ekili arazide doldurduk tekrar araziyi çıktık pamuk a takıldı arkadaşımın tüfeği düşürdü  yere ve tüfek patladı ve yak bileği üst kısmından kendini vurdu düşme ile patladı tüfek iki parmak kadar et tutuyordu bacağının koymaması için ve ovada her yer çamur ulaşım zor çizmeyi kesecek  çıkarttık 2yil yattı 14 ameliyat ve ilk hastane kesmeyi önerdi babası kabul etmedi tip fakültesi sevk iki yıl ve onca acı ile 140liraya mal oldu o paraya 10 beretta alınır sadece almak değil olay sistem sağlamlık. NE ZAMAN KALITE STANDART  SISTEM GELIRSE ONU KULLANIRIM. sarsılmaz 4 yılda mandal yarıya geliyor beretta 30yilda yarıya yaklaşıyor normal kullanıcılar gördüm
Bildiğim kadarıyla S55-56-57 ler tam çakmaklı modeller değiller. Öyleyse bahsettiğiniz av kazası kilit mekanizmasından değilde horozun darbeye bağlı düşmesi vada tetiğin hassas olması diye tabir edilen durumlarla alakası var.Yani bu kaza tüm yerli yabancı tam çakmaklı olmayan tüfeklerde olabilirdi diye düşünüyorum. Gerçi kaza geçiren arkadaşınızada sizede çok büyük geçmiş olsun Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın.Tabi bende yerli firmalarımızın yeterince kurumsal kimlik taşımadığını hatta pek çoğunun belkide Avrupa CE standartlarını yerine getirecek donanımda olmadığını düşümekle beraber  Japonyaya Amerikaya Almanyaya Rusyaya silah satabilen firmalarımız olduğunuda biliyorum.Yani Beretta kullanan arkadaşımız Akkar ın başına iç açacağını düşünse vitrine koymak için bile almaz sanırım. Bu durumda bana belki Mercedese karşı bir Audi üretemiyoruz ama  Mondeo yada Laguna üretebiliyoruzu çağrıştırıyor. O zaman 30 yaşında Mercedes mi sıfır Mondeo mu tartışmasına dönüyor iş. Oda zevk meselesi tartışmamak lazım.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 04 Haziran 2015, 17:40:38 »
yerli tüfeklerin hepsini atış poligonlarında görüyoruz bir noktaya kadar daha ilerisi yok daha ilerisi için veriyorsunuz parayı alıyorsunuz avrupayı DEMEK İSTEDİĞİM DELİ GİBİ FİŞEK ATACAĞINIZ BİR AVA GİTTİĞİNİZDE yerli elinizde kalacaktır parçalarını sağdan soldan toplarsınız tecrübe ile sabittir aynı yerli olupta sarsılmaz,ata,aküs vb olan ve daha düşük modeller kıral zafer çatüş falan fişman gibi avrupa ile yerli kıyaslanamaz
üç beş fişek atma ile yerli - avrupa arasındaki fark kıyaslanamaz aynı şartlarda kullanılmış bir yerli ile avrupa arasındaki farkı 30 sene sonra yanyana koyup görüyoruz yerlimizin halini
Zafer bey ben Armsan ın 3 tüfeğini Armsan çalışanları teste getirdiler şahit oldum biri bayağı eski görünüyordu. Demekki servisten çıkan silahlardı hepside otomatik .Tüfek başına 750 atış yapmaya gelmişler sağnak bastırınca 250 şer fişekte bıraktılar. Ben dağılan parçalananan bir taraflarını görmedim. Belkide servisten yeni çıktıkları için olabilir.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 04 Haziran 2015, 17:43:45 »

Bu tüfek 66 model, hiç bir noktasında karıncalanma yok... (namlu içi, dışı, kubuz)
İlk tüfeğim bir yerli idi, YILDIZ SPZ M. Tüfeğe gözüm gibi bakmama rağmen namlu nacağında paslanmalar oldu, namlu arası bant ve üst bandın namlu ile birleşim yerlerinde paslanmalar oldu. Tüfeği fabrikaya çift patlatma sorunundan dolayı gönderdim.
İkinci tüfeğim Huğlu çifte 2008-2009 üretimi falan, aynı paslanma sıkıntısı onda da oldu.
Şimdi siz olsanız ne yaparsınız?
Ayrıca Beretta'yı MARKA yapan bizler değiliz, 500 yıllık bir firmadan bahsediyoruz.
Tüfeğiniz gerçekten güzelmiş Ersin bey.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #56 : 04 Haziran 2015, 17:50:58 »
yerli tüfek şöyle böyle deniyorda ben de 33 yıllık avcıyım elimden ondan fazla tüfek geçti
7,8 yıldır bir çok avcının adını dahi duymadığı lazer diye yerli bir tüfek de karar kıldım niyemi
bir kere hafif, çok para vermedim, üveyik avında peşpeşe dünya fişek yakıyorum banamısın
demiyor,iki sefer ördekte göle düşürdüm birinde iki gün birinde dört gün sonra buldum sildim temizledim devam
senede sadece sezona girerken temizlerim devam,daha bir parçası maşallah diyeyim değişmedi
ne yapayım avrupa tüfeği ,tüfek şans işidir derdi ustam Şükrü Özlü Allah rahmet eylesin
bence herkes elindekinin kıymetini bilmeli.
1963 Maltepe-İstanbul

The following users thanked this post: Gürsel KARABAY

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #57 : 04 Haziran 2015, 18:15:55 »
konu olarak yerli ithal savaşı vermiyoruz zaten elinde ithal tüfek olanada bişey ispat etmek imkansız bunun örnekleri sayısızdır 30 yılldır huglu üzümlü sarsılmaz yada markasnı bile duymadığımız tüfekler ile avlanan binlerce avcı var bu demek oluyorki bu asıldır avda marka kalitesinin hiç bir önemi yok marka sadece uzun ömür ve kalite ve sağlamlık bu yolla çıkacak olursak haklısınız
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

• *
« Yanıtla #58 : 04 Haziran 2015, 18:17:10 »
kayan yazıda iyiymiş :)))

1980-Elazığ

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #59 : 04 Haziran 2015, 18:31:35 »
Değerli kardeşim bırakın S serilerini en ucuz sıra ispanyol tüfekleri bile(40  50)Senelik olanlar 900bar basınca dayanacak şekilde test edilmiştir.forum da fotoğraflar mevcut.Bu tüfeklerin  kaldıki bu rakamların çok daha üzerine dayanacağını tahmin ediyorum.3.5 inc bir tüfek bile bu gün 900 bar civarı basınca dayanıklı yapılıyor.89mm yatak ve 900 bar civarları.Adam 50 sene önce bu basınca dayanacak tüfek üretmiş.70mm fişekle max 42 gr fişek atabilirsinizki buda 800bar civarına tekamül eder.Bende sana şunu şorayım.50 yıllık S serisi bir tüfekle yerli bir tüfeği 15000 atışta bir test edelim.Bakalım kimin nereleri dağılıyor.Kim kaç atışta iğne kırıyor kundakları kimin nasıl dansöz gibi oynuyor.sen şayet bu tüfekler kadar yada daha iyisini yapsan bu tüfekler bu paralara satılır mı.Edermi etmez mi demiyorum.Birde bu tüfekleri zamanında sıfır alanlar şimdiki istenilen fiyatların o zamanki zamanda en az 3 katı fiyata almışlardır.istisnalar hariç 3000 civarı fiyata S serisi bir tüfek alınabilir.Eğer marka takıntısı yoksa yarı fiyatlarına Aya çiftelerde düşünülebilir.....!
Çok değerli Suat abim. İthal tüfeklerdeki işçilik ile yerli tüfeklerdeki işçiliği karşılaştıracak olursanız eğer Ben sizinle her daim aynı fikirde olurum daha önceki yazılarınızdan anladığım kadarı ile... Fakat 30-40 yıllık bir makinayı yeni nesil teknoloji ve işçilik ile üretilen yerli malı ile kıyaslamak söz konusu bile olamaz.! Açık ve net.. Zamanında alan almış satmış. Hala elinde olanda atıp tutuyor. O kadar iyi olsa alan satmaz.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #60 : 04 Haziran 2015, 18:33:10 »
Şahin le bmw de aynı o zaman ikiside araba.......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #61 : 04 Haziran 2015, 18:50:31 »
Şahin le bmw de aynı o zaman ikiside araba.......
Evet abi aynen öyle 65 model BMW yerine yeni model bir linea alır keyfime bakarım...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Mustafa AKŞİT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 04 Haziran 2015, 19:31:55 »
En iyi tüfek kendinde olandır bi zamanlar parasizliktan yerli bi otomatik almıştım hala kullanirim hep ariza yapar ,yildiz pozem var ikide bir düşürür ve çizilir 50 100 tlye dipcik kundakla degisir armsan phenoma  var hepside isimi görüyor haa abda her zaman bi darbe görür 5000 tlye alirsin beretta  aman cizilir aman orjinalligi gider av kalkar dusunursun acaba sıkı atarsam namluya bisey olurmu vitrin avcılığı ayrı bir renk avrupa tufegi varsa avcinin kralidir süsdur
dedigim gibi en iyisi kendinde olandır köpekte tufekte fikirlere saygiliyim herkesin gönlünde bi aslan vardır
1982-Afyon

• *
« Yanıtla #63 : 04 Haziran 2015, 19:54:52 »
1975 model bir bmw al daha sonra bir sahin almadigin icin hergün dizlerini doversin:)   tampon işçilik dahil 75 lira :)
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 19:56:04 Gönderen: Selim ARSLANOĞLU »

1980-Elazığ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 04 Haziran 2015, 20:19:19 »
Ben valla foruma baktıkça bi yabancı tufek de benim alsam diyordum gerçi bi Toz Tula var ördek için ama biraz ağır tabi ama forumdaki bu konu başlığı altındaki fikir alış verisinden anladım ki illaki Beretta almadan da idare edebileceğiz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #65 : 05 Haziran 2015, 08:26:48 »
1975 model bir bmw al daha sonra bir sahin almadigin icin hergün dizlerini doversin:)   tampon işçilik dahil 75 lira :)
75 model bmw de klima hidrolik direksiyon otomatik vites mevcutken  şahin bu donanıma 2000 yıllarında gelemedi.Fark ortada fazla söze gerek yok.S serisi kalitede tüfek üretecek yerli üreticiler bekliyoruz...!!
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Abdullah ŞAHİN 07, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #66 : 05 Haziran 2015, 08:50:50 »
Avrupa tüfeklerinin kalitesi aşikar ama herkeste aziz yıldırım değil...herkes bütçesi bunyesinde avını yapar tüfeğini malzemesini alır ..ama benimde mantığım diyorki bir tüfeğe 6000 7000 tl vereceğime ben kendime o parayla yerli kolleksiyonu yaparım her ava farklı bir tüfekle hemde varsın yılda bir tanesi bozulsun ...ama dersenızki ben satarkende kazanmak zarar etmek istemiyorum; oda avcılığın neyidir bilemem ama ben  böyle düşünüyorum ..çünkü 5000 tl ile çok rahat 4 tane sağlam tüfek alınır yerli olarak..
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #67 : 05 Haziran 2015, 10:13:02 »
Araçlardan bahsediliyor, araçların özelliklerinden bahsediliyor. Bir tüfekte araçtaki gibi donanımlar mı var, bence bir av tüfeği ile olması gereken en önemli yetenekleri

Çelik,
Sağlamlık,
Yıkıcılık,
Emniyet,

Bu özelliklerden hangileri S serisi tüfeklerde oturmamış, yeni üretilen yerli tüfeklerde bunların hepsi oturmuş olanlar hangileri, açık konuşalım hiçbirisi.
Formu ve siteleri iyi analiz edin tüfek tamircilerine gittikçe görüyorsunuz yada, kendi tüfeklerinizin arızalarını hatırlayın, ben hatırladım ve örnek verdim, pas dedim.daha 2 yıllık tüfeğimi akkarı iki kere fabrikaya gönderdim dedim.
Yabancıda sorun olmuyor mu illahaki oluyor, fakat yerli kadar değil.

arkadaşlar hepimizin imkanı olsa 197x model bir tüfeği almak yerine tabiki sıfırını alırız. Daha üstünü söyleyeyim gider Holland&Holland yaptırırız, niye gidipte akkar alalım ki? düğünlerde tüfek atmak isteyenlere sözüm yok. ama av denilen mecrada can alıyoruz, hayvan bir çekişte can versin diye o kadar fişek testler uygun fişekler uygun şoklar testler yapıyoruz, Bu aynı şuna benziyor. Domuz avında Federal kurşun neden arıyoruz yada Remington. Neden gidipte özkursan alıp domuza 7-8 tane atmıyoruz.

Şahsen ben uçar avlarımı poze ile yapmaya özen gösteriyorum. Otomatik ile arkadan saydır babam saydır, bir çok avcının tüfeğinde takoz dahi yok. hayvana biraz da şans vermek gerekli, ve yakaladımı tek seferde avı sonuçlandırmak gerekli. Ava ve doğaya saygılı avcı arkadaşlarım hepimizin bu düşüncelerde olduğundan şüphem yok tabi.

saygılar
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Sonay ŞEMEN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #68 : 05 Haziran 2015, 11:35:10 »
tabiki kalite fark edecek. ikiside sağlam olduktan sonra
bence gerisi konfor işi. çelik parçası kıyısından köşesinden
birkaç yerinden paslansa ne olacak diyenler yerli alsın
aman nokta pas olmasın problem yaşamıyım diyen ithal alsın.

kimi vardır her av dönüşü parçalar tüfeğini detat detay temizler
kimi vardır tüfeği alalı 7-8 sene olmuştur daha harbi takımı yoktur.
tüfeğin üzerindeki taaa üretimden kalan kahverengi sarı yağlar artık zamandan tüfeğin
üzerinde lastikleşmiştir zımpara ile çıkmaz fakat umursamaz.
ateş etsin yeter der :)

« Son Düzenleme: 05 Haziran 2015, 12:00:27 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #69 : 05 Haziran 2015, 11:41:18 »
Bu bahsettiğiniz çelik sağlamlık yıkıcılık ve emnineyt hangi tüfeklerde yok??? O tüfeğin üzerindeki isimler silinsin üzümlü yazılsın yerine yerden yere vurulur.
Ben çok merak ediyorum bu S serisi tüfek kulananlatın grupman patt.. tersleri nerde? Bir yayınlayın bizde görelim. Bizde efsane olduğuna inanalım..

Kimse kusura kalmasın, adam zamanında 303, 304 almış neymiş 390dan iyimiş. Elinde 304 varya yenisi almayada artık ya gücü yada zamanı yok vur camuru ne olacak. Sonra 303 304ler efsane. 1012 ile 304 katşılaştırması var. O paraya değecek fark nerede????

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Hakan BİLGİ

• *
« Yanıtla #70 : 05 Haziran 2015, 11:53:30 »
 Bunlardan alınacak ders En güzel aşk , zor olanmış :D :D :D
Hakan BİLGİ
1977-Adana
İki kişinin bildiği sır ,,,,,,,, sır değildir ..

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #71 : 05 Haziran 2015, 12:00:39 »
Bunlardan alınacak ders En güzel aşk , zor olanmış :D :D :D

+1

ben avına görede tüfek seçerim ama daha çok psikolojime göre tüfek seçerim mesela
aman düştü kalktı ıslandı tüfeği korumak lazım yağmur yağıyor
paslanırmı acep çamur sağadan sakın soldan sakın taşa çarpma gibi şeyleri kaldıramayacaksam
saka pompalımı alıyorum yanıma üzümlü yapımı uygun fiyatlı bir tüfek
şimdiye kadar o kadar horlamama rağmen 1 yerine nokta bişey olmazmı
tık demedi. çoğu zaman yağmurda kaldı kılıfına ıslak ıslak kondu
eve gelinikten 3-5 gün sonra temizlendi kılıftan çıkardığımda hala
ıslaktı hiçbirşey olmadı...
3 sezondur en çok kullandığım tüfeğim....-
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #72 : 05 Haziran 2015, 15:14:33 »
Atatürk yıllar önce bu ve benzeri konuları görüp "muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı" inkilapları arasına eklemiş, o yüzden Atatürk siyasi ve askeri bir dehadır. Şimdi "ne alakası var" diyenleri duyar gibiyim, bunun için lafı çok dallandırıp budaklandırmaya gerek görmüyorum.aşağıda linkini verdiğim videoyu izlediğinizde Atatürk 'ün neden "muasır medeniyet" dediğini anlayacaksınız,

ve 40 yıllık bir Beretta av tüfeğinin hala neden değerini kaybetmediğine hak vereceksiniz, bizde malesef 40 yıllık tüfek 3000 TL ederken 40 yaşında işçi bir bir vatandaş 3000 TL etmiyor.  bkz: http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/cgm.portal?page=asgari
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

The following users thanked this post: Taşkın GESİLİ, Kerem DÖNMEZ

• *
« Yanıtla #73 : 05 Haziran 2015, 15:26:05 »
ya şimdi burda kimse berettanın kalitesini tartışmıyor kimseninde beratta elalade bir tüfek diyecek halide yok burda kimsenin askeri ücretinide sorgulamıyoruz türkiyedeki sistemide atatürkü hiç söylemiyorum bile  konu 35 yıllık beretta alımındaki anlam ney

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

• *
« Yanıtla #74 : 05 Haziran 2015, 15:32:20 »
namazdan sonra valilik fotoğrafçı ve emmiyet ücgeninde yeni bir tüfek başvuru yaptım daha sonra silahçıma gidip elindeki berettayı inceledim (sp) bayim bana sen yerli seversin bu avrupa nerden çıktı dediğinde abim bende usta avcı olmak istiyorum benimde berettam olsun diye hafif espirili biraz sinsi bir cevap verdim nitekim bir tane beğendim 687 III ayınsından kendiside kullandığı için atış yapmak daha kolay olacak  artık bende usta olacağım

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ