Gönderen Konu: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl  (Okunma sayısı 72956 defa)

0 Üye ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« Yanıtla #25 : 04 Haziran 2015, 00:09:19 »
   Adı üstünde ithal tüfek  :D "Kargaya yavrusu Şahin görünürmüş" derler. O parayı verince yakmasa da yaktı deniliyor. Bence milletin s55,s56 almasının tek sebebi (Basit bir örnek lafım berettacılara değil) benzeri SP tüfeklerin çok daha yukarıda bir fiyatı olmasıdır. İşte şöyle yakıyor böyle kavuruyor. Hatta vurunca havada tüyleri soyup ütülüyor ama uygun fişeği bulmak lazım  ;D Eee tüfek  2500-3000 arası olunca her fişeği de sevmiyor. ^-^
   İthalat, kar, vergi derken fiyatlar zaten uçuyor ama o tüfeklere o fiyatın istenmesinin tek sebebi alan arkadaşların satarken tamamen kar elde arzusudur (eski tüfekler için). Birde serbest piyasa deniliyor. Forumdonanımhaber gibi sitelerde 2nci el bir ürün satılırken, ürün fiyatı hakkında yorumlara açıktır. Şimdi en ufak bir fiyat söylendiğinde "Fiyatı alıcı ile satıcı belirler" polemiği yaşandığı için ister istemez insan tüfeğin edeceği fiyatı 3 aşağı 5 yukarı söyleyemiyor.
   Bir de yanlış anlaşılmasın online ilan siteleri sayesinde fiyatlar böyle uçtu. Adam s55 için 3500 yazıyor. EEE diğeri n'apsın silahı daha temiz, "onun ki bu fiyat ben neden aşağı satayım" diyor daha fahiş bir fiyat istiyor. Bu gidişata iyi niyetli olsa bile dur diyen insanlar olmadığı için Fiyatlar böyle uçuyor. Adam simson satıyor 3500-4000 diyor. Tüfeğin anası ağlamış mandal sol köşeden korner kullanacak duruma gelmiş ama alıcı satıcı arasında deniliyor. HARBİDEN TEMİZ CİLLOP GİBİ TORNAVİDA değmemiş tüfekler var bunlara zaten o parayı istemek haktır. Adam 4 veya 5 numara dipçik yaptırmış fiyatı belli tüfeğe 3000 istemiş çokmu?
Saygılar...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #26 : 04 Haziran 2015, 04:08:13 »
Osman abim bence bu iş bir aşk tir 70 yıllık bir holland eğer ki maddi gücünüz varsa ki bu iş artık kolleksiyona girer bu apayrı bir durum olusturur bu aynen 50 bin verip merkelin baz modelini alip seyretmek gibi zannımca o tufegi kimse ava cikarmaz  bakmak yeterli olur aşk icin
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 04 Haziran 2015, 07:47:57 »
Birisi çıkıp konuyu "bu tüfekler avı yakıyor" mevzusuna getirirse gör şamatayı ondan sonra.

+1
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #28 : 04 Haziran 2015, 10:53:02 »
Kalite işçilik dayanıklılık eski barettalarda vardı. Şimdiki Barettalar eski barettalar kadar iyi değil. Bu gibi sebepler Eski Barettaların fiyatını artırmasına rağmen Fiyat artışlarında gerçek sebep avcı geçinen fırsatçıların fiyatları pompalamasıdır.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 04 Haziran 2015, 11:12:25 »
lamı cimi yok, yabancılar bu işi bizden çok daha iyi yapıyor,
kullananlarda çok iyi bilirki her fişeği deil, uygun fişeği atarsan istikrarlı atışlar yaparsın,
bu yerli tüfekler içinde geçerli, namlu uzunluğu, iç çap, ve gramaj ayarlaması hepsi,
yerli yabancı tüfeklerin içini açın bakın farkı göreceksiniz, kullanılan malzemenin zamana nasıl meydan okuduğunu,
haliylede fiyat farkı olacak, kaliteyi ucuza kimse vermez, aldığın tüfeği yarım asır kullanacaksan, buna değer
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #30 : 04 Haziran 2015, 11:46:58 »
Maşallah bu tüfekleri hiç kullanmamış arkadaşlar bayağı yorum yapmışlar, bence bu kadar etmez bence şu kadar etmez gibi söylemler, bence de biraz saygısızlık oluyor bununla ilgili forumda birden fazla konu açılmış, bu tüfeğe 2-3-4 bin lira vermiş dostlarımıza direk hakaret etmek gibi olmuş.

Sonuçta bu işler alıcı ve satıcı arasındaki konular tüfeğin kalitesinin buna değip değmeyeceğini konuşmak ki bu bence dahada tuhaf olanı :) dünya sıralamasında neredeyse ilk sıralarda olan ve özellikle S serisi tüfeklerle av sektöründe öncü olan firmadan bahsediyoruz.

S serisi tüfekleri eline almamış, ona dokunmamış, onunla avlanmamış, atış yapmamış avcı arkadaşlar, bu tüfeklere nasıl fiyat aralığı belirliyorlar nedir aralıkları çok merak ettim sizin verdiğiniz nedir bir onu görelim, en kötü sıfır bir beretta poze 7-8 bin lira en aşağısı modeli siz bu tüfekleri 500-600 TL yemi almayı düşünüyorsunuz. Diyelim ki aldınız O zaman bu seri tüfeklerin kalitesini de halen tartışacak mısınız.

Bence bu tüfeklere ve ona inananlara biraz ayıp ediliyor. bir tüfek 40 yıldır deforme olmadan ilk günkü gibi kalabilimiş, ve aynı kalitede av yapabiliyor ise bence ortada paradan çok konuşulması ve takdir edilmesi gerekenler olmalı

saygılar.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 04 Haziran 2015, 12:12:16 »
Maşallah bu tüfekleri hiç kullanmamış arkadaşlar bayağı yorum yapmışlar, bence bu kadar etmez bence şu kadar etmez gibi söylemler, bence de biraz saygısızlık oluyor bununla ilgili forumda birden fazla konu açılmış, bu tüfeğe 2-3-4 bin lira vermiş dostlarımıza direk hakaret etmek gibi olmuş.

Sonuçta bu işler alıcı ve satıcı arasındaki konular tüfeğin kalitesinin buna değip değmeyeceğini konuşmak ki bu bence dahada tuhaf olanı :) dünya sıralamasında neredeyse ilk sıralarda olan ve özellikle S serisi tüfeklerle av sektöründe öncü olan firmadan bahsediyoruz.

S serisi tüfekleri eline almamış, ona dokunmamış, onunla avlanmamış, atış yapmamış avcı arkadaşlar, bu tüfeklere nasıl fiyat aralığı belirliyorlar nedir aralıkları çok merak ettim sizin verdiğiniz nedir bir onu görelim, en kötü sıfır bir beretta poze 7-8 bin lira en aşağısı modeli siz bu tüfekleri 500-600 TL yemi almayı düşünüyorsunuz. Diyelim ki aldınız O zaman bu seri tüfeklerin kalitesini de halen tartışacak mısınız.

Bence bu tüfeklere ve ona inananlara biraz ayıp ediliyor. bir tüfek 40 yıldır deforme olmadan ilk günkü gibi kalabilimiş, ve aynı kalitede av yapabiliyor ise bence ortada paradan çok konuşulması ve takdir edilmesi gerekenler olmalı

saygılar.
Aslında forumda şu ana kadar kimse kimseye saygısızlık etmiş gibi görünmüyor. Kimsede Beretta yi kalitesinin altında göstermesi. Ama sizin madem hem Beretta hemde Akkar  tufek lerini zin av performanslarını paylasirsaniz bizlerde aradaki farkın neden kaynaklandığını anlamış oluruz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 04 Haziran 2015, 12:12:30 »
Bazı arkadaşlar tüfekleri kıyaslarken sadece görüntüsüne bakıyor,şekilleri aynı aynı yerlerden vuruyorlar vs vs yorumlar yazıyorlar.ahşap ,gravür işçiliği bir yana kilit sistemleri tetik tertibatları ve uzun yıllar  çalışmak için dizayn edilmiş kaliteli parçalar.Bunun dışında basınç ve grupman testleri ve bu testler için harcanmış tüfek fabrikası kuracak kadar arge masrafları.Siz 15000 ad namlu  atımını başarı sayarken  adam 50000 atımı iğne kırmadan tamamlıyor mesela.İşlerini bizler gibi şans a bırakmıyorlar.Benim elimde şu an yerli ve yabancı 5 tane tüfek var.Hiç biri bir avı öldüremiyecek kadar fişek seçmiyor.Seçemezde zaten.Böyle bişey yok.Sadece yivsiz av tüfekleri iri saçmalarda grupman yapamadığı için genel olarak ince saçmalarda daha başarılı grupman yaparlar.Domuz avlarında buckshot dediğimiz fişeklerin yasaklanma sebebi değilmidir  saçmaların alakasız yerlere gitmesi.Fazla uzatmaya gerek yok suratınızda min 600 max 1000 bar basınçta patlayan  bir alet a tutuyorum.Bu alet bana güven vermek zorunda.Burada fiyatının rakamı değil yaşayabilmem için sağlamlığı önemli.Kim hayatını 3000 tl değişir ?  Her zaman söylüyorum tekrar edeyim.O elli senelik avrupa  tüfekler şu anki teknolojik şartlarda bile bizden 50 sene ilerideler.Gerçek bu malesef....! İyiye giden firmalar yok mu var.Ancak ağır ağır malesef....
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 12:18:00 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #33 : 04 Haziran 2015, 12:17:16 »

Bu tüfek 66 model, hiç bir noktasında karıncalanma yok... (namlu içi, dışı, kubuz)
İlk tüfeğim bir yerli idi, YILDIZ SPZ M. Tüfeğe gözüm gibi bakmama rağmen namlu nacağında paslanmalar oldu, namlu arası bant ve üst bandın namlu ile birleşim yerlerinde paslanmalar oldu. Tüfeği fabrikaya çift patlatma sorunundan dolayı gönderdim.
İkinci tüfeğim Huğlu çifte 2008-2009 üretimi falan, aynı paslanma sıkıntısı onda da oldu.
Şimdi siz olsanız ne yaparsınız?
Ayrıca Beretta'yı MARKA yapan bizler değiliz, 500 yıllık bir firmadan bahsediyoruz.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #34 : 04 Haziran 2015, 12:21:58 »
Aslında forumda şu ana kadar kimse kimseye saygısızlık etmiş gibi görünmüyor. Kimsede Beretta yi kalitesinin altında göstermesi. Ama sizin madem hem Beretta hemde Akkar  tufek lerini zin av performanslarını paylasirsaniz bizlerde aradaki farkın neden kaynaklandığını anlamış oluruz.

Sorun av performansı değil üstadım, köylerimizde Hacı Murat'ların direksiyon milinden namlu çekilerek üretilen tüfeklerle avlanan çok adam gördüm. Hepsi de çatır çatır av vuruyordu. Bunların içinde parmağı kopan, sağır olan, yüzü yanan onlarca da insan var.
Ersin BAHAR
1983 mersin

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #35 : 04 Haziran 2015, 12:23:14 »
Yorum kişisel tercih yaşanması gerekli. Sözüm ne berettaya nede yerli ye  torun kral da av yapar beretta browning  de sorun burda değil  parasal kaynaktatta olmasın sorun. Sorunu sistemde bakmak gerekli 2003 yılında bir av kazası bir metre arkamda  arkadaşım şu meşru keklik figürlü meşhur ülkemizde üzümlü  kooperatif  çifte ördekler tüfek attık pamuk ekili arazide doldurduk tekrar araziyi çıktık pamuk a takıldı arkadaşımın tüfeği düşürdü  yere ve tüfek patladı ve yak bileği üst kısmından kendini vurdu düşme ile patladı tüfek iki parmak kadar et tutuyordu bacağının koymaması için ve ovada her yer çamur ulaşım zor çizmeyi kesecek  çıkarttık 2yil yattı 14 ameliyat ve ilk hastane kesmeyi önerdi babası kabul etmedi tip fakültesi sevk iki yıl ve onca acı ile 140liraya mal oldu o paraya 10 beretta alınır sadece almak değil olay sistem sağlamlık. NE ZAMAN KALITE STANDART  SISTEM GELIRSE ONU KULLANIRIM. sarsılmaz 4 yılda mandal yarıya geliyor beretta 30yilda yarıya yaklaşıyor normal kullanıcılar gördüm
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #36 : 04 Haziran 2015, 12:32:01 »
Av daki performans etkisi fişek şok hava şartı faktörler dizisi  dolu fark bireysel dir. Vuruşla netlik tek kişi  kullanılmalı ve kişinin  bağımsız  karar vermeli her ye de bahsi geçer gördüğüm ve görmekte  olduğum  bir çok kişi benim beretta var browning  var benekli var der neyle avlaniyorsun yerli der neden çizilir der av da kullanmaz okadar av mi var der bence bunlara insanların son verip reklam yapmamaları gerekli kullansınlar
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 04 Haziran 2015, 13:04:58 »
Arkadaşlar neden 40 yıllık beretta 3000 tl sorusunu cevaplamak için bu tüfekleri anlamak için alıp kullanmak gerekir bazı şeyler tarif edilemez,anlatılamaz yaşayıp farkı bizzat görmek gerek bu tüfekleri kullananlar ne demek istediğimi gayet iyi anlamışlardır beretta yı alıp satıp kar elde etmek önemli değil önemli olan onu kullandıktan sonra başka tüfek düşünememektir beretta kullanıcısı tüfeğini satıyorsa ya başka çaresi kalmamıştır çünkü istemeyerek satar yada  yine beretta almak için satıyordur bu denli kaliteli bir tüfeğin en ucuzları 2500-3000 tl bu rakamlara değmez mi? keşke 1000-1500 tl olsaydı ama maalesef kalitenin ve her şeyin bir bedeli var saygılarımla...
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #38 : 04 Haziran 2015, 13:23:14 »

Bu tüfek 66 model, hiç bir noktasında karıncalanma yok... (namlu içi, dışı, kubuz)
İlk tüfeğim bir yerli idi, YILDIZ SPZ M. Tüfeğe gözüm gibi bakmama rağmen namlu nacağında paslanmalar oldu, namlu arası bant ve üst bandın namlu ile birleşim yerlerinde paslanmalar oldu. Tüfeği fabrikaya çift patlatma sorunundan dolayı gönderdim.
İkinci tüfeğim Huğlu çifte 2008-2009 üretimi falan, aynı paslanma sıkıntısı onda da oldu.
Şimdi siz olsanız ne yaparsınız?

Ersin hocam bu tüfek iyi bakılmış iyi saklanmış bit tüfek. 66 yı bırakın 70-90 arası üretilen ve avda kullanılan Berettaları bir gösterin de karımca varmı pas varmı onlara bakalım. Benimde halamın oğlumda 93model huğlu var çil çil.. İyi bakılmış bir tüfek avda kullanılmış bir tüfekle karşılaştırılmamalı...
     682 Gold E trap atışında namlu yarıyorsa güvenden kimse bahsetmesin. s55 s56 lar zamanında adam gibi tüfek yokmuş bu tüfekler tutulmuş. Günümüz şartlarında bir yıldız ile 40yıllık 1 tüfeği aynı keseye koymak bence mantık işi değil tam aksine FANATİKLİKTİR... S seri çok güvenli diyenler bir göndersinler bakalım 1400 barla test etsinler şu tüfekleri kaçı sağlam çıkacak?  Ya da 1200 barla...  Eee tabi ne gerek var şimdi denilecek..
     Hiç fişek atarken yarılan bir namlu görmedim de duymadım. Adam yapma fişek dayamış barutu, veya namlu ağzını kar çamur kapamış, ya da başka bir şey olmuş. Hep bu hatalardan tüfeklerde yarılma kırılma hikayelerini duyduk.

« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 13:28:08 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #39 : 04 Haziran 2015, 13:34:46 »
şahsi görüşüm olarak eski bir beratta s56 ve s 57 kullanıcısı olarak  40 yılık bir tüfek bir daha kullanmak istemezdim kişiler burda yazarken elindeki tüfeği överek gerçekliği saklayarak yazıyor elindekini tüfeklerin kralı zannediyor es kaza avda farklı bir tüfek ile atış ettiğinde hemen kendi tüfeği ile kıyas edip işe yaramaz damgasını vuruyor bu iş bence sadece ve sadece zevk işi 30 yıllık  beretta kullanma aşkı tabiki aralarında çok temiz kullanılmış tüfekler vardır lakin kimse tüfeğinde 35-40 yılın yorgunluğunun olduğunu yazmak istemez  kimse eski berettası ile kurşun atmaz 9 lu atmaz tüfeğini yormaz bunları es geçmeyin ama yerlide ilk atılan 32 gr kursun  yiyorsa sıfır aldığın beretta da at 35 gr mı ama yok.. ona yazık :) (tabiki en iyi şekilde atar)  ama  40 yıllık bir tüfekle atacak zor bulunur (avcı adam tek kurşunu olabildiğince az kullanır ona göre namlu yada tüfek alır) ben sadece kıyas olsun diye örnekledim
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 13:40:45 Gönderen: Selim ARSLANOĞLU »
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
« Yanıtla #40 : 04 Haziran 2015, 13:49:04 »
madem bu konu açılmışken ben de merak ettiğim bir konuyu size sorayım peki beretta 303 ile teknsy arasında bir fark varmı ben bazen beretta nın eski tüfeklerinin yeni tüfeklerine göre daha iyi olduklarını duydum bunların içine pozelerde dahil  o zamanların çeliği mi farklıydı yada bu eski tüfekleri efsane yapan nedir hiç bir zaman anlayamadım böyle büyük firmalar yoksa 40 yıl önce daha mı iyi tüfek yapıyorlardı bu zamana kadar hiç mi arge yapmadılar kendilerini geliştirmediler bende bunu anlamakta zorluk çekiyorum kusura bakmayın bu benim düşüncem 40 yıllık tüfeklere 3000 vereceğime 1000 lira fazla verir yeni model olanlarını alırım 2. el olması farketmez dediklerim yanlış anlaşılmasın her tüfeğin bir değeri vardır o tüfekler o paraları etmez demiyorum ama ben sadece kendi görüşümü söyledim birde namlu çelikleri arasında kalite farkı varmı bu konuda bilen birisi beni aydınlatırsa sevinirim.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 14:05:58 Gönderen: Recep ERTUNÇ »
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #41 : 04 Haziran 2015, 14:18:20 »
     Ersin hocam bu tüfek iyi bakılmış iyi saklanmış bit tüfek. 66 yı bırakın 70-90 arası üretilen ve avda kullanılan Berettaları bir gösterin de karımca varmı pas varmı onlara bakalım. Benimde halamın oğlumda 93model huğlu var çil çil.. İyi bakılmış bir tüfek avda kullanılmış bir tüfekle karşılaştırılmamalı...
     682 Gold E trap atışında namlu yarıyorsa güvenden kimse bahsetmesin. s55 s56 lar zamanında adam gibi tüfek yokmuş bu tüfekler tutulmuş. Günümüz şartlarında bir yıldız ile 40yıllık 1 tüfeği aynı keseye koymak bence mantık işi değil tam aksine FANATİKLİKTİR... S seri çok güvenli diyenler bir göndersinler bakalım 1400 barla test etsinler şu tüfekleri kaçı sağlam çıkacak?  Ya da 1200 barla...  Eee tabi ne gerek var şimdi denilecek..
     Hiç fişek atarken yarılan bir namlu görmedim de duymadım. Adam yapma fişek dayamış barutu, veya namlu ağzını kar çamur kapamış, ya da başka bir şey olmuş. Hep bu hatalardan tüfeklerde yarılma kırılma hikayelerini duyduk.

Bende kesinlikle MARKA FANATİKLİĞİ yok. Bu kalitede yerli üretim bana göre sadece AKUS'de var. Onunda fiyatları ortada ve ikinci elde satışa çıkardığınızda satacağınız fiyat da ortada.
Bu arada ikinci eline 3000 lira vereceğime, sıfırına 1000 lira fazla veririm diyenlere sormak istiyorum; Şu anda en Beretta'nın en ucuz SXS çiftesi kaç lira?

Kendi kanaatimi tekrar söylüyorum; 2 tane yerli tüfek kullandım ve sattım. Bir daha yerli mi = ASLA... (Uygun fiyata düşerse ve temiz olursa HUĞLU'nun Sentetien namlulu çiftelerini hariç tutuyorum)
Ersin BAHAR
1983 mersin

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #42 : 04 Haziran 2015, 15:07:42 »

Gürsel bey, takdir edersiniz ki saygısızlık direk hakaret ederek olmaz, ben konunun sadece şu kısmındayım, belki diyorum hiç eline baretta almamış bir kişi bu tüfeğin fiyatının çok abartı olduğunu aslında fiyatının x lira edeceğini felan söylüyor, tüfeklerin aslında kalitelerinin çok abartı olduğunu felan söylüyorlar bunu nasıl tespit edip te söylüyorlar atıyorum ben kendi tüfeğime 3 bin lira verdim. Bu beni aptal yerine koymak olmuyor mu? söylemek istediğim sadece bu paran vardır 5 bin lira verir alırım, Bu tüfeğin değerini kim belirliyor, veya aslında bu tüfek x lira eder diyen arkadaşlar bunu neye göre diyor.

İkinci konu hem akkar hem beretta kullanıyorum, aralarında dağlar kadar fark var. 2012 yılında aldığım akkar 2 kere fabrikaya gitti ilki patlatmayan fişekten, diğeri pas tuttu ve firma tekrar boyadı. Sonrasında ersin bey ile öldürmeme sorunu yüzünden belki sayısız telefon ve fişek denemeleri de cabası
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #43 : 04 Haziran 2015, 15:16:46 »
Ersin hocam sadece ilk paragrafımda size hitaben konuştum. Lütfen diğer sözleri üzerinize almayı .

Cihangit hocam yanlış anlamayın ama vermeseydiniz l zaman o parayı alınacaksınız. Yani sizin 3000 vermeniz o tüfeğin 3000lira olduğunu kanıylamaz. Bu arada siz 56 yı yeni almıştınız. Sezon açılınca izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #44 : 04 Haziran 2015, 15:21:45 »
Birde fiyatı alıcı ile satıcı belirler diye birşey yok abiler. 2 kişi anlaşıp anlaşmalı şişik fiyata tüfek satışı yapıyorlar tüfekler tavan yapıyor. Arada 100 300 oynar ayrı konu. Adam utanmadan hurda yığınına 6000lira diyor ses çıkarılamıyor, çıkaramıyoruz.  El insaf 1700liraya satılan s55 ler 3000olmuş. YUUUUHH.
 Recep hocam millet zamanında almış yokcanıyla 303 304leri üst segmen çıkınca yeni almak yerine çamur.... :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
« Yanıtla #45 : 04 Haziran 2015, 15:23:47 »
Bende kesinlikle MARKA FANATİKLİĞİ yok. Bu kalitede yerli üretim bana göre sadece AKUS'de var. Onunda fiyatları ortada ve ikinci elde satışa çıkardığınızda satacağınız fiyat da ortada.
Bu arada ikinci eline 3000 lira vereceğime, sıfırına 1000 lira fazla veririm diyenlere sormak istiyorum; Şu anda en Beretta'nın en ucuz SXS çiftesi kaç lira?

Kendi kanaatimi tekrar söylüyorum; 2 tane yerli tüfek kullandım ve sattım. Bir daha yerli mi = ASLA... (Uygun fiyata düşerse ve temiz olursa HUĞLU'nun Sentetien namlulu çiftelerini hariç tutuyorum)
[/qu

ersin bey eğer beni kastediyorsanız msj mı yanlış algılamışsınız ben ikinci  eline 3000 lira vereceğime sıfırına 1000 lira fazla veririm demedim 40 yıllık tüfeğe 3000 lira vereceğime 1000 fazla verir yeni modelin ikinci elini alırım dedim yani 303 ve 304 berettalara 3000--4000 lira isteniyor aynı paralara veya biraz fazlasına 2. el urika yada teknsy alınabilir ben bunu kastetmiştim tabi bu benim görüşüm
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2015, 15:26:48 Gönderen: Recep ERTUNÇ »
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #46 : 04 Haziran 2015, 15:33:53 »
Cüneyt hocam tabiki ben 3000 lira verdim diye tüfeğin piyesası 3000 olmamalı, daha uygununu bul ve al ister ise 100 liraya al zaten yazdım bu konu alıcı ile satıcı arasındadır. Madem kalite olarak tüfeği o fiyatlar içinde uygun görmüyorsan neden talip oluyorsun alma git 1000 liraya yerli al. Niye ısrarla bu tüfeğin peşindesin sözüm ona.

Sonra forumda bir sürü soruşturma vay bu tüfeği alacamda şu fiyat abartı değil mi vay bu tüfek bu kadar eder mi? bunu satıcı ile neden yapmıyorsun alacak arkadaş, sonra tüfeği kötülüyorsun. almayacaksan elinde bu tüfekte olan arkadaşlara bir saygızlık yapma bari.

Dediğin gibi tüfeği alalı 2 ay oldu, ama iki aydır anasını ağlattım, atmadığım yer kalmadı. bir sürü atış yaptım, daha ava denemedim, ama insanın hergün çıkıp atası geliyor, duruşu bile farklı valla laf söyletmem  ;D ;D
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 04 Haziran 2015, 15:58:05 »
Klasik tüfek seven biri parası varsa 3000 de verir 15000 de ancak şu eskileri daha iyi olayı almış başını gidiyor. Aynı söylem rus baikallar için de var, ussr ler iyi russia yazanlar dandik diye, teknoloji ilerlerken, daha sağlam çelikler üretilirken adam neden daha kalitesiz ürün yapsın?

Seri üretimden dolayı fiyatlar düşebilir, ya da el işçiliği azalabilir ancak eskisinin kaliteli olması mantıksız. Örnek; bendeki ij 58 ma çifte max 750 bar ile test edilmiş, aynı modelin yeni versiyonu max 900 bar ile şimdi eski namlu daha mı sağlam, bence değil. Bir de tüfekte önemli olan nedir gravür mü? cevizin kaç numara olduğu mu, namlu kalitesi mi bunlar bakış açısına göre değişir. 3 b tüfekler gerçekten kendini kanıtlamış, kaliteli, uzun ömürlü tüfekler, kozmetik olarak da oldukça beğenilebilir ancak ne bir remington ne de baikal performansına ve güvenilirliğine sahip değiller av açısından. Tabi yukarıda belirtildiği gibi ben de 8000 tl verip benelli alsam ondan iyi tüfek olmaz ama gel gör ki gerçekler öyle değil. Tüfeğin etki kalitesini görmek istersen buzda kaza-ördeğe atacaksın orda belli oluyor, a4 kağıdında değil.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #48 : 04 Haziran 2015, 16:29:20 »
Klasik tüfek seven biri parası varsa 3000 de verir 15000 de ancak şu eskileri daha iyi olayı almış başını gidiyor. Aynı söylem rus baikallar için de var, ussr ler iyi russia yazanlar dandik diye, teknoloji ilerlerken, daha sağlam çelikler üretilirken adam neden daha kalitesiz ürün yapsın?

Seri üretimden dolayı fiyatlar düşebilir, ya da el işçiliği azalabilir ancak eskisinin kaliteli olması mantıksız. Örnek; bendeki ij 58 ma çifte max 750 bar ile test edilmiş, aynı modelin yeni versiyonu max 900 bar ile şimdi eski namlu daha mı sağlam, bence değil. Bir de tüfekte önemli olan nedir gravür mü? cevizin kaç numara olduğu mu, namlu kalitesi mi bunlar bakış açısına göre değişir. 3 b tüfekler gerçekten kendini kanıtlamış, kaliteli, uzun ömürlü tüfekler, kozmetik olarak da oldukça beğenilebilir ancak ne bir remington ne de baikal performansına ve güvenilirliğine sahip değiller av açısından. Tabi yukarıda belirtildiği gibi ben de 8000 tl verip benelli alsam ondan iyi tüfek olmaz ama gel gör ki gerçekler öyle değil. Tüfeğin etki kalitesini görmek istersen buzda kaza-ördeğe atacaksın orda belli oluyor, a4 kağıdında değil.

Sonay bey gene aynı konuya geliyoruz eskinin kaliteli oluşu mantıksız diyorsunuz, yani beretta S serisi tüfeklere kalitesiz diyorsunuz bende diyorum ki değişik tüfeklerle sadece bu tüfekte yaşadığınız bir tecrübe var ise paylaşırsanız hepimiz sayenizde öğrenmiş oluruz. Ayrıca kazı buldukta vurması kaldı :)
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 04 Haziran 2015, 16:44:04 »

Değerli kardeşim bırakın S serilerini en ucuz sıra ispanyol tüfekleri bile(40  50)Senelik olanlar 900bar basınca dayanacak şekilde test edilmiştir.forum da fotoğraflar mevcut.Bu tüfeklerin  kaldıki bu rakamların çok daha üzerine dayanacağını tahmin ediyorum.3.5 inc bir tüfek bile bu gün 900 bar civarı basınca dayanıklı yapılıyor.89mm yatak ve 900 bar civarları.Adam 50 sene önce bu basınca dayanacak tüfek üretmiş.70mm fişekle max 42 gr fişek atabilirsinizki buda 800bar civarına tekamül eder.Bende sana şunu şorayım.50 yıllık S serisi bir tüfekle yerli bir tüfeği 15000 atışta bir test edelim.Bakalım kimin nereleri dağılıyor.Kim kaç atışta iğne kırıyor kundakları kimin nasıl dansöz gibi oynuyor.sen şayet bu tüfekler kadar yada daha iyisini yapsan bu tüfekler bu paralara satılır mı.Edermi etmez mi demiyorum.Birde bu tüfekleri zamanında sıfır alanlar şimdiki istenilen fiyatların o zamanki zamanda en az 3 katı fiyata almışlardır.istisnalar hariç 3000 civarı fiyata S serisi bir tüfek alınabilir.Eğer marka takıntısı yoksa yarı fiyatlarına Aya çiftelerde düşünülebilir.....!
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979